Filtreleri Temizle
Yazar
Ahmet Büke

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Ahmet Büke Kitap

için 53 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Neşeli Günler / Ahmet Büke

    (1)
    181,25 TL SEPETTE 157,69 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Alnı Mavide - Ahmet Büke

    195,06 TL SEPETTE 169,70 TL
    +
  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Ahmet Büke

Ahmet Büke kimdir?’ 1970 yılında Manisa’da doğan Ahmet Büke, Türk öykü yazarıdır. 1997’de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünde eğitimini tamamladı. Kaleminin ustalığını yansıttığı öyküleriyle tanındı. ON8 isimli bir blogda, kendi köşesinde yazarlık yaptı ve İnsan Kendine De İyi Gelir (2015) ve Gizli Sevenler Cemiyeti (2016) adlı kitaplarda blogundaki öykülerini topladı. Seneler içinde pek çok ödüle layık görüldü.

Ahmet Büke Kitapları

Ahmet Büke’nin ilk hikaye kitabı 2010 yılında yayımlanan İzmir Postası’nın Adamları (2010) adlı eseridir. Çocuklar için çıkardığı ‘’Zeyno Kitapları Dizisi’nde; Annemle Uzayda (2017), Neşeli Günler (2019), Paspas Tepemde Kapiş Paçamda (2020) kitaplarıyla dikkat çeker. Annemle Uzayda (2017) öyküsünde kağıt helvacılık yapan ve kağıt helva paketlerine şiir bırakan babası ile uzaya giden annesinin Zeyno ile olan günlerini; Ahmet Büke Neşeli Günler (2017)’de Zeyno’nun yeni kasaba hayatın alışma sürecini, arkadaşlıklarını ve keşiflerini; Paspas Tepemde Kapiş Paçamda (2020) isimli çocuk öyküsünde baş kahraman Zeyno’nun saçlarına dolanan kedisi ve bunu fark eden köpek Kapiş’in eğlenceli macerasını anlatır. Çocukluk öykülerini Ahmet Büke Kırlangıç Zamanı (2019) kitabında toplamıştır. 2020 yılında yayımladığı Çayırın En Tuhaf Yuvası çocuk öykü kitabında, aile olma yolunda doğanın engel tanımazlığını gözler önüne serer. Çocuk kitaplarının yanında farklı türde öyküleri yer alır. Yaş gereği çocukların kitaplarla ilgisini çekmek yetişkinlere göre oldukça zordur. Çünkü çocukluk dönemi ilgi ve dikkat çok küçük unsurlarla bile farklı yerlere kayabilir haldedir. Ahmet Büke üslubu ve olayları aktarım yönüyle tüm çocuk okurların kalbinde taht kurmuştur.

Ahmet Büke Öykü Kitapları

Ahmet Büke; Alnı Mavide (2008), Çiğdem Külahı (2017) ve Ekmek ve Zeytin (2018) kitaplarından da bilindiği üzere, kendisi içinizde hep var olan ama bir şekilde gizlenenleri ortaya döken bir yazar. Serzenişi, acıyı, görülemeyeni en sıra dışı haliyle dile getiriyor. Ahmet Büke Varamayan (2019) kitabında bir askerin gurbetinden, çektiği acılardan dem vururken; Yüklük (2019)’te ustalıkla giriftleşmiş konular içinde dolaşıyor. Betimleme zenginliğini gün yüzüne çıkardığı Cazibe İstasyonu (2018) ve Ahmet Büke Kumrunun Gördüğü (2017) kitaplarında yazar başarısını tamamen ortaya koyuyor. Kitaplar açıklamalarıyla bile okuru kendine çeker nitelikte. Kumru’nun Gördüğü’nde (2017): ‘’Annem de görmüş babamı. Ağlayıp gözlerini perdeye silmiş. O leke kaldı orada. Ortası koyu, kenarlara gittikçe duman gibi açılıyor. Bilmiyorlar bunu. Acıdan leke çıkmaz. Acı zaten yerinden kalkmaz…’’. Cazibe İstasyonu’nda (2012) ise ‘’…Et ve kemik çekti onu. Koşmayacak, kovalamayacak bir avı. Ne sürüden geri kalmış, kocamış bir koyun, ne yılkı, ne korkmuş bir tavşan. Pıhtısından donmuş, çatlamış kan.’’ satırlarına rastlarız. Ahmet Büke kendine has ve duru üslubuyla, alışılmışın dışında, kendi yolunu çizmiş bir yazar. Gündelik yaşamı kaleminin tüm ustalığıyla kağıda döküyor.

Ahmet Büke Ödüller

Patika, Özgür Edebiyat, e-edebiyat, AdamÖykü dergilerinde Ahmet Büke öyküleri yayımlanmıştır. Halen çeşitli internet dergilerinde kısa öyküler yazmaktadır. Körfez, The Gluf ve Rüzgarın Hatıraları filmlerinin senaryo yazarlığını yapmıştır. Xasiork 2002 Kısa Öykü Yarışması'nda “Kayıp Dua Kitabı” adlı hikayesiyle birincilik ödülüne, 2008’de Alnı Mavide kitabıyla Oğuz Atay Öykü Ödülü’ne, 2011’de Kumru’nun Gördüğü kitabıyla ‘’Sait Faik Hikaye Armağanı’’na, Mevzumuz Derin (2013) romanıyla 2013’te ÇGYD’nin 2013 Yılın Gençlik Romanı Ödülü’ne, blogunda yazdığı öyküleri Dünya Kitap 2015 Yılın Telif Kitabı olmak üzere pek çok ödüle layık görüldü. Eski-yeni kuşak harmanlamasıyla oluşturulmuş Köprü Kitaplar koleksiyonu için Ahmet Büke Gökçe’nin Yolu (2018) isimli bir roman yazdı. Gökçe’ni Yolu’nda yaz tatilini Maya halasının yanında geçiren Gökçe ve Bilge halasının maceralarını kaleme alır.