TESLİMAT ADRESİNİZ
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sizin için geliştirmelere devam ediyoruz, keyifli alışverişler.
Günümüz dünyasında A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek envaı çeşit iş artık bilgisayarlar olmaksızın halledilemez halde. Her alanda dijital ve elektronik dünyanın etkilerini görüyoruz ve bilgisayarlarımız olmaksızın artık bizler de dünyayla yeterince uyumlu olamıyoruz. Bu nedenle bilgisayarlarımızın her fonksiyonu önemlidir. Başta işletim sistemleri olmak üzere…
İşletim sistemi nedir, ne işe yarar sorusuna öncelikle kısa bir işletim sistemi tanımıyla giriş yapabiliriz: İşletim sistemi bilgisayarlarımıza yüklediğimiz programların düzgün biçimde çalışması için bir temel görevi gören yazılıma verilen addır. Bilgisayarınızda kullandığınız bütün donanımlar bir işletim sistemi sayesinde kullanılabilir hale gelirler. Bu nedenle, günlük bilgisayar kullanımı için olmazsa olmaz olan işletim sistemi gelişmiş özellikleri sayesinde donanım ve programlarınızın kesintisiz biçimde çalışması için elzem bir yazılımdır. Piyasada bulunan işletim sistemleri çeşitleri arasında en popüleri Windows işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Mac haricinde bütün bilgisayarlar ile uyumlu olan Windows işletim sistemi, sürekli kendisini güncelleyen ve daha etkin bir kullanıcı deneyimini garantileyen yazılımlar sunmaktadır.
İşletim sistemi tercihi kullanıcıların kendisine bağlı olduğundan, piyasada Windows haricinde Linux, Ubuntu, Pardus, IOS işletim sistemi, Mac OS X, Pardus, Android gibi başka işletim sistemi çeşitleri de bulunmaktadır. Temelde bütün bu işletim sistemleri görevleri açısından en temel özelliklerini, yani bilgisayarınızdaki donanımların çalışmasını sağlamayı paylaşır. Bütün işletim sistemi türleri ve işletim sistemi örnekleri bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi elektronik cihazlardaki donanım ve programların hızlı ve birbirleriyle uyumlu biçimde çalışmasını sağlarlar. Bilgisayarınız aldığı komutları yüklü olan işletim sistemi aracılığıyla yerine getirir. Yeni bir bilgisayar aldığınızda işletim sistemi içinde kurulu halde de gelebilir ya da siz de manuel olarak işletim sistemi kurulumu yapıp tercih ettiğiniz işletim sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. Elbette işletim sistemleri belli başlı işletim sistemi sürümleri sunar. Windows için örneğin, Windows 10, Windows 8 ve Windows 7 gibi sürümler hâlâ popülerdir.
Lisanslı yazılım kullanmak her zaman daha yüksek performans ve daha yüksek güvenlik anlamına geleceğinden, kullanmayı seçtiğiniz işletim sistemi de lisanslı olmalıdır. Lisanslı işletim sistemlerini belli bir ücret ödeyerek satın alabilirsiniz. Dolayısıyla işletim sistemi satın alırken gözetmeniz gereken bir başka nokta da işletim sistemleri fiyatları olacaktır. Kategorimiz üzerinden bulabileceğiniz işletim sistemi çeşitleri, başta Windows işletim sistemleri olmak üzere, en uygun fiyat garantisiyle sizlere sunulmaktadır. Farklı işletim sistemi sürümleri için kategorimizi inceleyebilir, bilgisayarınızda en yüksek performans alacağınızın işletim sistemi için alışverişinizi hemen tamamlayabilirsiniz. Oyun ve yazılım kategorimizdeki diğer ürünleri görmek için ise buraya tıklayın!