Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Damla Sulama Sistemleri

için 2,986 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Damla Sulama Sistemleri

Damla sulama sistemleri, suyun eriyik olarak gübreli ya da gübresiz bir biçimde toprağa geçirilmesi sisteminin adıdır. Tarım üretiminde en önemli unsur su ve sulama şeklidir. Sulama yöntemleri arazinin yapısına ve suyun durumuna göre değişmektedir. Uygulanan su miktarı kontrol edilmekte ve bu sayede her bitkiye eşit olarak su dağılımı sağlanmakta bu sayede ise israf önlenmektedir. Damlama sulama yönteminin bu artısı sayesinde kullanıcılar diğer sulama yöntemlerine göre %80 daha verimli sonuçlar almaktadır. Benzer şekilde bu yöntemde bitki sulama ile gelişme dönemini kısaltmakta daha çabuk olgunlaşma dönemine geçiş yapabilmektedir. Sudan büyük ölçüde tasarruf sağlandığı için sudan %40 oranında bir kaybın önlemesi söz konusu olmaktadır. Bitkilerin araları bu yöntemde sulanması ile kuru kalır bu da toprakta yabani ot gelişimin önler. Eğimi fazla ve derinliği az olan topraklarda uygulanması ile ise erozyonu önlemektedir. Debisi az olan sularda kullanımı kolay bir yöntemdir. Bitkinin kök bölgesinden yıkanmasına engel olur. Alçak basınçta çalışabilmesi yönü ile de enerji tasarrufu sağlamaktadır. Her türlü hava ve koşulda sulamanın yapılabilmesi ile kullanıcılarına fayda sağlayacaktır. Bitki için yararlı bir sulama yöntemi olması ve az insan ile yapılabilmesi yönleri ile de hem işçilik maliyetlerinden hem de zirai ilaç kullanımı maliyetlerinden azalma sağlayacaktır. Bu yöntem ile daha az su ile daha çok yarar sağlanabilmektedir. Diğer sulama yöntemlerinden en önemli farklarından birisi ise; diğer yöntemler de gübreleme sayısı artmakta ve bitki fazlaca gübrelenmekte böylece bitkiler tarafından alınamayan gübreler yabancı otlar tarafından alınmaktadır. Bu da yabancı zararlı ot gelişimini hızlandırmakta ayrıca bu türler ile başkaca bir mücadeleye girişme gereği ortaya çıkarmaktadır. Damlama da ise ya her turlamada ya da iki sulama da bir gübre verilerek gereksiz gübre kullanımı önlenmiş olacaktır ayrıca gübre tüm tarlaya değil yalnızca bitki köklerine verilecektir. Bu sayede ise yabancı ot gelişimi önlenecektir. Sık sık ve az aza sulama yapıldığı için de toprak su hava dengesi tam olması gerektiği gibi olacaktır.

 Kurulumu Kolay Damla Sulama Sistemi Malzemeleri

Kurulumu Kolay Damla Sulama Sistemi Malzemeleri

Toprağın, gerekli miktarda su ile sulanması yolunda önemli bir sistem olan damla sulama sistemleri farklı bir takım malzemelerin bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Damla sulama malzemesi; kontrol ünitesi, ana boru, yan ana boru hattıdır. Kontrol ünitesi; suyun ve gübrenin süzgeçleri (kaba süzgeç, kum çakıl filtre, elek süzgeç), basınç ölçerler, vana ve gübreleme tankı malzemelerinden oluşur. Ana boru hattı ise; kontrol ünitesinde geçerek suyu yan boru hattına iletiyor. Bunlar, PVC, polietilen, galvanizli çelik, asbestli borulardan oluşabilmektedir. Yan boru hattı ana borudan aldığı suyu laterallere ileterek oradan da suyu damlatıcılara iletilmesi ve toprağa ulaşması sağlanıyor. Kabaca bu şekilde çalışan sulama sistemi, su kapasitesi ve arazinin konumu ayrıca toprağın özelliklerine bağlı olarak da değişen bir biçimde kuruluyor. Damlama su sistemi toprağın özelliğine göre toprak altı damlama su sistemi ve toprak altı damlama su sistemi olarak ayrılabilmektedir. Toprak altı damlama su sistemi ise her bölgede kullanılamıyor. Kaya zeminlerde ve sığ topraklarda ise lateral derinliği azalmaktadır. Damlama sulama için suyun kireç miktarı veya özellikleri analiz edilmektedir. Bu durumda uzun ömürlü bir damla sulama sistemi için oldukça önemlidir. Arazinin şekli ve türü de ayrıca sulama için gerekli olan basıncın hesaplanmasında oldukça önemlidir. Damla sulama sistemleri kurulumu, bu şekilde yapılmakta ve mutlaka daha fazla verim almak adına öncesinde, kurulum sırasında ayrıca kurulumdan sonrada profesyonel bir destek alınması verimlilik için gereklidir. İyi bir kurulum iyi bir damla sulama sistemi için oldukça önemlidir. Damla sulama sistemi malzemeleri; damla sulama su borusu, delme aparatı, meme delme aparatı, kazık, tel, pense, bıçak, tornavida, metre, damlama memeleri, TE bağlantı, nipel, dirsek, tapa, vanadan oluşur.

 Tarım Dostu Damla Sulama Sistemleri

Tarım Dostu Damla Sulama Sistemleri

Damla sulama sistemlerinde kurulumu sırasında öncelikle kullanılacak alanın genişliğinde boru kesilir ve bir ucunu dirseğe bir ucunu ise nipele takılır. Ardından nipele hortum bağlanır. Bitkilerin sıra sayısına göre giriş halterine T bağlantı takılır bitkilerin sıra uzunluğu kadar boru kesilir ve ucuna tapa takılır. Bitki arasına serilen borulara öncelikle delme aparatı ile 20 cm kadar aralıklarla delikler açılır ve meme takma aparatı ile damlama memeleri takılır. Hortumun diğer ucu ise musluğa bağlanır tel ile iyice sıkılır. Ağaçlar için kurulum ise; ağacın büyüklüğüne göre izdüşümüne göre boru kesilir. Borunun her iki ucuna da T bağlantısı takılır, bir uca bir metre kadar boru takıp nipel takılır bu noktaya ise hortum bağlanacaktır. Aynı boruya başka bir bağlantı eklemek için tekrar kesilir ve bir T bağlantı eklenir böylece ağaçlar arası bağlantı sağlanır. Tüm ağaçlar için bu işlemler tamamlandıktan sonra son aşamada borunun ucuna bir T bağlantı takılır. Tahminen 20 cm aralıklarla damlama borusu delinir damlama memeleri takılır. Borunun diğer ucu musluğa bağlanır. Aynı işlem ceviz ağaçları damla sulama sistemleri için de yapılabilir. Zira ağaçlar için yapılan sistem ceviz ağaçları için de yapılabilir fakat ceviz ağaçları için yapılan sistemde büyük bir bahçe içerisinde sistem kurulacak ise o halde düz hortumlar su geçişlerinde hareket etmemesi için sabitlenmelidir. Aynı zamanda bahçe sulaması ile ceviz bahçesindeki sulama sistemleri aynı olmayacaktır burada önemli olan sistemin kurulumunda mesafelerin ağaçlar arası mesafeye uygun bir biçimde ayarlanması olacaktır. Aynı zamanda sistemin kurulumunda katif damlatıcıların ayarlarının da ceviz ağacına yapılacak olan sulama yönünde bir damlama yapacak şekilde ayarlanması da oldukça önemlidir. Bağla damla sulama sistemleri, bağın topraktaki nem ihtiyacının duyarlılığının fazla olduğu bir bitkidir. Bu nedenle bitkinin yıl boyunca ihtiyacı olan su ve besin elementleri tam olarak sağlanmalıdır. Homojen gübreleme ve homojen sulama bu bitki türlerinde direkt olarak bitki de verimlilik artışına etki etmektedir. Basınç ayarlı damla sulama borusu kullanmak oldukça önemlidir.

 Aradığınız Damla Sulama Ürünleri Sizleri Bekliyor

Aradığınız Damla Sulama Ürünleri Sizleri Bekliyor

Damla sulama sistemleri ile hem topraktan verimlilik artışı hem de su tasarrufu sağlanabilmektedir. Benzer şekilde bu sistemde hem beşeri argümanlarda israf önlenmekte hem de su kullanımı açısından israf önlenebilmektedir. Bu yönü ile tasarruf edilmesi açısından oldukça önemli bir sistem olarak adından söz ettirmektedir. Sistemin kurulumunda ve ihtiyaç olan malzemelerin belirlenmesi açısından kurulacak olan alanın genişliği ve arazinin türü, toprağın özellikleri, iklim ve aynı zamanda yetiştirilecek olan bitkide, ağaçta veya ağaç olmadan yetişmesine göre farklılık göstermektedir. Tüm bu özellikler arazinin eğimine, ihtiyaç olan debiye ve tabi ki kullanılacak suyun kireçli kireçsiz veya kısaca temiz olup olmamasına bağlı olarak da bu sistem değişebilmektedir. Öncelikle kullanılacak suyun temiz olması bu sistem için oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra iyi bir analiz yapılması oldukça önemli olacaktır. Yetiştirilecek ürünün ihtiyaç duyduğu su miktarının belirlenmesi de bir o kadar önemlidir. Tüm bunların dışında damla su filtreleme de bir o kadar önemlidir. Damla su filtreleme sistemleri ile damlama boruları korunarak uzun ömürlü ve yüksek performans sağlayan sistemler olması sağlanıyor. Ayrıca ekstra damla sulama su sistemleri parçaları maliyetlerini ortadan kaldırıyor. Boruların tıkanması filtreleme ile önlenmiş olmaktadır. Fiziksel yolla taşınan kum, mil gibi partiküllerin damlama borularını tıkamasının bu filtreler sayesinde önene geçilebiliyor. Suyun boruları tıkaması sadece üretimi durdurmakla kalmıyor bu son aşama olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bu aşamaya kadar tıkanma nedeni ile borular damlamanın asıl işi olan eşit su dağılımı sağlayamaz hale geliyor. Disk filtre, elek filtre, gravel ve hidrosiklon, şeklinde farklı damlama filtreleri bulunuyor. Damla sulama sistemi zamanlayıcısı ile ise; ihtiyaç duyulan suyun doğru miktarda ve zamanda kullanımı sağlanmaktadır.