Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Ürün Miktarı

Başka bir kelime deneyin

Ürün Tipi

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Vanilin

için 87 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Altunsa Vanilin ve Kabartma Tozu Seti 2'li

    (14)
    147 TL SEPETTE 110,25 TL
    0.24 TL / ML
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Organik Bitkim Saf Vanilya Toz 50 G

    220,50 TL SEPETTE 167,20 TL
    3.34 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Katkı Dünyası Vanilin 250 G

    454,61 TL
    1.82 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    BenimAktar Vanilya Toz 1 KG

    4.132,23 TL 3.499 TL
    3499 TL / KG
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Saf Toz Vanilya 250 G

    (3)
    363 TL
    1.45 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    BenimAktar Vanilya Toz 100 G

    493,63 TL 453,29 TL
    4.53 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Katkı Dünyası Vanilin 1 KG

    1.437,14 TL
    1437.14 TL / KG
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    BenimAktar Vanilya Toz 500 G

    2.111,05 TL 1.923,90 TL
    3.85 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Katkı Dünyası Vanilin 100 G

    232,28 TL
    2.32 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    BenimAktar Vanilya Toz 250 G

    1.099,22 TL 1.003,83 TL
    4.02 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Katkı Dünyası Vanilin 500 G

    792,37 TL
    1.58 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Saf Toz Vanilya 200 G

    307 TL
    1.54 TL / G
    +
  • Arifoğlu Şekerli Vanilin 1 KG

    (7)
    148,90 TL
    148.90 TL / KG
    +
  • Aktar Marka Vanilya Toz Saf 100 G

    (4)
    159,90 TL
    1.60 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Diamond Vanilya Kutu 1 KG

    (1)
    779,90 TL
    779.90 TL / KG
    +

Vanilin

Doğal vanilya özü dünyanın tropikal bölgelerinde yaygın olarak bulunan vanilya bitkisinin kapsüllerinden yapılır, yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için yaygın olarak kullanılır. Aynı zamanda ilaç ve kokularda da kullanılmaktadır. Vanilya, dünyanın en değerli baharatlarından biridir çünkü üretimi çok emek gerektirir. Vanilya bitkisinin çiçekleri elle tozlanır ve kabukları olgunlaştırılır, kurutulur ve kendine özgü lezzetlerini ve aromalarını oluşturmak için şartlandırılır. Tüm dünyada yaygın olan vanilya, sindirim sistemini iyileştirmek başta olmak üzere çok çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Yapılan araştırmalar, vanilyanın hem tadı hem de aromasının sağlık üzerinde yararlı olabileceğini göstermiştir. Bununla birlikte vanilya şekeri hamur işi tariflerinin vazgeçilmeyen bir bileşenidir. Hamurlu gıdalara ekstra lezzet, koku ve tat katar.

Vanilya Özellikleri

Vanilya Özellikleri

Vanilya tozu dünya çapında en çok tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan gıda aromasıdır. Vanilyanın gıdalarda, parfümlerde ve ilaçlarda kullanımının yanı sıra, tamamlayıcı tıbbi uygulamalarda da kullanımı söz konusudur. Bitkilerden hasat edilen yeşil vanilya tohumu esasen kokusuzdur ve tadı yoktur. Kimyasal ve enzimatik reaksiyonların, farklı son ürünlerin kendine özgü lezzet ve aroma profillerini üretmesi olgunlaşma, kurutma ve koşullandırma süreci sırasında gerçekleşir. Bu türler, kalite ve kullanım açısından farklılık gösteren vanilya ürünleri sağlar. Vanilya ekstraktı ister dondurma ister başka bir tatlı türü olsun, çoğu insanın tanıdığı bir lezzettir. En klasik ve vazgeçilmeyen tatlardan biridir. Aslında vanilya aroması eklendiği her türlü tatlı ikramını tamamlayan bir lezzet sunar. Bu nedenle hemen hemen tüm tatlı tariflerinde en iyi bileşendir. Vanilya, yüzyıllardır kullanılan gerçekten tıbbi bir besindir. Özellikle beyin ve ruh hali sağlığını iyileştirmede başarılıdır. Doğal bir ruh hali artışı sağlamak için çikolatanın yanı sıra lezzetli bir başka seçenek istiyorsanız, vanilyayı tercih edebilirsiniz. Vanilya, çeşitli mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Vanilya esansı iyi bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, sinir sistemini düzenlediği ve dengeleyici bir mineral görevi gördüğünden dolayı, genel sağlık için gerekli olan hayati bir mineraldir. Hem gevşemeye hem de enerji üretimine yardımcı olur. Magnezyum ayrıca vücutta sindirimden besinlerin asimilasyonuna, kas ve sinir sistemi hücrelerinin düzenlenmesine kadar her şeye yardımcı olan birçok enzim reaksiyonundan sorumludur. Beyniniz ve ruh haliniz için sinir gerginliğini rahatlatır, depresyon riskini önleyebilir, optimal serotonin ve dopamin üretimini teşvik eder. Magnezyum ayrıca sağlıklı kan basıncı için de gereklidir. Tüm bitki bazlı yiyecekler potasyum açısından zengindir ve vanilya bir istisna değildir. Potasyum, sağlıklı kan basıncı seviyeleri için gerekli olan başka bir mineraldir ve vücuttaki su düzenlemesine, uygun kalp kasılmalarına yardımcı olur ve vücudun elektrolitlerini dengelemeye destek olur. Aynı zamanda kan basıncını iyileştirir, stresi ve gerginliği azaltır.

Vanilyanın Faydaları

Vanilyanın Faydaları

Yüzyıllar boyunca vanilya, vücuttaki iltihabı yatıştırmak için çeşitli şekillerde kullanılmıştır. Bu, özellikle farklı nedenlerle ortaya çıkabilen karaciğer iltihabı için etkili olabilir. Vanilya çubuğu bazı ilaçların yararlı etkilerinin önemli bir parçasıdır. Artrit, gut ve diğer iltihaplı durumların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Vanilya, saç ve cilt üzerindeki birçok etkisinden dolayı genellikle hijyen ve güzellik ürünlerinde yer almaktadır. Yıpranmış saç uçlardan veya saç dökülmesinden muzdaripseniz, vanilya yağı ile bir tür esansiyel yağı birleştirip saç köklerinize derinlemesine bakım yapabilirsiniz. Bu karışım, saçı ölçülebilir şekilde güçlendirebilir ve saç derisine kan akışını sağlayarak uzamayı teşvik edebilir, estetik açıdan daha hoş bir saç görünümü sağlayabilir. Sivilceyle mücadele eden insanlar için de fayda sunabilir. Bu yararlı bitkinin antibakteriyel yapısı, altta yatan enfeksiyonu ortadan kaldırıp cildin iyileşme sürecini hızlandırabileceği için onu sivilcelerle mücadelede güçlü bir müttefik haline getirir. Hatta özellikle kötü bir sivilce krizinden kaynaklanan yara izlerinin görünümünü bile azaltabilir. Bazı insanlar aromaterapiye şüpheyle yaklaşsa da, en iyi doğal ilaçlardan bazıları sadece bizim koku alma duyumuzla etkili olabilir. Aslında vanilya şurubukokusunun beyni doğrudan etkilediği ve sakinliği uyandırdığı biliniyor. Bu nedenle vanilya özleri dahi anksiyete ve kronik stres için en iyi ve en erişilebilir çarelerden biri olabilir. Bazı araştırmalar, iştahı bastıran özellikleri nedeniyle vanilyanın kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu bitkinin özünün aynı zamanda kolesterol seviyelerini düşürmeye destek olduğu, vücudunuzu ve metabolizmanızı daha verimli hale getirdiği ve kilo verme hedeflerini etkili bir şekilde desteklediği bilinmektedir. Bir öksürük, soğuk algınlığı veya solunum yolu enfeksiyonu ile savaşırken, herhangi bir tür analjezik veya anti-enflamatuar madde yardımcı olabilir. Vanilya özütü, ılık suyla karıştırıldığında boğazı kaplamaya yardımcı olabilir ve boğaza anestezik bir etki sağlayabilir. Antibakteriyel özellikler, öksürük ve boğaz ağrılarını hafifletirken altta yatan enfeksiyonu veya hastalığı da ortadan kaldırmaya destek olabilir. Vanilyanın tarih boyunca sindirim işlevini optimize etmek için kullanılmasının birkaç yolu olmuştur. Bu bitkinin kokusunun mide bulantısı hissini yatıştırdığı bilinirken, vanilya ile hazırlanmış bir bitki çayı bağırsaktaki iltihabı yatıştırır ve kusma, ishal, kramp ve mide rahatsızlığını önleyebilir.

Vanilin Çeşitleri

Vanilin Çeşitleri

Vanilya sosu içeceklerin ve yiyeceklerin popüler aromalarından biridir. Esasen vanilya bir bitkidir. Genellikle tat vermek için kullanılır, ancak aynı zamanda ilaç yapımında da kullanılır. Bağırsak gaz problemi, ateş, diş çürüğü, kaygı problemi gibi durumlar için alternatif tıpta sıklıkla kullanılmıştır. Günümüzde vanilin yiyecek ve içeceklerde sıklıkla yer bulan bir tatlandırıcıdır. Aynı zamanda ilaç yapımında ve özellikle şuruplarda tatlandırıcı şeklinde de kullanılır. Parfüm yapımında da yer bulur ve parfümlere kendine has kokusunu verir. Vanilya, unlu mamullerimizde lezzetli bir aroma bileşeninden çok daha fazlasıdır; ayrıca sivilceyi azaltma, saç uzamasını iyileştirme, iltihabı azaltma, kronik hastalıkları önleme, kalbi koruma ve çok daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi önemli faydaya sahiptir. Vanilya, dünya çapında birçok farklı tarifte son derece popüler bir bileşendir ve oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Bu tatlandırıcı, bakla şeklinde meyveler taşıyan vanilya cinsinin orkidelerinden elde edilir. Bitkilerin uzunlukları 5-22 cm arasında değişebilir ve daha büyük olduklarında daha yüksek kalitede kabul edilirler. Bununla birlikte, tohum kabuklarının patlamamasını ve uygun şekilde olgunlaşmasını sağlamak için bu bölmelerin tam olarak doğru zamanda elle toplanması gerekir. Kabukların hasat edilmesi zaman alıcı ve yoğun bir süreçtir. Vanilyaya yalnızca yemek hazırlamada değil, aynı zamanda doğal iyileştirmede de kullanılması için birçok farklı biçimde küresel bir talep vardır. Bu bileşen, doğal şifada en güvenilir ilaçlardan biri ve aynı zamanda damak tadımız için en popüler tatlardan biri olmuştur. Vanilyanın, özellikle aktif bileşeni olan vanilinin kardiyovasküler etkisi üzerine yapılan araştırmalar, vücuttaki kolesterol seviyelerini ölçülebilir şekilde azaltabildiğini göstermiştir. Düşük kolesterol aterosklerozu, atardamarlarda iltihabı ve kan pıhtılarını önleyebileceğinden, bu, kalp krizi ve felç riski yüksek olan kişiler için çok önemlidir. Vanilya, vücuttaki hücrelerin ve dokuların parçalanmasını önlemeye yardımcı olan ve vücudun doğal bağışıklığını sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Dahası, bu bitkinin antibakteriyel doğası, bağışıklık sisteminizi koruyabileceği ve vücut üzerindeki stresi azaltabileceği, böylece yaralanma veya hastalıktan kurtulmayı çok daha kolay hale getirebileceği anlamına gelir. Vanilin fiyat seçenekleri ve vanilya çubuğu fiyat skalası ürünlerin gramajına göre değişir. Vanilin seçeneklerini incelemek için sayfamızda yer alan ürünlere göz atabilirsiniz.