İptal, İade, Değişim

Ürünü nasıl iade edeceğim?

İade veya değişim sürecini başlatabilmek için; 
Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İade Et butonuna basıp formu doldurarak talebinizi iletirsiniz. 

İade talebi onaylandıktan sonra ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden iade edilecektir. İade Sürecini Gör

Siparişimi iptal edebilir miyim?

Mağaza onaylamadan önce tüm siparişi veya siparişinizden çıkarmak istediğiniz ürünü iptal edebilirsiniz. Üyeyseniz Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İptal Et butonuna basmanız yeterlidir.

Siparişiniz onaylandıktan sonra Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İptal Talep Et butonuna basarak mağazaya iptal talebinizi iletebilirsiniz.

Misafir kullanıcıysanız alışverişe birlikte gönderilen e-postadaki Sipariş Detayı linkinden iptal işleminizi yapabilirsiniz. 

Taksitli yaptığımın alışverişin iadesi neden taksitli yapılıyor?

Ücret iadesi toplam tutar olarak yapılır. Yapılan iade tutarı kadar kart limitiniz açılır. Taksitle yapılan ödemelerin iadesi tek seferde toplam tutar kadar yapılır ancak banka süreçleri nedeniyle taksit yapılan ay kadar muhasebeleştirilebilir. Bu nedenle tüm iadenin tek seferde yapılmasına rağmen taksit yapılan ay boyunca hesap ekstrenizde +,- bakiye olarak görebilirsiniz.

Cayma hakkı nasıl kullanılır?

Alıcının (müşterinin), teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde cayma hakkını kullanarak ürünü iade etmek istediğini satıcıya (mağazaya) bildirmesi gerekir. Mağaza, müşterinin talebini aldıktan sonra 7 gün veya gönderi mağazaya teslim edildikten 2 iş günü içerisinde, ürünü iade alıp ürün bedelini müşteriye hiçbir masraf yükletmeksizin iade etmekle ve iade kargo ücretini ödemekle yükümlüdür. n11 Ödeme Koruma Sistemine göre ürün bedeli mağazaya aktarılmış olsa bile cayma hakkı gereğince müşteri, ürünü iade edip parasını geri alma hakkına sahiptir.  İade Sürecini Gör

Cayma hakkı nedir?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik gereğince, alıcıların (müşterilerin), teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak sebep göstermeden ve "kargo ücreti ödemeden" ürünleri iade etme hakları vardır. Yönetmeliği her kurumun uygulaması gerekmektedir.  İade Sürecini Gör

Cayma hakkı sürecinde iade kargo ücreti kime aittir?

Cayma hakkı kapsamında ürün iadelerinde, iade kargo ücreti mağazalara aittir. Alıcılar, ürünleri kişisel sebeplerle iade etseler dahi kargo ücreti ödemeden ürünleri iade etme hakları vardır. Mağazaların anlaşmalı kargo şirketiyle gönderilmeyen kargoların ücretini alıcı öder. İade Sürecini Gör

Cayma hakkının geçerli olmadığı ürünler nelerdir?

Müşterinin, 14 gün içinde mağazaya iade talebinde bulunduğu halde iadesi mümkün olmayan durumlar aşağıdaki gibidir:  
- Alıcının isteğiyle kişiye özel olarak üretilen, üzerinde değişiklik veya ilave yapılarak kişiye özel hale getirilen ürünler,
- Niteliği itibarıyla geri gönderilmeye elverişli olmayan ürünler (İç çamaşırı, mayo, kozmetik gibi hijyenik durumu hassas olan ürünleri iade edebilmenin koşulu ürünün açılmamış ve denenmemiş olmasıdır.)
- Alıcı tarafından açılmış olan ses veya görüntü kayıtları (DVD, CD ve Kaset vb.), basılı ürünler (Kitap, dergi vb.), yazılım programları ve bilgisayar sarf malzemeleri,
- Çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünler,
- Fiyatı borsa veya teşkilatlanmış diğer piyasalarda belirlenen ürünler (Külçe, Ziynet Altın ve Gümüş kategorisindeki tüm ürünler vb.)
- Tatil kategorisinden satın alınan otel, yurt içi/yurt dışı turlar, gezi ve uçak bileti gibi ürün ve hizmetler. Bu ürün ve hizmetlerin iptal/iadesi, satıcı acente uygulaması doğrultusunda yapılır.)  İade Sürecini Gör

Kargoda görünen siparişimi nasıl iptal edebilirim?

Satın aldığınız ürün kargoya verilmişse siparişi iptal edemezsiniz. Kargoya verilen ürünler için iade süreci uygulanır. 

Kredi kartı ile ödeme yaptım, farklı şekilde para iadesi olur mu?

Kredi kartıyla ödeme yaptıktan sonra siparişi iptal etme durumunda, para iadesi kredi kartına yapılmaktadır. Diğer metotlarla para iadesi almak mümkün değildir. 
Not: Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde iade tutarı, bankaların yoğunluk ve süreç uygulamalarına bağlı olarak 3 iş günü içerisinde kredi kartınıza artı bakiye olarak yansıyacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için bankanızla görüşebilirsiniz.

Kuponla aldığım ürünü iade edersem kuponu tekrar kullanabilir miyim?

Kupon kullanılarak alınan ürünlerin iade veya iptalinde sepetin tamamının iade veya iptal edilmesi gerekir. Kullanım süresi devam ediyorsa kupon hesaba tekrar yüklenir. Kısmı iade ile kullanım süresi geçtikten sonra yapılan iptal ve iade işlemlerinde kupon hesaba tekrar yüklenmez. 

Önemli Not: Kampanya şartlarına bağlı olarak kupon iade durumu değişiklik gösterir. 

Mağaza en fazla kaç gün ek süre talep edebilir?

Ürünün incelenmesi için zamana ihtiyaç duyulması durumunda, mağaza müşteriden en fazla 30 iş günü ek süre talep edebilir.

Mağaza iade için ek süre talep etti. Ne yapmam gerekiyor?

Ürün iade kargo bilgileri iletildikten sonra mağazanın 7 gün veya gönderi mağazaya teslim edilir ise 2 iş günü içerisinde iade talebini sonuçlandırması gerekmektedir. Ürünü incelemek için zamana ihtiyaç duyması durumunda mağaza senden ek süre talep edebilir. Ek süreye onay verdiğinde ek süre sonunda talebin sonuçlandırılması gerekir. 

Talep edilen ek süre, iş günü olarak hesaplanır.


Mağaza ile iade konusunda anlaşmazlık yaşıyoruz, ne yapmam gerekir?

İade talebi oluştururken sorun yaşıyorsan aşağıdaki adımları eksiksiz şekilde tamamladığından emin olmanı rica ediyoruz:

İade talebinin n11 üzerinden oluşturulması ve iadeye sebep olan konunun detaylandırılması gerekir.

İade edilecek ürünün sistem tarafından verilen kampanya kodu kullanılarak mağazanın anlaşmalı olduğu kargo firması ile gönderilmesi gerekir.

İadeye gönderilecek ürünün faturalı, eksiksiz ve hasar görmeyecek şekilde ambalajlanması önemlidir.

İade talebi oluşturulduktan sonra ürünün mağazaya ulaştırılması ve mağaza tarafından kontrol edilmesi için 7 gün süre verilir, ancak mağazaya teslimat sağlanır ise 2 iş günü süre tanınmaktadır. Bu süre sonunda mağaza tarafından herhangi bir işlem yapılmayan talepler otomatik olarak ücret iadesine yönlendirilir. 

Satılan ürünlere ait sorumluluk bizzat mağazalara ait olmakla birlikte, yukarıdaki tüm hususlara uyulmasına rağmen uyuşmazlığın devamı halinde n11 tarafından gerekli tüm destek sağlanacaktır.

Mağaza sipariş iptal talebimi reddetti, şimdi ne olacak?

Mağaza, ürünü kargoladıysa siparişi iptal edemezsiniz. Kargoya verilen ürünleri teslim aldıktan sonra iade sürecini başlatabilirsiniz. Mağazanın ürünü kargolamadığı durumlarda Hesabım sayfasından Canlı Destek’e bağlanıp detaylı bilgi alabilirsiniz.   

Mağaza siparişi iptal etmemi istedi, ne yapabilirim?

Mağaza, siparişi onaylamadıysa ve ürünü gönderemeyecekse iptal işlemini kendisi yapar. Eğer ürünü onayladıysa sizin iptal talebinde bulunmanız gerekir. Siparişi iptal eden mağazaların puanı düşer. 

Mağaza ürünü onayladıktan sonra siparişimi iptal edebilir miyim?

Hesabım sayfanızdaki Mevcut Sipariş bölümünden İptal Talep Et butonuna basarak mağazaya iptal talebinizi iletebilirsiniz. Mağaza tarafından henüz kargoya verilmeyen ürünler için iptal talebi onaylanır. Mağaza ürünü kargoya verdiyse iptal talebinizi reddedebilir. Bu durumda ürünü iade edebilirsiniz.

Neden siparişimi direkt iptal edemiyorum?

Mağaza, siparişinizi onayladıktan sonra kargoya hazırlar. Siparişinizi iptal etmek istediğinizde mağaza siparişi çoktan kargolamış olabilir. Ürün mağazadan çıktığı için iptal işlemi gerçekleştirilemez. Bu nedenle mağazanın onayladığı siparişler için iptal talebinde bulunabilirsiniz. 

Onaylandı durumundayken siparişi iptal etmek istedim talebim reddedildi. Ne yapabilirim?

Sipariş durumunuz, Onaylandı statüsündeyken mağaza ürünü kargolamış olabileceğinden sipariş iptali reddedilebilir. Bu durumda ürünü teslim aldıktan sonra iade edebilirsiniz.  İade Sürecini Gör

Para iadesi taksitli mi yapılacak? Kart limitim ne zaman açılacak?

Tek çekimli alışverişlerde para iadesi, tek seferde toplam tutar olarak yapılır ve kart limitiniz, iade tutarı kadar açılır. 
Taksitli alışverişlerde de para iadesi tek seferde toplam tutar kadar yapılmasına rağmen banka süreçleri nedeniyle size taksitlendirilerek yansıtılır. 

Para iadesi yerine başka ürün alabilir miyim?

Para iadesi yerine farklı bir ürün satın alınması mümkün değildir.

Satın aldığım hizmeti ne zamana kadar iptal edebilirim?

Acentelerin iptal/iade koşulları farklılık gösterir. Satın aldığınız hizmetin detay sayfasından acentenin iptal/iade koşullarını görebilirsiniz. 
Üyeyseniz Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından, misafir kullanıcıysanız size gönderilen e-postadaki Sipariş Detayı linkinden iptal, iade işlemlerinizi yapabilirsiniz. 

Sipariş iptal ettiğim halde ürün geldi, ne yapabilirim?

Mağazayla irtibata geçip ürünü geri göndermeniz gerekir. Ürün detay sayfasından veya Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından Mağazaya Soru Sor butonuna basarak mağazaya ulaşabilirsiniz. 

Sipariş iptali nasıl yapılır?

Öncelikle ürünü satın aldığınız mağazanın ürün için onay verip vermediğini kontrol edin. Mağaza ürünü onaylamadan önce siparişi iptal edebilir, ürünü onaylandıktan sonra ise iptal talebinde bulunabilirsiniz. 

Ürünün henüz onaylanmadığı durumda;

Üye olarak alışveriş yaptıysanız, Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İptal Et butonuna tıklayarak siparişinizi iptal edebilirsiniz. 

İptal işlemi sonrası ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden size kesintisiz olarak iade edilecektir.  

Kargoya verilen ürünler için iade süreci uygulanması gerekir.

Siparişi iptal ettim. İptal olup olmadığına nereden bakabilirim?

Üye hesabınızla alışveriş yaptıysanız Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından siparişin durumuna bakabilirsiniz.
Misafir kullanıcıysanız alışveriş yaptıysanız alışverişten sonra size gönderilen e-postalardaki Sipariş Detayı linkini tıklayarak kontrol edebilirsiniz. 

Siparişi iptal ettiğim halde ürün geldi, ne yapabilirim?

Mağazayla görüşüp ürünü geri göndermeniz gerekiyor. Sipariş ettiğiniz ürün sayfasındaki Mağazaya Soru Sor alanından mağazayla iletişime geçebilirsiniz.  

Siparişim iptal oldu ama sipariş bedeli hesabıma yansımadı. Ne yapmalıyım?

Bankaların süreç ve uygulamalarına göre ücret iadesinin hesabınıza yansıması, ortalama 3 iş günlük bir süreyi bulabiliyor. Ücret iadesi toplam tutar olarak yapılır. Yapılan iade tutarı kadar kart limitiniz açılır. Taksitle yapılan ödemelerin iadesi tek seferde toplam tutar kadar yapılır ancak banka süreçleri nedeni ile taksit yapılan ay kadar muhasebeleştirilebilir. Bu nedenle tüm iadenin tek seferde yapılmasına rağmen taksit yapılan ay boyunca hesap ekstrenizde, +,- bakiye olarak görebilirsiniz.

Siparişimi iptal ettim, para iadesi ne zaman yapılır?

Bankaların süreç ve uygulamalarına göre para iadesinin, kredi kartlarına yansıması ortalama 3 iş günü, banka kartlarına yansıması 7 iş günü bir süreyi bulabilir. İade edilen ürün bedeli, hesabınıza artı bakiye olarak yansıyacaktır. Siparişle birlikte ödemesini yaptıysanız kargo ücreti de para iadesiyle birlikte yatırılır. Detaylı bilgi için bankanızla görüşebilirsiniz. 

Siparişimi iptal ettim, param ne zaman iade edilir?

Siparişinizi iptal ettikten sonra ücret iadesi, bankanızın süreç ve uygulamalarına bağlı olarak ortalama 3 iş gün içerisinde kartınıza artı bakiye olarak yansıyacaktır. Ücret iadesi toplam tutar olarak yapılır. Yapılan iade tutarı kadar kart limitiniz açılır. Taksitle yapılan ödemelerin iadesi tek seferde toplam tutar kadar yapılır ancak banka süreçleri nedeni ile taksit yapılan ay kadar muhasebeleştirilebilir. Bu nedenle tüm iadenin tek ferde yapılmasına rağmen taksit yapılan ay boyunca hesap ekstrenizde, +,- bakiye olarak görebilirsiniz.

Taksitli alışverişimin iadesi nasıl yapılır?

Taksitli yapılan alışverişlerin iadeleri, banka prosedürleri gereği, taksit süresi ve ilgili taksit tutarlarına göre yapılır. Taksitli siparişlerde iade yapıldığında kartınıza tek seferde ödeme yapılarak toplam işlem tutarı kadar limit açılır. Banka işlem ve süreçlerine göre ekstrenizde artı/eksi bakiye olarak görebilirsiniz.

Taksitli yaptığımın alışverişin iadesi neden taksitli yapılıyor?

Ücret iadesi toplam tutar olarak yapılır. Yapılan iade tutarı kadar kart limitiniz açılır. Taksitle yapılan ödemelerin iadesi tek seferde toplam tutar kadar yapılır ancak banka süreçleri nedeniyle taksit yapılan ay kadar muhasebeleştirilebilir. Bu nedenle tüm iadenin tek seferde yapılmasına rağmen taksit yapılan ay boyunca hesap ekstrenizde +,- bakiye olarak görebilirsiniz. hesabım sayfası üzerinden canlı destek ile görüşebilirsiniz 

Ödemeyi iptal ettim fakat kredi kartımdan ödenmiş olarak görünüyor. Ne yapabilirim?

Kredi kartı ile yapılan ödemelerde, bankaların süreç ve uygulamalarına göre iadelerin, kredi kartlarına ve banka kartlarına yansıması ortalama 3 iş günlük bir süreyi bulabilir. İade edilen ürün bedeli, kredi kartı limitinize veya vadesiz hesabınıza artı bakiye olarak yansıyacaktır. Ayrıca gelecek olan ekstrenizde (hesap özeti) iade işlemini görebilirsiniz. Sorunun devam etmesi durumunda konuyu bankanızla görüşmeniz gerekir.

Ücret iadesi taksitle mi yapılacak? Kart limitim ne zaman açılacak?

Ücret iadesi toplam tutar olarak yapılır. Yapılan iade tutarı kadar kart limitiniz açılır. Taksitle yapılan ödemelerin iadesi tek seferde toplam tutar kadar yapılır ancak banka süreçleri nedeniyle taksit yapılan ay kadar muhasebeleştirilebilir. Bu nedenle tüm iadenin tek ferde yapılmasına rağmen taksit yapılan ay boyıunca hesap ekstrenizde, +,- bakiye olarak görebilirsiniz.

Ürün arızalı / hasarlı / eksik / farklı ise nasıl iade edebilirim?

Kargo paketinde veya üründe fark edilir şekilde hasar, darbe, kırık tespit edilmesi durumunda kargo görevlisine mutlaka hasar tespit tutanağı düzenletmelisiniz. Hasarlı kargolar için kargo görevlileri zabıt tutmakla yükümlüdür. 
Kargo görevlisinin belge, zabıt veya tutanak düzenlemediği durumlarda ürünü teslim almadan görevliye iade edebilir veya kargo şubesinde kontrolunu sağlayarak teslim alabilirsiniz. 
Hasar tespit belgesini düzenletmezseniz üründeki sorunun mağaza veya kargo kaynaklı olduğunu ispatlamanız mümkün  değildir. Bu nedenle mutlaka tutanak tutturmalısınız. 
Kargo paketinde veya üründe fark edilir şekilde hasar, darbe, kırık olması durumunda kargo görevlisine hasar tespit tutanağı düzenletmeniz gerekir. 
Tutanak tutturarak ürünü teslim almadan görevliye kapıda iade edebilirsiniz. Ürününüz eksik, arızalı, kusurlu, hasarlı veya belirtilenden farklı ise iade etme hakkınızı kullanabilirsiniz. 
İade sürecini başlatabilmek için üyeyseniz; Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanında yer alan İade Et butonuna basarak talepte bulunabilirsiniz. Misafir kullanıcıysanız alışverişten sonra size gönderilen e-postalardaki Sipariş Detayı linkinden iade talep edebilirsiniz. 

Ürün bilgilerinde "İade Olamaz" diye belirtilmiş. Ürün gerçekten iade olmuyor mu?

Mağaza, ürün detay sayfasında "İade Olmaz" diye yazdıysa bile tüketici haklarını göz önünde tutarak alıcının iade talebini almak zorunludur. İade Sürecini Gör

Ürüne zarar verilmesi durumunda alıcı Cayma Hakkını kullanıp ürünü iade edebilir mi?

Mevzuat gereği, ürünün değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı, cayma hakkının kullanılmasına engel olmaz. Ancak ürünün değerinin azalması veya iadeyi imkânsızlaşması, müşterinin kusurundan kaynaklanıyorsa ürünün değerini veya değerindeki azalmayı mağazaya tazmin etmesi gerekir. Bu durumda, mağaza zararını tazmin edebilmek için, ürün değerinin azalmasına karşı müşteri hakkında yasal yollara başvurabilir. Mesafeli Satış Sözleşmesini Gör

Ürüne zarar verilmesi durumunda alıcı, Cayma Hakkını kullanıp ürünü iade edebilir mi?

Mevzuat gereği, ürünün değerinin azalması veya iadeyi imkansız kılan bir nedenin varlığı, Cayma Hakkının kullanılmasına engel olmaz. Ancak ürünün değerinin azalması veya iadenin imkansızlaşması, müşterinin kusurundan kaynaklanıyorsa ürünün değerini veya değerindeki azalmayı mağazaya tazmin etmesi gerekir. Bu durumda, mağaza zararını tazmin edebilmek için, ürün değerinin azalmasına karşı alıcı hakkında yasal yollara başvurabilir. 

Ürünün paketine zarar verdim, yine de iade yapabilir miyim?

Mevzuat gereği, ürünün değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı, cayma hakkının kullanılmasına engel olmaz. Ancak ürünün değerinin azalması veya iadenin imkânsızlaşması, alıcının kusurundan kaynaklanıyorsa ürünün değerini veya değerindeki azalmayı mağazaya tazmin etmesi gerekir. Bu durumda, mağaza zararını tazmin edebilmek için ürün değerinin azalmasına karşı alıcı hakkında yasal yollara başvurabilir. Daha detaylı bilgi için Mesafeli Satış Sözleşmesini Gör

İade başvurusu yaptım, iptal edebilir miyiz?

İade talebinizi iptal etmek için; Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanındaki Talebi Geri Al butonuna basarak talebinizi çekebilirsiniz. 
Misafir kullanıcıysanız alışverişten sonra size gönderilen e-postalardaki Sipariş Detayı linkinden iade talebinizi iptal edebilirsiniz.     

İade edeceğim ürünü nasıl göndermem gerekiyor?

Ürünü kargoya teslim etmeden önce, iyi şekilde paketlediğinizden emin olun. Baloncuklu poşet, köpük gibi koruyucu maddelerle birlikte ürünleri uygun bir kutu içine koymak, en güvenli kargolama yoludur. 
Hesabım menüsünden Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İade Et butonuna basın. Açılan sayfada iade talep formunu doldurup iade adres bilgilerini alın. 

İade talep ettim, nereden takip edebilirim?

Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından iade talebinizi takip edebilirsiniz. 

İadeyi iptal ettim, tekrar iade için başvurabilir miyim?

Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından tekrar iade talebinde bulunabilirsiniz. 

İptal ile iadenin farkı nedir?

Mağaza ürünü onaylamadan önce siparişi iptal edebilir, ürünü onaylandıktan sonra ise iptal talebinde bulunabilirsiniz. İptal, mağazanın ürünü henüz göndermediği durumlar için geçerlidir. Mağaza ürünü kargoladıktan sonra artık iptal işlemi yapamazsınız, iade talep edebilirsiniz. 

İptal talebimden vazgeçtim, ne yapmalıyım?

Üye hesabınızla alışveriş yaptıysanız Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından ürünün yanındaki Talebi Geri Al butonuna basıp sipariş iptal işleminden vazgeçebilirsiniz. 

İptal talebimin durumunu nasıl takip edeceğim?

Üye hesabınızla alışveriş yaptıysanız Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından taleplerinizi görebilirsiniz.  

İptal talep ettim, nereden takip edebilirim?

Üyelik hesabınızla alışveriş yaptıysanız Hesabım menüsündeki Mevcut Sipariş sayfasından tüm taleplerinizi takip edebilirsiniz. 

İptal talep ettim, şimdi ne olacak?

İptal talebinizi ilettikten sonra mağaza , ürün tedarik süresi içerisinde talebinize cevap vermelidir. Bu süre içinde yanıtlanmayan iptal talebi, sistem tarafından otomatik onaylanır. Mağaza henüz siparişi kargoya vermemişse iptal talebinizi onaylar. Siz iptal talep ettiğinizde sipariş kargolanmış ise mağaza iptal talebinizi reddebilir. Bu durumda sipariş size ulaştıktan sonra iade sürecini başlatmanız gerekir.