Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Wakesurf & Aksesuarları

için 403 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Wakesurf Su Sporları

Wakesurf, bir halat yardımıyla teknenin çekiş gücünden faydalanarak yapılan sörftür. Yapılış biçimlerine göre farklı isimler alabilen sörf faaliyetleri arasında en güvenli olanlardan birisidir. Bir adet sörf tahtası ile bir adet bağlama halatına sahip olmak, wakesurf su sporları için yeterlidir. Halatın bir ucu sörfçü tarafından tutulurken diğer ucu tekneye bağlanır. Bu aktivitede kullanılmak için üretilmiş yeni nesil deniz botları mevcuttur. Aktiviteyle profesyonel düzeyde ilgilenmek isteyenler, halat ve tahta dışında bir çekme botu da temin edebilir. Wakesurf için bot ihtiyacı için farklı kiralama seçenekleri de bulunmaktadır. Sörf yapılan noktada wakesurf için kiralık çekme botları bulunmaktadır. Denge, dikkat ve sezginin ön plana çıktığı wakesurf sporu, yapılış biçiminden dolayı diğer sörf çeşitlerinden ayrılmaktadır. Tahta üzerindeki sörfçünün tekne aracılığıyla çekilmesi ve hızını tekneden alması başlıca farktır. Bu sörf çeşidinde kullanılabilecek tahtalar, ani hızlanmaya uygun şekilde tasarlanmıştır. Birçoğunun şekli ovalimsidir. Teknenin çekiş gücüne direnmeyip su çarpmalarıyla sarsılmayacak oval wakesurf tahtaları, teknesiz sörfler için kullanılan tahtalar ile yaklaşık olarak aynı kalınlıktadır. Dalga hareketlerinin vücutla daha yoğun bir etkileşim kurmasını sağlayan ince tasarımlı ürünler de mevcuttur. Dalgalar üzerindeki hareketlenmenin kontrollü olması, sert dalga akıntılarının sörfçüye ulaşmadan önce tekne gövdesi tarafından yumuşatılması, standart sörf aktivitelerine kıyasla tekneli sörflerde suya düşme şiddetinin vücudu daha az sarsması mümkündür. Muhtemel sörf kazalarının ortaya çıkmasını engellemek ve dalgaların keyfini çıkarmak isteyenler, sörfçülük deneyimine wakesurf yaparak başlayabilir. Acemilerden profesyonel sörfçülere kadar, birbirinden farklı kullanıcıların değerlendirebileceği ekipmanlar değişen fiyatlarla satılmaktadır. Yaz tatiline aksiyon katmak isteyen kullanıcılar için wakesurf aksesuarlarını temin ederek eğlenceli bir tatil geçirebilirler. Wakesurf başta olmak üzere deniz keyfini doruklara taşıyacak sporlar için farklı ekipmanlara su sporları sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

En İyi Wakesurf İpi Çeşitleri

En İyi Wakesurf İpi Çeşitleri

Sörfçü ile tekne arasındaki bağlantıyı sağlayan wakesurf ipi, sahip olduğu işlev dolayısıyla önemli bir ekipmandır. Su sporcuları, deneyim seviyelerine bağlı olarak, çeşitli ipler arasından seçim yapabilir. Kalın, ince veya orta düzey kalınlığa sahip olan ipler arasında ortak bir nokta mevcuttur. İpin sörfçü tarafından kavranan bölümünde bir tutmaç vardır. Sağlamlaştırılmış, metalik bir yapıda olan tutmaçlar çoğunlukla ortası boş bir üçgen şeklindedir. Bu üçgenin taban kısmını, kalın bir çubuk meydana getirir. Wakesurf halatı, diğer ucuyla tekneye bağlıdır ve tekne hızlanırken sörfçünün aynı kuvvetle çekilmesini sağlar. Tekne hızına paralel olarak bir müddet su üzerinde seyreden sörfçü, kontrol edebileceğini düşündüğü bir hıza ulaştığında halatı bırakır. Bırakılan ipin ucu, teknedekiler aracılığıyla çekilip sudan çıkarılabilir. Kesilmesi dahi zor olan sörf ipleri, tahta üzerinde bulunan su sporcusunun beden ağırlığını rahatlıkla taşır. Sörfçü, kısa bir ip kullanması sebebiyle tekneye yakın bulunmuşsa, ipi bırakacağı zaman teknenin içine atabilir. Uzun ve kısa ip farkı, çoğunlukla profesyonellik durumu hakkında ipucu verir. Tekneyle sörfçü arasında fazla mesafe bulunmasını sağlayan uzun wakesurf ipleri, çekiş kuvvetinin sörfçüye iletilmesi sırasında bu kuvvetin bir kısmını emer. Yani tekneden uzak olmak, hızın etkisine daha düşük oranda maruz kalmayı sağlar. Nispeten kısa uzunluğa sahip olan halatlar, çekiş gücünü olduğu gibi aktarır ve tekne hızına paralel şekilde sörfçüye çekiş uygular. Büyük farklar bulunmasa da, wakesurf için kullanılan iplerde uzunluk farkı gözlenebilir. Kalınlık yönünden tüm ip çeşitleri aynı standartları karşılar. Fazla ince ipler, kolay yıpranmaya müsaittir. Teknenin aniden hızlanması halinde deforme olabilen ince halatlar, bir süre sonra kopabilir. Sörf hızına ve kullanım sıklığına uyumlu ipler satın almak en doğrusudur.

En Kaliteli Wakesurf Tahtası Modelleri

En Kaliteli Wakesurf Tahtası Modelleri

Dünya genelinde wakesurf board adıyla bilinen sörf tahtaları, kolay kontrol edilebilen ince yapıdaki tahtalardır. Konforlu bir sörf deneyimi için, farklı tahta modelleri arasından tercih yapmak mümkündür. Hangi tahtayı tercih etmesi gerektiğine karar veremeyenler, ne amaçla sörf faaliyeti gerçekleştireceklerine odaklanabilir. Estetik manevraların, ani hareketlerin ve havaya sıçrayışların bol olduğu profesyonel sörf aktiviteleri için ayrı; stabil halde teknenin ardından seyredecek kimseler için ayrı tahtalar kullanışlıdır. Wakesurf tahtası alırken ekipmanların genişliğine dikkat edilmelidir. Akrobatik hareketler yapmaktan hoşlanan su sporcuları çoğunlukla küçük yapılı tahtalar kullanır. Çünkü bunların ayak altında kontrol edilebilmesi ve istenen yöne çevrilmesi daha kolaydır. Geniş yüzeye sahip tahtalar ise çoğunlukla hareketsiz seyirler için uygundur. Dalga hareketlenmelerine göre dizlerini kırıp dengesini koruyarak yol almayı isteyen kullanıcılar olabilir. Suyun şiddetini en aza indirecek kalın wakesurf tahtası çeşitleri bu tarz sörfçüler için uygundur. Uygun tahta seçimi, su sporundan alınacak verime doğrudan etki eder. Sörf yapılacak suların güncel dalga şiddetini ve derinliğini bilmek önem taşır. Sporun fiziksel faydalarını ve estetikliğini artıracak unsurlara dikkat etmek gerekir. Wakesurf su sporları arasındaki popüler aktivitelerdendir ve çoğunlukla suyun fazla derin olmadığı yerlerde yapılır. Önceden su sporlarıyla uğraşmamış olanlar, ani manevralar yapılması gereken durumlarda tahtadan düşebilir. Hızlı düşüşler, sporcunun su altına bir o kadar batmasına sebep olur. Birkaç saniye boyunca tamamen su altında kalıp çırpınmak ve daha derine batmak mümkündür. Acemi su sporcuları, tekneli sörf için sığ suları tercih edip buna uygun tahtalar kullanırlarsa daha iyi olabilir. Derin sular, bu alanda deneyime sahip kimseler için uygundur. Tercih edilen wakesurf tahta modeli, deneyimi etkilemeyip yalnızca dalgaların kontrolü üzerinde etkili olabilir.

Wakesurf Nasıl Yapılır?

Wakesurf Nasıl Yapılır?

Wakesurf board çeşitleri ve ipler arasından ihtiyaca uygun seçenekler temin edilir. Tahtayı su üzerinde sürükleyip hızlandıracak bir tekne bulunur; tekneyi sürmek ve sörfçünün durumunu gözlemlemek için en az iki partner gerekebilir. Temin edilmiş ekipmanlar kullanılarak tekne vasıtasıyla su üzerinde seyredilir. Wakesurf aktivitesinin temel amacı, snowboard ve klasik sörf tekniklerinin bir arada uygulanmasıdır. Kar üzerinde yapılan snowboard sporunda sporcular estetik zıplayışlar ve dönüşler yapar. Sörf ise dengeyi koruyarak dalga hareketlerine uygun refleksler gösterebilmenin amaçlandığı bir spordur. Havada manevra yaparken dalgaların itiş gücünü değerlendirmek için wakesurf yapılır. Çekici konumundaki tekne, sporcunun çabuk hızlanmasını sağlar ve sporun verimini artırır. Tekneden faydalanılmayan sörf faaliyetleri, ideal hıza ulaşmak için çok zaman harcanabilen faaliyetlerdir. Wakesurf bağlama ipi kullanarak tekneye bağlanan sporcu, saniyeler içinde ivme kazanarak ideal hıza ulaşır. Sörf sırasında dengeyi korumak ve havada dönüşler yapmak profesyonellik ister. Yeni başlayan sporcuların üst düzey dönüş veya sıçramalar gerçekleştirmemesi daha sağlıklı olur. Daha önce tekneli sörf yapmamış olanların sıklıkla zorlandığı konu, tahtaya binmektir. Bir ucu tekneye bağlı halata tutunarak kendini suya bırakması gereken sporcu, su yüzeyindeki sörf tahtasının sağ ve sol ucuna topuklarını yerleştirir. Bu sırada tekne yavaşça hareketlenmeye başlar; teknenin adım adım öne hareket etmesiyle topuklar tahtaya bastırılır ve ayak tabanı tahtaya temas ettirilir. Çekiş gücünün de yardımıyla sporcu kendini öne doğru itip ayağa kalkar. Bu sırada tahtanın kayabilmesi mümkündür. Yavaş ve dikkatli bir kalkışla sörf tahtası üzerinde konumlanmak gerekir. Sonrasında ipe sıkıca tutunup, dalgalar vurdukça beden ağırlığını kullanarak dengeyi korumaya çalışılır. Wakesurf tahta ölçüleri, sörfçünün beden ölçülerine uygun olmalıdır. Çünkü tahta üzerindeyken kullanıcının ayaklarını omuz genişliği kadar açması gerekmektedir. Wakesurf için ürünleri sayfamız üzerinden seçebilir, yaz tatilinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.