Filtreleri Temizle
Yazar
Tevfik Fikret

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Yayın Dili

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Tevfik Fikret Kitap

için 53 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Şermin / Tevfik Fikret

    160,41 TL SEPETTE 139,56 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Şermin / Tevfik Fikret

    271,66 TL SEPETTE 236,34 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Kitap11 Rübab-I Şikeste

    237,50 TL SEPETTE 209,24 TL
    +
  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Tevfik Fikret

Tevfik Fikret, 24 Aralık 1867’de İstanbul’da doğmuştur. Tevfik Fikret 47 yıllık hayatı 19 Ağustos 1915’te Aşiyan’da sonlanmıştır. Kendisi Servet-i Fünun topluluğunda bulunmakta idi. İlk olarak Mahmudiye Valide Rüştiyesi ardından Galatasaray Sultanisi’nde öğrenimini devam ettiren Tevfik Fikret, birincilikle tamamlamıştır. Katip, muavin ve öğretmen olarak pek çok kamu kurumunda mesleğini icra etmiştir.

Tevfik Fikret’in Eserleri

Sırasıyla Tevfik Fikret eserleri şöyledir; Rübab-ı Şikeste (1990), Tarih-i Kadim (1905), Haluk’un Defteri (1911), Rübabın Cevabı (1911), Şermin (1914), Hasta Çocuk, Sis, Millet Şarkısı, Doksan Beşe Doğru, Han-ı Yağma, Balıkçılar, Haluk’un Çocukluğu, Rübab-ı Cevab, Bir İçim Su, Verin Zavallılara, Ferda, Yeşil Yurt kitapları vardır. Tevfik Fikret’in ilk eseri olan Rübab-ı Şikeste diğer adı ile Kırık Saz, insan ve doğa ilişkisini bütünleştirerek oluşturulmuştur. Tevfik Fikret kitapları dendiğinde en popüler olanları; Şermin, Rübab-ı Şikeste, Haluk’un Defteri olarak sıralanmaktadır. Yazarın Şermin adlı eseri son çıkardığı kitap olması ile aynı zamanda Türk Edebiyatında “ilk eğitsel çocuk kitabı” ve çocuk şiiri kategorisinde ilk örnek olmasıyla birçok alanda ün salmıştır. Eski Türkçe ile yazılmasından dolayı günümüz Türkçesi ve orijinal versiyonlarıyla bulunmaktadır. Çoğu eserine oğlu Haluk’un ismini veren ünlü yazar, edebi kimliği ile özel hayatını bütünleştirmektedir. Aynı zamanda ikinci şiir kitabı olarak karşımıza çıkan ‘Haluk’un Defteri’ ve ‘Haluk’un Çocukluğu’ buna örnektir.

Tevfik Fikret’in Kariyeri

Tevfik Fikret Kimdir dendiğinde ilk olarak yazar ve şair kimliği ile öne çıkmaktadır. Aslında uzun yıllar öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapan Tevfik Fikret okul hayatında oldukça sevilen ve öğrenime katkı sağlayan bir eğitimci idi. Mekteb-i Sultani ve Robert Koleji’nde öğretmenlik yapmıştır. Aynı zamanda çıkardığı Malumat Dergisi ile içerisinde Tebrik-i Veladet şiirinin de bulunduğu 25 adet şiiri yayımlamıştır. Bahar adlı şiiri ile iki kez birincilik ödülü alan üstat dikkatleri üzerine çekmiştir. İçeriği ve biçimi olarak ağır, ağdalı bir dili olan ve karamsarlığı öne çıkan Edebiyat-ı Cedide diğer adı ile Yeni Edebiyat topluluğu, Servet-i Fünun dergisinde bulunmaktaydı. Bir Lahza-i Taahür adlı eserinde siyasi olarak eleştirdiği bir şiirdir. Konu olarak Ermeni Lobisinin Abdülhamit’e düzenlediği suikast ele alınmaktadır. Yine dönemin en dikkat çeken eserlerinden olan Tarih-i Kadim adlı şiirinde, Türk kültür ve geleneklerine, eski değerlere dair olumsuz eleştirileri barındıran konusu bulunmaktadır. Tesadüf adlı şiiri aşk, Yağmur adlı şiiri tabiat, Sabah Olursa adlı şiiri hürriyet temalarını oluşturmaktadır. Tevfik Fikret, Rübab-ı Şikeste ile “Sanat için Sanat” akımını ve Rübab’ın Cevabı ile “Toplum için Sanat” akımını kullanmıştır.

Tevfik Fikret’in Edebi Kişiliği

Tevfik Fikret, Mirsad dergisinde yayınladığı 18 adet şiiri ile aynı zamanda içlerinde Bahar adlı eserininde bulunmasıyla birincilik ödülü almıştır. Tevfik Fikret edebi kişiliği ile öne çıkmaktadır. Birçok alanda ve toplulukta, çok fazla kategoride bulunduğu dergilerle ve yaptığı eserleriyle dikkat çekmektedir. Bir zamanların Servet-i Fünun dergisini kuran ayrıca başyazarlığını da yapan üstat birçok akımında öncülüğünü yapmaktadır. Şiirlerinde Nazmi mahlasını kullanarak eski geleneklere uymaktadır. Eserlerinde daha çok aruz ölçüsünü kullanan yazar, genel olarak sözcük kalıpları ve dili nedeniyle ağır bir üslubu bulunmaktadır. Tevfik Fikret şiir kitapları da genel olarak sone ve terza rima nazım şekillerine yer vermiştir. Başlıca popüler Tevfik Fikret şiirleri şöyledir; ilk yayımlandığı ve oğlundan bahsetmesinden dolayı Hasta Çocuk adlı şiiri oldukça dikkat çekmektedir. Ayrıca Tevfik Fikret Şermin adlı kitabı ile ilk kez aruz ölçüsü yerine hece ölçüsünü kullanmıştır. Aynı zamanda yazar eserindeki hece ölçüsünü sekizli hece ölçüsü şeklinde oluşturmaktadır. Tevfik Fikret romanları sayfamızda bulunmaktadır.