TESLİMAT ADRESİNİZ
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sizin için geliştirmelere devam ediyoruz, keyifli alışverişler.
Elektronik ve bilişim sektörünün son yıllarda akıl almaz şekilde gelişimi ve değişimi ile beraber bu sektörlerde kullanılan yardımcı malzemeler de hızla değişiyor ve yenileniyor. Elektronik cihazların hemen hepsinde kullanılan ve bilişim sektörünün can damarı olan haberleşme kabloları da zaman içerisinde evrim geçirerek yepyeni özelliklerle tüketicinin beğenisine sunuluyor. Haberleşme kablosu, son yıllarda kullanımı katlanarak artan kablo türlerinden bir olarak öne çıkıyor.
Öncelikle kablo kavramını tanımlamak gerekirse; elektrik enerjisini iletmede kullanılan ve üzeri yalıtkan maddeyle kaplanmış metalik ve iletken bir tel olduğunu ifade etmek mümkündür. Haberleşme kablosu ise genellikle izole edilmiş, polivinilklorür kaplama ve bakır içeriğe sahip kablo türleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca dolgulu ve dolgusuz olarak üretilebilen bu kablolar, çift bölümlü veya dörtlü yapıda da kullanıma sunulabilmektedir. Bakır kablo olması nedeniyle hem yer altında hem de yer üstünde direkler vasıtasıyla kullanılabilmekte ve mevsim koşullarına dayanıklılığı ile ön plana çıkmaktadır. Haberleşme kablolarının en sık kullanıldığı yerlere yerel telefon hatları örnek gösterilebilir. Bunun yanında ADSL internet bağlantıları için sokak kutusu ile bina arasındaki bağlantıyı sağlayan kablolardır. Benzer şekilde telefon hatları ile ilgili olarak santral ve abone sistemlerinin dağıtımında kullanılmaktadır. Ayrıca bilgisayar ve ofis makinalarında, ses sistemi çözümlerinde, sinyal ve veri iletiminde, binaların iç ve dış tesisatlarında haberleşme kabloları kullanılmaktadır. Bu kabloların uzunlukları, kullanım amacı ve alanlarına göre değişiklik göstermektedir. Sayfamızdan farklı kullanım alanlarına göre sunulmuş haberleşme kablolarına ulaşabilirsiniz.
Kontrol kablosu ya da diğer adıyla sinyal kablosu, sinyal ya da enerji iletmek üzere geliştirilmiş kablolardır. Haberleşme kabloları gibi genellikle %100 bakır içeriğe sahiptirler. Sinyal kablolarının temel işlevi, elektriksel bir işareti ileterek, iki elektronik cihazı birbirine bağlamaktır. Diğer bir deyişle kumanda panoları ile makine arasındaki bağlantıyı gerçekleştirirler. Sinyal kablosu özellikleri farklılık gösterebilir. Genel yapıları itibariyle PVC kaplama koruma dolgusuna sahip olan bu kablolar kimi zaman da beş tel bakır sarım ile tek gövde tellerden meydana gelebilir. Kontrol kabloları olarak da bilinen sinyal kablolarının kullanım alanları oldukça geniştir. Fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde ve otellerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Sinyal kabloları ayrıca endüstriyel üretim merkezlerinde, elektro manyetik kaynaklı girişimlerin bulunduğu ortamlarda, otomasyon ve makine kontrollerinde, kontrol mühendisliğinde, ofis araçlarının bağlantılarında ve konutlarda yer alan haberleşme sistemlerinde kullanılmaktadır. Konutlardaki haberleşme sistemine, bina içindeki sesli ve görüntülü bildirim sistemleri örnek gösterilebilir. Farklı kullanım alanlarına göre sunulmuş sinyal ve kontrol kablosu çeşitlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Haberleşme, sinyal kontrol ve veri iletişim kablolarının üretiminde PVC olarak bilinen polivinilklorür esaslı malzemelerin, polietilen (PE) malzemelerin ve halojen ihtiva etmeyen düşük duman yoğunluklu malzemelerin (HFFR-LSOH) kullanıldığı görülmektedir. Sinyal kabloları, dar alanlarda kullanılabilme kolaylığına sahip olan, elektromanyetik uyumluluk özellikleri üst seviyede olan ve alev geciktiricilik özelliği bulunan kablolardır. Haberleşme kabloları ise düşük bükülme çapına, alev geciktirici özelliğe ve zehirli gazlardan arındırılmış içeriğe sahiptir. Bu özellikler, ürünlerin tamamında yer almamakla birlikte genelinin sahip olduğu özelliklerdir. Sayfamızda farklı özelliklere sahip haberleşme kabloları ile sinyal ve kontrol kablosu çeşitleri sunulmaktadır. Haberleşme kablosu kategorisinde telefon kabloları başta olmak üzere hoparlör seslendirme kablosu, hoparlör ses sistemi elektrik kablosu, mikrofon kablosu, ses kablosu, ADSL kablosu, görüntü ve ses kablosu çeşitlerini bulabilirsiniz. Sinyal kablosu kategorisinde ise; uydu sinyal yükseltici kablolar başta olmak üzere mikrofon sinyal kabloları, alarm kabloları ve koaksiyal kablolar sıralanabilir. Unutmamak gerekir ki sinyal kabloları aynı zamanda haberleşme kabloları kategorisinde yer almaktadır. Sayfamızı ziyaret ederek haberleşme kabloları ile sinyal kablosu fiyat ve özelliklerini inceleyebilir; istediğiniz nitelikteki ürüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.