TESLİMAT ADRESİNİZ
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sizin için geliştirmelere devam ediyoruz, keyifli alışverişler.
Akvaryum ya da fanusunuzda bulunan balıkların yeterli ve doğru beslebilmesi için balık yemlerine ihtiyacınız vardır. Beslediğiniz balığın türüne göre doğru yemi almanız onların sağlığı açısından son derece önemlidir. Balık yemi çeşitlerinden biri olan tablet ve cips yemler bitkisel ve diğer içeriğin harmanlanmasından oluşmaktadır.
Tablet balık yemleri, pek çok çeşidiyle kategorimizde sizlere sunulmaktadır. Bu yemlerden biri olan Sera Spirulina Tabs %20 oranında spirulina (mavi ve yeşil alglerden oluşan mikroskobik bir yosun türü) içermektedir. Bu yem, tüm yosun yiyen ciklet balıkları ve Doğu Afrika renkli perkileri için oldukça lezzetli bir besindir. Ayrıca bu yem bitkisel hammadelerden üretilmiştir. Ayrıca bir başka tablet yem çeşidi olan Sera O-nip ise süs balıkları için şoklanmış karışık tablet yem çeşididir. Bu tablet yem bütün deniz ve tatlı süs balıkları için sevilen ve cama yapışan bir yem türüdür. Bu tablet yem, %50 oranında besin değeri yüksek pul yem ve %50 şoklanarak kurutulmuş canlı yemden hazırlanmaktadır. Kategorimizde bulabileceğiniz diğer balık yemi markaları ise JBL, Dainichi, Tetra, Tropical, Hikari gibi markalardır. Bu markaların yemlerine de göz atmayı unutmayın!
Hastalıklı balıklar için kullanılan tablet yem Sera Bakto Tabs yemdir. Bu yem, özellikle bakteriyel hastalıkların tedavisi esnasında hastalıklı olan hayvanları beslemek için kullanılan tablet yem çeşididir. Peki süs balığınızın hastalıklı olduğunu nasıl anlarsınız? Eğer süs balıklarınızın karınları şişkinse, kabarık pulları ve yerinden fırlamış gibi duran gözleri varsa onların bakteriyel enfeksiyona maruz kaldığını anlayabilirsiniz. Bu belirtiler enfeksiyonun ilk belirtileridir. Bir sonraki enfeksiyon belirtileri ise sallantılı yüzme hareketleri, renklerinin koyulaşması ve iştahsızlıktır. Eğer balığınızda bu belirtiler mevcutsa, hastalıklı balıklar iyileşene kadar yalnızca Sera Bakto Tabs yem ile beslenmeleri gerekmektedir. Yine de balıklarınızın enfeksiyon taşıması ve hastalıklı olması durumundan bir uzmana danışmanızı ve neler yapmanız, neyle beslemeniz gerektiğini bilir kişilerden öğrenmenizi öneririz.
Balık beslemek güzel bir hobi olsa da aslında hayli zahmetli bir çetrefelli bir iştir. Balıklarınızı nasıl ve ne sıklıkla beslemeniz gerektiği konusunda endişeleriniz varsa bu tüyoları dikkate alabilirsiniz. Öncelikle balıklarınızı yemleme miktarını akvaryumunuzda bulunan balık sayısına göre ayarlamanız gerekmektedir. Zira 1 balığın beslenmesiyle 5 balığın beslenmesi bir olmayacaktır. Burada temel almanız gereken balık yemleme balıklarınızın 3 ile 5 dakika arasında bitirebileceği kadar yemleme yapmaktır. Eğer balıklarınızı bu değerden fazla yemlerseniz yemler akvaryum içersinde çürüyebilir. Bu da akvaryum suyunun kalitesini düşürür. Balıkların beslenme sıklığı ise balık türlerine göre farklılık göstermektedir. Genellikle gün içinde 2 kere beslemek ideal olanıdır. Bu periyodu gündüz ve akşam olarak ayarlayabilirsiniz. Balık yemleme hususunda unutmamanız gereken bir konu var ki; balıklar doyduklarını hissedebilen hayvanlar değillerdir. Siz yem verdiğiniz sürece onlar da yemeye devam eder; bu da ölümle sonuçlanabilir.