Filtreleri Temizle
Yazar
Cahit Uçuk

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Cahit Uçuk Kitap

için 56 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Alın Teri (551434809)

    123,62 TL SEPETTE 107,55 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Sumru Kız / Cahit Uçuk

    103,85 TL SEPETTE 90,35 TL
    +
  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Cahit Uçuk

Asıl adı Cahide Uçuk olan Cahit Uçuk, 17 Ağustos 1909 yılında Selanik'te hayata gözlerini açmıştır. Sonrasında İstanbul'a yerleşmiş ve tüm hayatını burada geçirmiştir. Osmanlı meclisinde milletvekili olan Diyarbakırlı bir babanın ve Selanikli bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babasının görevi sebebiyle gezgin bir hayat yaşamış ve düzenli bir eğitim alamamış ancak ailesince evde özellikle edebiyat konusuna özel bir ilgi sahibi olmuştur. 95 yaşındayken İstanbul’da vefat etmiştir.

Cahit Uçuk Kimdir, Eserlerinin Konusu Nedir?

Yazdığı on altı roman ve dokuz öykü kitabı ile Türk edebiyatının güçlü kadın temsilcilerinden olmuştur. Cahit Uçuk romanları dışında, kendine has şiir tarzını içeren dört adet şiir kitabı da bulunmaktadır. Tüm bunların dışında basılmamış birçok öykü kitabı ve romanı olduğu, birçok şiirinin gizli kaldığı da bilinmektedir. Cahit Uçuk eserleri genellikle lirik tarzda yazılmış, derin aşk öyküleri, mutlu sonlu aşk romanlarından oluşmaktadır. Tüm bunlarda yazar Cahit Uçuk'un karakter ve hayat yapısının da etkisi büyüktür. Kitaplarında ön planda tutulan olgu her zaman duygu olmuş, kaleme aldığı her satırında okurunun kalbinde bir hareket oluşturabilme niteliğindedir. Yalnızca insan ilişkilerine değil; hayata, doğaya, hayvanlara, soyut kavramlara, merhamete de büyük önem veren anlatım dili ile insani duyguları okurlarına hatırlatmaktadır. Ayrıca Cahit Uçuk kitapları yaşadığı dönemin şartlarına rağmen kadın haklarını anlatır, kadınların varoluşunun ve hayattaki öneminin, çocuk haklarının önemini işler. Okurlarını, yaşadığı dönemde yaşanan toplumsal sorunları da vicdani bir yorum aracılığıyla düşünmeye sevk eder.

Dünya Tarihe Adını Yazdırdığı Edebi Eserleri Hakkında

Cahit Uçuk, edebiyat dünyasına şiir yazarak başlasa da, Nazım Hikmet’in kendisini düz yazıya yönlendirmesi sonrası roman türünde eserler vermeye karar vermiştir. Roman türündeki ilk kitabı olan Kirazlı Pınar'ı 1936 yılında yazmıştır. Bu türdeki diğer kitaplarından bazıları şunlardır; Dikenli Çit (1937), Küçük Ev (1947), Siyah Dantelli Şemsiye (1956), Değirmen Taşı (1966), Özlem Şarkısı (1968). Zamanla düzyazı türünde kendini geliştirerek birçok öykü yazmış, bu türde ilk eserine ise Cennet Bahçesi adını vermiştir. 1946 yılında ilk örneğini verdiği çocuk öyküleri türünde büyük bir başarı yakalamış bu türde en önemli eseri ise Türk İkizleri olmuştur. Cahit Uçuk Türk İkizleri adındaki çocuk romanını 1958 yılında kaleme almıştır. Türk edebiyatına özellikle şiirleri dalında önemli katkılarda bulunan Cahit Uçuk Gümüş Kanat (2003) şiiri ile bu başarıyı kazanmıştır. Bu türdeki ilk eserinin 1974 yılında yazdığı "Benden Selam Yunus’a" olduğu kabul edilir. Tiyatro oyunu türündeki iki kitabından ilki olan Yaşamak İstiyoruz eseri ise 1945 yılında kaleme almıştır. Cahit Uçuk, 2003 yılında bir de anı kitabı yazmayı deneyimlemiş, sahip olduğu duygusal ruhu yaşadığı dönemi koşullarına işleyerek “Erkekler Dünyasında Bir Kadın Yazar” isimli kitabı yayımlamıştır.

Cahit Uçuk ve Edebi Başarıları

Kendisini “Hem realistim, hem romantik bir tarafım var. İyimserim. Dünyayı, insanı, çiçeği severim. Karanlıkları sevmiyorum; karanlık yazmadım hiçbir zaman. Acılı, hafif tertip biberli şeyler yazdığım oldu ama zehir zemberek asla yazmadım.” cümleleri ile tanıtmış ve eserlerini okumadan da sadece bu cümlelerle düşüncelerini net bir şekilde aktarmış ve adını akıllara kazımıştır. Yaşadığı dönemde Yarımay isimli dergide halktan gelen aşkla ilgili soruları, sahip olduğu romantik yapısına dayanarak Pamuk Nine ismiyle cevapladığı bilinmektedir. Bu bilgi bize karakteri hakkında önemli fikirler vermektedir. Kabul edilen bir gerçektir ki Cahit Uçuk, aşk romanları ve şiirleri konusundaki güçlü kalemi ve okurlarına yaşattığı güçlü duyguları sayesinde başarılı bir edebiyat insanıdır. Ancak bunun yanı sıra 1958 yılında “Hans Christian Andersen Ödülü” kazanan çocuk eserleri ile de büyük başarılar elde etmiş ve edebiyat tarihinin önemli kadın temsilcileri arasına girmiştir. Cahit Uçuk Alın Teri eseriyle çocuk kitabı yazmak konusunda sahip olduğu güçlü edebi kabiliyetlerini kanıtlayıp bu türde sonraki nesillerdeki yazarlara ilham kaynağı olmuş, günümüzde de bu sıfatıyla anılmaya ve yolu izlenmeye devam etmektedir.