Filtreleri Temizle
Yazar
Paul Lafargue

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Paul Lafargue Kitap

için 31 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Paul Lafargue

Paul Lafargue, 15 Ocak 1842 yılında Küba’nın Santiago kentinde dünyaya gelmiştir. Babası Küba’da ünlü bir Fransız şarap tüccarı olarak çalışmıştır. Ardından 9 yaşındayken ailesiyle birlikte Fransa’ya göç etmiştir. 1860’larda Ecole Superieure de Medecine’e kayıt olmuştur. Burada sosyalist görüşleri benimsemiş ve kralcı hükümet sistemine karşı görüştekilerle bir araya gelerek gençlik devrimine katılmıştır.

Paul Lafargue Kimdir?

Fransız bir siyaset adamı olan Paul Lafargue Marksist hareketin örgütlenme aşamasında pek çok çalışmaya öncülük etmiştir. 1865’te Liege’de toplanan Uluslararası Devrimci Öğrenci Kongresi’ne katılımından dolayı okulundan atılmıştır. Ardından öylece Londra’ya giderek I. Enternasyonal Pin Genel Konsey üyelerinden olmaya hak kazanmıştır. Burada bulunduğu süre içerisinde eğitimine devam etmiş, 1868’de Londra’da tıp eğitimini tamamlamıştır. Mezun olduğu yıl Karl Marx’ın kızı Laura ile evlenmiştir. Bu gelişmenin ardından Fransa’ya dönmüş ve I. Enternasyonal’e bağlı şubelerin kurulmasında etkin rol oynamıştır. 1880 yılında hayatına yeni yeni giren ve düşüncelerinden etkilendiği Marx ve Engels’in yardımıyla Fransız İşçi Partisi’nin programını hazırlamıştır. 1885-1893 tarihleri arasında Lille milletvekilliği görevini yapmıştır. Paul Lafargue hayatının bu bölümünde savaş ve militarizm karşıtı propaganda faaliyetlerine önem vermiştir. Bu çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra Marx ve Engels’in düşüncelerini insanlara anlatmak ve yaymak için kitaplar yazmıştır. Ardından bu düşünürlerin eserlerinin çevirilerini yapmıştır. Yaşlılığın zihnini ve bedenini çürüttüğünü görmek istemediğini yineleyen düşünür, 1911 yılında vefat etmiştir.

Paul Lafargue Edebi Kişiliği

Paul Lafargue kimdir?” dendiğinde onu birden fazla kimlikle tanımak mümkündür. Bunlardan bazıları; siyasetçi, yazar, düşünür, yayıncı ve gazetecidir. Devrimlere katıldığı yıllarda yoğun bir okuma yapmış çok çeşitli düşünürlerin eserlerini okumuştur. Düşüncelerinden etkilendiği yazarlardan olan Hegel, Feuerbach, Comte ve özellikle Proudhon’dan kendine çok şey katmıştır. Hatta Fransa’da etkisi oldukça yüksek olan Proudhoncu anarşist akımının etkisinde kalmıştır. Ardından Marx ile tanışması onun Proudhon’a olan hayranlığının azalmasına ve farklı düşünceleri benimsemesine neden olmuştur. Bu aşamadan sonra kendini tümüyle sosyalist düşünce ve eyleme adamıştır. Fransız İşçi Partisi’nin kurucularından biri olduğu için işçilerle ilgili ve onları örgütlemeye yönelik yazılar yazmıştır. Pek çok alanda çalışmalar yapmış olan Lafargue siyasal iktisat, aile ve kadın problemleri, çalışmayı reddetme düşüncesi, kapitalizm altında yaşanılan dinin doğasına kadar geniş bir yelpazede okuyucularına bilgiler sunmuştur. Hem edebiyata yeni şeyler üretmiş hem de insanları örgütleme ve başarılı hitap yeteneği sayesinde onlarla iyi ilişkiler kurma konusunda ustalaşmıştır. 69 yıllık hayatının yarısından fazlasını Marksist örgüt inşasına adamıştır.

Paul Lafargue Eserleri

Düşünce felsefesi üzerine yazdığı hem sosyoloji hem siyaset hem de politika türüne giren Paul Lafargue Tembellik Hakkı adlı kitabı 1883 yılında yayımlanmıştır. Bu dönemde örgüt programını hazırlamakla görevli olan Lafargue kitabını Egalite’de tefrika olarak yayımlamıştır. İlk kez 1991 yılında Türkçeye çevrilmiş ve pek çok yayınevi tarafından da basılmıştır. Ayrıca bu kitap 1917 yılındaki Sovyet Devrimi’ndeki en etkili eserlerden biri sayılmıştır. Kitabın konusunda işçi sınıfını adeta köleleştirmeye çalışan bu sisteme karşı eleştirilerde bulunmuş, bu fazla üretimin sonucunda sömürgecilik ve büyük savaşların çıkacağını savunmuştur. 1884 yılında “Toplumsal İktisat Dersleri” adlı bir araştırma-inceleme yazısını yayımlamıştır. Deneme ve inceleme alanında yazdığı ve güldürüyü de içine katarak sermaye düzenine dair bir yazısıdır “Sermaye Dini”. İlk olarak 1887 yılında yayımlanmış bu eser, Nisan 2018 yılında Türkçeye çevrilmiştir. Eserde Marksist düşünceleri dinin toplumsal kontrolü güçlendiren birtakım karakterlerle ilişkilendirmiştir. “Sermaye Dini” kitabının içerisinde yer alan metinlerin yapısı Kitab-ı Mukaddes geleneğine ters düşmeyecek şekilde oluşturulmuştur. 1907 yılında yayımladığı son eseri ise Marx’a duyduğu ilgi ile yazdığı “Karl Marx’ın Tarihsel Yöntemi”dir.