Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sizin için geliştirmelere devam ediyoruz, keyifli alışverişler.
Elektronik aletler, herkesin hayatında önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu aletlerin daha verimli bir şekilde çalışabilmesi için çeşitli röleler üretilmektedir. Elektrik ile çalışan bazı cihazların, düşük akımları kullanarak yüksek akımları kendilerine çekmesi gerekmektedir. Bu işlemin en etkin bir biçimde gerçekleşebilmesi röleler ile sağlanmaktadır. Rölelerin çalışabilmesi için mutlaka bir akımın geçmesi gerekmektedir. Düşük ve yüksek akımın gidecekleri yere göre yönlendirme işlemini sağlayarak aletin bozulmadan çalışmasına yardımcı olacaktır. Şimdi siz de ürün sayfamızda yer alan röle çeşitleri hakkında bilgi edinebilir, ihtiyacınıza en uygun olan alternatifleri yakından keşfedebilirsiniz.
Elektronik cihazlarda anahtarlama görevinde kullanılan röleler; bobin, kontaklar, röle uçları ve boyunduruklardan oluşmaktadır. İletken maddeden üretilmiş bir telin üst üste gelecek şekilde metal bir cisme sarılarak elde edilen bobinden, elektrik akımı geçtiğinde elektromıknatıs elde edilmektedir. Bu yüzden bir rölenin en ektin bir şekilde çalışabilmesinde bobin önemli bir etkiye sahiptir. Bobin, A1 ve A2 olarak bilinen iki uca sahiptir. Bu uçlara elektrik akımı verilmektedir. Bobinin karşısına gelecek şekilde en az bir adet kontak konulmaktadır. Kontak ve bobin arasında boyunduruklar bulunmaktadır. Bu sayede akım daha kolay bir şekilde aktarılacaktır. Kontaklara mıknatıslı elektrik akımı geldiğinde açık olan kontak kapanacak, kapalı olan kontak ise açılacaktır. Her rölenin üzerinde birtakım değerler yazmaktadır. Bu değerler ile tüketiciler rölenin ne kadar akım ile çalışabileceği anlamış olacaklardır. Bobinin uçlarına uygulanacak değerin bobin işaretinin yanında yer alan “V” harfi ile gösterilmektedir. Eğer bu yazan değerden daha az bir değer akım uygulanırsa istenilen etkiyi veremeyecektir. Belirlenen volt ile mıknatıslandığında “W” harfi ile gösterilen değer kadar güç sarf ettiğini dile getirilmektedir. 12v röle, 24v röle, 5 v röle, 3.3 v röle ve 3 volt röle alternatifleri sayesinde tüketici istediği ürünü kolaylıkla bulabilecektir. Kontak sembolünün yanında yer alan “V” harfinin yanında bulunan rakam ise röleye ait olan kontakların en fazla yaptığı alternatif gerilimi ifade etmektedir. Bu alternatif gerilimden maximum ne kadar amper dayanabileceği ise “A” harfi ile gösterilmektedir. 220v röle ,250 volt röle ve diğer röle alternatifleri sayesinde tüketici istediği ürünü bulabileceklerdir. Bazı röle çeşitlerinde birden fazla kontak da olabilmektedir. Eğer bir rölede birden fazla kontak varsa bu kontakların hepsinin kullanılması zorunlu değildir. Kontak uçlarındaki “11” rakamı birinci kontaktaki orta ucu, “12” rakamı birinci kontaktaki kapalı ucu ve “14” rakamı da birinci kontaktaki açık ucu ifade etmektedir. Rölelerin üzerinde genellikle test ucu bulunmaktadır. Bu test ucuna dokunduğunuzda enerji vermeden kontakların çalışması sağlanır. Böylece kontakların bozulup bozulmadığını da anlayabilirsiniz. Rölelerin alt kısmına takılan röle söketi ile röleyi istediğiniz bir yere monte edebileceksiniz. Birçok marka tarafından piyasaya sunulan ürün seçeneklerini ürün sayfamızı inceleyerek daha detaylı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Dilerseniz hoşunuza giden 4 kontaklı röle seçeneklerinden birisini bu sayfa üzerinden hemen satın alabilirsiniz. Ayrıca, diğer elektrik ve aydınlatma ürünleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Röleler; elektronik birçok aletin, sigorta ve alarm sistemlerinin daha verimli bir biçimde çalışabilmesi için kullanılmaktadır. Bu yüzden ihtiyaçlara göre farklı çeşitlerde röleler piyasaya sunulmaktadır. Röle çeşitlerinden birisi de reed röledir. Bu rölelerin içerisinde bulunan iki kontak manyetik alan ile çalışmaktadır. Reed röleler yaygın olarak hırsız alarm sistemlerinde kullanılmaktadır. Röle çeşitlerinden bir diğeri de termik rölelerdir. Bu rölelerin içerisinde yer alan bi-metal adındaki bileşen ile ortamdaki ısıya göre genleşmektedir. Isı değişimi ile röledeki kontaklar kapanacaktır. Bu durumda ısı enerjisini hareket enerjisine dönüştürecektir. Termik röleler yaygın olarak ütülerde kullanılmaktadır. Röle çeşitlerinden birisi olan solid state röle (SSR) yüksek akım gerektiren elektronik aletlerde kullanılmaktadır. Bunun nedeni bu röle çeşidinde herhangi bir mekanik parça bulunmamasıdır. Bu etkenden dolayı daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Eğer bir sisteme giren ve sistemden çıkan akımlar birbirleri ile denk değilse bu durumu düzeltmek için kaçak akım rölesi kullanılmaktadır. Bu röleler sayesinde elektronik aletlerde oluşan yalıtım hataları bulunabilecektir. Eğer rölelerdeki kontakların belli bir süre geçtikten sonra açık halde kapalıya ya da kaplı halden açığa getirmek istiyorsanız zaman rölesi satın almanız gerekmektedir. Böylece zamanı kendiniz belirlemiş olacaksınız. Eğer motorda oluşabilecek olumsuz etkenleri önlemek isterseniz motor (faz) koruma rölesi kullanmanız gerekmektedir. Sık kullanım sonucunda motorlarda aşırı ısıma veya kısa devre oluşma olasılığı yüksektir. Bu durumların oluşma olasılığını engellemek amacıyla motor koruma röleleri üretilmiştir. Hemen şimdi ürün sayfamızı inceleyerek sizin için ideal özellikler taşıyan röle çeşitleri alternatiflerinden herhangi birisini satın alabilirsiniz.
Röleler birçok alanda kullanıldıkları için tüketicinin röle seçiminde dikkat etmesi gereken ektenler bulunmaktadır. Bu etkenlerden ilki rölenin hangi amaç ile satın alınacağının belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda rölenin kullanılacağı yer belirlenir ve tüketici için en uygun olan ürünün seçilme olasılığı artacaktır. Zamanı kontrol etmek, motorunuzu korumak, akımları eşitlemek için veya ütülerde, alarm sistemlerde ve diğer elektronik aletlerde kullanmak üzere seçebileceğiniz birçok alternatif mevcuttur. Bundan dolayı bakılması gereken ilk kriter ihtiyacınıza uygun olan bir röleyi seçmektir. İkinci ekten ise kontak sayısı ve bu kontakların taşıyabileceği akım ve gerilim seviyesine uygun olan röleyi seçmektir. Eğer istediğiniz akım seviyesinden daha az olan bir ürünü satın alırsanız istediğiniz verimi elde etme olasılığınız azalacaktır. Aynı zamanda bobin için gerekli olan akım seviyesinin de bilinmesi gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, bobinin akımla çalışması ile kontakların yönlendirilme süresidir. Bu sayede rölenin çalışması için geçen zamanı da bilebileceksiniz. Röleyi ne kadar süre boyunca kullanabileceğinizi bilinmesi gerekmektedir. Eğer kullanım ömründen bittikten sonra ürünü kullanmak isterseniz, istediğiniz verimi elde etme olasılığınız düşük olacaktır. Aynı zamanda rölenizin çalışıp çalışmadığından da emin olmalısınız. Kontaklar taşıyabileceğinden fazla bir akıma maruz kalırsa rölenin bozulma olasılığı yüksektir. Eğer bobin fazla akıma maruz kalırsa yanma olasılığı vardır. Bu yanma sonucunda bobinin uçlarında kararmalar oluşacaktır. Bu kararmalar ile bobinin yandığını anlayabilirsiniz. Ayrıca bobine gitmesi gereken enerji gitmediğinde röleniz bozulabilir. Bobine yeterince enerji sağlanamadığı için kontaklar da çalışamayacaktır. Eğer röleniz ilk çalıştırdığınızda çıkardığı sesten farklı bir ses çıkarıyorsa ürün bozulmuş olabilir. Aynı zamanda rölenin muhafaza edildiği yerde toz ve nem gibi koşulların olmaması gerekmektedir. Ürün sayfamızda yer alan yorumlara göre tüketiciler kullanmak istedikleri alete göre ürün bulabildiklerini, satın aldıkları rölelerin çalıştığını ve istedikleri akımı röle ile sağladıklarını dile getirmişlerdir. Hemen şimdi siz de ürün sayfamızı inceleyebilir röle fiyatları ve özellikleri hakkında detaylı bilgi edinerek beğendiğiniz bir ürünü satın alabilirsiniz.