Filtreleri Temizle
Yazar
Engin Geçtan

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Engin Geçtan Kitap

için 37 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Zamane / Engin Geçtan

    (1)
    123,93 TL SEPETTE 107,82 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Kimbilir / Engin Geçtan

    165,49 TL SEPETTE 143,98 TL
    +
  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Engin Geçtan

Engin Geçtan 12 Ocak 1932’de İzmir’de dünyaya gelmiştir. Tam adı İsmail Engin Geçtan olmakla birlikte, yazar 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Colombia ve New York Üniversiteleriyle bağlantılı olan sağlık kurumlarında Psikiyatri alanında eğitimler almıştır. Engin Geçtan Ankara ve ODTÜ Üniversiteleri’nde görev yapmış daha sonra profesörlüğe yükselmiştir. Marmara ve Boğaziçi Üniversitelerinde ders vermeyi sürdürmüş, yarı zamanlı olarak psikoterapi çalışmaları yapmıştır.

Engin Geçtan Kimdir ve Hangi Eserleri Yazmıştır?

Engin Geçtan, psikiyatri türünde yazdığı kitaplarıyla ünlüdür. Temel konuları varoluşçu psikiyatri ve psikanalitik düşünce olmuştur. 1975 yılında ilk kitabı olan ‘Psikodinamik Psikiyatri ve Normaldışı Davranışlar’ adlı kitabını çıkarmıştır. Psikiyatri türünde olan bu kitabın ardından Engin Geçtan 1983 yılında ‘İnsan Olmak’ adlı eserini ve onun en çok okunan tanınmasını sağlayan bu eseri çıkartmıştır. Engin Geçtan İnsan Olmak kitabında insan olmanın en ince noktalarına değinmiş, insanların duygularını anlatmış ve iç dünyalarını keşfetmek adına sorumluluk üstlenmiştir. İnsan Olmak eserinde yarattığı tepkiden sonra 1988’de Engin Geçtan Psikanaliz ve Sonrası kitabını, 1990’da ‘Varoluş ve Psikiyatri’, 1998’de ‘Kim Bilir?’ kitaplarıyla aynı türden ilerlemeye devam etmiştir. 2002’de yazdığı psikiyatri türündeki ‘Hayat’ kitabında insanların kişilik bozukluklarını anlatmış, hayat hakkında değişimler ve gelişmeler adına konuşmuştur. Engin Geçtan normal dışı davranışlar konusunda araştırmalar yapmış ve eserlerinde yer vermiştir. Engin Geçtan Hayat kitabıyla travmalardan, hayatın nasıl yaşayacağından bahsetmiştir. İlk romanını 1993’te ‘Kırmızı Kitap’ ismiyle yazmıştır. Kırmızı Kitap romanında gerçek olmayan bir dünyayı ve bunun hikayesini anlatmıştır.

Engin Geçtan ve Psikiyatri

Yazdığı psikiyatri alanında bilimsel kitapların yanı sıra edebi kişiliğe de sahip ve bu alanda yazan bir insana dönüşmüştür. 1996’da “Dersaadet’te Dans”, 1997’de de “Bir Günlük Yerim Kaldı, İster Misiniz?” romanlarıyla, roman yazma sürecini devam ettirmiştir. 2000 yılından sonra romanlarına devam eden Engin Geçtan, 2001 yılında “Kırmızı Palamutun Kokusu” , 2004’te “Tren”, 2008’de “Kuru Su” ile bu alanda eserler vermiştir. Fantastik türde ögelerden oluşturduğu son romanı “Mesela Saat Onda”yı 2012’de yayımlamıştır. Mart 2018’de Engin Geçtan’ın Zamane adlı kitabı ölümünden sonra çıkarılmıştır. Engin Geçtan Zamane kitabını kültür ve bilim türünde yazmış ve bu kitapta askeri darbenin ardından toplumsal izleri, kurumların davranışlarını Türkiye’de geniş bir süreci incelemiştir. Bu süreç hakkında yazarken uzmanlık alanı olan psikiyatriden yararlanmıştır. Toplumun ve bireyin değişmesi konusunu işlemiştir. Engin Geçtan kitapları konusunda titizlikle hareket etmiş ve amacını hep insanı ele almak olmuştur. İnsanı hayatla bütünleştirmek, psikiyatri konusunda uzmanlığıyla bildiklerini aktarma gayesi içerisinde bir yol izlemiştir. Psikiyatri türünde kitapları her zaman çok fazla okunmuştur.

Yazarın Dili ve Anlatımı

Engin Geçtan, dilini akıcı, yalın ve özgün bir biçimde kullanmasıyla çok sevilir ve okunur hale gelmiştir. Özgürlük, depresyon, kişinin toplumla iletişimi, ölüm ve hayat, yemek bozuklukları, uyku gibi konularında eserler de yazmıştır. 40 yıllık yazarlık deneyiminden sonra, psikiyatriye, günümüz dünyasına dönmüş ve ‘Kim Bilir?’ ve ‘Hayat’ romanlarını yazmıştır. Ardından roman-senaryo çalışmalarına başlamıştır. İnsan Olmak kitabını bilimsel bir alt yapı temeline oturtmuş, içinde yetişilen ortam nasıl etkiliyor ve nasıl insanlar hakkında fikir veriyor bunları ele almıştır. Hayat isimli kitabında kuantum fiziği, narsizm gibi sorunları akıcı dille yazmıştır. Söyleşi türünde 2005 yılında ‘Seyyar’ isimli eseri yazmıştır. Ankara ve Açık Radyo’da programlar yapmıştır. Roman, deneme anı türünde eserler bırakmıştır. Hayatı boyunca edebiyat ve psikiyatri üzerine düşünen ve bilimin peşini hiç bırakmayan yazar, hem mesleğini hem edebiyatı hiçbir zaman bırakmamış ve yaşadığı sürece her ikisine de vakit ayırmıştır. Eserlerini yazarken akademik kaygı gütmemiş, herkese hitap edecek anlaşılır ifadelere yer vermiştir. 19 Şubat 2018’de hayatını kaybetmiştir.