Filtreleri Temizle
Yazar
Oya Baydar

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Yayın Dili

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Oya Baydar Kitap

için 52 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Oya Baydar

Oya Baydar uzun seneler sosyalist siyasetin içerisinde yer almış bir sosyologtur. Sosyolog olmasının yanı sıra aynı zamanda yazarlık ve köşe yazarlığı yapmıştır. Oya Baydar okuyucuları için merak edilen konuların başında, yazarın kim olduğu gelmektedir. “Oya Baydar kimdir?” sorusuna daha kapsayıcı bir cevap almak için hayatının geniş bir çerçevede incelenmesi gerekir.

Oya Baydar Hayatı

Oya Baydar 3 Temmuz 1940 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi'nde lise öğrenimini tamamlamıştır. Henüz lise öğrencisiyken Fransız yazar Françoise Sagan'dan etkilenerek ilk romanını yazmıştır. Ardından yazdığı roman Hürriyet gazetesinde 1958 yılında "Türk François Sagan'ı" yakıştırmasıyla yayımlanmıştır. Bundan 3 sene sonra 1961 yılında “Allah Çocukları Unuttu” isimli bir roman yazmıştır. Bunun ardında bir süre yazmaya ara vermiş ve siyasete ilgi duymaya başlamıştır. 1964 yılında okumuş olduğu İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuş ve bu bölümde asistan olarak görev yapmaya başlamıştır. Daha sonra "Türkiye’de İşçi Sınıfı’nın Doğuşu ve Yapısı" konulu doktora tezi üniversite profesörler kurulu tarafından iki kez üst üste reddedilmiş, bunun üzerinde öğrenciler protesto başlatmışlardır. Bu olay ülke literatüründeki ilk üniversite işgal eylemi olmuştur. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi'nde asistanlık yapmıştır. 1979 yılına kadar çeşitli mecralarda yazmış ve 12 Eylül darbesiyle birlikte yurt dışına çıkmış ve 12 yıl boyunca Almanya'da yaşamıştır. 1992 senesinde Türkiye'ye dönmüştür. Döndükten sonra Oya Baydar romanları ve öyküleriyle birçok sayıda ödül kazanmıştır.

Oya Baydar Kitapları

İlk romanı olan “Allah Çocukları Unuttu” isimli kitabını 1961 yılında yayımlamıştır. 1964 yılında “Savaş Çağı Umut Çağı” isimli denemesi yayımlanmıştır. Bu denemenin ardından uzun süre yazmak konusunda sessizliğe bürünen Oya Baydar Kedi Mektupları isimli romanını 1993 yılında yayımlamıştır. Kedi Mektupları romanıyla Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazanmıştır. Ayrıca bu dönemde “Elveda Alyoşa” isimli bir öykü yayımlamıştır. Bu öyküsü de Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazanmıştır. 1998 yılında Oya Baydar Hiçbiryer'e Dönüş isimli romanını yazmıştır. Bir sonraki eseri Oya Baydar Sıcak Külleri Kaldı ile 2000 yılında ses getirmiştir. Bu roman ona, Orhan Kemal Roman Armağan'ını kazandıran roman olmuştur. Sıcak Külleri Kaldı adlı romanında Türkiye’nin son kırk yılının fırtınalı ortamına yerleştiren Oya Baydar Erguvan Kapısı adlı romanında da geçmişe göndermelerde bulunmuştur. 2004 yılında yazılmış olan Erguvan Kapısı adlı roman çok katmanlı, çok kahramanlı ve farklı okumalara elverişli bir roman olmasıyla dikkat çekmiştir. Ardından 2009 yılında Oya Baydar Çöplüğün Generali ve Kayıp Söz adlı iki roman daha çıkarmıştır. Son olarak da 2012 senesinde O Muhteşem Hayatımız isimli romanını yayımlanmıştır. Oya Baydar O Muhteşem Hayatımız isimli romanında; yaşam üzerine farklı bakış açıları başarıyla yansıtmıştır.

Oya Baydar ve Köşe Yazarlığı Yılları

Oya Baydar 1972-1974 yılları arasında Yeni Ortam, 1976-1989 yılları arasında da Politika gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Eşi Aydın Engin ve Yusuf Ziya Bahadınlı ile birlikte İlke isimli dergiyi kurmuştur. Bu dergide yazdığı yazılar nedeniyle araştırmacı ve eylem kadını olarak tanınmıştır. 12 Eylül 1980 darbesiyle birlikte Almanya'ya gitmiştir. Bu dönemde Berlin Duvarı'nın yıkılması ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla beraber sosyalist sistemin çöküşüne şahit olmuştur. Almanya’da yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönüp arka arkaya birçok eser kaleme almış, kaleme aldığı eserlerle de birçok ödüle de layık görülmüştür. Oya Baydar’ın Ekim Engin isimli bir çocuğu vardır.