Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Ekran

için 154,024 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Bilgisayar Ekranı

Bilgisayar ekranı veya monitör bir bilgisayarın sahip olduğu en önemli parçalardan biridir. Bilgisayar ekranı olmadan cihaz kullanıcıları, veri girişi yapmaları halinde elde edecekleri çıktıları görüntüleyemezler. Bilgisayar ekranları işlemcisinin gönderdiği sinyalleri görselleştirir ve yine veri girişinin grafik ortamda yapılabilmesini mümkün kılar. Ev ve ofis kullanıcılarının sahip olduğu bütün masaüstü ve dizüstü modeller bir işletim sistemine sahiptir. Bu cihazlar genellikle Windows ve İOS işletim sistemi ile birlikte gelirler. Bu işletim sistemleri ise çok gelişmiş grafik arayüzleri ile birlikte çalışmaktadır. Yani kullanıcılar veri girişinin neredeyse tamamını grafik ortamda gerçekleştirirler. Bu sebeple günümüz kullanıcıları için bilgisayar ekranları vazgeçilmezdir. İyi bir bilgisayar ekranı kullanıcı deneyimini üst düzeye çıkarabilir. Bu sebeple özellikle oyun severlerin en çok önemsedikleri çevre ürünleri arasında bilgisayar ekranı bulunur. Bu ürünler ana cihaza bir kablo aracılığı ile bağlanırlar. Bazı cihazların kullanım alanına göre birden çok monitörü olabilir. Bu çevre birimleri gelişen teknoloji ile birlikte çok çeşitlilik kazanmıştır. Neredeyse küçük televizyona benzeyen ve çok derin CRT monitörler günümüzde yok denecek kadar azdır. Bunun yerine LED, OLED, LCD, PCI gibi gelişmiş teknolojilere dayanan, parlak görüntü veren ince paneller üretilmektedir. Bilgisayar ekran çeşitleri farklı boylarda olmaktadır. Bir elektronik aletin monitör boyu köşegenleri arasındaki mesafe ile ölçülür. Mesafe büyüdükçe alan da büyüyecektir. Bilgisayar ekranlarının kullanıcıya sunduğu görüntü kalitesini belirleyen en önemli etken cihazın çözünürlüğüdür. Çözünürlük arttıkça görüntü kalitesi de artmaktadır. Görüntü kalitesini arttıran diğer nokta ise bilgisayar ekran kartı kalitesidir. Yüksek kalitedeki kartlar daha iyi bir görüntü kalitesi verir. Hz değeri de hızlı görüntülerin kalitesi ile doğrudan ilgili olduğu için özellikle oyun severlerin monitör alırken dikkat ettiği bir değerdir. Monitör çeşitleri için sayfamızı inceleyebilir, farklı ürünlere göz atmak için aksesuar ve yedek parça sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bilgisayar Ekran Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgisayar Ekran Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgisayar ekranı ana cihazda işlenen bütün verinin görsel hale getirildiği ve kullanıcının bu veriyi anlık olarak görmesine olanak tanıyan çevre birimidir. Diğer bir değişle bir çıkış birimidir ve grafik sinyalleri görüntüye dönüştürür. Ancak dokunmatik özelliğe sahip bazı monitörler ile veri girişi de yapılabildiğinden bu cihazlar giriş birimi de olabilmektedir. Bir cihazın görüntü birimi olmaması halinde işlemci tarafından işlenen verinin kullanıcıya sunulması verinin kağıda yazdırılması şeklinde olabilmektedir. Bu ise özellikle cihazın kullanımını oldukça zorlaştırmaktadır. Bilgisayar ekran modelleri her işlemin görsel olarak yapılmasına imkan verdiği için kullanıcılara büyük bir hız ve rahatlık sağlar. Günümüzde ev, iş ve okullarda kullanılan masaüstü ve dizüstü modellerin büyük bölümünde Windows, İOS ve Linux işletim sistemi kuruludur. Bütün bu işletim sistemleri kullanıcıların ihtiyaç duydukları komutları görsel olarak gerçekleştirmesini sağlayan bir grafik arayüze sahiptir. Kullanıcılar fare veya klavye ile yaptıkları veri girişini anlık olarak bu ara yüzler sayesinde görebilmekte ve çıktıları da yine aynı hızda alabilmektedir. Bu işletim sistemleri kullanıcılar için daha önce hayati olan komutları bilme zorunluğunu neredeyse ortadan kaldırmış ve herkes için büyük bir kolaylık sağlamıştır. Bu yazılım teknolojisini ise ana cihaza bağlı bir bilgisayar ekranı olmadan kullanmak neredeyse imkansızdır. Bilgisayar ekran seçenekleri harici ve dahili olarak ikiye ayrılabilir. Masaüstü bilgisayarların birçok türü harici bir monitör kullanılmaktadır. Bunlar ana cihazın kasasına ve kasanın içinde bulunan ekran kartına bir kablo aracılı ile bağlanırlar. Kullanılan cihazın türüne göre VGA veya HDMI kablo ile bağlantı sağlanır. Bir bilgisayar ekranı gerek görülmesi halinde kolayca yenisi ile değiştirilebilmektedir. Cihazın sahip olduğu görüntü teknolojisine göre uygun bir ürün satın alarak bağlantı işlemini teknik bilgiye gerek duymadan yapabilirsiniz. Dizüstü modeller ile Apple'ın birçok cihazı dahili bir bilgisayar ekranına sahiptir. Yani monitörler bu ürünlere monte edilmiş olarak kullanıcılara sunulurlar. Genellikle çok ince olan bu görüntü birimleri fazla yer kaplamazlar. İhtiyaç halinde yenisi ile değiştirilmesi teknik bilgi gerektirir. Genellikle LED aydınlatma teknolojisini kullanan cihazların görüntü kalitesi yüksek olmaktadır. Dizüstü cihazlarda genellikle 14 ve 15 inç büyüklüğünde notebook ekran tercih edilebilir. Kullanım amaçlarından dolayı küçük üretilmeleri sebebi ile dizüstü cihazların bilgisayar ekranları da küçük olmaktadır. Kullanıcılar daha büyük bir görüntü birimine ihtiyaç duymaları halinde masaüstü bir cihazı da tercih edebilirler.

Bilgisayar Ekranları Nasıl Çalışır?

Bilgisayar Ekranları Nasıl Çalışır?

Bilgisayar ekranları bağlı oldukları bilgisayardan aldıkları verileri görüntüye dönüştürler. Bir bilgisayar ekranı tek başına görüntü oluşturmaz. Bunu ancak bir işlemciye sahip cihaz aracılığı ile yapabilir. İşlemciler ve ekran kartları verileri işleyerek görüntü birimine yollarlar. Bu sebeple cihazların görüntü kalitesini etkileyen araçlar arasında işlemci ve kart da bulunmaktadır. Bilgisayar ekranları kendilerine sinyal gönderen cihazlara bir kablo aracılığı ile bağlanır. VGA teknolojisini kullanan bilgisayar ekranları için VGA kablolara ihtiyaç vardır. Ancak çok büyük boyutta olan bu cihazlar günümüzde fazla tercih edilmemektedir. HD ve 4K cihazlar HDMI giriş ve çıkışlara sahiptir. Bu cihazları masaüstü makineye bağlamak için HDMI kabloya ihtiyaç duyulur. Bir masaüstü cihaza birden çok bilgisayar ekranını bağlamak da mümkündür. Ancak bunun için aynı cihazda birden çok HDMI çıkışının bulunması gerekir. Bu durum kartı ile birlikte gelen bir özelliktir. Dizüstü çeşitlerin görüntü birimleri cihaza entegre olarak kullanıcıya sunulmaktadır. Bu yüzden bu modelleri kullanırken bir ara kabloya ihtiyaç duyulmaz. Ancak VGA veya HDMI çıkışına sahip bir dizüstü bilgisayar harici bir görüntü birimine bağlanabilir. Böyle bir durumda harici birim dizüstü cihaza ait entegre laptop ekranı ile birlikte uyumlu olarak çalışacaktır. Benzer bir yöntem kullanılarak masaüstü veya dizüstü modelleri de akıllı televizyona bağlayarak görüntü almak mümkündür. Günümüzde birçok cihazda kullanılan ince panelleri mümkün kılan teknolojinin temelinde Liquid Crystal Display (LCD) vardır. Bu teknoloji temel olarak cihazın içinde bulunan sıvının elektrik yardımı ile harekete geçirilmesine dayanmaktadır. Bunlar genellikle kristal monitörler olarak da bilinirler. LCD teknolojisini temel alan diğer bir tür ise LED'dir. LED, bir arka aydınlatma teknolojisidir. Bu teknolojiye sahip bilgisayar ekranları her bir pikseli aydınlatmak için LED ışıkları kullanırlar. LED ekranlar fazla enerji harcamadıkları gibi çok fazla ısı da üretmezler. LCD teknolojisine dayanan diğer bir tür ise IPS'dir. IPS monitörler yüksek görüntü kalitesine sahiptir ve farklı açılardan bakıldığında dahi monitörde net bir görüntü görmek mümkündür. Ancak IPS cihazlar çok fazla enerji tüketebilirler. Bu sebeple özellikle batarya ile çalışan dizüstü cihazlar için çok uygun değillerdir. Aynı zamanda IPS'ler yüksek ısı yaydıkları için çevre dostu olarak da görülmemektedirler.

Bilgisayar Ekranlarının Görüntü Kaliteleri

Bilgisayar Ekranlarının Görüntü Kaliteleri

Bilgisayar ekran kalitesiyle bağlantılı olarak yüksek teknolojiye sahip bir televizyon kadar iyi bir görüntüye sahip olabilir. Görüntü kalitelerini belirleyen birkaç farklı etmen bulunmaktadır. Bu etmenler kullanıcıların tercihlerini doğrudan etkileyebilmektedir. Ofiste, evde veya oyun oynarken kullanılan cihazlar için farklı görüntü çözümleri bulmak mümkündür. Harici veya dahili bir bilgisayar ekranının görüntü kalitesi etkileyen en önemli özellik çözünürlüğüdür. Cihazın sahip olduğu çözünürlüğün yüksek olması kullanıcıya sunduğu görüntünün de daha net ve renklerin daha parlak olmasını sağlayacaktır. Bilgisayar ekranları 40x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024 gibi çözünürlük değerlerine sahip olabilmektedir. Aynı zamanda birden çok çözünürlük değeri ile çalışabilecek cihazlar da mevcuttur. Multisync adı verilen bu tür cihazlar yüksek bir çözünürlüğe ayarlandığında görünen nesneler küçülmekte ancak aynı alanda daha fazla nesne barındırabilmektedir. Windows ve İOS gibi işletim sistemleri kullananlar yüksek çözünürlüklü bir cihazda daha fazla pencere ile çalışabilmektedir. Cihazların görüntü kalitesini etkileyen diğer bir özellik ise büyüklükleridir. Bir monitörün büyüklüğü sol üst köşesinden sağ alt köşesine veya sağ üst köşesinden sol alt köşesine olan uzaklığı ile ölçülür. Genellikle ekranlar 14, 15.6, 17, 21 inç uzunluğuna sahiptir. 24 ve 27 inç boyutlarındaki daha büyük monitörler ise masaüstü cihazlar için üretilmektedir. Büyük bir görüntü birimi ile kaliteli görüntü alabilmek için çözünürlüğünün de yüksek olması gerekir. Aksi halde görüntü küçük karelere bölündüğü için pikselleşme denen sorun yaşanacaktır. Bu ise cihazdan sağlanan verimi ve kullanıcı deneyimini oldukça azaltır. Bilgisayar ekran ürünlerinden istenen kalitenin elde edilebilmesi için nokta aralığına da dikkat edilmesi gerekir. Çünkü bu cihazlarda küçük nokta aralığı yüksek netlik anlamına gelmektedir. Eski teknolojilerde bu aralık 0.39 mm iken günümüzde bu oran 0.28 mm'ye kadar azaltılmıştır. Görüntü kalitesi üzerinde etki yapan diğer bir özellik ise monitör yenilenmesidir. Bu özellik saniye başına yenilenen kare sayısı anlamına gelmektedir ve Hertz değeri ile ölçülür. Standart bir monitör saniyede 60 kare değiştirebilir. Yani 60 Hz değerine sahiptir. Daha gelişmiş modellerde bu değer 144 Hz veya 240 Hz kadar çıkmaktadır. Yüksek Hertz değerleri hızlı görüntülerin seyredilmesi veya hızlı bir oyunun oynanması sırasında büyük önem taşır. Düşük hertz değerleri böyle bir durumda bulanık bir görüntü verir. Bu sebeple hertz değeri genellikle oyun severlerin dikkat ettiği bir özelliktir. Ofis kullanıcıları ise Hertz değerlerinden çok fazla etkilenmeyebilir. 60 Hz değeri ile günlük işlerini yaparken titreme ve görüntü kaybı olmadan çalışmak mümkündür. İşletim sistemleri genellikle görüntüyü 60 Hz değerine ayarlarlar. Eğer daha yüksek hertz değerlere sahip bir cihaz kullanıyorsanız işletim sisteminiz üzerinden bu değeri değiştirmeniz yerinde olacaktır. Bir monitör görüntüyü oluşturmaz sadece kendisine gönderilen sinyalleri dönüştürür. Diğer işlemler gibi girilen verinin grafik değerlere dönüştürülmesi cihaz tarafından gerçekleştirilir. Bu sebeple ürünün sahip olduğu donanım görüntü kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir. Yüksek teknolojiye sahip bir HD veya 4K ekran olsa dahi buna uygun bir ekran kartı olmaması halinde sahip olunan cihazdan yeterli verim alınamaz. Bu yüzden bilgisayar ekranlarını kartları ile birlikte düşünmek yerinde olacaktır. Piyasada HD ve 4K kalitesinde görüntü veren kartları bulmam mümkündür. Bu kartların HDMI çıkışları olduğu unutulmamalıdır. Kartları kasaya doğru bir şekilde monte etmek bazen sorun oluşturabilir. Bu sebeple ekran kartı tutacağı gibi aparatlardan faydalanmak uzun sürede sorun yaşamamak için gereklidir. Dizüstü modellerin ise notebook ekran paneli gibi farklı parçalara ihtiyacı vardır. Bu paneller LED'li kısmın içerisine yerleştirildiği çerçevelerdir. Panelin büyüklüğü mutlaka dizüstü cihazın büyüklüğü iyi uyumlu olmalıdır. Aksi halde montaj sırasında sorun yaşanacaktır.

Dizüstü Bilgisayar Ekranı Çeşitleri Nelerdir?

Dizüstü Bilgisayar Ekranı Çeşitleri Nelerdir?

Lenovo ve Casper gibi bir çok firma dizüstü kullanıcılarına yönelik olarak monitör üretmektedir. Bunlar dizüstü bilgisayar yedek parçaları olarak satılmaktadır. Bu yedek parçaları dizüstü bilgisayarlarla uyumlu olacak şekilde 14, 15.6, 17 inç boyutlarında üretilmektedir. Kullanıcılar zaman içinde yıpranan, çizilen veya kırılan cihazları yenileri ile değiştirmek isteyebilirler. Aynı zamanda yeni modelleri dizüstüne taşıyarak daha iyi bir görüntü almak isteyebilirler. Bunun için notebook panelleri satılmaktadır. Panellerin dizüstü cihazlara montajı teknik bilgi gerektirmektedir. Yeni bir panel almadan önce bunu göz önünde tutmak gerekir. Notebook panelleri dizüstü cihazdaki soketlere bağlanır. Bu soketler işlemciden gelen sinyalleri panele gönderirler. Bu soketler bazı cihazlar için 30 pin bazıları için 40 pin gibi değerlere sahiptir. Aynı sayıda pine sahip olmayan bir panel dizüstü cihaz ile uyum sağlamayacaktır. HP bilgisayar ekranları ve ASUS bilgisayar ekranlarını kendi markalarına ait modeller ile kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Görüntü kalitesine göre farklı paneller satın alınabilir. Full HD paneller 1920 x 1080 çözünürlüğe sahiptir. 1366 x 768 gibi daha düşük değerlere sahip paneller de vardır. Bu panellerin görüntü kalitesi ve boyutu fiyatlarını doğrudan etkilemektedir. Casper bilgisayar ekran fiyatlarını ve Lenovo bilgisayar ekran fiyatlarını diğer modeller ile birlikte inceleyebilirsiniz. Kullandığınız cihazın markasına göre Dell, Acer ve Samsung bir panel de bulabilirsiniz. Birçok markanın hem LED hem de IPS bilgisayar panelleri vardır. LED ve IPS teknolojisi çözünürlük ile birlikte görüntü kalitesini doğrudan etkileyen diğer bir özelliktir. Bazı markaların ürettiği dokunmatik LCD ekranları satın alarak cihazına dokunmatik bir özellik kazandırabilmeniz de mümkündür.

Masaüstü Bilgisayar Ekranı Modelleri Nelerdir?

Masaüstü Bilgisayar Ekranı Modelleri Nelerdir?

LG, Acer, Philips, Everest, Lenovo gibi bir çok firma masaüstü kullanıcılarına yönelik ekranlar üretmektedir. Bunların büyük bir kısmı 16:9 geniş formattadır. Bununla birlikte oyun severlere yönelik olarak üretilen ultra geniş panoramik olarak tanımlanan daha geniş bilgisayar ekranları de vardır. Bu cihazlar 16:9 formatındakilere göre %30 oranında daha geniş bir yüzeye sahiptir. Ultra geniş özelliğe sahip olan bazı modeller aynı zamanda kavisli olarak üretilmektedir. Bunlar kullanıcıyı her yönden sararak daha rahat bir kullanım sağlamakta ve görüntü deneyimini arttırmaktadır. Oyunculara yönelik bu ürünler 3440x1440 gibi yüksek çözünürlük değerlerine ulaşabilmektedir. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken nokta bilgisayar ekranlarının Hertz değerleridir. Bu tür cihazlarda hertz değerleri 144 Hz ile neredeyse standart hale gelmiştir. Bunun yanında 244 Hz cihazlar çok fazla tercih edilmektedir. Sahip oldukları bu değerler bilgisayar ekran fiyatlarını da etkilemektedir. Bilgisayar ekran boyutları dışında çözünürlük ve hertz değeri arttıkça ürünün fiyatı farklılaşabilir. Oyun gibi yüksek grafik değerleri gerektiren programlara ihtiyaç duymayan kullanıcılar 60 Hz değerindeki ürünleri tercih edebilirler. Bunun yanında geniş monitörün her türlü kullanıma sağladığı çeşitli avantajlar vardır. Bu cihazlar öncelikli olarak gözünün doğal olarak sahip olduğu açı ile uyumludur. Bu yüzden gözü daha az yorar. Böyle bir cihaz kullanıyorsanız aynı anda birden çok pencere açmanız mümkün olacaktır. Bu tür cihazlar bir MS Office dosyasını ve PDF'i aynı anda incelemek için kullanılabilir. Çok sayıda firma 21, 24, 27 inç büyüklüğünde monitörler üretmektedir. Büyüklükleri arttıkça ağırlığı da artmaktadır. Bazı 24 inç monitörler 5 kilodan daha ağırdır. Bu yüzden cihazın kullanılacağı yeri önceden göz önüne almak yerinde olacaktır. İnç değerinden büyüklüğü ürünün fiyatını da doğrudan etkilemektedir. Ancak asıl olarak kullanılan cihazda kullanılan diğer teknolojilere dikkat edilmesi gerekir. Bazıları G-sync ve FreeSync özelliğine sahiptir. Bu özelliğe sahip monitörler bilgisayarın ekran kartı ile uyumlu çalışarak maksimum kare hızını ayarlarlar. Ancak bunun için kartın da aynı özellikte olması gerekir. G-sync özelliği olan cihazlar piyasada sıkça rastlanan NVIDIA kartlar ile uyum gösterir. FreeSync ise AMD firmasının ürettiği bir teknolojidir ve bu firmaya ait kartlar ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Yüksek görüntü kalitesi arayan kişiler Full HD ve IPS teknolojisini tercih edebilirler. Full HD ekran çeşitleri 1920 × 1080 çözünürlük değerlerine sahiptir. Bundan daha yüksek 4K değerine sahip masaüstü monitörleri de vardır. IPS teknolojisi neredeyse standart hale gelmiştir ve gelişen teknoloji ile birlikte daha önce karşılaşılan birçok sorun IPS ile çözülmüştür. Siz de kendinize uygun bilgisayar ekran alternatifleri ve yedek parçalarını sayfamız üzerinden görüntüleyebilir, ihtiyacınız olan ürünün detaylı incelemesini yaparak satın alma işleminde bulunabilirsiniz.