Filtreleri Temizle
Yazar
Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı)

Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı) Kitap

için 36 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı)

Halikarnas Balıkçısı ismi ile tanınan yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı, 17 Nisan 1890 yılında Girit Yunanistan’da doğmuştur. Büyükada Mahalle Mektebi’nde ilköğretim eğitimini tamamladıktan sonra orta öğrenimini Robert Koleji’nde gerçekleştirdi. Oxford Üniversitesi’nde Yakın Çağlar Tarihi okudu. Eğitimini tamamlayamadan İstanbul’a döndü. Daha sonrasında Roma’ya giderek burada Güzel Sanatlar Akademisi’nde okudu ve aynı zamanda evlendi. Cevat Şakir Kabaağaçlı, 13 Ekim 1973 tarihinde İzmir’de öldü. Kendisi ismi ile özleşmiş olan Bodrum’da defnedildi.

Halikarnas Balıkçısı Kimdir?

Cevat Şakir Kabaağaçlı kimdir dendiğinde yazarlık kariyerinin yanı sıra gerçekleştirmiş olduğu meslek dalları da bulunmaktadır. İngiltere’de Oxford’da eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a dönmüş ve çeşitli dergi yayınlarında görev almıştır. Hem yazar hem de çizerdir. Karikatürleri oldukça ilgi görmüştür ve de çeşitli dergiler için kapak tasarımları yapmaktadır. Bu kapak tasarımları oldukça dikkat çekmiştir ve de Türkiye’deki yayın standartlarını bir üst seviyeye taşımıştır. Yazdığı bir yazı nedeni ile Bodrum’a sürgüne gönderilmiştir. Sürgün döneminde af çıkmasına rağmen Bodrum’da kalmayı tercih etmiştir. Bodrum ile özdeşleşmiş bir yazar haline gelmiştir. Halikarnas Balıkçısı ismi de Bodrum’un eski ismi olan Halikarnasos’tan gelmektedir. Yazar eserlerini Bodrum’da yaşadığı süreçte yazmıştır. Halikarnas Balıkçısı, akım olarak kitaplarında Anadoluculuk akımından etkilenmiştir. Cevat Şakir Kabaağaçlı kitapları deniz insanlarının yaşantılarını anlatmıştır ve de bu noktada yazarın Bodrum’da yaşıyor oluşu, kendisini Bodrum ile bütün hissediyor oluşu önem taşımıştır.

Halikarnas Balıkçısı ve Aganta Burina Burinata

Halikarnas Balıkçısı, eserlerinde sade ve açık bir dil kullanmıştır. Üslup ve teknik konusuna eserlerinde önem vermemiştir. Deniz temalı eserlerinde Ege Denizi’ni, Akdeniz savaşlarını ve daha türlü deniz efsanelerini anlatmıştır. Halikarnas Balıkçısı eserleri sayıldığında ilk yazdığı eseri ise bir öykü olan, 1939 yılında yazılmış Ege Kıyılarından’dır. Devam eden yıllarda yazılmış olan Ege’nin Dibi, Gülen Ada, Merhaba Akdeniz, Yaşasın Deniz gibi öyküler ile birlikte Ege Kıyılarından birleşmiş ve Ege’den Denize Bırakılmış Bir Çiçek kitabını oluşturmuştur. Yazarın yazmış olduğu ilk roman 1945 yılından Aganta Burina Burinata’dır. Bu kitapta ana karakter Mahmut’un deniz sevgisi işlenmektedir. Eserde şiirsel bir dil kullanılmış ve de kahraman bakış açısı işlenmiştir. Cevat Şakir Kabaağaçlı romanları dendiğinde ikinci sırada 1956 yılında yazdığı Ötelerin Çocukları vardır. Kerimoğlu adlı karakterin hikayesi işlenmekte olup olaylar Bodrum’da geçmektedir. Yazarın 1962 yılında yazdığı bir eser olan Uluç Reis ise ünlü denizci Uluç Reis’in hikayesini anlatmaktadır. Bu kitabı roman özelliğinin yanı sıra tarihi roman olmak özelliğini de taşımaktadır.

Cevat Şakir Kabaağaçlı Mavi Sürgün

Halikarnas Balıkçısı kitapları 1966’da yazılmış olan Turgut Reis ile birlikte devam ediyor. Osmanlı donanmasında Kaptan-ı Derya olan Turgut Reis’in anlatıldığı bu kitapta yine deniz sevgisi teması işleniyor. Aynı zamanda da biyografik olma özelliği taşıyor. 1969’da yazılmış olan Deniz Gurbetçileri adlı eserinde denizcilerin genel olarak yaşadığı toplumsal sorunlar roman formatında ele alınmıştır. Ana karakter Latif’in Türk sularında avlanma sorununa çözüm bulmak istemesi konu edilmektedir. 1948 yılında İzmir gazetesinde yayınlanmaya başlayan Bulamaç ise yine aynı şekilde denizcilerin hayatlarını konu alarak bu konuya farklı bir pencereden bakmanızı sağlıyor. Cevat Şakir Kabaağaçlı eserleri dendiğinde akla gelebilecek olan bir diğer eser ise yazarın anı türünde olan kitabı Mavi Sürgün’dür. Yazar bu kitapta sürgün dönemini anlatmaktadır. Aynı zamanda bu kitap 1993 yılında yine aynı isimde bir filme uyarlanmıştır. Filmi ile Oscar’da Yabancı Dilde En İyi Film kategorisine aday adayı olarak gösterildi. Halikarnas Balıkçısı’nın sadece romanları değil; Anadolu Efsaneleri, Anadolu Tanrıları, Anadolu’nun sesi, Hey Koca Yurt, Merhaba Anadolu, Düşün Yazıları, Altıncı Kıta Akdeniz, Sonsuzluk Sessiz Büyür ve Arşipel gibi deneme yazıları da vardır. Bunun yanı sıra; Yol Ver Deniz, Denizin Çağrısı, İmbat Serinliği, Nasrettin Hoca, Gündüzünü Kaybeden Kuş, Deniz Gurbetçileri, Define Adası, Tünek Ahmet gibi çocuk kitapları da yazmıştır. Turistik ve Türkiye’nin tanıtımını içeren İngilizce dilinde yazdığı kitaplar bulunurken, çevirisini yapmış olduğu kitaplar da mevcut durumdadır.