Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Bağlantı Şekli

Başka bir kelime deneyin

Renk

Başka bir kelime deneyin

Cihaz Tipi

Başka bir kelime deneyin

Çalışma Şekli

Başka bir kelime deneyin

Sıcaklık Ayar Aralığı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Termostat

için 597 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

  • ÜCRETSİZ KARGO

    Baymak Logı S Kablosuz Oda Termostatı

    30 günün en düşük fiyatı!
    1.649 TL 1.560 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Buderus RT20 RF Kablosuz Oda Termostatı

    (86)
    30 günün en düşük fiyatı!
    1.049 TL 1.035 TL
    +

Termostat

Oda termostatları ısınma sisteminin kontrol edilmesini sağlar. Bu kontrol, iç mekandaki konforu ve rahatlığı düzenlerken içerde harcanan enerjinin verimliliği de düzenlenerek daha doğru bir enerji tüketim politikası üretilir. Odanın sıcaklığını çok hızlı ve kolay bir şekilde ayarlama imkanı sağlayan oda termostatları mekanda istenen sıcaklığa ulaşılmasını sağlar. Termostatlar sıcaklığı algılayarak ortam ısısının durumuna göre en ufak bir sıcaklık değişiminde kombiyi açıp kapatabilir. Bu imkan, oda sıcaklığının daima istediğiniz seviyede kalmasına olanak sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan kombiler, oda termostatı kullanımı adına gerekliliği artırır ve hem tasarruflu olmak hem de özellikle çocuklu aileler için ideal oda sıcaklığını korumak adına bu mevsimde oda termostatlarına başvurulur. Genellikle doğalgaz kullanılan evlerde ısının ideal bir seviyede tutulması tasarruf sağlamak adına önem arz etmektedir. Bazı kombiler radyatöre bağlı termostatik vana kullansa da kombi termostatının termostatik vananın yaptığı işi otomatik olarak yapması dolayısıyla oda termostatlarının tercih edilmesindeki gereklilik payı artmaktadır. İyi bir oda sıcaklığı ve ekonomik bir tasarruf politikası sağlamak adına enerji dostu bir termostat tercih edebilir, ısı yönetiminizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Manuel, programlanabilir ve akıllı termostat çeşitleri ısı için kullandığınız enerji faturanızda tasarrufa ve daha konforlu bir ısı yönetimine sahip olmanızı sağlayacaktır.

Termostat Ne İşe Yarar?

Termostat Ne İşe Yarar?

Termostat genellikle ısıtma ve soğutma sistemlerinde ısının belirli bir sıcaklıkta kalmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Bu süreçte termostatlar dış ortam sıcaklığını göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Termostatlar kullanım alanlarına göre farklılık gösterse de genel amaçları genel olarak bulundukları ortamın sıcaklık seviyesi belli bir derecenin üzerinde olduğunda ya da bulundukları ortamın sıcaklık seviyesi belli bir derecenin altında olduğunda ısıtıcı sistemin ya da soğutucu sistemin devreye girmesini sağlamaktır. Bu doğrultuda termostatların sıcaklığı belirlenen ölçüde sabit tutmak görevi ile çalışır. Sıcaklık günün farklı saatlerine göre değişiklik gösterdiği için ısıyı düzenlemek son derece önemlidir. Dolayısıyla ısıtıcıyı kapatıp açma görevini üstlenen termostatlar ısıtıcı sistemlerin kullanıldığı her alanda büyük bir önem taşımaktadır. Sahip oldukları bir sensör sayesinde sıcaklığı ölçerek ısı değişikliğini algılayan termostatlar radyatörlerle birlikte ısıtıcı görevi gören ısıtma sistemlerinin çalışma politikalarını düzenleyerek ısı yönetimini gerçekleştirir. Oda belirli bir sıcaklığın üzerine çıktığında merkezi ısıtma sistemini kapatan termostatlar ortam ısınızı korur. Bu yüzden özellikle ısınma giderlerinizi ve enerji kullanımınızı azalttığı için çok kullanışlıdır. Termostat kullanımı odanın yalnızca gerektiği seviyede ısıtılmasını sağladığı için gereğinden fazla gaz ve elektrik kullanımının önüne geçer. Aynı zamanda evin çok sıcak ya da çok soğuk olmasını engelleyen termostatlar, konforlu bir yaşam alanına sahip olmanızı sağlar. Oda termostatları on – off termostatları ve modülasyonlu oda kumandaları olarak iki farklı başlıkta incelenmektedir. Son teknoloji ürünü olan Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee ya da radyo frekansı gibi araçlar kullanan kablosuz termostat modelleri de son dönemin öne çıkan termostat çeşitleri arasında yer almaktadır.

Oda Termostatı İçin En Uygun Konum Neresi?

Oda Termostatı İçin En Uygun Konum Neresi?

Termostatın yerleştirilmesi sıcaklığın ayarlanması adına son derece önemlidir. Örneğin radyatöre çok yakın konumlandırılan bir termostat ortamın soğuduğunu daha geç algılarken pencereye çok yakın konumlandırılan bir termostat ise ortamın daima olan sıcaklığından daha düşük bir sıcaklığa sahip olduğunu düşünecektir. Dolayısıyla termostatın radyatör bulunan bir mekanda yaklaşık bir buçuk metre yükseklikte başka ısıtma sistemlerinin ya da ocak ve benzeri pişirme araçlarının bulunmadığı bir yerde konumlandırılması en uygun tercih olacaktır. Yanıltıcı faktörlerin hem sıcaklık hem de soğukluk açısından ortadan kaldırılması ya da bu yanıltıcı faktörlerin bulunmadığı odalar tercih edilmelidir. Aksi takdirde termostatın algısında yanlışlıklar meydana gelebilecek ve dolayısıyla termostat kullanım amacına uygun çalışamayacaktır. Ayrıca termostatın yerleştirildiği odadan radyatörün bulunması son derece önemlidir. Oda termostatının kumandasını konumlandırdığınız alan, “referans oda” olarak adlandırılmaktadır. Yani termostatın ısı politikası belirlerken mod alacağı konum belirlenen bu odadır. Referans odanın en çok kullanılan oda olarak seçilmesi hem orada bulunan kimselerin konforu hem de nefes ve vücut sıcaklığı gibi faktörlerin oda sıcaklığına etki edebileceği düşünüldüğünde en mantıklı seçim olacaktır. Ancak aynı zamanda diğer odaların sıcaklıkları da referans odanın sıcaklığına göre ayarlanacaktır. Konfor kavramı kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir konu olsa da ideal oda sıcaklığının yirmi bir derece olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda oturma odalarının yirmi ila yirmi iki derece arasında, yatak odalarının ise on sekiz ila yirmi derece arasında ayarlanması uzmanlarca önerilmektedir. Termostat ayarı bu doğrultuda yapıldığında hem konfor hem de ekonomi adına en verimli sonuçlar elde edilecektir. Ayrıca ideal oda sıcaklıkları bunlar olsa da hastalık ve benzeri durumlarda vücut ısısı değişiklik gösterebilmektedir. Demirdöküm termostat çeşitlerini sizler de satın alabilirsiniz.

Kullanışlı Termostat Çeşitleri

Kullanışlı Termostat Çeşitleri

Termostat çeşitleri çalışma politikaları, programlanabilme özellikleri, montaj farklılıkları gibi noktalarla birbirinden ayrışarak farklı modellerde üretime tabii tutulmaktadır. Çalışma politikaları üzerinden bir ayrıma gidildiğinde on – off moda sahip olan oda termostatları ve modülasyonlu oda termostatları olarak ayrılan iki başlıkta inceleme yapılabilir. On – off oda termostatları odanızı ayarladığınız sıcaklığa getirdiği zaman kombiye gönderdiği aç kapa komutu ile sıcaklığın belirli bir düzeyde kalmasını sağlar. Ancak modülasyonlu oda termostatlarının mekan ısısı söz konusu olduğunda aç kapa termostatlarından bir adım daha önde olduğunu söylemek mümkündür. Bunun sebebi, modülasyonlu oda termostatlarının hem aç kapa oda termostatlarının yerine getirdiği görevi yapabilmesi hem de kombinin kapasitesini ayarlayarak gereksiz yakıt tüketiminin önüne geçebilmesidir. Çalışma prensipleri dışında termostat çeşitleri montaj tipleriyle de birbirinden ayrışmaktadır. Montaj tipleri söz konusu olduğunda kablolu ve kablosuz oda termostatı olarak ikiye ayrılan oda termostatı ürün yelpazesi, kombi ile termostat arasındaki bağlantının kabloyla sağlanıp sağlanmadığı konusuna göre de ürün çeşitliliğine yol açmaktadır. Kablolu termostat ürünlerinde kombi ve termostat arasındaki bağlantı kablo vasıtasıyla sağlanacağı için ürünün başka bir odaya taşınması ekstra maliyete yol açacağı için mümkün görülmemektedir. Yaşam alanınızda termostatın duruma göre taşınabilmesi gerekiyorsa ve referans odanın değişmesi ihtimalinin doğabileceğini düşünüyorsanız kablosuz oda termostatlarının kullanımı elbette daha avantajlı olacaktır. Kablosuz termostatlar Wi-Fi, ZigBee ve Bluetooth gibi bağlantılarla çalışıyor. Kablosuz termostatlar dışında, eğer ki termostatın sabit bir referans odada çalışmasını istemiyor ve bu durumu farklı odalara yaymak istiyorsanız başvurabileceğiniz bazı çözümler var. Örneğin TVR termostatlar, evinizdeki radyatörlere tek tek takılarak kullanılmaktadır. Ayrıca günün farklı saatlerinde farklı sıcaklık ayarları ile çalışan termostat çeşitleri de mevcuttur. Bu ürünlere programlanabilir termostatlar denmektedir. İnternet ve benzeri bir bağlantı ihtiyacı duymayan bu ürünler sıcaklığı ayarlamanızı ve yaşam alanınızın ısınma ve soğuma döngüsünü ünite üzerinden belirlemenizi ister. Uzaktan kumanda, ses kontrolü ya da otomasyona sahip olmayan bu ürünler evin sıcaklığını otomatik olarak sağlasa da kendi isteğiniz doğrultusunda değiştirebileceğiniz oda sıcaklığı konusunda esneklik sağlamıyor oluşu ile bir adım geride olarak görülebilir. TVR termostatlar dışında, akıllı termostatlar olarak anılan bir başka çeşit daha mevcuttur. Akıllı oda termostatı programlanabilen eski model termostat çeşitlerine kıyasla kullanıcı dostu olmalarıyla bilinir. Basit kontrol mekanizmasına ve dokunmatik ekrana sahiptir. Wi-Fi üzerinden internete bağlanabilmekte ve bilgisayar yoluyla uzaktan kontrol imkanı sağlayabilmektedir.

 Termostat Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Termostat Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Termostat seçimi ihtiyaçlar doğrultusunda yapılmalıdır. Ağ bağlantısına ihtiyaç duymayan uygun maliyetli basit bir termostat arıyorsanız manuel termostat modellerinden faydalanabilirsiniz. Eğer geleneksel alışkanlıklar bana göre değil diyorsanız, alışkanlıklarınızı öğrenen sesli komutla çalışan ve hatta bir uygulama vasıtasıyla kontrol edilebilen akıllı termostatları tercih edebilirsiniz. Termostatların birçoğu ortak ısıtma ve soğutma sistemleriyle çalışsa da akıllı termostatların bazıları tüm ısıtma sistemlerini desteklemiyor olabilir. İstisna olan bu durum için ürün açıklamasını iyice incelemeniz gerekiyor. Ayrı ayrı ısıtma ve soğutma sistemi kullanıyorsanız her bir ısıtma ve soğutma bölgesi için ayrı termostat sistemine ihtiyaç duyabilirsiniz. Termostat seçimi yaparken termostat bağlantısı ile evinizin uyumu, kablo ve benzeri argümanlar değerlendirildiğinde büyük önem arz etmektedir. Termostatın faydalarından biri de anlık kararlarınız ve durumunuz doğrultusunda değişiklik yapabilme avantajı sağlıyor olmasıdır. Ayrıca her üründe yapılması gerektiği gibi termostat ünitesinin montajını gerçekleştirmeden önce de kombi kumandası ve termostat ünitesi ile ilgili yazılmış olan kılavuzun okunması ve montajın bu kılavuzda belirtilen direktifler doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bunlar dışında termostat montajının kuru bir alanda yapılmasının gerekliliği vurgulanırken ürünün dış cephe ile irtibatı bulunmayan belirli bir yükseklik ve uzaklıkta monte edilmesinin gerektiği de söyleniyor Termostat kullanımından önce kombi ve kazan modellerinizi çok iyi bilmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Bazı kombi ve kazan modelleri, bazı termostat modelleri ile uyumsuz olabilmektedir. Termostat almadan önce kombinizin ve kazanınızın termostat kullanımına uygun olup olmadığını kontrol edin.

Termostat Nasıl Kullanılır?

Termostat Nasıl Kullanılır?

Oda termostatı kumandalarının kullanımı son derece basittir. Şayet cihaz haftalık programlanabilme özelliği taşıyorsa istenen sıcaklık derecesi önceden ayarlanabilmektedir. Üstelik ayarlanan programa göre açma kapama işlemi otomatik olarak yapılabilmektedir. Bunlarla birlikte evde olmadığınız saatleri belirleyebilir ona göre de bir çalışma politikası uygulayabilirsiniz. Evde olmadığınız sürelerle birlikte uyku saatlerinize göre de ayrı bir program uygulayabilirsiniz. Kombi oda termostatı olmayan kombi, üzerinde bulunan ayar düğmesi vasıtasıyla tesisat gidiş suyunun sıcaklığını mod alarak çalışmaktadır. Oda termostatı kullanan bir kombide ise öncelikle ortam sıcaklığını istenen seviyede tutmak amacı ile kullanıcıya en uygun ayar yapılmalıdır. Ardından oda kumandası ortamın ısı ihtiyacını kontrol ederek kombiye ısı seviyesini düzenlemek adına çalışma komutu verecektir. Değişen dış hava koşulları için her seferinde değişiklik yapma ihtiyacınız bulunmamaktadır. Mekandaki ısı oranı dış hava durumuna göre değişiyor olsa da termostatınız doğan bu ihtiyacı kendi şartlarında giderebilecektir. Ancak termostatlar bazen bir derece bazen sıfır nokta beş derece hassasiyete sahip olabilirler. Markadan markaya değişen bu özelliği iyi gözlemleyip ona göre hareket etmek gereklidir. Oda termostatı olmayan mekanlarda kullanıcı ısının yüksek olduğu ya da ısının düşük olduğu her anda kombinin başına geçerek ayarlama yapmak zorundadır. Yapılan ısının istenen ve beklenen sıcaklığı doğuracağı konusunda da emin olunamamaktadır. Dışarının sıcaklık seviyesine göre değişen ev ısısı her seferinde kombi panelinden düzenlendiğinde büyük bir zahmete sebep olabilir. Termostat kullanılan evlerde böyle bir problem oluşmaz çünkü termostat, kullanıcı yerine bu görevi icra etmektedir. Ayrıca termostatların ortalama yüzde yedi oranında enerji tasarrufu sağladığı bilinmektedir. Dolayısıyla ekonomik faydalarından hem de getirdiği konfor ve rahatlıktan dolayı termostat kullanımı son derece mantıklıdır. Sürekli kombi ayarı değiştirmek, peteğin ısısını kontrol edip ona göre bir ısı politikası belirlemek yerine termostat düğmesi ile belirli ayarlamalar yapılıp daimi bir konforun elde edilmesi kombi üzerinden ayar yapma işlemine nazaran çok büyük bir avantaj sağlamaktadır. Sayfamızda yer alan Buderus termostat modellerini değerlendirebilirsiniz.

Termostat Nedir?

Termostat, ısıtıcı ve soğutucu sistemlerde hava sıcaklığını düzenlemeye ve belirli politikalar üzerinde sabitlemek için kullanılan sıcaklık kontrol aracıdır. Suyun ya da ortam sıcaklığının derecesini ölçerek çalışan termostatların kullanılması enerji tasarrufu açısından da son derece önemlidir.

Termostat Ne İşe Yarar?

Termostatın görevi sıcaklık kontrol sistemleri üzerinde çalışarak oda sıcaklığının kontrolünü sağlamaktır. Yeterli ısıya ulaşıldığında ısıtıcıyı durduran, yeterli soğukluğa ulaşıldığında soğutucuyu durduran ve duruma göre bu elemanların yeniden çalışmasını komutlandıran termostatlar yalnızca sıcaklık düzenleyicisi olarak değil aynı zamanda tasarruf sağlayıcısı olarak da kullanılmaktadır. Çeşitli modlara ve farklılıklara göre birçok modele sahip olan termostatlar ihtiyaca ve kullanım amacına göre geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Termostat Nasıl Çalışır?

Oda termostatlarının çalışma yöntemleri ve kullanım yöntemlerine göre ikiye ayrıldığını söylenebilir. Isıtıcılar için kullanılan termostatlar ve soğutucular için kullanılan termostatlar farklı ürün modelleri olarak bilinseler bile bu iki görevi aynı anda yerine getirebilen termostatlar da mevcuttur. Isıtıcı için kullanılan termostatlar ısıtma sistemlerinde meydana gelen arızalarda ısıtıcıya giden enerjiyi kesebildiği gibi soğutucu sistemlerde ise soğukluk belirlenen seviyeye ulaştığında kompresörü devre dışı bırakabilmektedirler. Dolayısıyla ısıtıcı ve soğutucu görevi gören araçlarda enerji tasarrufu sağlamak adına son derece avantajlı bir yöntemdir.

Termostat Nasıl Takılır?

Termostat montajında ilk önce oda termostatını yerleştireceğiniz yeri doğru bir şekilde seçmeniz gerekir ki bu en önemli evredir. Doğru ve verimli bir termostat deneyimi sağlamak için yerden bir buçuk iki metre yükseklikte takılması gereken termostatlar hava akımının olmadığı bir noktaya monte edilmelidir. Kablolu oda termostatlarının bağlantısı elektrik devresi kurularak yapıldığı için kablosuz oda termostatlarının montajı ile karşılaştırıldığında biraz daha zahmetlidir. Dolayısıyla kablolu oda termostatı montajında elektrikçi bir uzmandan yardım almak en doğrusudur. Hem kablolu oda termostatları hem de kablosuz oda termostatları termostat bağlantı köprüsü kullanılarak monte edilmektedir. Termostat bağlantı teknikleri modellere göre değiştiği için ürünün kullanımı adına yazılmış olan kılavuzları incelemekte son derece fayda görülmektedir.

Termostat Nasıl Kullanılır?

Oda termostatları gayet kolay bir kullanıma sahiptir. Çoğu zaman bir düğme üzerinden yapılan ayarla kullanılan oda termostatları, zahmetsiz kullanım deneyimi sunmakla birlikte tasarrufa da yol açması sebebiyle de tercih edilmektedir. Zira oda termostatları, ürünün çıkardığı maliyeti çok kısa bir sürede enerji tasarrufu yaparak karşılamaktadır. Akıllı oda termostatları dijital ekran üzerinden programlanma özelliğine sahipken bu durum modellere ve montaj tekniklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca akıllı oda termostatlarının telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulama aracılığıyla da kontrolü mümkün olduğu için kullanım ve tasarruf açısından en avantajlı olan oda termostatı modeli dijital ekrana sahip olan akıllı oda termostatlarıdır. TVR oda termostatlarında ise çevirme usulü ile sağlanan termostat kontrolü manuel olarak hizmet vermektedir.