Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Jant

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yanak Kalınlığı

Başka bir kelime deneyin

Genişlik

Başka bir kelime deneyin

Ürün Tipi

Başka bir kelime deneyin

Marka

Üretim Tarihi

Başka bir kelime deneyin

Kullanım Türü

Başka bir kelime deneyin

Islak Zeminde Frenleme

Başka bir kelime deneyin

Yakıt Verimliliği

Başka bir kelime deneyin

Ses Seviyesi (dBA)

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Oto Lastik

için 26,201 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Oto Lastik

Her gün kullandığımız araçlarımızda lastiklerin kullanılabilirlik durumu can güvenliğimiz açısından son derece önem taşımaktadır. Araçlarda kullanılan modellerin diş derinliğinin zamanla erimesi bu diş derinliğini gittikçe düşürmekte ve fren mesafesini yükseltmektedir. Ayrıca, lastiklerinizin kalitesi aracınızın dengesi, yola tutunması ve yakıt tüketimi konusunda da doğrudan etkili olmaktadır. Oto lastik konusu en az araçların periyodik bakımlarının doğru zamanda yaptırılması kadar önemlidir. Doğru zamanda değiştirilerek sürüş güvenliği sağlanmalıdır. Ayakkabılarımızın tabanı nasıl giydikçe eskiyip inceliyorsa, araçların lastikleri de aşındıkça incelmekte ve diş derinliği azalmaktadır. Model seçimi konusunda doğru seçimi yapabilmeniz için etkili olan birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında oto lastik özellikleri, çeşitleri, modelleri ve fiyatları, ebatları gibi faktörler gelmektedir. Tüm bunlara ek olarak aracınızın türü, aracı nerede, hangi iklim ve yol koşullarında kullandığınız da doğru seçimi etkileyen unsurlar arasındadır. Aracınızın lastiklerini mevsimlere göre değiştirmeniz, hava basıncını doğru olarak ayarlamanız da güvenliğinizi da en az doğru lastiği seçmeniz kadar önemlidir. Oto lastiklerin birçok marka, model ve özellikleri bulunmaktadır. Bu yüzden lastik seçiminizi bir uzman yardımıyla yapmanızda yarar vardır. Oto lastikler hakkında bilginiz var ise sayfamızdaki lastik ve jant ürünleri arasında bulunan kullanıcı yorumlarını dikkate alabilirsiniz. Doğru tercihi yaptığınızdan emin olduktan sonra aracınıza uygun olan modeli güvenle satın alabilirsiniz.

Popüler Lastik Markaları

Oto Lastik Özellikleri

Oto Lastik Özellikleri

Araçlar için üretilen her modelin farklı özellikleri vardır. Her araca uygun olarak üretilen farklı ebatlarda lastikler bulunur ve aracınızın jant çapına göre en uygun olan oto lastik ebatlarını seçmeniz gerekmektedir. Ebatları öğrenmek için lastiklerin üzerinde yazan değerlere göz atmanız yeterli olacaktır. Bu değerlerin her biri bir özelliği temsil etmektedir. Lastik seçiminizi de bu özelliklere göre yapmalısınız. Lastiklerin üzerinde bazı sayılar ve harfler bulunmaktadır. Bu değerler lastiğinizin jant çapını, taban genişliğini, yanak yüksekliği, yük ve hız endeksi gibi özelliklerini gösterir. Bir örnek üzerinden gidecek olursak; 195 rakamı lastiğinizin taban genişliğini ifade eder, 60 rakamı yanak yüksekliğini gösterir, inç olarak gösterilen 16” ifadesi ise jantın çapını size söyler. Son olarak; lastiğinizin değerlerinin sonunda bulunan harf ise azami olarak km/saat süratle gidebileceğini gösterir. Örneğin, modelin değerlerinin sonunda H harfi bulunuyorsa; bu size lastiğinizin en fazla 210 km/saat süratle gitmeniz gerektiğini gösterir. Buna lastiğin hız endeksi denir. Bu harflerden hemen önce gelen iki haneli rakamlar da lastiğin yük endeksini gösterir ve tekerlek başına düşen kiloyu ifade eder. Örneğin; harften hemen önce gelen sayı 87 ise bu tekerlek başına düşen kilo 545 kg’dır. Bunlara ek olarak tekerleğin herhangi bir yerinde üretim tarihi de yazmaktadır. Örneğin, üzerinde 2420 yazıyorsa bu 2020 yılının 24. haftasında üretildiğini gösterir. Bu özelliklere Petlas oto lastik sayfasından ulaşabilir ve filtreleme seçenekleriyle aradığınız doğru lastikleri bulabilirsiniz.

Oto Lastik Çeşitleri

Oto Lastik Çeşitleri

Oto lastikleri günümüzdeki haline gelene kadar değişip gelişmiştir. Oto lastik çeşitleri dendiğinde akıllara ilk olarak yaz lastikleri ve kış lastikleri gelmektedir. Ancak, bu modellerin bir de nasıl üretildikleri ve nasıl sunuldukları da özelliklerini belirleyen etkenlerdendir. Bunlara kısaca göz atmamız gerekirse; oto lastik çeşitlerini çapraz katlı, radyal ve tubeless - tube-type lastikler olarak üçe ayırabiliriz. Çapraz katlı lastikler, ilk lastik teknolojilerinde kullanılan bir gövde yapısıdır. İplikleri birbiri üzerine çarpaz olarak gelecek şekilde üretilmektedir. Çapraz katlı lastiklerin bir diğer adı ise konvansiyonel lastiklerdir. Radyal lastikler ise, gelişen teknolojiyle beraber üretilen en yeni lastik tipidir. Modern araçların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanıp üretilmektedir. Çapraz katlı modellere göre daha kompleks bir yapıdadır. İçerisinde birden çok tekstil malzemesi ve dönüş yönüne göre yerleştirilen tekstil esaslı ipliklerden oluşmaktadır. Kord yerleşimi çapraz lastiklere göre dik açı olacak şekilde değil, yatak açı olacak şekilde kurgulanmıştır. Ayrıca, radyal modellerin çapraz modellere göre tekstil gövdeli ve çelik gövdeli olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır. Tubeless ve tube-type lastikler ise iç lastikli ve iç lastiksiz olmak üzere kendi içinde ikiye ayrılır. İçerideki sıkıştırılmış hava basıncını muhafaza etmesi üzerine oluşturulmuş lastik çeşitleridir. Modeller arasından istediğiniz seçimi yapmak tamamen sizin bütçe ve konforunuza bağlıdır. Ancak, oto lastik çeşitleri arasından karar verirken kullandığınız aracın boyutu ve motor gücü kesinlikle belirleyici etken olmalıdır. Örneğin; aracınızın motoru yüksekse bu araçlara özel olarak üretilen performans lastiklerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Yine de doğru ölçü ve ebatlarda alındıktan sonra istediğiniz çeşidi kullanmanız açısından herhangi bir kullanım kısıtı bulunmamaktadır.

Oto Lastik Modelleri ve Fiyatları

Oto Lastik Modelleri ve Fiyatları

Oto lastiklerde birçok marka ve model bulunmaktadır. Oto lastik fiyatları da lastiğin markasına, ebatına ve çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Modeller üçe ayrılmaktadır. Yaz lastiklerinin üzerindeki desenler kış lastiklerine göre daha az girinti ve çıkıntıya sahiptir, bu da yaz lastiklerinin yola daha iyi tutunmalarını sağlar. Ayrıca, yaz lastikleri dört mevsim ve kış lastiklerine göre daha az yakıt tüketimi, daha konforlu bir sürüş ve daha üstün performans sunarlar. Bu yüzden araçlarda genellikle tercih edilen lastik modeli bu olsa da modeller can ve mal güvenliğiniz için mevsime göre değişmelidir. Kış lastikleri kışın çoğunlukla karlı ve yağışlı havalarda kullanılmakla beraber ısının düştüğü, havaların soğumaya başladığı zamanlarda kullanılmalıdır. Bu modellerin üzerindeki desenler yola tutunmayı sağlayan girinti ve çıkıntılardan oluşur. Böylelikle soğuk ve yağışlı havalarda aracınızın fren mesafesini ve yola tutulmasını en sağlıklı şekilde ayarlamış olursunuz. Bu iki modelin yanında bir de dört mevsim lastikler bulunmaktadır. Bu modeller, kullanıcılar tarafından her mevsim kullanılabileceği düşünüldüğü için daha ekonomik görülmektedir. Dört mevsim lastikleri de aynı yaz lastikleri gibi ılıman havalarda kullanılmalıdır. Bu lastikler sadece kış mevsiminin daha yumuşak geçtiği bölgelerde kış aylarında tercih edilebilir. Dört mevsim lastikleri, yaz ve kış aylarında %50’lik bir performans sergilerler. Sürücülerin model seçimi konusunda bu ayrıma kesinlikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Oto lastik konusu araç kullanıcıları için önem teşkil eden bir konu olduğu için seçimi esnasında tek kıstas kesinlikle fiyat olmamalıdır. Fiyat unsurunun yanında can güvenliğinize etki edebilecek birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler yakıt tasarrufu, yol tutuşu, fren mesafesi gibi doğrudan aracınızın performansına etki edecek faktörlerdir. Bu yüzden seçiminizi güvenilir markalar arasından yapmanız sizin ve sevdikleriniz için en doğrusu olacaktır. Oto Lastik kategorimizde birçok güvenilir marka ve modeli bulabilir, ihtiyacınıza göre filtreleyebilir ve örnek olarak Michelin oto lastik modellerini inceleyebilirsiniz..

Oto Lastik Ömrü ve Değişimi

Oto Lastik Ömrü ve Değişimi

Oto lastiklerinin belli bir ömrü vardır ve belirli etkenler ortaya çıktığı zamanlarda değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, bunları kullanırken belli kurallara dikkat ettiğiniz sürece normalden daha uzun süre faydalanabilirsiniz. Aracınızı kullanırken mümkün oldukça sık ve ani fren yapmaktan kaçınmalısınız. Bu durum lastiklerin aşınmasını hızlandıracaktır. Bir lastiğin ömrü 10 yıldır. 10 yıldan sonra lastikte bozulmalar başlar ve eski performansını gösteremez. Bu süreyi aşan lastiklerin diş derinliği çok azalmamış olsa dahi ömrünü tamamlandığından dolayı değişmesi gerekir. Ömrü, lastiğin kalitesi ve kullanım şeklinden büyük ölçüde etkilenir. Bu yüzden aracınızın mevsimine uygun olanları dönüşümlü kullanmanız gerekir. Günümüzde çoğu aracın yol bilgisayarında zaman zaman uyarı veren lastik rotasyonu konusu ise aracınızdaki 4 lastiğin de eşit miktarda aşınmasını sağlamakla ilgilidir. Lastik rotasyonu yapmak için belli aralıklarla ön taraftaki iki tekerleğinizin lastiklerini arkaya, arka taraftaki iki tekerleğinizin lastiklerini öne alarak yerlerini değiştirmeniz lastiklerinizi daha uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır. Lastik ömrünü etkileyen faktörlerden birinin başında da lastik basıncı gelir. Her aracın ve lastiğin farklı lastik basınç ölçüleri bulunmaktadır. Araçtan araca değişmekle birlikte genellikle ön lastiklerin lastik basıncı arkadakilere göre daha yüksek olur. Bunlara ek olarak, mevsimlik modellerin değiştirildikten sonra saklanması konusu da son derece önemlidir. Değiştirilen lastikleri yıkayıp kuruladıktan sonra yer ile temas etmeyecek bir rafta saklamanız ömrünün kısalmasına engel olacaktır. Lastik ömrüne etki eden bir diğer faktör ise üzerindeki hız ve yük endeksine göre kullanımıdır. Lastiklerinizi bu faktörlere dikkat ederek kullandığınız sürece hem can hem mal güvenliğinizi sağlamış olacaksınız.

Oto Lastik Seçimi ve Montajı

Oto Lastik Seçimi ve Montajı

Oto lastiği seçiminde pek çok önemli kriter bulunur. Lastik seçimi öncesinde ve daha sonra montaj esnasında dikkat etmeniz gereken konular vardır. Bunların başında alacağınız lastiğin üzerinde yazan lastik üretim yılı gelmektedir. Üretim yılı, lastiği ne kadar süre daha kullanabileceğinizi gösterir. Oto lastik seçimi sırasında mevsim faktörü kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır. Soğuk havalar için kış lastiği, ılıman havalar için yaz lastiği tercih edilmelidir. Bir diğer önemli konu ise lastik ebatlarının aracınıza uygun olmasıdır. Alacağınız oto lastik aracınızın jantına büyük ya da küçük gelirse yol tutuşunuzu, fren mesafenizi, hızlanmanızı ve yakıt tüketimini ciddi oranda etkiler. Lastiğinizi seçtikten sonra aracınıza montajı sırasında dikkat etmeniz gereken noktalar da büyük önem taşımaktadır. Lastiklerinizi değiştirdikten sonra mutlaka değiştirdiğiniz serviste rot ve balans ayarını yaptırmalısınız. Varsa jant üzerindeki eziklik ve yamuklukları düzelttirmelisiniz. Rot ayarınızı kontrol ettirmenizi lastik yönlerinizin farklı açılara bakmaması için tavsiye etmekteyiz. Belirli aralıklarla kontrol ettirmeniz yararınıza olacaktır. Lastikler yeni alındığında ise kesinlikle balans ayarı yaptırmanız gerekmektedir. Balans ayarı yaptırmanız lastik ve jantın dengesini sağlar. Yaptırmayı ihmal ettiğinizde aracınızın dengesi kaybolur ve sürüş güvenliğinizi tehlikeye düşürür. Rot ve balans ayarı yapılmamış araçlarda sürüş esnasında direksiyon titrer ve araç sağa ya da sola çeker. Bu yüzden seçiminini doğru yapmanız kadar ürünlerin montajı da önem arz etmektedir.

Bunları Biliyor Muydunuz?

  • 2015 yılı itibariyle yapılan kanuni düzenlemede kış lastiği kullanımı zorunlu hale gelmiştir.
  • Yapılan araştırmalar sonucu lastikler, bir arabanın en önemli güvenlik unsuru olarak seçilmiş.
  • Bir set kış lastiği bakımı düzgün yapıldığında sizi 3-4 sezon boyunca götürür.
  • Halk arasında kış lastiğine geçiş döneminin geldiği, açık havada nefesinizin görülmeye başlaması ile anlaşılır.

Bunlara Dikkat!

  • Diş derinliği 3 milimetrenin altında olan lastikler: Karlı, buzlu ve kaygan zeminde çekiş performansını düşürür.
  • İnce yanaklı lastikler: Aracın süspansiyon elemanlarını sertleştirerek sistemde yıpranmaya sebep olur.
  • Orijinal ebatlardan küçük lastikler: Aynı mesafede daha çok tur atacağı için yakıt tüketimini artırır.
  • İnce tabanlı lastikler: Virajlarda yol tutuşu açısından en zayıf lastiklerdir.

Oto Lastik Nasıl Saklanır?

Oto lastikler jantlı ve jantsız olmak üzere iki şekilde saklanır. Her iki şekilde de saklanacağı alanın güneş, nem ve kimyasallardan uzak olması, zemin ile temas etmemesi gerekmektedir. Jantlı lastik saklanacaksa dik şekilde konulmamalıdır. Dik şekilde konulanlarda jantlar bir süre sonra lastiğe baskı uygular ve lastikleriniz balans tutmamaya başlar. Jantsız lastik saklama işleminde ise yatay ya da dikey olarak muhafaza edebilirsiniz.

Araba Lastiği Nasıl Parlatılır?

Aracınızın lastikleri zamanla kullanım koşullarına bağlı olarak kirli, tozlu ve çamurlu yollarla temas etmesi nedeniyle kirlenir ve siyah rengini kaybeder. Bu durum aracınızın görünümünü olumsuz yönde etkiler. Bu işlem için özel olarak üretilen solüsyonları temiz bir bez yardımı ile lastiklerinize uygulayabilirsiniz.

Oto Lastikleri Ne Zaman Değiştirilmeli?

Oto lastiklerinin değiştirilmesi için mevsim ve kullanım süresi önemli bir etkendir. Yaz döneminde yaz lastikleri ile, kış döneminde ise aracınızın lastiklerini kış lastikleriyle değiştirmeniz sürüş güvenliğiniz için son derece önemlidir. Bunun dışında her lastiğin bir kullanım ömrü bulunmaktadır. Lastiğinizin dış yüzeyinde bulunan diş derinliğinin azalmaya başladığını fark ettiğiniz anda lastik değişim zamanı gelmiş demektir. Diş derinliği azalan lastiklere sahip olan araçlar belirli aralıklarla gerçekleştirilmesi gereken araç muayene işleminden geçemezler. Lastikleriniz yeterince aşınmamış olsa dahi maksimum kullanım ömrü 10 yıldır. 10 yıl sonunda özelliklerini yavaş yavaş kaybetmeye başlar ve bu durum da sürüş güvenliğinizi olumsuz yönde etkiler.

Araba Lastikleri Nasıl Boyanır?

Araba lastiklerini boyamak aracınıza sportif bir görünüm kazandırır. Çok fazla tercih edilen bir yöntem olmasa da özellikle spor bir aracınız varsa lastik boyaları araçlara estetik bir görünüm kazandırabiliyor. Araba lastiklerinizi boyamanın birkaç farklı yolu vardır. İlki, özel olarak lastik gibi kauçuk yüzeyler için üretilmiş bir boyadır. Yağ bazlı olan bu boyalar, boyanın tamamen katılaşmasını engelleyen bir formüle sahiptir ve lastik üzerinde uzun süre tutunabilir. Su bazlı boyalar, yağışlı havalarda lastik üzerindeki etkisini zamanla kaybederek silinecektir. Bu yüzden aracınızın lastiklerini kauçuk yüzeyler için özel olarak üretilen boyalarla boyayabilirsiniz. Buna ek olarak; aracınızın lastikleri diyagonal değil de radyal bir lastik ise daha yumuşak bir yan duvara sahip olduğu için boyanan kısım zamanla çatlamaya başlayabileceği unutulmamalıdır. İkincisi ise, lastik üzerindeki harflerde kullanılan lastik boya kalemleridir. Bu boya kalemleri birçok renkte bulunur ve doğru uygulandığında aracınızın oto lastikleri üzerinde uzun süre kalır. Lastik boya kalemini kullanmaya başlamadan önce yukarı ve aşağı şekilde iyice sallamalısınız, keçenin ucuna boya geldiğini görünce lastiğin üzerindeki harflere çok baskı uygulamadan uygulayabilirsiniz.