Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Renk

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Bot & Tekne

için 549 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Bot & Tekne

Tatlı ve tuzlu sularda balıkçılık, avcılık ya da farklı nedenler ile şişme bot kullanımı bir hayli yaygındır. Şişme botlar kullanım amacına, kullanılacakları yerlere ya da farklı özelliklere sahip olarak birbirinden farklı modellerde karşımıza çıkar. Şişme bot balıkçılık, denizcilik ya da avcılık ile ilgilenen kişilerin tatlı ya da tuzlu sularda kullanabilmeleri için üretilmiş olan araçlardır. Onlarca farklı özelliğe ve modele göre farklı farklı amaçlar için satışı yapılan şişme botları kullanırken dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Bu modeller arasında amacınıza en uygun modeli seçerek dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sayfamızca yalnızca bot ve tekne modellerini değil bot, tekne ve aksesuarları bulmanız da mümkündür. Şişme bot modelleri genel olarak farklı özelliklere bakılarak sınıflara ayrılır. Taban malzemesine göre şişme bot modelleri, kişi kapasitesine göre şişme bot modelleri, boy uzunluklarına şişme bot modelleri ya da kumaş yapısına göre şişme bot modellerini bulmanız mümkündür. Şişme botlar, özellikle balıkçılık ile ilgilenen ve bu durumu hobi haline getirenlerin en çok tercih ettiği araçların başında gelir. Şişme bot modelleri kendi içlerinde birbirinden farklı özelliklere sahip olabilirler. Elektrikli motor kullanılan şişme bot modellerinde denge oldukça önemlidir. Örneğin botun içinde iki kişi varsa birisi botun uç kısmında diğeri ise kıç kısmında oturmalı ve yanlarında bulunan ağırlıklar da buna göre dengeli şekilde yerleştirilmelidir. Aksi halde devrilme ya da randımanlı çalışma konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Keyifli ve kusursuz bir şişme bot deneyimi için sayfamızı inceleyerek gerekli olan malzemeleri temin edebilirsiniz.

 Şişme Bot Modelleri

Şişme Bot Modelleri

Ahşap tabanlı şişme botlar kalite – performans açısından en ideal bot modellerinin başında gelir. Hem ekonomik hem de kullanımı kolay olması açısından özellikle balıkçılık ve avcılık ile ilgilenen kişilerin tercih ettiği bot modellerinin başında gelir. Ahşap sert bir malzeme olduğu için kullandığınız botun yüzme kararlılığı açısından da oldukça büyük bir öneme sahiptir. Alüminyum tabanlı botlar ise hızlı montaj ve kolay bakım imkânı sunan bot modellerinin başında gelir. Oldukça hafif bir yapısı olduğu için şişme botların tabanı için en çok kullanılan üründür. Özellikle tuzlu su üzerinde açılmak isteyenlerin tercih ettiği alüminyum tabanlı botlar aşınmaya karşı özel olarak üretilmiştir. Izgara tabanlı şişme bot modelleri ile daha çok tatlı sularda açılmak isteyenlerin tercih ettiği botlardır. Özellikle deniz suyuna karşı dayanıklı değildir. Kişi kapasitesine göre botlar da kendi içlerinde ayrılır. Özellikle botun boyu ne kadar uzuyorsa genellikle içine alacağı kişi sayısı da o kadar fazla olur. 2 kişilik, 3 kişilik ya da 4 kişilik bot modelleri kişisel kullanım için en uygun olan ve en çok tercih edilen modellerin başında gelir. Şişme bot modellerinde öne çıkan bir diğer şey ise motorlu ya da motorsuz olma durumudur. Motorlu şişme bot modelleri, kişilerin işini kolaylaştırmak açısından sıklıkla tercih edilir. Benzinli ya da elektrikli deniz motorları modellerinden kendinize en uygun modeli seçerek tatlı ya da tuzlu sularda açılabilirsiniz. Botlar dizayn sınıflarına göre de farklı çeşitlere ayrılabilir. A, B, C ve D dizayn sınıfına ait modellerin her biri farklı alanlarda ve farklı amaçlara hizmet eder A sınıfı okyanus, B sınıfı açık deniz, C sınıfı kıyı ya da kıyıya yakın bölgeler ve D sınıfı ise korunaklı iç sularda kullanım için uygun modellerdir. Bu nedenle şişme bot alacağınız zaman mutlaka dizayn sınıfını da incelemelisiniz. Şişme bot fiyatları, bot modellerine göre farklılık gösterir. Sayfamızı inceleyerek birbirinden farklı bot modelleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra şişme bot yorumları ve kullanıcı deneyimlerini okuyarak botların kullanımı hakkında önemli bir ön bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra yorumlar arasında şişme bot tavsiye ve önerilerini bulmanız da mümkündür.

 Bot ve Tekne Ekipmanları

Bot ve Tekne Ekipmanları

Bot ve tekne ekipmanları birbirinden farklı amaçlar için kullanılan ve her biri önemli olan parçalardır. Şişme bot ekipmanları denildiği zaman akla gelen ilk nesne elbette küreklerdir. Eğer motorsuz bot kullanıyorsanız kürekler yardımı ile hareket etmeniz gerekir. Botlar kendi içinde farklı özelliklere sahiptir. Katlanabilir kürekler, plastik ya da ahşap malzemeden üretilen kürekler ya da alüminyum kürekler seçebileceğiniz modeller arasında yer alır. Küreklerin dışında şişme botlarda kumaş ve taban malzemesinin yanı sıra hayati önem taşıyan ekipmanlar vardır. Tamir kiti, hava pompası, taşıma çantası, ekstra oturma paneli bunlardan birkaçı olarak karşımıza çıkıyor. Hava pompası bir şişme bot aldığınız zaman mutlaka sahip olmanız gereken bir üründür. Aksi halde botunuzu şişirmeniz çok zor belki imkansız hale gelecektir. Hava pompası sayesinde dakikalar içinde botu kullanılabilir hale getirebilirsiniz. İşiniz bittiği zaman ise bu botu muhafaza edebilmeniz için bir taşıma çantasının olması gerekir. Taşıma çantası sayesinde şişme bot, dışarıdan gelebilecek etkenlere karşı güvende olacak ve taşınması kolaylaşacaktır. Şişme botların tamiri ve bakımı oldukça kolaydır. Bu nedenle bu bakımı kendiniz yapabilmeniz için bir de tamir kiti sahibi olmalısınız. Bu kit içerisinde işinize yarayabilecek bütün malzemeleri bulabilirsiniz. Botların üzerinde bulunan oturma panelleri de bir hayli önemlidir. Özellikle kürek çekecekseniz ya da balıkçılık gibi sürekli hareket halinde olacağınız bir aktivite yapacaksanız botun içerisinde oturma paneli olması bir avantaj sağlayacaktır. Sayfamızda bot ve tekne modellerinin tanı sıra bot ve tekne ekipmanlarını da bulmanız mümkündür. Bu ekipmanlar sayesinde botu daha işlevsel ve kullanışlı hale getirebilirsiniz. Şişme botlar genellikle hayati öneme sahip olan aksesuarlar ile birlikte satılır. Fakat bot kullanımını daha keyifli ve kolay hale getirmek için alabileceğiniz onlarca farklı aksesuar bulunur. Bu aksesuarlar sizin bot sürüş deneyiminizin daha keyifli olması açısından büyük bir öneme sahiptir. Mercury deniz motorları sayfamızda farklı amaçlar için kullanabileceğiniz onlarca aksesuar bulabilirsiniz.

Güvenli Şişme Bot Özellikleri

Güvenli Şişme Bot Özellikleri

İlk olarak şişme botların kapasitesi oldukça önemlidir. 2 kişilik şişme bot, 3 kişilik şişme bot ya da 4 kişilik şişme bot modelleri arasından sizin için kapasitesi en uygun olanı seçerek rahat bir şekilde tatlı ya da tuzlu su üzerinde hareket edebilirsiniz. Fakat bir botu kapasitesi kadar kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Çünkü botlar buna uygun olarak üretilir. Şişme bot tabanı da yine dikkat edilmesi gereken bir özelliktir. Şişme botların tabanı farklı malzemelerden üretilebilir. Şişme taban, ahşap taban, alüminyum taban ve ızgara taban olarak ayrılan bu ürünlerin her birinin kendine göre avantajları ve farklı kullanım alanları bulunur. Şişme botlar yapı itibari ile oldukça hafif ürünlerdir. Ahşap tekne ya da fiber teknelere oranla hem kullanımı hem de taşınması çok kolaydır. Öyle ki bir şişme botu kullandığınız zaman havasını indirerek aracının bagajında muhafaza edebilirsiniz. Fakat bir tekneyi bu şekilde muhafaza etmeniz imkansızdır. Şişme bot modellerinin öne çıkan özelliklerinden bir diğeri ise kumaşlarıdır. Şişme bot kumaşı, delinme ve yırtılmaya karşı özel olarak üretilmiş olan dayanıklı bir kumaştır. PVC kaplı 5 katmandan oluşan bu kumaş decitex kumaşıdır. Şişme botların kumaşları kullanım amaçlarına göre farklı olarak 900 ile 1400 denye kalınlıklarında ve tercihe göre farklı renklerde olabilir. Eğer balıkçılık ya da avcılık ile ilgili bir hobiniz için şişme bot alacaksanız 1100 denye kalınlığında bir kumaş işinizi görecektir. Şişme bot fiyatları belirlenirken dikkate alınan en önemli nokta da kumaşın kalınlığıdır. Çünkü kumaş ne kadar kalın olursa şişme botun dayanıklılığı ve kalitesi de aynı oranda artış gösterecektir.

 Şişme Bot Alırken ve Kullanırken Nelere Dikkat Edilir?

Şişme Bot Alırken ve Kullanırken Nelere Dikkat Edilir?

Şişme bot kullanımı genel olarak kolaydır. Şişme bot kullanırken dikkat edilmesi gereken ilk özellik içeride bulunan ağırlığın eşit miktarda dağıtılmış olmasıdır. Örneğin bot içerisine 3 kişi bindiğinizi varsayalım. İki kişi aynı tarafa oturduğu zaman bot içinde yük olabilecek diğer malzemeler mutlaka üçüncü kişinin yanına koyularak bir denge ortamı yaratılmalıdır. Botun içerisinde oluşan bir dengesizlik ani hareket ya da manevra durumunda botun devrilmesine neden olabilir. Bu da istenmeyen kazalara sebebiyet verebilecek olan bir durumdur. Bot kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kesici ve delici aletlerin bota zarar vermemesidir. Eğer su üzerindeyken başınıza böyle bir şey gelirse botun havası kaçacak ve batacaktır. Şişme botların bakımı ve onarımının kolay olması açısından üretildiği malzeme de çok önemlidir. Şişme botların bakımı ve onarımı genel olarak tek kişi tarafından kolaylıkla yapılabilir. Üstelik oldukça düşük maliyetler ile halledilebilecek olan bir durumdur. Şişme bot kullanırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise botun ağırlığıdır. Şişme bot modelleri, muadilleri olan fiber ve ahşap tekne modellerine göre daha hafif olurlar. Düşük ağırlıklara sahip olmalarının yanı sıra havaları alındığı zaman katlanabilme ve kolay muhafaza edilme özellikleri ile de sıklıkla tercih edilirler. Şişme bot motoru kullanmaya karar verdiyseniz mutlaka yakıt açısından tasarruf edebileceğiniz bir model seçmelisiniz. Eğer daha önce şişme bot motoru kullanmak yerine kürek kullandıysanız bu konuda bilgi sahibi olan birinden yardım alarak gerekli kurulumu ve trim ayarını yapabilirsiniz. Şişme bot alırken son olarak hava koşulları ile olan uyumları göz önünde bulundurulmalıdır. Neredeyse bütün şişme botlar yapıları gereği tüm hava koşulları ile uyumlu bir yapıdadır. Yaz aylarında ya da kış aylarında kullanılması problem yaratmaz. Fakat siz yine de bu konuda ön araştırma yapmalısınız.

 Şişme Botlar İçin Motor Seçimi

Şişme Botlar İçin Motor Seçimi

Şişme botlar genel olarak kas gücü ile kürek çekerek çalışır. Fakat bazı şişme bot modellerine motor eklentisi yapılarak motor gücü ile çalışması sağlanabilir. Bu durumda da şişme bot için motor seçimi oldukça önemlidir. Şişme bot motorlu olduğu zaman kullanması hem çok kolay hem de bir o kadar keyifli olacaktır. Fakat doğru motor seçimi yapmadığınız takdirde birtakım aksilikler yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Şişme botunuz için motor alacağınız zaman boy – güç orantısını baz alarak bir seçim yapmanız gerekir. Aynı zamanda motorun kıç tarafında bulunan aynaya kolaylıkla entegre edilebilir olmaları gerekir. Şişme botlar için motorlar benzinli motorlar ve akülü motorlar olarak ikiye ayrılır. Özellikle benzinli motorlar, şişme bot sahipleri tarafından en çok tercih edilen motor modellerinin başında gelir. Şişme bot için maksimum gücü sağlayarak daha iyi bir performans almanızı sağlar. Bir motor seçimi nasıl yapılır bunun örneğini verecek olursak; örneğin 3 kişilik şişme bot almış olun ve bu bot 2,70 metre uzunluğunda ve 45 kilo ağırlığında olsun. Bu botun yüklüyken taşıma kapasitesi 480 kilogram olsun. Bu durumda alacağınız motorun gücü 8 HP olmalıdır. Bu ve bunun gibi farklı özelliklere sahip olan botlar için motor güçleri de farklılık gösterir. Şişme bot için motor entegresi yapacağınız zaman güç kadar trim ayarı da oldukça önemlidir. Özellikle benzinli motorların açıları, botların düz ya da burnunun kalkık olmasında çok etkilidir. Doğru yapılan bir trim açısı botun performansını etkileyeceği gibi yakıttan tasarruf edilmesini de sağlar. Elektrikli şişme bot motorlarında ise genellikle 12V ve 24V gerilim ile çalışan modeller sıklıkla karşımıza çıkar. Tak – çalıştır mantığı ile çalışan bu motorların kullanımı bir hayli kolaydır. Özel bakım gerektirmez.

Şişme Bot Nasıl Katlanır?

Şişme botlar kullanıldıktan sonra kolay muhafaza edilmeleri açısından genellikle katlanarak taşıma çantaları ile birlikte kaldırılır. Bir şişme botun en iyi şekilde muhafaza edilmesi için indirilmeden önce mutlaka sabunlu su ile yıkanması gerekir. Özellikle tuzlu sudan çıkmış bir bot için bu işlem yapılmalıdır. Çünkü kuruyan su, tuz kalıntılarına neden olacak ve zamanla aşınmalar, çatlamalar meydana gelecektir. Bu nedenle botun yıkanması oldukça önemli bir noktadır.

Şişme Bot Nasıl İndirilir?

Botu düz bir zemin üzerinde şişirme için kullandığınız delikleri kullanarak indirmeniz gerekir. İndirdiğiniz botun katlanması da bir hayli önemli bir işlemdir. Katlama işlemi yaparken düz ve temiz bir zemin tercih edilmesi önemlidir. Katlama işlemi sırasında nazik olmanız gerekir. Botunuzu katlarken araya yabancı maddelerin girmemesine özen gösterin. Uzun vadede botunuz bu etkenler nedeniyle zarar görebilir. Katladığınız botu düzgün bir şekilde taşıma çantasına yerleştirdikten sonra nem ya da güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Hangi Şişme Bot Alınmalı?

Şişme bot sahibi olmak isteyenlerin akıllarına takılan soruların başında hangi şişme botu almaları gerektiği vardır. Bu sorunun cevabı tamamen kullanım amacınıza bağlı olarak değişiklik gösterir. Aktivite botları ile günlük kullanım için üretilmiş botlar tamamen birbirinden farklıdır. Örneğin bir rafting botu ile balıkçı botunun aynı olması beklenemez. Bu nedenle ilk olarak kullanım amacınızı belirlemeniz gerekir. Bot alırken göz önünde bulundurmanız gereken önemli şeylerin başında bota aynı anda maksimum kaç kişi bineceğiniz, botu tatlı mı yoksa tuzlu suda mı kullanacağınız gibi sorular gelir. Bu soruların cevabına göre kendinize en uygun botu bulmanız uzun sürmeyecektir. Bot alırken kumaş kalınlığı ve dizayn sınıfı da bir hayli önemlidir. Bu nedenle bu konular hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan bot almanız yanlış bir seçim yapmanıza neden olabilir. Gerekli bilgileri edindikten sonra almanız en doğrusu olur.