Kayak mı Snowboard mu?

Kış Sporları

Soğuk havaları nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız hemen kendinizi kayak merkezlerine atabilirsiniz. Kayak ve snowboard, en bilindik kış sporları arasında yer alıyor. Siz de karı ve soğuk havayı seviyorsanız soluğu kayak merkezlerinde alabilir ve yeni bir maceraya başlayabilirsiniz. Kayak sporu, eski zamanlara dayanmaktadır. O zamanlar kara batmamak için geliştirilen kayma eylemi, günümüzde en sevilen kış sporları arasında. Kayak takımları, savaş zamanı askerlerin kullanması için geliştirilmiştir. Kayak takımlarının bugünkü modern görünümü ise 15. yüzyıl civarına dayanıyor. Kayak yaparken yönünüzü tayin etmek için ayaklarınızla birlikte ellerinizi de kullanabiliyorsunuz. Ellerinizi kullanarak kendinizi itebileceğiniz için düşük eğimli pistlerde de kayak yapabilirsiniz. Kayak malzemeleri arasında; kayak ayakkabıları, batonlar, kayaklar ve bağlamalar bulunuyor.

Kayak yapmak için kayak malzemelerini ve kayak kıyafetlerini temin etmeniz gerekmekte. İhtiyacınız olan tüm kayak malzemelerini indirimli olarak satın almak için hemen sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Kayak kıyafetleri arasında kayak pantolonları, kayak ayakkabıları, kayak montları ve kayak içlikleri yer almakta. Özellikle ayaklarınızı korumak için kayak çoraplarından da edinmeniz gerekmekte. Termal yapıya sahip olan kayak çorapları ayakların ısısını korumaya yardımcı olur. Termal içlikler de aynı şekilde soğuk havalarda vücut ısısının dengede kalmasını sağlar. Kayak kıyafetleri; bayan kayak kıyafetleri, çocuk kayak kıyafetleri ve erkek kayak kıyafetleri olarak ayrı ayrı tasarlanmaktadır. Kayak montları ve kayak pantolonları, suya ve rüzgara dayanıklı olarak tasarlanmaktadır. Kayak kıyafetleri, kayak yaparken tek başına yeterli değildir. Kayak kaskı, kayak gözlüğü ve kayak eldiveni de mutlaka kullanılması gerekmektedir.

Tıpkı kayak gibi snowboard da eski sporlar arasında yer alıyor. İlk zamanlar bir kaykayın tekerleklerinin çıkarılmış hali gibi görünen snowboard tahtasına daha sonra ayakların sabit kalacağı bir aparat ilave ediliyor. Snowboard, kayakla kıyaslandığı zaman beden gücünün daha çok kullanıldığı kış sporları arasında yer alıyor. Snowboard yaparken belli bir yönü tutturmak için beden hareketlerinizi iyi kullanabiliyor olmanız gerekiyor. Kayak gibi kendinizi iterek gidemeyeceğiniz için snowboard yaparken daha dik pistler tercih etmelisiniz. Özel olarak hazırlanan snowboard pistlerinde üşümemek için snowboard kıyafetleri kullanmanız gerekiyor. Snowboard kıyafetlerinin su ve soğuk geçirmeyen özel yapısı, gün boyunca ıslanmanızın ve üşümenizin önüne geçecek. Snowboard yaparken gözlerinizi korumak için de snowboard gözlüklerinden yararlanabilirsiniz. Snowboard yapmak sizin için tutkuysa kendi özel board ayakkabılarınızı satın alabilirsiniz. Kayak ve snowboard birbirine benzese de her biri farklı deneyimler sunuyor. Her iki kış sporunu da denemek için hemen hareket geçin! Tüm kış sporu malzemelerini incelemek ve ihtiyacınız olanı hemen satın almak için kış sporları kategorisini inceleyebilirsiniz.

Bu videoları bizevdeyokuz.com ekibi n11.com için hazırlamıştır.