Filtreleri Temizle
Yazar
Emile Durkheim

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Yayın Dili

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Emile Durkheim Kitap

için 71 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Emile Durkheim

Emile Durkheim 15 Nisan 1858 tarihinde Fransa’da dünyaya gelmiştir. Tam adı David Emile Durkheim’dır. Paris Yüksek Öğretmen Okulu'na gitmiştir ve felsefeye ilgi duymaya başlamıştır. Sosyolojinin kurucularındandır ve Fransız sosyolojisinin gelişmesinde kendisi ve diğer yazarlarla birlikte katkısı büyüktür. Modern sosyoloji alanında yetkinliğiyle zamanın ötesine geçen bir sosyolog olmuştur. Ecole Normale Supérieure isimli yayını kendisi kurmuştur.

Emile Durkheim Kimdir?

Daha sonra Yüksek Öğretmen Okulu’na giderek felsefeye ilgisini derinleştirmiş, toplumsal hiçbir olayı göz ardı etmemiş, her biriyle ilgilenerek bu konuda düşünmüştür. Emile Durkheim 1882’de birçok lisede felsefe öğretmenliği yapmaya başlamış, sosyal bilimlere ilgisi daha çok artmış ve araştırmaları devam etmiştir. Yaşadığı çağda insanlar onu henüz daha çok genç iken sosyoloji ve felsefe konusunda gelecek vaad eden birisi olarak görmüşlerdir. Durkheim, Bordeaux Üniversitesi’nde 1887 senesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Burada çalışırken sosyolojiyi daha derinlemesine incelemeye ve araştırma konularını genişletmeye başlamıştır. 1893 senesinde yazar Toplumsal İş Bölümü kitabını yayımlamıştır. Emile Durkheim Toplumsal İş Bölümü kitabı ile bireylerin toplumu nasıl oluşturabileceği sorusuna yanıt verecek şekilde sosyolojiyi anlatmıştır. Ardından Sosyolojik Yöntemin Kuralları isimli kitabını çıkarmıştır. Bu kitap yazarın sosyolojik açıdan tamamen görüşlerini bildirdiği bir kitap olmuştur. Emile Durkheim sosyoloji araştırmaları sonucunda davranış bilimi olan sosyolojiyi ve bireyi bir bütün olarak ele almıştır. Asıl ününü bu kitabıyla kazanan Emile Durkheim, sosyal meseleleri ve bu olayların daha önceki bir olaya dayandığı görüşünü kitaplarında işlemiştir.

Emile Durkheim ve Sosyoloji

Emile Durkheim Ahlak Eğitimi kitabında toplumbilim ders notları yer almıştır. Öğretmenlik bölümü öğrencilerine hitaben sunduğu bu eser, başyapıt haline gelmiştir. Sahip olunması gereken ahlaki özellikleri ve nasıl kazanılacağını anlattığı bu kitabı, onun bilinen ve tanınan birisi olmasını sağlamıştır. Toplumların güncel sorunu olarak ahlak eğitimini görmüş ve bu eğitimi alamamış toplumları ikinci sınıf olarak nitelendirmiştir. Emile Durkheim eğitim sosyolojisi konusuna eğilmiş, bu konuda Eğitim ve Sosyoloji kitabını yazmıştır. Emile Durkheim Eğitim ve Sosyoloji kitabında, eğitimin hizmet ettiği amacı ve bu amaca yönelik etkenleri değerlendirmiştir. Bu eseri yazarın pedagoji eğitimlerini derleyen ve dersteki konuşmalarını içeren bir bütün haline getirilmiş kitabıdır. Bu eser eğitmenler için eğitici ve bilim ile ahlakın uygulamaya dökülmesi için açıklayıcıdır. Emile Durkheim Ahlak ve Toplum konusun yer vermeyi bırakmamış ve Ahlak ve Toplum isimli kitabını 1973’te çıkartmıştır. Bu kitabında tek başına bir gücün hiçbir anlam ifade etmediğini, toplumun ahlaki yönden güçsüzlükleri konusunda bir bütün olması gerektiğini anlatmıştır. Bunun yolu da kolektif bir yapı geliştirmekten gelir.

Emile Durkheim Kitapları

Yazar, otoritenin toplumdan geldiğini söylemiş ve Ahlak ve Toplum eserinde de toplumu etkisi altına almıştır. Emile Durkeim kitaplarında sadece toplumu analiz etmekle kalmamıştır. Aynı zamanda topluma bir yol çizmiş ve nereden başlanması ve gidilmesi gerektiğini göstermiştir. Emile Durkheim din sosyolojisi konusunda bilinç uyandırmayı başaran bir yazar olmuştur. Hem sosyolojiyle bağlantısı hem felsefeye ilgisi dini konularda düşündürmeye itmiştir. Din sosyolojisine katkıları bakımından Emile Durkheim, sosyolojik analizleri sonucunda sadece kendi dönemini değil, halen devam eden çağı da etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir. Ünlü düşünür, din kuramını birey-din-toplum düzeyinde incelemiş ve dinin içsel-dışsal yansımalarını ele almıştır. Emile Durkheim kitapları Sosyal Bilim ve Eylem,Montesquieu Hobbes Üzerine, İntihar, Sosyoloji Dersleri, İlkel Sınıflama, Ahlaksal Terbiye, Felsefe Dersleri, Pragmacılık ve Toplumbilim, Rousseau ve Toplum Sözleşmesi, Sosyal Bilimin Gelişimi, Sosyoloji ve Felsefe en önemlilerinden bazılarıdır. Yazar, 15 Kasım 1917’de Paris’te hayatını kaybetmiştir.