Filtreleri Temizle
Yazar
Enis Batur

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Yayın Dili

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Enis Batur Kitap

için 140 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Tuğralar / Enis Batur

    178,29 TL SEPETTE 155,11 TL
    +
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Enis Batur

Enis Batur 28 Haziran 1952 yılında, Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Eskişehir Dumlupınar İlkokulu’nda tamamlamıştır. Lise eğitimine İstanbul Saint Joseph Lisesinde başlayan Batur, Ankara Atatürk Lisesinde eğitimini tamamlamıştır. Ardından ODTÜ’de başlayan yükseköğrenimini Paris-Sorbonne Üniversitesinde tamamlayan Batur, 1971-1972 yılları arasında Ulus Gazetesi’nin sinema sayfasını yönetmiştir.

Enis Batur Kimdir

Üniversite eğitiminin ardından Türkiye’ye dönen Batur Yazı, Oluşum, MEB ve Tan isimli dergileri çıkarmıştır. Şiir, deneme, roman, gezi ve günlük türünde eserleri bulunan Enis Batur en çok şiir türünde ürettiği eserleriyle ön plana çıkmıştır. Üzerinde en çok durulan şiir kitabı ise 1996 yılında yayımlanan Opera I-4004 isimli eseridir. Batur’un ilk eseri, Eylül 1970 tarihinde kaleme aldığı Adada Şenlik isimli film eleştirisidir. Bunların yanı sıra 1978-1998 yılları arasında Cumhuriyet, Milliyet, Dünya ve Aydınlık gazetelerinde haftalık, Cumhuriyet Bilim Teknik Dergisinde aylık yazılar yazmıştır. 1980 yılında Şiir ve İdeoloji isimli eseriyle TDK Deneme Ödülünü, 1993 yılında Perişey ile Cemal Süreyya Şiir Ödülünü, 1996 yılında Opera I-4004 ile Altın Portakal Şiir Ödülünü, 1999 yılında Imago Mundi ile Sibilla Aleramo Şiir Ödülünü, 2008 yılında Neyin Nesisin Sen ile Behçet Necatigil Şiir Ödülünü ve 2007 yılında TÜYAP İstanbul Sanat Fuarı Sanat Eleştirmeni Ödülünü kazanmıştır. Ayrıca 1987-1988 yılları arasında Dönemli Yayıncılığın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı sırada Gergedan ve Şehir ve Argos dergilerini çıkarmıştır.

İlk Yapıtları Hakkında

Enis Batur, 1979-1980 yılları arasında MEB Yayın Dairesi Başkanlığı, 1983-1984 yılları arasında Milliyet Gazetesinin Kültür Servisi, Yan Yayınlar Yöneticiliği ve 1986 yılında Milliyet Büyük Ansiklopedi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini üstlenmiştir. Bunlara ek olarak 1984 yılında UNESCO’nun Göreme’den İstanbul’a Kültür Mirasımız isimli kampanyayı yürütmüştür. Şiir türündeki ilk eseri olan Bir Ortaçağ Yalnızlığı 1973 yılında yayımlanmıştır. 1977 yılında Ayna adlı eseriyle ilk deneme-eleştiri, 2000 yılında Acı Bilgi adlı eseriyle ilk roman, 2002 yılında İki Deniz Arası adlı eseriyle ilk gezi ve 2008 yılında Pasaport Damgaları adlı eseriyle ilk günlük türündeki eseri yayımlanmıştır. Batur, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı’nda deneme ve şiirleriyle adından söz ettirmiştir. Oldukça zengin bir şiir kültürüne sahip olan Enis Batur, şiirlerinde Doğu ve Batı kültürünü kesiştirir. TRT’de yayınlanan Okudukça isimli programın yayın danışmanlığını yapmış olan Batur, aynı zamanda Açık Radyo’nun kuruluşuna katkıda bulunmuştur ve Şifa, Şifre, Deşifre isimli programı hazırlamıştır. Enis Batur kitapları kaleme alış şekliyle Türk edebiyatında kendine nitelikli bir yer edinmiştir.

Enis Batur Eserleri

Enis Batur’un yabancı dile çevrilmiş olan birçok eseri bulunmaktadır. 1994 yılında Imago Mundi isimli eseri İtalyanca’ya, 2000 yılında ise Ağlayan Kadınlar Lahdi Fransızca’ya tercüme edilmiştir. Enis Batur Modernizmin Serüveni isimli eseriyle Türk edebiyatına büyük bir katkı sağlamıştır. Yazar bu eserinde 150 yıl gibi bir dönemde çıkmış metinleri bir araya getirerek, okuyucularına bir başucu kitabı sunmuştur. Enis Batur Başkalaşımlar isimli eserini 1992 yılında yayımlanmıştır. Başkalaşımlar, denemelerden oluşan bir eser olma özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Yazar bu eserinde yaratıcılık sorunları üzerine yatay, dikey ve sarmal ilişkileri sorgulamaktadır. Yazar kurgusunda okuyucuyu düşündüren, soru sormasını sağlayan bir yapıyla beraber, okuyucularına adeta dönüp dönüp okuyacakları eserler üretiyor. Enis Batur Perişey isimli 1992 yılında yayımlanan eseriyle Cemal Süreyya Şiir Ödülüne layık görülmüştür. Şiir türünde ustalıkla kaleme aldığı eserleri edebiyat dünyasında yankı uyandırmıştır. Enis Batur Pasaport Damgaları isimli eserini ise 2019 yılında yayımlanmıştır. Eser 1987-2007 yılları arası 20 yıllık bir yol günlüğü gibidir. Şiir türünde verdiği eserleriyle adından söz ettiren yazar, Türk edebiyatına yaptığı katkılarla bilinen yazarlardan biridir. Ayrıca Enis Batur Elma isimli eseriyle bir roman denemesini okurlarına armağan etmiştir. Yazar Enis Batur hayatı süresince Türk edebiyatına katkılarıyla tanınmış, farklı alanlarda eserler kaleme almış ve almaya devam etmektedir.