Filtreleri Temizle
Yazar
Taner Timur

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Taner Timur Kitap

için 24 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Taner Timur

Taner Timur 1935 yılında Sivas'ta dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. 1958 yılında mezun olan yazar, Anayasa Hukuku kürsüsünde akademisyen olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı fakültede 1968 yılında ‘doçent’ unvanı, 1979 yılında ise ‘profesör’ unvanını almıştır. Genel olarak tarih kitapları yazan yazar, 2013 yılında 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı olarak kabul edilmiştir.

Taner Timur ve Yön Dergisindeki Çalışmaları

Taner Timur, tarihçi, akademisyen ve yazardır. Akademisyen olduğu ilk yıllarda Yön Dergisi'nde bazı yazıları yayımlanmıştır. 12 Eylül darbesinden sonra görevinden istifa eden yazar, çalışmalarına Fransa'da devam etmiştir. 1992 senesinde tekrardan akademisyen olarak Türkiye'de çalışmaya başlayan Timur, bu görevini 2002 yılına kadar devam ettirmiştir. Daha çok tarihi ve siyasi konularda eserler veren yazar birçok kitap yayımlamıştır. ‘Türk Devrimi ve Sonrası’ isimli kitap yazarın 1971 yılında yayımlamış olduğu ilk kitabıdır. Taner Timur Türk Devrimi ve Sonrası kitabında, Atatürk döneminde yapılmış inkılaplar, ‘Kemalizm’ kavramı, Türk Devrimi'nin dayandığı ilkeler, devrimlerin günümüzdeki durumu ele alınmıştır. Yazarın diğer bir önemli eseri ‘Türkiye'de Çok Partili Hayata Geçiş’ kitabıdır. Taner Timur Türkiye'de Çok Partili Hayata Geçiş kitabı 1991 yılında yayımlanmıştır. 1946 yılında kurulan Demokrat Parti 1950 yılında iktidara gelmiştir. Böylece Türkiye’de çok partili hayat başlamıştır. Yazar kitabında yanıt aranan pek çok soruya 1946 ve 1950 yılları arasındaki dönemi bütün ayrıntılarıyla inceleyerek yanıtlamaktadır.

Taner Timur Bir Akademisyen ve Tarihçidir

Taner Timur Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunudur. Yazar, doçentlik ve profesörlük unvanlarını da yine aynı üniversitedeki yaptığı çalışmalar sonucunda almıştır. Yazar genel olarak uzmanı olduğu tarih ve siyaset konularında bilgilendirici türde eserler ortaya koymuştur. Taner Timur Osmanlı Türk Romanında Tarih, Toplum ve Kimlik yazarın bu eserlerinden biridir. ‘Osmanlı-Türk Romanında Tarih, Toplum ve Kimlik’ kitabında yazar, Türk romanlarından yola çıkarak Osmanlı kimliğinden Türk kimliğine geçiş sürecini ele almaktadır. Ayrıca kimlik ve evrensellik arayışlarını tartışma konusu eden yazar toplum ve tarihi incelemektedir. Taner Timur Felsefe, Toplum Bilimleri ve Tarihçi kitabında birikimlerine dayanarak tarih yazıcılığı ile felsefenin ve toplum bilimlerinin ilişkisini incelemektedir. ‘Felsefe, Toplum Bilimleri ve Tarihçi’ eseri yazar tarafından 2011 yılında yayımlanmıştır. Taner Timur Devrimler Çağı yazarın 2017 basımlı kitabıdır. ‘Devrimler Çağı'nda Timur’, 19. ve 20. yüzyılın tarihi değiştiren son derece önemli üç devrimini anlatmaktadır. Yazar, 1848, 1871 ve 1917 yıllarında yaşanan devrimleri dört ayrı bölümde ele almıştır.

Geniş Bir Yelpazede Taner Timur'un Eserleri

Yazar pek çok kitap yayımlamıştır. Taner Timur kitaplarına bakacak olursak; Mustafa Sönmez, Ahmet Haşim Köse, Akif Kara, Deniz Yıldırım, Hakan Koçak gibi isimlerin de arasında bulunduğu ‘Gezi'yi Soldan Kavramak 18 Brumaire'den Taksim Direnişi' ne isimli kitabın yazarları arasındadır. Yazarın ayrıca Marksizm’, ‘İnsan ve Toplum’, ‘İslam’, ‘Laiklik ve Aydınlanma Savaşı’, ‘Marx - Engels ve Osmanlı Toplumu’, ‘ Popülizm Dalgası’, ‘Sivil Darbeler ve Osmanlı Hülyası’, ‘Mutlak Monarşi ve Fransız Devrimi’, ‘Marksist Klasikleri Okuma Kılavuzu’, ‘Yakın Osmanlı Tarihinde Aykırı Çehreler’, ‘Küreselleşme ve Demokrasi Krizi’, ‘Osmanlı Kimliği’, ‘Türkler ve Ermeniler’, ‘Sürüden Ayrılanlar’, ‘Osmanlı Çalışmaları’, ‘Osmanlı Toplumsal Düzeni’, ‘AKP'nin Önlenebilir Karşı-Devrimi’, ‘Türkiye’, ‘Ortadoğu ve Mezhep Savaşı’, ‘Habermas'ı Okumak’, ‘Toplumsal Değişme ve Üniversiteler’, ‘Felsefi İzlenimler ve Türkiye Nasıl Küreselleşti?’ isimli kitapları bulunmaktadır. Yazar genel anlamda daha çok bilgi verici kitaplar ortaya koymaktadır. Bunun yanında deneme türünde eserleri fazladır.