Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Puzzle

için 18,565 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Puzzle

Puzzle diğer bilinen bir adıyla yapboz çocuklardan erişkin ve yetişkinlere kadar birçok kişinin uğraşı, hobisi haline gelmiştir. Bu hobiyle uğraşmayı seven kişiler kendilerine uygun olanı çeşitli puzzle seçenekleri arasından bulabilir ve puzzle yapmaya başlayabilir durumdadır. Genellikle en az 50 parçadan başlamakla beraber normal standartlarda 2000 parçaya kadar çıkabilen puzzle seçenekleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra da 20.000’e varan özel üretilmiş yapboz seçenekleri de vardır. Puzzle yapıldığı maddeden, hangi yaş grubunun edinmesi gerektiğine ve daha bunlar gibi birçok alt kategoriye ayrılmıştır. Her bir kategori için farklı kazanımlar ve farklı gereksinimler beklenilmektedir. Seçim için öncelikle yaş kategorisi doğru belirlenmelidir. Bu süreç içerisinde çocukların oynayacağı puzzlelarda bu durum daha önemli olmaktadır. Yetişkinler kendi istek ve arzularına göre, ilgi duydukları herhangi bir alanda puzzle seçebilir ve yapabilirler. Puzzle tek bir yaşa hitap eden bir hobi olmadığı için diğer birçok yetişkinin yapıp çocukların yapmak için büyümeyi beklediği bir hobi olmaktan sıyrılır. Aksine küçük yaştaki kişilerin de puzzle oyunları ile vakit geçirmesinin birçok anlamda onlara katkı sağladığı bilinmektedir. Puzzle sadece ebat ve hangi baskının istenildiği ile ilgili seçenek sunmaz. Bunun dışında yaş içinde belirlenmiş önemli yetişkin hobi ve oyun kategorileri bulunur.

<strong> Her Yaşa Uygun Puzzle Çeşitleri</strong>

Her Yaşa Uygun Puzzle Çeşitleri

Çocuklar için bu hobi kazanımı gerçekleştirilirken yaşlara göre farklı edinimler elde edilmektedir. Yaş kategorisinin daha çok çocuklara puzzle alınırken dikkat edilecek bir konu olmasının yanısıra yetişkinler için daha çok zevkler ve ilgi duyulan alana yönelmek, seçim yaparken uygun olacaktır. Yetişkinler için puzzle seçeneklerinde genellikle parça sayıları göze çarpmaktadır. 1000 parça puzzle ve 2000 parça puzzle en çok tercih edilenler arasında bulunmaktadır. 500 gibi daha az parçalı ve 2000’den de fazla parçalı puzzle bulmak mümkündür. Bunun dışında puzzle parça seçeneklerinin dışında da ayrımlar bulunmaktadır. Kişinin isteğine göre 3D puzzle bulmak da mümkün. Daha görsele dayalı ve daha gerçekçi bir sonuç alınabilen 3D puzzle için de birçok seçenek bulunmaktadır. Çoğunlukla ülke ve şehirlerin sembol yapılarından ya da spesifik film karakterlerinden oluşan 3D puzzle daha birçok alternatifi de barındırmaktadır. Kişi, ilgisini çeken alana uygun puzzle seçeneğini 3D şeklinde de alıp tamamlayabilmektedir. Aynı puzzle çeşidinde sadece yetişkinlere uygun değil çocukların da belli bir yaştan sonra tamamlayabileceği hayvan, eşya, bitki ve buna benzer nesne tanıtıcı alternatifler vardır. Tüm bunları dışında istenirse kişi, kendi zevkine göre bir puzzle yaptırabilip bunu tamamlayabilmektedir. Bunun için baskıya uygun hazır bir şekilde üretilmiş puzzle tabanları bulunmaktadır. Alınıp üzerine istenilen baskı yapıldıktan sonra keyifle tamamlanabilinir hale gelecektir. Yine bu çeşit yapbozda da parça seçimi kişiye bağlı olarak istenilen şekilde seçilebilir. Bunların dışında da kişi gerçekten puzzle yapmayı seviyor ve devamlı olarak puzzle yapıyorsa özel seçenekli ve daha çok parçaya sahip olanlara da yönelebilir. Burada da 10.000 ve 20.000 bandında özel üretilen puzzle seçenekleri bulunmaktadır. Bu tip puzzlelar için üretilmiş puzzle halıları bulunmaktadır. Mukavva seçeneği bu gibi büyük ölçekteki puzzlelar için uygun olmayabilir. Taşıma ve çerçeveleme esnasında puzzle halısı daha büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Çocuklar İçin Uygun Puzzle Seçimi ve Çocuk Üzerindeki Etkileri

Çocuklar İçin Uygun Puzzle Seçimi ve Çocuk Üzerindeki Etkileri

Çocuklara küçük yaştan itibaren puzzle alınıp oynatılabilmekteyse de yaş kriteri, puzzle sayesinde gelişecek motor becerilere ve diğer olumlu etkilere daha çok katkıda bulunacaktır. 12 ila 18 ay itibariyle puzzle yapmaya başlanılabilmektedir. Bu süreçte alınanlar, genelde 2 veya 3 parçadan oluşan ve onların ilgi duydukları bir alandaki puzzle olmalıdır. Böylece, dikkatini puzzle yapmaya daha çok verecek ve problem çözme yetileri gelişmeye başlayacaktır. Bu süreçte çocuğun zihinsel gelişimine de olumlu yönde katkı sağlanmış olur. Renkler ve desenlerin birleştirilip bir bütün haline getirilmesiyle uğraşmaya başlayan çocuk kafasında birtakım problemlerin çözümüne daha kolay ulaşmaya başlayacaktır. Sadece bu yaş grubu için değil bu kategoride yer alan tüm yaş grubundaki çocukların liderlik özelliğini ve takım olmaya yatkınlığını arttırdığı da bilinen bir gerçek olmaktadır. Spesifik olarak bu yaş gurubundan sonra ise 2-3 yaşındaki çocuklar için 4-12 parçalı olan puzzle seçimi doğru olacaktır çünkü bu yaştaki çocuklar artık nesnelerin bütününe bir anlamda hakimdir. Birleştirme işlemi daha kolay olacaktır. 3-6 yaş arasında ise çocuğun seviyesine göre değişmekle birlikte 12 parçadan 100 parçaya kadar uygun görülen puzzle çeşidi alınabilir. 6-8 yaş arasında daha fazla parçalı puzzle seçimi o yaşın ihtiyacına uygun olacaktır. 100-100 parça genellikle bu dönem için yeterli gelmektedir. 300 parça puzzle 500 parça puzzle ile oynanabilmesi için çocuğun 10-12 yaşına gelmiş olması daha uygun olacaktır. Ebeyenler bu süreçte kendi çocuklarının seviyesini yakından takip etmeli ve bu verilerin dışında bir durum varsa da ona uygun kapasitede puzzle ile çocuklarının zihinsel gelişimine yardımcı olmalıdırlar. Bunun yanında el ve göz koordinasyonunu tamamlayıcı bir öge olmaktadır. Parçayı el ve gözle bir bütün halinde tanımaya yardımcı olmaktadır. Böylelikle özellikle küçük yaşta motor fonksiyonların gelişmesine yardımcı olan 2-3 ve 4-12 parçalı puzzleların çocuk için uygun dönemde oynanmış olması zihinsel gelişim açısından önemli gelmektedir.

Yetişkinler ve Puzzle

Yetişkinler ve Puzzle

Çocuklar üzerinde birçok olumlu etkisi olmasının yanı sıra sadece çocuklar için üretilmeyen puzzle, yetişkinler tarafından da oldukça tercih edilen bir hobidir. İş yaşamı vs gibi dış etkenlerden doğan stresle beyni meşgul etmemek adına uygulanabilecek bir hobidir. Puzzle yaparken tek bir işe odaklı olmak günlük sorunların daha az akla gelmesine ve zihnin, beynin hatta kalbin daha az yorulmasına neden olacaktır. Birebir olmasa da edindirdiği kazanımlar sayesinde iş hayatı da dahil olmak üzere birçok alanda zaman yönetimi, stres yönetimi ve sabır gibi geliştirilmesi gereken konulara yardımcıdır. Puzzle yapmaya başlamak kolaydır fakat bitirmeye çalışırken geçirilen süreçte sabrın ölçüldüğü görülmektedir. Bu kazanımı edindikten hayatın başka birçok alanında uygulamak daha kolay hale gelecektir. Ayrıca puzzle sadece stres yönetimi gibi konularda değil bir diğer yandan da öğretici bir yaklaşım barındırmaktadır. Örneğin dünya üzerindeki kıta, ülke, denizlerin yerlerini öğrenmek belki bunu bir ders gibi görülürse daha zor olacaktır. Ancak alınan puzzle dünya haritası şeklindeyse böyle öğrenmek çok daha eğitici ve öğretici olacaktır. Öğrenilenlerin kısa hafıza yerine uzun belleğe atılmasında da önemli yer tutar. Yaşlılıkta görülen Alzheimer gibi hastalıkların oluşma ihtimalini azaltır. Çünkü prensip olarak hatırlamaya ve beyindeki sinir uçlarının devamlı hareket halinde olmasıyla yapılabilen bir hobidir. Bu sebeple de kalp ve beyin sağlığıyla yakından ilgili olmaktadır. Sayfamızdan 3000 artı parça puzzle modellerine de bakabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin Puzzle Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yeni Başlayanlar İçin Puzzle Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Puzzle, yapmayı sevenler için gerçekten vazgeçilemeyen ve zamanla da koleksiyon haline dönüşebilen bir hobi haline gelmektedir. Ancak bu seviyeye gelmek için sabırlı olmak gerekmektedir. Bu hobiyi yeni edinmeye başlayanların sıkılmaması ve hatta yaparken keyif alabilmesi için kendi seviyesine uygun parçalı bir puzzle alması önemlidir. İlk deneyiminde puzzle 5000 parça olursa kişi sıkılacak ve belki de vazgeçecektir. Bunun yaşanmaması için kendi ilgi alanına ve başlangıç düzeyine uygun bir puzzle alarak bu hobiyi edinmeye çalışmak daha gerçekçi ve daha uzun vadeli olacaktır. Başta 3D puzzle kullanmakta üç boyuttan tek boyuta inmek konusunda yardımcı olabilmektedir. 3D puzzle yaparken bütün boyutlara hakim olunabildiğinden durum bir düzlem üzerinde parça birleştirmekten daha kolay hale gelecektir. İlk etapta puzzle 500 parça seçilebilir. 500 parçalık puzzle tamamlamaya alışıldığı ve hızlanıldığı takdirde 1000 parçalık, 1500 parçalık ve seviyeye göre 2000 parçalık puzzlelara yönelinebilir. 500 parçalı puzzle yapılırken sadece parça sayısına değil renk ve desenlerin de çok karışık olmamasına dikkat edilebilir. Örneğin bir anıt figürü veya bir ülkenin sembol yapısı başlangıç için daha net kesimler içerdiğinden uygun olabilmektedir. Daha soyut olan ressam tabloları gibi puzzle seçimleri bu ilk etapta daha zorlayıcı olabilmektedir. Yaşanabilecek olası aksilikler karşısında da bu ilk süreçte tecrübe edinilmiş ve daha kolay, hızlı şekilde tamamlamak mümkün olacaktır. Puzzle parçasının kaybolması vb gibi durumlarda ilk başlayanlar için daha büyük sorun gibi görünebilmektedir. Eğer puzzle içinde herhangi bir parça kaybolduysa bunun için şöyle bir çözüm önerilebilir; puzzle kutusunun üzerinden istenen kısım kaybolan kısmın şeklinde kesilerek yerleştirilebilir. İstenirse kaybolan kısım için kesilen bölgeye cila ve yeniden renklendirme yapılarak daha da uygun hale getirilebilir. Yeni başlayanlar için tüm bu durumların dışında fiyat kısmında da değişiklik bulunacaktır.Puzzle fiyatları alınan puzzleın ebatı kullanılan malzemesi ve daha birçok özelliğe bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. İlk alımlarda daha küçük ve basit olanlar tercih edilebilirken, bir hobiye dönüştüğünde alınan özel sayılı puzzlelar için fiyat farkı oluşmaktadır. İstenilen düzeyde ve parça sayısında puzzlea ulaşmak için 500 parça puzzle sayfamıza göz atabilirsiniz.

Puzzle Tamamlamak İçin Uygulanabilecek Adımlar

Puzzle Tamamlamak İçin Uygulanabilecek Adımlar

Öncelikle puzzle tamamlamak için sayılacak bu adımların bir kural olmadığı bilinmektedir. Bu adımlar, puzzle hobisi edinmeye yeni başlayacak veya başlamış ama tamamlamakta zorlanan kişiler için yardımcı bir sıra izlemektedir. Kişinin kendine uygun bir yolu varsa elbette öyle uygulamak daha hızlı ve keyifli olacaktır. Öncelikle puzzle ebadına göre nerede ve neyin üzerinde yapılacağına karar verilmelidir. Bir puzzle halısı ya da kendi tabanı kullanılabilmektedir. Eğer çerçeveletmek isteniyorsa puzzle halısı kullanmak daha doğru olacaktır. Keçeden yapıldığı için parçalar üzerine sabitlenir ve taşıma esnasında da yerinden oynamaz. Bu ayrım yapılıp, karar verildikten sonra puzzle yapmaya başlanabilir. Burada en başında puzzle neye dair, renklerin teması nedir ve içinde hangi figürleri barındırır gibi soruları iyi gözlemlenmelidir. Alınan puzzleın ön yüzünde bulunan tamamlanmış halinin iyi incelenmesi işi kolaylaştıracaktır. Renklerin ayırt edilmesi ilk etapta uygulanabilir. Örneğin; puzzle manzara içeriyorsa renge göre ayrım yapmak daha doğru olacaktır. Bu özelliğe göre ayrılan parçalar farklı puzzle tepsilerine koyularak daha sonra kullanılabilir. Bu adımın ardından yapılacak puzzledaki varsa figürler önemli olmaktadır. Puzzle modelleri kimi zaman çok belirgin figürlerden oluşmayabilmektedir. Bu durumda da belirgin yazı, tabela ya da çok parlak renklerin olduğu kısımlara dikkat edilebilir. Hatta kimi zaman renkler birbirine çok yakınsa kişi, bu küçük yazı ve tabela gibi işaretlere daha dikkat ederek parçaları birleştirebilmektedir. Bütün bunlar puzzle parçalarını ayırmak olarak düşünüldüğünde ilk adım olarak sayılabilir. Bu adım bittikten sonra ise parçaları kendi içinde kenar şekillerine göre ayırmak yardımcı olacaktır. Düz kenarlı olanlar ve girintili-çıkıntılı olanlar ayrı yerlerde bir sınıflandırmaya tabii tutulabilir. Böylelikle puzzle kenarlarında ve orta kısımlarında hangi parçaların kullanılacağı daha açık şekilde tespit edilmiş olur. Bu adımda elde toplam 4 adet 4 köşeye gelecek olan iki kenarı düz puzzle parçası bulunacaktır. Bunlar dört köşeye yerleştirildikten sonra bir çerçeve gibi düşünülüp ortası tamamlanmaya başlanabilir. Bu adımlar uygulandıktan sonra dikkatli bir şekilde puzzle parçalarına, puzzle ne ile ilgiliyse o resmin tamamına bakarak yapılmaya devam edilebilir. Buradan sonrası tamamen kişiye ve ne kadar sürede tamamlamak istediğine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Puzzle nasıl ters çevrilir?

Puzzle bittikten sonra bir bütün haline getirmek istendiğinde arkası bir bant yardımıyla bantlanarak ya da ön yüzeyine sıvı bir puzzle yapıştırıcısı dökülerek birleştirilebilmektedir. Bantlama işleminde ters çevirmek gerekmektedir. Ters çevirmek her zaman kolay olmamaktadır. Bunun için puzzle çok büyükse uygun parçalara bölünür ve alt tabana koyulan mukavvaya eşit boyutlarda bir mukavva ön yüze de yerleştirilir. Puzzle halısı varsa daha sağlam olması açısından çevirmeden önce puzzle halısı ile de sarılabilir. Bu işlem çevirme esnasında oluşabilecek herhangi bir sarsıntıda puzzle parçalarının yer değiştirmesini engellemeye yarayacaktır. Ardından ön yüzüne mukavva yerleştirilen ve puzzle halısı ile sarılan puzzle dikkatli bir şekilde ters çevrilip mukavva ve halıdan çıkarılır. Bu işlem sağlamca yapıldıktan sonra arka kısmı istenildiği şekilde bantlanabilecek hale gelmiş olmaktadır.

Puzzle neyin üzerine yapılır?

Puzzleın nereye yapıldığı aslında puzzle bittikten sonra ne yapmak istediğinizle ilgili olmaktadır. Öncelikle puzzle çerçevelenecek mi başka bir yere taşınmak zorunda kalacak mı bunlar düşünülmelidir. Bunun için özel olarak keçeden yapılmış puzzle halıları veya mukavva kullanılabilmektedir. Çerçeveletmek istendiğinde puzzle halısı kullanmak daha doğru olacaktır. Özellikle çerçeveleme işlemi başka biri tarafından yapılacak ve bitmiş haldeki puzzle başka bir yere taşınmak zorunda kalacaksa puzzle halısı daha doğru bir seçenek olarak göze çarpacaktır. Eğer evde çevreleme şansı varsa ya da çerçeveletmek istenmiyorsa puzzle ile uygun boyuttaki mukavva da yeterli olacaktır. Bu şekil kullanımda ise düz bir zeminde; yerde ya da masada, mukavva kullanımı yardımıyla puzzle tamamlanabilmektedir.

Puzzle nasıl yapıştırılır?

Puzzle bant ve puzzle yapıştırıcısı kullanarak iki şekilde yapıştırılabilmektedir. Bant kullanımı için puzzle ters çevrilmeli ve arka kısmı bantlanmalıdır. Bant kullanımı puzzle yapıştırıcısı kullanımına göre daha zorlu ve daha az seçeneği içinde barındırır. Sıvı yapıştırıcı kullanıldığında ise yapıştırıcı puzzleın üst yüzeyine dökülür ve bir fırça veya yapıştırıcıyı dağıtabilecek düz, sert bir cisim tarafından bütün puzzle etrafına dağıtılır. Yaklaşık 2 saat kuruması beklenir. Kuruduğundan emin olmadan kaldırmaya çalışmamak bu süreçte önemlidir. Yapıştırıcılarda bandın aksine simli ve parlak görünmesini sağlayacak başka seçeneklerde bulunmaktadır. Bu anlamda yapıştırıcıda, banttan daha fazla seçenek bulmak mümkündür. İstenilen seçenek alınıp uygulandıktan sonra puzzle yüzeyindeki fazla yapıştırıcıdan arındırılıp kurumaya bırakılır.

Puzzle nasıl çerçeve yapılır?

Puzzle çerçeveleme süreci aslında içinde ilk başta yapıştırmayı barındırır. Puzzle bitirildikten sonra dikkatli bir şekilde mukavva ya da puzzle halısı yardımıyla ters çevrilir. İstenilen şekilde, yapıştırıcı ya da bant ile yapıştırıldıktan sonra kuruması ya da sabitlenmesi beklenir. Puzzle mukavvasında kenardan sarkan herhangi bir parça varsa onlar kesilip temizlenir. Ardından puzzle ebatlarına uygun bir çerçeve bulunur ve puzzle içine yerleştirilerek çerçeve sabitlenir. Çerçevenin arka kısmına tam olarak geçtiğinden emin olunduğunda çerçeveleme işlemi bitmiş olmaktadır.