Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Renk

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Diğer

için 86 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Voleybol

Voleybol kökeni Amerika Birleşik Devletleri’ne dayanan takım sporları arasındadır. Amerika’nın Genç Erkekler Hristiyan Birliği adındaki bir derneği bu oyunla alakalı kuralları ortaya koymuş ve oyunu geliştirmiştir. 1895 yılında Derneğin koyduğu kurallar ve keşfettiği oyun çerçevesinde Amerika’da kısa sürede popülerleşene oyunun günümüzdeki halini alması 1915 yılını bulmuştur. Amerika sınırları içerisinde hızla popülerleşen sporun dünyaya yayılması da turnuvalarıyla olmuştur. Tarihi süreç içerisinde önce 1949 erkek şampiyonaları, sonra da 1952 kadın şampiyonaları yapılarak voleybol yaygın bir spor haline gelmiştir. Sporun adıysa mucitlerinin verdiği kararla ortaya çıkmıştır. Önceleri bu spora ‘’mintonette’’ adi verilmişse de sonradan bu isim değiştirilmiştir. Vole İngilizce olarak yere düşmeden topun atılarak karşıya gönderilmesini karşılayan bir kavram olduğundan oyunun adı da voleybol olmuştur. Voleybolda temel 6 oyuncu vardır. Bu oyuncular pasör, pasör çaprazı, orta oyuncu, smaçör, libero olarak sayılabilir. Bu oyunculardan sadece libero farklı renk bir forma giyer. Bunun dışında hepsinin formalarından dizlik ve dirsekliklerine kadar bütün ekipmanları aynı görünümdedir. Voleybolun standart kapalı alan sporu olduğu versiyonunun dışında dünyada popülerleşmesiyle başka versiyonları da ortaya çıkmıştır. Bunlardan en bilineni plaj voleyboludur. Plaj voleybolu normal voleyboldan farklı olan altışar değil ikişer kişilik takımlarla oynanır. Çıplak ayakla kum üzerinde oynanan bu oyunun saha boyutu, kural ve düzenleri normal voleyboldan oldukça farklıdır. Plaj voleybolunda özel olarak bir forma yoktur ayrıca kum zeminin düşme ve çarpmalara karşı hasarı azaltmasından dolayı voleybol dirsekliği ve dizliği kullanılmaz. Güney Kaliforniya’da ilk defa oynanan bu oyun kısa sürede tıpkı standart voleybol gibi dünyaya yayılmış ve sevilen bir spor haline gelmiştir.

Voleybol Sahası ve Ekipmanları

Voleybol Sahası ve Ekipmanları

Standart voleybol oyununda top kontrolü oldukça yüksek olmalıdır. Saha içinde oyuncular topa belli sayıda, belli bir alanın içinde, belli hareketlerle müdahale ederek karşıya gönderebilirler. Ayrıca bunu yaparken zıplama biçimleri ve mesafelerine bile dikkat etmeleri gerekir. Dolayısıyla topun rüzgâr gibi etkenlerden etkilenmemesi gerekir. Yani topun kontrolünün sadece oyuncuların ince vuruşlarında olması gerekir. Voleybol kapalı sahada oynanır. Bu sahanın belli özellikleri standart olmalıdır. Bunların başında sahanın uzunluğu gelir. Saha 18 metre genişliğinde ve 9 metre uzunluğunda olmalı, file sahanın tam ortasında bulunmalıdır. Voleybol filesinin yüksekliği kadın voleybolda 2 metre 24 santimetre, erkek voleybolunda ise 2 metre 43 santimetre olmalıdır. File genişliği de sahayla eşit olarak 9 metre olmalı ve yere tam anlamıyla paralel asılmalıdır. Saha zemini pürüzsüz ve kayganlıktan uzak şekilde dizayn edilmeli, oynanan saha çizgilerle belirlenmeli ve bu çizgilerin dışında seyirciyle saha sınırları arasında üçer metrelik boşluklar bulunmalıdır. Bu koşullar oyuncuların oyun sırasında hasar almaması, top kontrollerinin zemin ve hava koşullarından etkilenmemesi için oluşturulmuştur. Voleybol oyunu; oyuncuların sıçramalar, koşular ve top vuruşlarıyla sürdürdüğü, yoğun aktivite içeren, aynı zamanda düşme ve çarpma tehlikelerine açık bir oyundur. Dolayısıyla standart formaların dışında voleybol sırasında kullanılması gereken belli ekipmanlar vardır. Araştırmalarla saptanmıştır ki spor sırasında oyuncuların hasar görmeye en müsait bölgeleri eklemleridir. Bu bölgeler aldıkları hasarlar sonucunda kırılmaya, kas yırtılmalarına ve tendon kopmalarına müsait olduklarından koruyucu ekipmanlarla desteklenmelidirler. Bacak kaslarını koruyacak çoraplar, diz ve dirsekleri koruyacak voleybol dizliği, voleybol dirsekliği kayma ve düşmeleri engellediği gibi sporcunun kolaylıkla koşmasını sağlayacak spor ayakkabıları en önemli ekipmanlardır.

Voleybol Ekipmanlarının Özellikleri

Voleybol Ekipmanlarının Özellikleri

Voleybol için uygun bir saha bulduktan sonra ilk düşünmeniz gereken voleybol filesi edinmektir. Voleybol filesinin temel birkaç özelliği olmalıdır. Bunlardan ilki eninin dokuz buçuk metre olması, diğeri ise boyunun bir metre yüksekliğinde olmasıdır. Bir metre yükseklik filenin orantılı bir şekilde asılabilmesi ve sağlamlığı için gereklidir. Dokuz buçuk metre uzunluk ise dokuz metrelik bir sahada asılı olacak bir file için herkesin aklına bir soru işareti getirebilir. Filenin saha boyundan daha uzun olmasının temel sebebi tamamen gergin konuma durmasını engellemektir. Çünkü böyle bir durum oluşursa bu gerginlik dolayısıyla fileye çarpan toplar sert bir şekilde geri dönecek ve bu da istenmeyen bir durum oluşturacaktır. Bu gerginliğin engellenmesi fileye çarpan topların daha yumuşak geri dönüşler yapmasını sağlar. Bir diğer etken ise file halatının kalitesidir. Voleybol filesi fiyatları en çok bu durumdan etkilenir. File halatının kalınlığı topun fileye vereceği hasarı azaltarak kullanım ömrünü uzatacaktır. Filenizi ve sahanızı hallettikten sonra uygun top seçimi yapmalısınız. Bu seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken topun dış yüzeyinin çok sert ve hasar verici bir malzemeden yapılmamasıdır. Zira voleybolcular sert vuruşla yaptıklarından elleri ve el bilekleri topun yüzeyi dolayısıyla hasar almamalıdır. Yumuşak yastıklı bir top yüzeyi darbeleri azaltır. ayrıca topun ağırlığı da önemlidir. Voleybol oynarken en edilmesi gereken unsur ise korunma ekipmanlarıdır. Bu ekipmanlar sporcuların ve amatör oyuncuların sağlıklı şekilde oyunlarını devam ettirebilmelerini garantiler. Korunma ekipmanlarının en başında voleybol dizliği gelir. Bu ürün diz bölgesini sarar ve üst kısmına sert bir plaka koyarak ekstra bir diziniz varmışçasına sizi darbelerden korur. Dizin beş santimetre altına ve üstüne dek uzanan bandajlar dizin dönmesi ya da çapraz bağların yırtılması gibi riskleri azaltırlar. Dizlikten sonra edinilmesi gereken ürün dirsekliktir. Voleybol dirsekliği dizlik ile aynı görevi görür. yalnız bu ürün kolun rahat etmesi için katlanma noktalarına daha fazla özen gösterilerek yapılmalıdır. Aksi takdirde oyundu düzgün şekilde kollarını kullanamaz ve oyununda sorunlar ortaya çıkar. Bu ürünlere teker teker ulaşabileceğiniz gibi voleybol dizlik ve dirseklik setine de sahip olabilirsiniz.

Koruyucu Ekipman Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Koruyucu Ekipman Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir koruyucu ekipmanın görevini tam yapması için kişiye uygun olması gerekir. Ayrıca belli yeterlilikleri de sağlamalıdır. Öncelikle ekipmanın kalitesine dikkat edilmelidir. Yeterince kaliteli malzemelerden üretilmemiş ekipman hızla hasarlanacak ve koruyucu özelliğini yitirecektir. Bir voleybol dizlik seti koruyucu özellik gösterecekse bandajlarının mutlaka belli bir kalınlık ve esneklikte olması gerekmektedir. Bandajlar kullananı rahatsız etmeyecek kadar esnemeli ancak uzvu korumak için sıkıca tutmalıdır da. Bunun için seçerken bandajların üretildiği maddelere dikkat edilmelidir. Eğer sadece dizlik değil voleybol dizliği ve dirsekliği de kullanacaksanız bu durumda kolluk için de aynı şey geçerli olacak yalnız kolların daha az sıkılması gerektiğini de unutmamak gerekecektir. Voleybol dizliği fiyatları ayrıca dizliğin koruyucu plakası ile de ilişkilidir. Bu plakaların hem koruyucu hem de ağırlık yapmayan cinsten malzemelerle üretilmesi gerekir. Eğer malzemeler çok ağır olursa hareketleri kısıtlayacaktır ama hafif malzemeler de darbe sonucu kırılmaya müsait olurlar. Voleybol dizliği ve kolluğu alırken dikkat gerektiren bir diğer husus da bunların bedenleri olduğudur. Voleybol dizlik beden ölçüleri kişiden kişiye değişir çünkü kıyafetler gibi bunlar da temelde vücuda giyilen aksesuarlardır. Bu ürünlerde almanız gereken bedeni bulmak için ölçüm tablosundan yararlanabilirsiniz. Fakat öncelikle kendi bedeninizi bulmalısınız. Bunun için bir mezura yardımıyla ölçüm yapabilirsiniz. Öncelikle tamamen dik konumda durum ve bacaklarınızı omuz genişliğinde serbest bırakmalısınız. Daha sonra mezurayı tam olarak diz kapağınızın ortasından ve bacak arkasındaki bölgeyi ortalayarak geçirebilirsiniz. Bu ölçümü kaydettikten sonra dizinizin hafifçe aşağısına inebilir ve burada da mezurayı dikkatlice fazla sıkmadan ayarlayabilirsiniz. Dirsekleriniz için de benzer işlemi uygulayarak ürünlerle ilgili bedeninizi bulabilirisiniz.