Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Solar İnverter

için 1,546 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

Solar Inverter

Solar inverter diğer bir adıyla eviriciler, solar panellerin ürettiği DC elektriği kullanılacak olan AC elektriğe dönüştürmeyi sağlar. Yani doğru akımları (DC) alternatif akıma (AC) dönüştüren cihazlardır. Alternatif akımlar günlük hayatta kullanılan akımlardır. Türkiye’de alternatif akım 220 volt kadardır. Dönüşen DC akımı AC ile 220 volt ya da 380 volta çevrilir ve akülere depo edilir. Solar elektrik sistemlerinin beyinleridir. Dönüştürmenin yanı sıra akım ya da gerilim üretilen enerjiyi tutar. Solar panellerinin maksimum güçte çalışmasını sağlar. Toprak kaçaklarına karşı korur. Güneş panellerinde invertör kullanılmasının amacı, güneş panellerinden gelen dalgalı, kesintili, dengesiz akımları önlemektir. Bu sayede enerjinin verimli bir şekilde depolanması sağlanır. Devrelerdeki frekans ayarlarını düzenlemesi sayesinde enerji tasarrufu sağlanmış olur. Inverterler, 12V, 24V, 48V gibi doğru akımda olan akü voltajını 220 V alternatif akıma 50 Hz voltaja dönüştürürler. Solar enerji daha düşük maliyet ile kolay bir enerji imkanı sunar ve oldukça verimlidir. Oluşacak enerji masrafları da düşmüş olur. Solar inverterlerin kendisi elektrik üretmez, akülerden yaralanır. Güvenli bir elektrik kullanımı sağlar. Solar inverterlerin sağladığı yararlar arasında enerji üretiminin en üst seviyede tutulması yer alır. Sistemin güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlar. Şebekeler ya da solar batarya ya da solar aküler ile entegre olacak şekilde çalışabilir. Güç üretiminin anlık bir düzeyde izlenmesine olanak sağlar. Şebekelerdeki gerilimleri doğrultur, bozucu tarzdaki elektrik dalgalanmalarını düzenler ve filtreleyip temizler.

Solar Inverter Nasıl Çalışır?

Solar Inverter Nasıl Çalışır?

Inverterler DC (doğru akım) geriliminden AC (alternatif dalga akım) gerilimi elde etmeye imkan sağlayan çeviricilerdir. Bir dönüştürme sistemi olarak görev yaparlar. Elektriğin olmadığı ya da ani kesildiği bir yerde 12 ya da 24 voltluk bir aküden 220 volt enerji elde edebilir. Bu özelliği ile kesintisiz güç kaynakları (UPS) cihazlarına benzer bir cihazdır. Enerji tasarrufu sağlamaya yarar. Inverterler elektrik üretemez, kullandıkları enerjiyi akü ile çekerler. 12 volta sahip bir doğru akımı 220 volt alternatif akıma çevirebilir. 12 volt tarafına aküye yakın olacak şekilde bir kalın kablo bağlanabilir. Uzak kısımda 220 volt olan alanda hem kalın hem de ince kablo birlikte kullanılmalıdır. 12 ila 24 volt aralığındaki elektrik insana zarar vermez ve giriş kısımdaki elektrikten herhangi bir çarpılma gerçekleşmez. Ancak çıkış voltajına dikkat etmek gerekir. 220 volt insanlar için tehlikeli olabilir ve bu volt herhangi birine çarpabilir. Daha çok rüzgar ve güneş gibi enerji santral sistemlerinde kullanılan ve kaliteli, verimli bir elektrik üretilmesine imkan tanıyan cihazlardır. Birçok farklı çeşitte kullanım alanlarına uygun olan inverter çeşidi bulunur. Fiyatları inverter türüne ve watt özelliğine göre farklılık göstermektedir. Solar inverter seçimi kullanmak istediğiniz alana göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle ihtiyacınız olan solar inverter için sayfamıza göz atabilir, modeller ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 Solar Inverter Çeşitleri

Solar Inverter Çeşitleri

Solar inverter çeşitleri kullanım amacına göre ikiye ayrılır. Birincisi doğru akım, yani DC akım kaynağından alternatif akım yani AC üretmek. Diğeri ise üretilen AC akımının gerilimini ya da frekansını değiştirmek. Inverterler de iki gruba ayrılmaktadır. On - grid inverterler ve off - grid inverterler. On - grid inverterler, şebekeye bağlı sistemlerde kullanılırlar. Şebeke elektriği ile birlikte kullanılır. Güneş panellerinden üretilmiş olan DC elektriğini direkt olarak AC elektriğe dönüştürür ve bu elektriği elektrik şebekesine basan inverterdir. Herhangi bir şebekeye ya da öz tüketim sistemlerinde elektrik satışı yapmak için on - grid inverterler tercih edilmelidir. Şebeke bağlantılı inverterler 3 başlık altında incelenir. Merkezi inverterler, Dizi (String) ve Mikro inverterlerdir. Merkezi inverterler, büyük güçlere sahip santrallerde kullanılmaktadır. Merkezi inverterlerde, tek bir inverterin sahip olduğu güç, yüzlerce kw’dan başlayıp mw’ye kadar çıkabilmektedir. Dizi inverterler ise sahada ya da çatı uygulamalarında tercih edilen inverter türüdür. Farklı dizi tipleri farklı çatı uygulamalarında kullanılabilir. Dizi inverterin amacı, tek bir santrali parçalara ayırıp, ayrılan parçaların her birinin birbirinden bağımsız olacak şekilde enerji üretmesini sağlamaktır. Mikro inverterler ise her bir panelin tek tek arkasına monte edilen inverter türüdür. Saha uygulamalarında da kullanılmaya başlanılan bir inverter çeşidi olan mikro inverter, daha çok parçalı gölgelenmelerin fazla olduğu çatı sistemlerinde çok sık tercih edilir. Şebekenin bulunmadığı ortamlarda, şebekeden bağımsız olacak şekilde çalışan inverterler off -grid inverterlerdir. Daha çok depolama sistemlerinde kullanılır. Bütünleşik şarj ünitesi vardır. Panellerde üretilen elektrik doğrudan AC’ye dönüştürülür ya da depolanan DC, inverterler sayesinde AC’ye dönüştürülerek yükü besleyebilir. Şebeke hattının getirilmesinin masraflı olacağı yayla ve çiftlik evlerinde, gsm baz istasyonlarında tercih edilir.

 Solar İnverter Nerelerde Kullanılır?

Solar Inverter Nerelerde Kullanılır?

İnvertör, sistemdeki kesintileri önlemek, dalgalanmaları, dengesizlikleri, harmonikleri önlemeye yarayan bir cihazdır. Bu sayede sistemin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlar. Mekanik aksam hatalarını azaltır. Motor ve mekanik parçaların tamir gibi arızalarını, bakım maliyetlerini en aza indirir. Bu sayede cihazların ömrü daha uzun olur. Reaktif enerjiyi azaltır. Tasarrufun artmasını sağlar. Birçok kullanım alanı vardır. Bilgisayar gibi küçük güç kaynaklarından, çok büyük elektrik dağıtım sistemlerine kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Televizyonlar, bilgisayarlar, aydınlatma sistemleri, elektrikli süpürgeler, küçük el aletleri inverter, güç dönüştürücü sayesinde çalışabilir hale gelir. Hassas ölçüm gerektiren işler vardır ve bu işlerde kullanılan ölçüm aletleri de inverterler ile çalışabilir hale gelir. Enerji alanında da çok sık kullanılır. Kesikli ve değişken üretim yapan yenilenebilir enerji santrallerinde kullanılır. Bu enerji santralleri rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji santralleridir. Bunun sebebi kesintisiz ve dengeli bir üretim yapmaktır. Ayrıca daha kaliteli bir enerji de üretilebilir. Enerji depolama sistemlerinde de akülerden istenilen enerjiyi çekebilmek için kullanılır. Isıtma ve havalandırma sistemlerinde de inverterler kullanılmaktadır. Aynı zamanda teknelerde, karavanlarda ve UPS’de (kesintisiz güç kaynakları) de kullanımı tercih edilir. Solar inverterler şebekeye bağlı ve şebekeden bağımsız olarak farklı kullanım alanlarına sahip olmaktadır. Inverter kullanırken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunur. Isıdan etkilenebilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle yanıcı maddelerden uzak tutulmalı ve yanına konulmamalıdır. Bakımının yapılması sayesinde daha uzun ömre sahip olabilir. Yılda bir düzenli bir bakım ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Paslanan yerlerini temizlemek gerekir. Güneşten korumalı ve korunaklı ve hava alan bir yerde tutulmalıdır. Solar inverter fiyatları için sayfamız üzerinden bilgi alabilir, ihtiyacınıza uygun olan solar inverter modelini güvenle satın alabilirsiniz.