Filtreleri Temizle
Yazar
Ahmet Rasim

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Yayın Dili

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Ahmet Rasim Kitap

için 88 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Fuhş-i Atik / Ahmet Rasim

    396,26 TL SEPETTE 336,82 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Falaka N11.11229

    73,16 TL SEPETTE 63,65 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Falaka - Ahmet Rasim

    160,41 TL SEPETTE 139,56 TL
    +
  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Ahmet Rasim

1865'te İstanbul'da doğan Ahmet Rasim tarihçi, gazeteci, milletvekili ve yazardır. Osmanlı’nın çeşitli dönemlerine tanıklık eden yazar, farklı alanlarda eserler kaleme alarak geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmiştir. Türk edebiyatına hatıra, makale, sohbet, gezi yazısı, tarih ve okul kitapları gibi çeşitli türlerde yazdığı eserleri ile katkıda bulunmuştur.

Ahmet Rasim Hayatı

Ahmet Rasim eğitimini, yoksul çocuklara eğitim hizmetini bugünde sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti'nde tamamladı. Kendi başına Fransızca öğrenip 1883 yılında birincilikle eğitimini bitirdi. Mezun olduktan sonra memurluk hayatına başladı. Bu yıllarda Sadberk Hanım ile evlendi. Bu evlilikten iki kızı ve dört oğlu oldu. Bir yazar olarak geçimini kazanmak isteyen Ahmet Rasim, “Yolcu” adı altında bir tercüme yazısı kaleme aldı. Ahmet Mithat Efendi tarafından kurulan Tercüman-ı Hakikat gazetesinde yayımlandı. Kısa bir süre öğretmenlik yapan Ahmet Rasim II. Meşrutiyet'in ilanından sonra Hüseyin Rahmi Gürpınar ile ''Boşboğaz'' isimli mizah dergisi çıkarmaya başladı. Ceride-i Havadis, Tasvir-i Efkar, Yenigün, Akşam, Vakit, Cumhuriyet gibi gazete ve dergilerde çok sayıda yazıları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal’in referansıyla 1927'de İstanbul milletvekili olarak hizmet verdi. Milletvekilliği görevini TBMM’nin 3. ve 4. dönemlerinde yaptı. 1932 yılında hayatını kaybedene kadar çeşitli sağlık sorunlarıyla yüzleşti. Son olarak Heybeliada’da bulunan evinde hayata gözlerini yumdu.

Ahmet Rasim Eserleri

Ahmet Rasim Falaka (1927) adlı hatıra türündeki bu eserinde çocukluk günlerinde mahalle mektebinde yaşadığı anılarını anlatmıştır. Bir diğer kitabı olan Ahmet Rasim Şehir Mektupları eserinde İstanbul'u bütün yönleri ile canlandırmıştır. 1897-1899 yılları arasında kaleme alınmış fıkra, sohbet, deneme karışımı mektuplarda yazar gözlem gücünü mizah anlayışı ile birleştirerek İstanbul’un dört bir yanını bütün özellikleri ile anlatır. Bu eser Ahmet Rasim'in şaheseri olarak kabul edilmektedir. Şehir Mektupları yüzyıllar öncesinin İstanbul’unu tanımak isteyenler için vazgeçilmez bir eserdir.Ahmet Rasim Eşkal-i Zaman eserinde kendi çocukluk günlerinden başlayarak şehrin günlük hayatına ait sahneleri tüm gerçekliği ile ele aldığı eserdir. Eşkal-i Zaman I.Dünya Harbi’nin zor dönemlerinde Tasvir-i Efkar’da çıkan bazı yazıların bir araya getirilmesiyle oluşmuştur. Ahmet Rasim Gülüp Ağladıklarım eserinde diğer eserlerinde olduğu gibi yaşadığı çevreyi koşulları ile anlatarak basın hayatına ilişkin anılarını dile getirmiştir. Ahmet Rasim Muharrir Bu Ya eseri yazarın çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış makalelerin bir arada derlenmesi sonucu meydana gelmiştir.

Yazarın Popüler Hikaye ve Sözleri

Yazarın en çok tanınan iki uzun hikayesi; “Hamamcı Ülfet” ve “Asker Oğlu”dur. Ahmet Rasim 1898 yılında yazdığı Hamamcı Ülfet isimli bu eserinde kadın kadına aşk denilen sevicilik durumunu yıllar öncesinin bakış açısı ile anlatmaktadır. Ahmet Rasim’in cepheye giden yüzbaşı Yusuf ile ailesinin ilişkisini konu edindiği eseri Asker Oğlu'dur. Ahmet Rasim aynı zamanda müzik alanında da eserler vererek, besteleri de kendisine ait olan pek çok şarkı sözü yazdı. Yakın dostu müzisyen Tatyos Efendi’nin bestelediği uşşak makamındaki “Bu akşam gün batarken / Sakın geç kalma, erken gel” dizeleri ile başlayan güftesi günümüze kadar gelen eserlerindendir.