TESLİMAT ADRESİNİZ
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sizin için geliştirmelere devam ediyoruz, keyifli alışverişler.
Tüm eve boya yapmak veya yaptırmak herkesin hayatında en az birkaç kez yaşayacağı bir durumdur. Ama elde edilen sonuç, yepyeni duvarlar ve tavanlar çektiğiniz zahmete her zaman değer. Evlerin, ofislerin ve diğer tüm binaların iç yüzeylerinde kullanılabilen iç cephe boyası hakkında bilmek istedikleriniz burada.
İç cephe boyası, binaların dış etkilere kapalı dış yüzeylerinde kullanılan boya çeşididir. Dış cephe boyasından farklı olarak dış yüzeylerde kullanılması tercih edilmez çünkü içinde hava koşulları ve diğer etmenlere karşı koruma sağlayacak bileşenleri yoktur. İç cephe boyaları iç yüzeyde daha iyi sonuç verecek şekilde üretilir. Günümüzde iç cephe boyaları hem malzeme hem de renk açısından o kadar çeşitlidir ki karar vermekte zorlanabilirsiniz. Unutmamanız gereken şey, bütün yüzeylere uygun olan boya diye bir şey olmadığıdır. Yanlış yüzeye yanlış boya uygulamamak için ambalaj bilgilerini çok dikkatli okumalısınız. Plastik boyalar toz, nem ve günlük aşınmalara uygun olarak üretilir hale geldiği için eski yağlı boyalardan daha uzun süre dayanır.
İç cephe boyaması yapmaya başlamadan önce doğru yüzey için doğru iç cephe boyasını seçmelisiniz. İstediğiniz sonucu elde etmenin temel adımı budur. İç cephe boyası renkleri de sizi cezbedecektir ama dekorasyonunuzla uyumu kaçırmamalısınız. Yeni eve taşınma durumunda önce boyayı yaptırıp sonra mobilyalarınızı ve zemini seçebilirsiniz; fakat halihazırda yerleşmiş bir eve boya yaptıracaksanız mobilyalar ve zemini hesaba katmanız gerekir. Koyu renkli mobilya ve zemin için açık renkler, açık renkli mobilya ve zemin için koyu renkler genelde garantili seçimlerdir. Düz duvara düz boya uygulayacaksanız boya ruloları ile işinizi kolayca halledebilirsiniz. Desenli duvarlar yaratmak isterseniz dekoratif boya ruloları, boya damgaları veya kaplamalarına başvurabilirsiniz.
İç cephe boyası fiyatları ürünlerin içindeki bileşenlere göre değişiklik gösterir. Standart bir iç cephe boyasının maliyeti size çok fazla yük olmayacaktır ama ısı yalıtımlı iç cephe boyası veya silikonlu iç cephe boyası tercih ederseniz seviyenin biraz yükseleceğini unutmayın. Burada karar size kalmış. Mesela, ısı yalıtımlı boyanın yakıt masrafınızı azaltacağını hesap ederseniz uzun vadede daha karlı çıkabilirsiniz. Duvar boyası beton yüzeylerde daha etkilidir; ahşap kapı ve pencereler için buna uygun boyaları tercih etmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar. Filli Boya, Dyo, Polisan ve diğer markaların iç cephe boyalarını uygularken kullanabileceğiniz boya fırçası veya boya rulosu çeşitlerini incelemek için Fırça & Rulolar kategorimizi de ziyaret edebilirsiniz.