Filtreleri Temizle
Marka
Yağmur

Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yakıt Türü

Başka bir kelime deneyin

Güç (HP)

Başka bir kelime deneyin

Çalıştırma Sistemi

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Yağmur Çapa Makinesi

için 6 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Yağmur Çapa Makinesi

Çapa makinesi, toprağın ekine hazırlanmasında, havalandırmasında ve işlenmesinde kullanılan bir tarım aracıdır. Bağ aralarında, ağaçların alt kısımlarında, bahçelerde ve seralarda bulunan sebze aralarının çapalanmasında kullanılır. Fide, çiçek, fidan yetiştiriciliğinde toprağın hazırlanmasını sağlar. Yağmur çapa makinesi nedir, sorusuna, 1986 yılında üretilen Türkiye’nin ilk çapa makinesi markasıdır cevabı verilebilir. Yağmur çapa makineleri, kullanıcı taleplerine önem vererek, gelişen teknolojilerle ürünlerini çeşitlendirir. Kaliteli malzemelerden üretilmiştir. Kullanımları oldukça pratiktir. Dikey ve yatay olarak ayarlanabilir. Amatör ve profesyonel kullanıcılara hitap eden modelleri benzinli ya da dizel olarak tercih edilebilir. Çapa makineleri ile büyük ve küçük her boyuttaki arazinin çapalama ve sürme işlemleri kolaylıkla yapılır. Yağmur Çapa Makinesi, toprağın verimliliğini arttırmanın yanı sıra topraktaki yabani ot ve zararlı bitkileri temizlemeyi sağlar. Yağmur Çapa Makinesi ile yapılan çapalama işlemi elle yapılana göre daha etkilidir. Benzinli çapa makineleri küçük bahçelerde kullanım için uygundur. Dizel çapa makinelerine göre daha hafif bir modeldir. Dizel çapa makineleri daha büyük arazilerde kullanılır. Yakıt maliyetleri daha düşük olur. Römorklu çapa makinesi olarak kullanılacaksa dizel çapa makinelerinin tercih edilmesi gerekir. Çapa makinesi alınırken arazi büyüklüğünü ve toprağın yapısını iyi analiz etmek gerekir. Tarla ve bahçelerde bulunan toprağın verimini artırmak isteyen kişiler yağmur çapa makinesini tercih edebilir. Yağmur çapa makinesi modelleri yanı sıra farklı markaların ürünlerini de görmek için çapa makinesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yağmur Çapa Makinesi Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Yağmur Çapa Makinesi Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Yağmur Çapa Makinesi, sektörde geniş ürün yelpazesini sunarak amatör ve profesyonel kullanıcılara hitap eder. Yağmur Çapa Makinesi modellerinin en önemli özellikleri kullanımlarının çok pratik olmasıdır. Ayrıca yüksek güvenlik seviyesine sahiptir. Yağmur çapa makinesi dizel, 2+1, 3+1 şanzımanlı ve şanzımansız modelleri vardır. 2+1 şanzımanlı modelleri yenilikçi debriyaj sistemiyle yüksek performans ve kullanım kolaylığı sunar. Güvenli ve kullanışlıdır. Dizel Yağmur Çapa Makinesi şanzıman kutusunda çapalama için en uygun hızlara sahip dişli grubu bulunur. Yağmur Çapa Makinesi, çift kuyruk mili çıkışıyla birçok ekipmanla uyumlu şekilde kullanım imkânı sağlar. Yarı-profesyonel kullanıcılara hitap eder. 4000 metrekare alanlar için uygundur. Çalışma derinliği 20 cm, çalışma genişliği 90 cm’dir. Şanzımanı yağ banyolu düz ve konuk dişlidir. 2 ileri 1 geri viteslidir. İpli çalıştırma sistemine sahiptir. Yağmur çapa makinesi benzinli, 3+1 şanzımanlı benzinli modelleri alüminyum şanzıman kutularıyla kolay ve kompakt olarak kullanılabilir. Çalışma devirleri idealdir. Dayanıklı şanzımanları sayesinde en iyi çapalama performansını gösterir. Benzinli Yağmur çapa makinesi, diğer ekipmanlarla uyumlu şekilde çalıştıkları için çok amaçlı olarak kullanılabilir. 6000 metrekare alanlar için kullanılmaları tavsiye edilir. 3 ileri, 1 geri viteslidir. Yatay ve dikey olarak ayarlanabilen gidonları sayesinde ergonomik kullanım sağlar. Ağırlıkları 97 kilogramdır. Yağmur çapa makinesi şanzımanlı, 2+1, 3+1 benzinli ve dizel modeldir. Yağmur çapa makinesi şanzımanlı 2+1 şanzımanlı olan modeller 4000 metrekare, 3+1 şanzımanlı olan modeller 6000 metrekare alanlarda kullanılmak için uygundur.

Çapa Makinesi Nasıl Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılır?

Çapa Makinesi Nasıl Kullanılır, Bakımı Nasıl Yapılır?

Çapa makinesi ilk defa kullanılacaksa kullanım kılavuzu iyice okunmalı, talimatlara uygun şekilde kullanılmalıdır. Kurulum için servisten yardım almak en doğru yol olacaktır. Çapa bıçaklarının yönüne dikkat edilmeli, ters takılıp takılmadığı, montajının doğru yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Montajı yapıldıktan sonra motor yağı eklenmeli, şanzıman yağı kontrol edilmelidir. Yakıt deposu doldurulmalıdır. Çapa makinesini kullanılırken vites değiştirildiğinde debriyaj kullanımı unutulmamalıdır. Geçmeyen vites kolu zorlanmamalıdır. Çapa makinesi ileri geri hareket ettirilerek dişlilerin bir miktar dönmesi sağlandıktan sonra vites geçişi sağlanmış olur. Çapa makinesi debriyajlı ise levyesi uzun süre çekili bırakılmamalıdır. Yağmur veya karlı günlerde dışarda bırakılmamalı zarar görmeyecek bir yerde tutulmalıdır. Çapa makinesinin %25’ten fazla eğimli arazilerde kontrol edilmesi ve yağlama yapması zor olacağından bu tür eğimli yerlerde kullanılması tavsiye edilmez. Eğimli arazide benzinli çapa makinesi kullanılıyorsa deposu tam doldurulmamalıdır. Yağmur çapa makinesinin bıçakları sık sık temizlenmelidir. Ot, sarmaşık, yabani bitkiler eldiven kullanılarak dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. Çapa makinesinin motoru uzun süre çalışır durumda bırakılmamalıdır. Motor yağı doğru seçilmelidir. Motor yağı, motorun kullanımını ve performansını doğrudan etkiler. Düşük kaliteli, yanlış yağ seçimleri çapa makinesine zarar verebilir. Kullanılmış yağlarla temas edildiği zaman eller mutlaka yıkanmalıdır. Yağ seviyesi, çapa makinesi çalışmadığı zamanlarda yatay şekilde dururken kontrol edilmelidir. Motorun ön kısmında bulunan yağ karteli ve seviye gösterge kapağı çıkarılarak temizlenir. Tekrar yağın içine sokulup çıkarılarak yağ seviyesi doğru bir şekilde ölçülür. Yağ seviyesi düşük ve yüksek yağ seviyeleri göstergelerinin arasında olmalıdır. Yağ seviyesi düşük çıkarsa yağ eklenmelidir. Motor düşük yağ seviyesinde çalıştırılmamalıdır. Eğer çalıştırılırsa makinenin çabuk arızalanmasına neden olur. Motorun ilk yağı 5 saatlik kullanımdan sonra değiştirilmelidir. Bundan sonraki her 50 saatlik çalışmadan sonrası yağ değişimi yapılması tavsiye edilir. Çok tozlu ortamda çalışılıyorsa motorun ömrünü uzatmak için bu süre daha kısa tutulmalıdır. Filitrenin kirli olması motorun temiz hava almasını engellediğinden motorun performansını düşürür. Motor filitre olmadan çalıştırılmamalıdır. Filitresiz çalıştırıldığı takdirde toz parçaları motora büyük zararlar verir.

Çapa Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çapa Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tarım ve bahçe işleriyle uğraşan herkes belirli zamanlarda toprağı çapalamak zorunda kalır. Çapalamayı kolay bir şekilde yapabilmek için çapa makinelerine ihtiyaç vardır. Arazinin büyük ya da küçük olması, çapa makinesinin bezin veya dizel modellerden hangisinin olması gerektiğini belirler. Büyük arazi sahipleri genellikle yakıttan tasarruf edebilmek için dizel modelleri tercih eder. Benzinli çapa makineleri küçük ve orta büyüklükteki araziler için daha uygundur. Çapa makinesi alırken önemli olan diğer bir nokta ise arazinin konumudur. Tarla ya da bahçe dik yamaçta değilse herhangi bir çapa makinesini kullanmakta sorun yoktur. Dik ve girintili çıkıntılı bir arazi ise ağır ve yüksek beygirli çapa makinesi alınmamalıdır. Bu tür arazilerde 60 veya 75 kilogram ağırlığında 5,5 veya 7 beygir gücünde çapa makinesi uygun olacaktır. Düz arazilerde yüksek beygir gücüne sahip çapa makineleri daha hızlı çalıştıkları için zamandan kazandırmak açısından faydalı olur. Düz arazilerde genellikle çapaların toprağa gömülme sorunu yaşandığından, yüksek beygirli çapa makinesi kullanımında vites oldukça önemlidir. Çapa, toprağa gömüldüğünde vites küçültülerek çapanın topraktan çıkması sağlanmış olur. Sert yapılı topraklarda yüksek beygirli çapa makinesi kullanılırsa elden fırlayarak kazalara neden olabilir. Böyle durumlarda vites küçültülmeli, en iyi kullanım ayarı belirlenmelidir. Aynı motor gücüne sahip çapa makinesi arasında tercih yapılamıyorsa, 2 veya 3 vitesli, kaliteli şanzımanı olan modeller tercih edilebilir. İyi şanzımana sahip çapa makineleri daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur. Arazi 3-4 dönümden büyükse kuyruk mili olan çapa makineleri tercih edilebilir. Kuyruk mili sayesinde çapalama işlemi daha kuvvetli bir şekilde gerçekleşir. Tercihinizi yaparken Yağmur çapa makinesi yorumları, değerlendirmelerini okuyabilir ve bu bilgilerden yola çıkarak modele karar verebilirsiniz. Yağmur çapa makinesi fiyatları ürünlerin özelliklerine ve modeline göre değişiklik gösterir. İhtiyacınıza uygun yağmur çapa makinesini belirledikten sonra sepetinize ekleyebilir ve siparişinizi oluşturabilirsiniz.