Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kanal Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Güç (Watt)

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Hoparlör

için 3,303 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Oto Hoparlör

Aracınızdaki hoparlör sistemi arızalandıysa sistemin tamamını ya da bazı parçalarını değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde aracınızla işe giderken ihtiyacınız olan enerjiyi müzik ile topluyor olabilirsiniz. Akşam işten eve dönerken günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için huzur veren klasik müzik bestelerinden vazgeçemiyor olabilirsiniz. Gecenin sakin saatlerinde uzun bir yolda uyanık kalmanız gerekiyor olabilir. Ya da aracınızda en sevdiğiniz kitabın sesli versiyonunu dinliyor, en sevdiğiniz podcast’leri seyahat sırasında takip ediyor olabilirsiniz. Bunların hepsi için aracınızda iyi bir ses sisteminin olması yaşam kalitenizi gerçek anlamda yükseltecektir. Hoparlör amfi, woofer, subwoofer, tweeter ve midrange gibi eklentilere ek olarak aracınız için ses izolasyonu yaptırma konusunu da değerlendirebilirsiniz. Aracın kapılarına ve taban kısmına yalıtım yaptırdığınızda, yol sesleri içeriye gelmeyeceği için ses sisteminizin incelikleri ve kalitesini daha rahat duyabilirsiniz. Ayrıca araçlara büyük emeklerle seçilen, satın alınan ve kurulan ses sistemlerini sonradan çıkarıp başka bir araca aktarmak da mümkün. Siz de kendi kurduğunuz ses sistemini yeni aracınıza monte edebilirsiniz. Hoparlör ve ses sisteminin diğer parçalarını seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Sadece yeni hoparlörler alıp aracınıza koyarak, emeklerinizden verim alamazsınız. Bu aşamada ürünlerin seçimi, bileşenlerin birbirleriyle olan uyumları, tüm parçaların aracın kendisiyle olan uyumu ve kurulumun özenli bir şekilde yapılması son derece önemlidir.

Araç, Müzik ve Watt Değerine Göre Farklı Oto Hoparlör Setleri

Araç, Müzik ve Watt Değerine Göre Farklı Oto Hoparlör Setleri

Ses sitemi açısından aracınızı aldığınızdan beri herhangi bir değişiklik yapılmamışsa, kendinize yeni bir sistem kurmak istiyor da olabilirsiniz. Çünkü otomobillerde ses sistemi, kullanıcılar için büyük önem taşır. Seyahat ederken müzik dinlemek ve ses kalitesi iyi olan bir sistemiyle bu keyfi yaşamak herkes için önemlidir. Yeni yapılacak olan ses sisteminin gereklilikleri, hoparlör özellikleri, eklenmesi gereken ya da gerekmeyen bileşenler, araç kullanıcısının müzik zevkine göre de şekillenebilir. Ancak bazı ses sistemi bileşenleri kullanıcıya bağlı olsa da, bazıları her aracın olmazsa olmazıdır. İyi bir ses sitemi sadece iyi bir müzik dinleme deneyimi yaşatmakla kalmaz, aynı zamanda aracınıza değer katar. Aracı kullanırken dinlediğiniz müzik türleri, ses sistemi kalitesinden şüphesiz etkilenir. Aracınızda klasik müzik dinlemeyi tercih ediyor ve bu şaheserlerin yoğun trafikte sizi rahatlatan etkisinden vazgeçemiyorsanız temiz ve duru bir ses kalitesi için ses sisteminizi ve parçalarınızı da o doğrultuda seçmelisiniz. Pop ve rock gibi müzik türlerini doğru duyabilmek için tercih edilecek ses sistemleri, bütçelere biraz daha uygun olabilir. R&B, hip-hop, tekno ve rap müzik dinlemeyi seviyorsanız, aracınızdaki ses sistemini woofer ve subwoofer ile desteklemeniz, tüm basları rahatça duymanızı sağlar. Diğer bir önemli özellik olan watt değerleri hoparlörlerin boyutlarına göre değişir. Kompenant seçimleri yapılırken yuva boyutlarına uygun olarak hoparlör alınabilir. Ufak farklara sahip olan yuva ve hoparlörler genellikle birbirine uydurulabilir. Örneğin 14 cm olan bir yuva için oto hoparlör 13 cm olarak seçilebilir. Oto hoparlör 16 cm olarak alındıysa ve aracın yuvası 15,5 cm ise, yine usta bir kişi montajda sorun yaşamaz. Böylece aracınızda müzik dinlemekten keyif alarak, oto ses sistemleri ile yolculuklarınızı da hem kendiniz hem de yanınızdakiler için daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Oto Hoparlör Alternatifleri Arasında Nasıl Tercih Yapılır?

Oto Hoparlör Alternatifleri Arasında Nasıl Tercih Yapılır?

Detaylı bir araştırma yaparak ilerlendiğinde, işlemler tamamlandıktan sonra memnun olmayacağınız bir sonuç alma ya da herhangi bir adımda hatalı tercih yapıldığını farketme riskleri son derece düşük olacaktır. Bu da hem stres seviyenize ve memnuniyetinize hem de bütçenize doğrudan etki edecektir. Oto hoparlör seçiminizi yapmadan ve ses sisteminizi kurmaya başlamadan önce piyasadaki seçenekleri incelemeniz ve mevcut olan alternatifleri görmeniz faydalı olacaktır. Hoparlörlerin boyutları, güç kaldırma potansiyelleri ile aynı şekilde artar ve azalır. Oto hoparlör 10 cm veya civarında boyutunda bir yuvaya sahipse, watt gücü de aynı oranda düşük olacaktır. Hoparlör 10 cm ise 80 watt ve 450 watt arasında güç kaldırabilir. Öte yandan araç boyutuna göre seçilen hoparlör 16 cm ise watt değeri de doğru orantılı şekilde yükselir ve 1000 watt’a kadar çıkabilir. Güçlü amfiye sahip bir ses sisteminin en az amfinin güç kaldırma değeri kadar olan güce sahip hoparlörlere ihtiyacı vardır. Parçaların watt değerleri birbirine yakın olmalıdır. Küçük araçlar için 60 watt ve 100 watt güç kaldırabilen hoparlörler yeterli olabilir. Daha büyük araçlar için ise daha güçlü hoparlör ve amfiler tercih edilebilir. İlginizi çeken alternatiflere göre hoparlör fiyatları sayfamızdan da incelenebilir ve alışveriş öncesinde not alınabilir. Mevcut alternatifleri görüp, oto hoparlör fiyatları hakkında fikir edindikten sonra ihtiyacınız olan özelliklere göre bütçenizi belirleyebilirsiniz. Bütçe belirleme aşamasında strese girmemelisiniz. Araç ses sistemi için ayırdığınız bütçe ile gördüğünüz alternatifler arasında fark olabilir. Ancak yüksek fiyat skalalarındaki sistemlerin hepsi zaten aracınızla uyumlu olmayabilir. Siz her zaman aracınıza uygun olan hoparlör setlerini seçmelisiniz. Ayrıca aracınızdaki tüm sistemi baştan sona değiştirmenize de gerek yok. Sadece hoparlörleri ya da amfiyi değiştirerek ses kalitenizi ciddi şekilde artırabilirsiniz.

Hoparlör ve Araç Arasındaki Uyum

Hoparlör ve Araç Arasındaki Uyum

Aracınızın mevcut ses sistemini detaylı şekilde incelemeniz ve gerekli ölçümleri yapmanız gerekir. Bu aşamada bir profesyonelden de destek alabilirsiniz. Araçta mevcut olan hoparlörlerin konumları, aracın büyüklüğü gibi konular size alışveriş aşamasında yardımcı olacaktır. Çünkü alacağınız ürünlerin aracınıza uygun olması, sonradan değişim ya da söküp takma işlemleriyle uğraşmamanız için önemlidir. Böylece hem zamandan hem de nakitten tasarruf etmiş olursunuz. Oto hoparlörlerin fiziksel özellikleri marka ve modeller arasında değişiklik gösterir. Araca uygun olarak oto hoparlör oval ya da yuvarlak olarak tercih edilebilir. Önemli olan hoparlörün araçtaki yuvaya uyum sağlamasıdır. Ses sistemi için önemli bir bileşen olan ana ünite de iyi bir kalitede olmalıdır. Eskiden kaset ya da CD çalan sistemler artık neredeyse hiç kullanılmadığı için, telefon ya da USB gibi farklı cihazlara bağlı olarak farklı müzik formatlarını çalan bir ana üniteye ihtiyacınız olacaktır. Ana ünitenin USB, bluetooth gibi farklı bağlantıları desteklemesi, yaygın olarak kullanılan iOS ve Android işletim sistemleri ile uyumlu olması gerekir. Oto hoparlörü seçimine bağlı olarak bir de amplifikatör ya da kısa adıyla amfi tercihi yapabilirsiniz. Amfi, ses sinyalinin gücünü artırıp kalitesini yükselterek hoparlöre ileten parçadır ve kullandığınız hoparlör ile uyumlu olması gerekir. Bu iki parça arasındaki uyumu belirleyen “ohm” değeri, hem hoparlör hem de amfi için aynı olmalıdır. Amfinin watt değeri, seçiminizi etkileyecek önemli bir faktördür. Hoparlörden yüksek ve kaliteli ses alabilmek için amplifikatör önemlidir. Araç koltuklarının altlarına ya da bagaj kısmına yerleştirebileceğiniz amfiler ses kalitesini artıracak ve aracın içini kaplayan gerçekçi bir atmosfer oluşturacaktır. Doğru amfi ile aracının içinde size özel bir konser veriliyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca amfiler farklı sayılarda kanal çıkışlarına da sahiptir. Sonraki dönemlerde sisteminize eklemeler yapacaksanız bunu da hesaba katarak dört ya da beş çıkışlı bir amfi tercih edebilirsiniz. Sayfamızdan Pioneer hoparlör çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Hoparlör Sistemleri Hakkında Bazı Terimler

Hoparlör Sistemleri Hakkında Bazı Terimler

Sıra hoparlör seçmeye geldiği zaman değerlendirmeniz gereken birkaç kriter daha konuya dahil olur. Aracınızın boyutları, türü, sıklıkla dinlediğiniz müzik türleri ve hoparlör boyutları ve gücü başlangıç aşamasında değerlendirilmelidir. Örneğin sedan veya hatchback araç türlerinde hoparlörün en az 50 watt RMS en fazla ise 100 watt RMS olması kullanışlı olur. Ses sistemlerinde hassasiyet ve güç kaldırma konuları da son derece önemlidir. Hassasiyet, bir hoparlörün kendisine verilen güçten ne kadar ses çıkarabildiğini belirtir. Eğer standart bir ana üniteniz varsa, onun gücü genelde kanal başına 15 watt RMS ya da daha az olacaktır. Böyle bi ünite için hassasiyeti 90 desibel üzerinde, yani yüksek olan hoparlörler almanız gerekir. Aracınızın ana ünitesi 16 watt RMS ve üzerini destekliyorsa da daha düşük hassasiyetli hoparlörleri değerlendirebilirsiniz. Güç kaldırma ise hoparlörün güvenli bir şekilde, zarar görmeden çıkarabileceği ses kapasitesidir. Bu kapasite watt değeri ile belirtilir. RMS değeri ise hoparlörün gerçekçi ve sürekli olarak kaldırabileceği gücü belirtir. Araba hoparlör cihazları ana üniteden gelen sesi dışarıya veren cihazlar olduğundan ses sisteminin en önemli parçaları onlardır. Bir oto hoparlör seti birkaç farklı parçadan oluşur. Bu parçalar tweeter, mid-bass, subwoofer, woofer şeklinde sıralanabilir. Tweeter tiz sesleri ileten hoparlördür. Bir keman sesini tüm inceliğiyle duyabilmek istiyorsanız, ses sisteminizde tweeter olmazsa olmazlardandır. Tweeter’lar 3 Khz ve üzeri sesleri verirler. Midrange olarak adlandırılan hoparlörler, 300 hz ve 3 Khz arasındaki sesleri verirler. Yaygın olarak kullanılan hoparlör sistemleri, koaksiyel hoparlör olarak da bilinir ve 2 parçalı bu hoparlörler sadece woofer ve tweeter’dan oluşur. 3 parçalı hoparlörler ise woofer ve tweeter’a ek olarak mid-range bileşene de sahiptir. Frekans aralığı daha yüksek olan bu hoparlörler daha doğru ses üretir, müziğin alçak ve yüksek noktalarını daha net iletirler. Woofer ve subwoofer ise derin ve dolgun sesleri, yani bas seslerini iletmekle görevlidir. Örneğin, davul seslerinin doğru duyulabilmesi için bu iki parçanın olması gereklidir. Subwoofer hoparlörler, 21 hz ile 100 hz frekans aralığındaki, bas sesleri ileten hoparlörlerdir. Dinlediğiniz bir şarkıdaki bas gitarı ya da klasik müzik eserlerindeki kontrbas sesini doğru duyabilmek istiyorsanız subwoofer kullanmanız gereklidir. Subwoofer aynı zamanda müzik sırasında titreşime de neden olacağından, onu duymakla kalmaz, aynı zamanda hissedersiniz de.

Koaksiyel ve Komponent Hoparlör Setleri

Koaksiyel ve Komponent Hoparlör Setleri

Hoparlör seti alternatifleri dinlenecek müzik türlerine ve diğer uyumlu parçalara göre belirlendikten sonra boyut olarak da araçtaki mevcut hoparlör yuvalarına uygunlukları kontrol edilmelidir. Her oval hoparlör araçtaki oval yuvaya uymayabilir. Oto hoparlörlerinin cm ile ölçülen farklı çeşitleri vardır Araçtaki yuvaların içine sığabilecek en büyük boyutlu hoparlörlerin kullanılması doğru olacaktır. Koaksiyel ya da full range olarak adlandırılan hoparlör sistemleri, birçok aracın içinde kurulu bulunan sistemlerdir. Bu tür sistemlerde tweeter ve woofer gibi bileşenler tek bir hoparlör içinde bulunur. Bu hoparlör grupları genelde araçların ön kapılarında birer tane bulunur. Fiyat açısından daha uygun oldukları için tercih edilebilirlikleri de yüksektir. Kurulumları daha kolay olur ve daha az yer kaplarlar. Eğer aracınızda fazla müzik dinlemiyor, genelde konuşma tabanlı olan radyo programları, podcast’ler ve sesli kitaplar dinliyorsanız koaksiyel bir sistem seçebilir ve iki hoparlör ile planlamanızı tamamlayabilirsiniz. Diğer tür ise sistemdeki her bileşenin ayrı ayrı durduğu ve kurulduğu komponent sistemlerdir. Her bileşen ya da komponent hoparlör aracın farklı bir kısmına kurulabilir. Böylece araç içinde çalan ses sizi çevreler ve daha gerçekçi olur. Eğer müzik dinlemeyi seven biriyseniz bileşenleri ayrı ayrı alacağınız bu sistem sizin için daha verimli olacaktır. Böylece tiz ve bass hoparlör seçenekleri ile dinlediğiniz müziğin inceliklerini daha rahat duyabilecek ve yolculuklarınızdan daha fazla zevk alacaksınız. Ayrıca komponent hoparlörlerin üretildiği materyaller de ses kalitesini etkiler. Tweeter ve woofer gibi parçaların materyalleri neme karşı dayanıklı olmalıdır. Tweeter üzerinde genellikle ipek ya da poliüretan gibi yumuşak maddeler bulunurken, woofer üzerinde en sık kullanılan malzeme en iyi bas seslerini çıkarabilen polipropiledir.

Oto Hoparlör Nasıl Çalışır?

Oto hoparlör araç içindeki ana ünite ile birlikte çalışır. Ana ünitede çalınan, çeşitli uzantılara sahip olabilecek ses dosyaları, aralarındaki bağlantı sayesinde ana üniteden, ya da halk arasındaki diğer isimleriyle teyp ya da stereodan hoparlörlere iletilir. Farklı hoparlör türleri yapılarına göre tiz veya bas sesleri ön plana çıkarır. Tweeter hoparlör tiz sesleri verirken, woofer ve subwoofer bas sesleri verir. Tüm hoparlör bileşenleri bir araya geldiğinde ses dosyasını tüm incelikleriyle çalabilirler. Ayrıca hoparlörden daha yüksek ve kaliteli ses çıkmasını sağlayan, amfi adı verilen araçlar da bulunur. Birbiriyle uyumlu watt, yani güç kaldırma değerlerine sahip olan hoparlör ve amfiler, daha kaliteli ses verirler. Her hoparlörün kapasitesi sahip olduğu watt değeri ile ölçülür. Hoparlörün watt değerine göre hasar görmeden çıkarabileceği maksimum ses seviyesi belirlenir.

Oto Hoparlör Nasıl Bağlanır?

Oto hoparlörlerinin montajını doğru yapmak çok önemlidir. Hatalı yapılan bir montaj aracın elektronik bileşenlerine de zarar verebileceği için dikkatli olmak gerekir. Bu aşamada bir profesyonelden destek almak daha güvenlidir. Ancak montajı kendiniz yapmak istiyorsanız kablolama aşamasında dikkat etmelisiniz. Çünkü hoparlör kablolarının çok yakınında klima, silecek ve kapı kilitleri gibi birçok önemli sistemin kabloları bulunur ve onlara zarar gelmesi sorun yaratır. Hoparlör bileşenlerinin yerleşim yerleri olarak, aracın orijinal hoparlör yuvaları kullanılmalıdır. Araç kapılarına yerleştirilecek tweeter ve woofer’lar tüm aracı saran gerçekçi bir ses ortamı yaratılmasına yardımcı olur. Ek olarak amfiler koltukların altına yerleştirilebilir.

Oto Hoparlör Kaç Watt Olmalı?

Oto hoparlörünün watt değeri, ana ünitenin, yani teybin watt değerinden biraz yüksek olmalıdır. Aksi halde ana üniteden gelen sesi destekleyemeyen hoparlörden verim alamazsınız. Örneğin teybiniz 55 watt değerine sahipse, ki bu değeri teyp üzerinde mutlaka görebilirsiniz, hoparlörünüzün watt değeri en az 70 watt olmalıdır. Ana üniteden gelen watt değerini kaldıramayan hoparlörler çok kısa sürede zarar görecektir. Ayrıca hoparlörlerin RMS değeri, yani gerçekte karşılayabildikleri değerler, normal watt değerlerinden farklıdır ve daha düşüktür. Tüm bu kriterler göz önünde bulundurularak hoparlör tercihi yapılmalıdır. Fabrika çıkışlı standart araç stereoları maksimum 10 watt RMS ile çalışırlar. Buna göre hoparlörlerin 20-30 watt gücünde olması gerekir. Geliştirilmiş bir hoparlör ve ses sisteminde 50 watt ise birçok insan için yeterli seviyede olacaktır. Sizler de Cadence hoparlör çeşitlerine sayfamızdan bakabilirsiniz.

Hoparlörün Kaç Watt Olduğunu Nasıl Anlarım?

Hoparlörlerin watt değeri parçalar söküldüğünde içinde ohm değeri ile birlikte yazıyor olabilir. Eğer değeri içinde bulamıyorsanız marka ve model numarası ile internette kısa bir araştırma sonrası watt değerlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca ana ünitenizin watt değerini biliyorsanız, müzik çalarken sesi artırabilir ve hoparlörlerden gelen seste bozulma olup olmadığına bakabilirsiniz. Bu size kesin değerler vermese de bozulma yaşadığınız noktaya kadar stereonuzun hoparlörleriniz tarafından desteklendiğini anlayabilirsiniz. Eğer dinlemek istediğiniz yüksekliğe gelmeden hoparlörlerdeki ses bozuluyorsa, stereonuzunkinden biraz daha yüksek watt değerine sahip hoparlörler almanız gerekir.