Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Ürün Miktarı

Başka bir kelime deneyin

Ürün Tipi

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Bulgur

için 348 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Bulgur

Buğdaydan bulgur yapma süreci, günümüz Türkiye'sinin Anadolu bölgesinde, Orta Doğu'da ve Akdeniz'de ortaya çıkan çok eski bir süreçtir. Bulgur, insanoğlunun ilk "işlenmiş yiyeceklerinden" biri olarak kabul edilmektedir. Bulgur buğday ve sudan üretilen, renklendirici ve suni tatlar içermeyen, önceden pişirilmiş, lezzetli ve sağlıklı bir gıda ürünüdür. Türkiye’de de her evin olmazsa olmaz tahıllarından biridir. Buğdayın çekirdeklerinin ya da tohumlarının kısmen haşlanması, kırılması ve kurutulması ile üretilir. Bulgurun en güzel yanı çok yönlü bir tahıl olmasıdır. Cevizi anımsatan tadı ve doyurucu dokusu pek çok yemekte işe yarar. Lif içeriği nedeniyle bu sıra dışı tahıl, sindirim için de oldukça yararlıdır. Şişkinlik eğiliminde veya kabızsanız, işlerin düzelmesi için diyetinize biraz bulgur eklemeniz yeterli olacaktır. Bir başka olumlu yanı ise düşük glisemik indeksli gıdalar listesinde yer almasıdır. Bu, kan şekerinizde artışa neden olmayacağı anlamına gelir, bu nedenle şeker hastaları için iyi bir seçenektir. Bulgur çeşitleri bakımından oldukça farklılık göstermekle birlikte oldukça çeşitli bulgur markaları da vardır. Şimdi siz de sayfamızdan bu çeşitliliğe göz atabilirsiniz.

Bulgur Çeşitleri

Bulgur Çeşitleri

Öncelikle bir bulgurun üç ana çeşidi vardır. Bunlar sarı bulgur, esmer bulgur ve kepekli bulgur olmakla birlikte daha sonra bu gruplar da kendi aralarında çeşitlere ayrılır ve her bir çeşidin kendine özgü kullanım alanları vardır. Öncelikle sarı bulgur dünyada en fazla tüketimi olan bulgurdur. Esmer bulgur ise halk arasında esmer buğday olarak adlandırılan bir bulgur çeşidinden yapılmaktadır. Tat ve renk olarak diğer bulgurlardan farklı olmakla birlikte yapısı da yumuşaktır. Daha çok çiğköftecilerin kullandığı bir bulgur türüdür. Kepekli bulgur ise yapım aşamasındaki buğdayın üst kabuğunun normalden biraz daha biraz daha az soyulması ile elde edilir. Diğer bulgurlara göre kepeği daha fazladır ve bu yüzden kepekli bulgur olarak adlandırılır. Lif miktarı olarak diğer bulgurlara kıyasla daha fazla lif içeren kepekli bulgur, diyetisyenler tarafından kilo vermek isteyenlere çokça önerilir. Kısırlık bulgur kısır için iri bulgur pilav yapımı için idealdir. Köftelik bulgur ince bulgur sınıfındadır ve köfte, salata, çorba ve bazı tatlılar içindir. Pilavlık bulgur ise Türkiye’de ve dünyada en çok bilinen ve en çok kullanılan bulgur çeşididir. Pilavlarda, dolmalarda ve çorbalarda kullanılabilir. İri bulgur başbaşı bulgura göre daha ince pilavlık bulgura göre ise bir tık daha kalın olan bulgur çeşididir. Genellikle pilavlarda ve dolmalarda kullanılır. Firik bulgur ise daha çok Orda Anadolu veya Güneydoğu Anadolu’ya has bir çeşittir. Buğday tanelerinin ateş üzerinde kavrulmasıyla firik buğday elde edilir. Böylece buhardan etkilenen bulgurun nefis bir tadı olur. Ayrıca firik bulguru gluten içermektedir, hassasiyeti olanların bu konuda dikkat etmesi gerekmektedir. Bulgur fiyatları bulgurun markası ve çeşidi bakımından farklılık göstermektedir.

Sıra Dışı Bir Tahıl

Sıra Dışı Bir Tahıl

Bulgur değerleri ve yararları bakımından herkes tarafından önerilen bir tahıldır. Bir porsiyon bulgur, önerilen günlük lif miktarının yaklaşık üçte birini içerir. Lif, düzenliliği teşvik etmede ve kabızlığı önlemeye yardımcı olmasıyla bilinir. Lif açısından zengin besinler tok hissetmenize, kolesterolü kalbinizden uzaklaştırmanıza ve kan dolaşımına yavaşça glikoz ekleyerek kan şekerini stabilize etmenize yardımcı olabilir. Bu aynı zamanda lifin kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olabileceği anlamına gelir. Demir eksikliği yaygın bir beslenme eksikliğidir. Ortaya çıkan anemi, kendinizi yorgun, soğuk ve bitkin hissetmenize neden olabilir. Bulgur, bitki bazlı bir demir kaynağıdır (1 fincan porsiyon başına 1.75 mg veya önerilen günlük alım miktarının yaklaşık% 10'u). Bu mineral, kırmızı kan hücrelerinin yapımında olduğu kadar belirli hormonların, proteinlerin ve nörotransmiterlerin sentezinde de gereklidir. Kardiyovasküler hastalık ve tip 2 diyabet riskini azaltmak gibi çeşitli yararları vardır. Ayrıca iyi bir folat, E vitamini, magnezyum, potasyum ve selenyum kaynağıdır. Sağlıklı kalmamıza yardımcı olmak için hepimizin sindirim sistemimizde bir "iyi" bakteri kolonisine ihtiyacı vardır. Bazı araştırmalar, bulgur dahil tam tahıllardaki bileşiklerin vücutta sağlıklı bir mikrobiyom oluşturmaya ve sürdürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu iyi bakteriler, sağlıklı bir metabolizmanın desteklenmesine ve insülin direnci ve hassasiyet riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmalar, bulgur gibi tam tahıllarda bulunan diğer bileşiklerin de bu sürece yardımcı olduğunu gösteriyor. Okuduğunuz bu bulgur faydaları ışığında siz de sayfamızdan bulgur çeşitlerini inceleyip dilediğiniz bulguru satın alarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Bulgurun Besin Değerleri Açısından Yararları

Bulgurun Besin Değerleri Açısından Yararları

Bulgur kalori olarak da oldukça merak edilmektedir. Tüm tahıllar arasında en az kaloriye sahip olan bulgur, birçok diyet listesinin de en gözde ögesidir. Üç yemek kaşığı haşlanmış bulgur yaklaşık olarak bir porsiyon meyveye denktir. Yüksek protein değeri ile sizi tok tutmakla beraber kilo vermek isteyenler için ideal bir tercihtir. 100 gr bulgur şeker oranı 0.4 gramdır. Pişmiş bulgur, 100 gr porsiyonda 83 kalori içerir. Bir porsiyon 0.2 gr yağ, 3.1 gr protein ve 19 gr karbonhidrat içerir. Kalanından 0.1 g şeker ve 4.5 g diyet lifi, geri kalanı kompleks karbonhidrattır. Pişirilmiş bulgur kolesterol ya da doymuş yağ içermez. Pişirilmiş 100 gr bulgur 0.96 mg demir, 10.00 mg kalsiyum ve 68 mg potasyum içerir. Ayrıca pişirilen bulgur 'Tahıl ve Makarna' gıda kategorisine aittir. Bulgur besin değeri açısından da merak edilmektedir. Bulgurun besin değeri de oldukça yüksektir ve haşerelere karşı dayanıklıdır. İçerdiği B vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, sodyum gibi mineraller de içermektedir. Besin zenginliği nedeniyle fonksiyonel gıda olarak belirtilmiştir. Yüksek mineral ve çözünmeyen lif içeriği sayesinde besin emilimini artırır. Bulgur, önemli ölçüde zengin folat içeriği (41-150 mcg/ 100g) nedeniyle hamile kadınlar ve bebekler için yararlıdır. Buğdayın bulgura dönüşüm sürecinde yararlı mineral ve proteinlerin var olan tüm özelliklerini koruması bakımından önemlidir. 1 bardak pişmiş bulgur, günlük 130 gramlık önerilen alımın yüzde 26'sıdır. Sadece 1 bardak pişmiş bulgurda 1.75 miligram demir bulunur; bu, erkeklerin önerilen günlük demir alım miktarının yüzde 22'si ve kadınların önerilen miktarının yüzde 10'u kadardır.