Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sizin için geliştirmelere devam ediyoruz, keyifli alışverişler.
Her kadının hayatının belirli bir bölümünde gebelik testi kullanımına başvuracağını söylemek mümkün. Eğer siz de hayatınızın o mucizevi dönemine, yani hamilelik sürecine doğru ilk adımları atmak üzere olduğunuzu hissediyorsanız, öncelikle süreci doğrulamak için bir hamilelik testi yapmanız şart.
Gebe kalma sürecinin ilk saniyesinden itibaren vücudunuz çeşit çeşit değişime girmeye başlar. Bu değişimlerin başında tabii ki hamilelik hormonu olan hCG hormonunun salgılanmaya başlaması gelir. Gebe kaldığınız andan itibaren vücudunuzdaki hCG hormonu oranları hızlı bir şekilde artmaya başlar. Hamilelik ilerledikçe bu hormon, her 36 ila 48 saat arası iki katına çıkarak artmayı sürdürür ve en yüksek halini ise hamileliğin 8-10 haftaları arasında alır. Gebelik testleri de tam olarak bu noktada devreye girerek kan veya idrardaki hCG hormonu seviyelerini tespit etmeye yarayan testler olarak karşınıza çıkar. Kişinin idrarı, gebelik testi çubuğunun üzerinde bulunan, hCG hormonuna duyarlı özel bir materyalden üretilmiş bant ile temas ettiği anda gebelik testi sonuçları oluşmaya başlar. hCG hormonu tespit edilip edilmediğine göre gebelik testi pozitif veya negatif sonuç verir. Her ne kadar farklı gebelik testi sonucu yöntemleri olsa da çoğu testte tek çizgi negatif, çift çizgi ise pozitif sonuç anlamlarını taşır. Gebelik testi ne zaman sonuç verir diye merak ediyorsanız bu sürenin yine testten teste göre farklılık gösterebileceğini belirterek ortalama 8-10 dakika olduğunu da vurgulayalım.
Ovülasyon testi, idrarınızdaki lüteinleyici hormonu (LH) dalgalanmasını tespit etmeye yarayan bir test olarak karşınıza çıkar. Lütenleyici hormon denilen hormon bütünü, aslında temel olarak üreme hormonlarının dalgalanmasını işaret eden ve bir kadının ovülasyon, yani yumurtlama dönemini girdiğini belirten bir yapıdır. Ovülasyon testi, aslında gebelik testi ile benzer bir mantıkta çalışır. Testin üzerinde bulunan çubuk, LH hormonu dalgalanmasına duyarlıdır. Ovülasyon testi pozitif sonuç verdiğinde vücudunuzun 12 ila 36 saat içerisinde ovülasyon dönemine girecek demektir. Bu da yumurtlama dönemi demek olduğu için hamile kalmak için ideal bir zaman dilimi olarak bilinmektedir. Ovülasyon testi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu testin uygulanmasında gebelik testinden hiçbir fark olmadığını söylememiz mümkün. Burada önemli olan, ovülasyon testini günün hangi saatinde uygulamanız gerektiğidir. Bu zaman dilimi testten teste değişiklik gösterse de LH dalgalanmasının sabahları en üst düzeyde olduğu göz önünde bulundurulursa ovülasyon testini de sabahın ilk saatlerinde yapmanızın uygun olduğunu söylemek mümkün. Testi uygulamadan önce aşırı düzeyde su tüketmemeye dikkat etmeniz ve kutu üzerindeki talimatlara birebir uymanız, testin sonucunun en doğru şekilde size yansımasına yardımcı olacaktır.
Herhangi bir gebelik testi satın almadan önce gebelik testi ne zaman yapılır sorusunun cevabını netleştirmeniz gerekir. Eğer vücudunuzun bariz hamilelik belirtileri gösterdiğini düşünüyorsanız öncelikle hamile kalmış olabileceğiniz dönemi hesaplayarak o tarihten itibaren en az 8-10 gün sonrasında testi yapmalısınız. Kategorimizde pek çok farklı ihtiyaca göre gebelik ve ovülasyon testi bulmanız mümkün. Burada bulabileceğiniz gebelik testi markaları arasında Comfort, Laboquick, Oncomed, Nimo, Viaxi ve Predictor gibi güvenilir markalar yer alıyor. Ovülasyon testi ve gebelik testi fiyatları arasında karşılaştırma yapmak, size en uygun ürünü seçmek ve hamile olup olmadığınızı yüzde 97-99 oranında doğruluk payı ile veren güvenilir testler eşliğinde öğrenmek için doğru adreste olduğunuz kesin. Hamilelik süresince ihtiyacınız olabilecek tüm ürünler ise Anne & Bebek kategorimizde heyecanla sizleri bekliyor.