Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sizin için geliştirmelere devam ediyoruz, keyifli alışverişler.
Bebekler için özellikle beslenme çağının en önemli ürünlerinden biri biberondur. İlk 6 ay anne sütü ile beslenen bebekler bu süreçten sonra biberon ile beslenmeye başlar. Biberon içine konan sıvının bebeğin rahatlıkla emebileceği tarzda üretilmiş bir üründür. Süt, su ve sıvılaştırılmış bebek mamalarını kolaylıkla biberon yarımı ile bebeğinize verebilir, bebeğin beslenmesinde önemli bir rol üstlenmiş olursunuz. Bebek biberon çeşitleri içerdiği özellikler ile bebeğinizin rahat bir kullanım gerçekleştirmesine imkân tanır. Anne sütünün yetersiz geldiği noktalarda, annenin bazı rahatsızlıkları yüzünden bebeğini emziremediği durumlarda, göğüs ucu problemleri yaşanıyorsa biberon kullanılabilir.
Bebek biberonları bebeğe zarar verebilecek materyallerden üretilmemelidir. Ebeveynler özellikle bebeğin beslenmesi ile doğrudan ilişkisi olduğundan bebek için biberon seçimi yaparken titiz davranmalıdır. Bebek için biberon alınmadan evvel alınmadan evvel dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Biberonun şekli ve boyutu, üretildiği malzeme, emziğinin yapısı ideal biberon ve aksesuarları seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelmektedir. Biberonun şekli, biberonun temizliğinin yapılması açısından önemlidir. Bebeğinizin her beslenme seansından sonra biberon temizlenmeli ve her kullanım öncesi biberonun temizliği kontrol edilmelidir. Biberon kolay temizlenebilir bir şekilde ise ebeveyn biberonu rahatlıkla temizleyebilir. Seçilecek biberonun hacminin bebeğin yaşına göre belirlenmesi gerekir. Beslenme sıklığı daha çok olan daha büyük bir bebek için hacmi daha geniş biri biberon seçilmelidir. Bebek biberon temizliği, bebek sağlığı açısından önemli bir husustur. Biberonun hangi materyalden yapıldığına da dikkat etmek gerekmektedir. Biberon üretimi genel olarak iki malzemeden yapılmaktadır; cam ve plastik. Cam biberonlar, bebeğin sağlığı açısından bir sorun teşkil etmez. Günümüzde üretilen bebek biberonlarının çoğu, ısıya dayanıklı camdan üretilmektedir. Cam biberonların ana malzemesi saf borosilikat camdır. Bu tip biberonların içeriğinde ağır metal ve BPA yoktur. Böylelikle bebek sağlığına gayet uygun üretilmiş biberonlardır. Eğer tercihiniz plastik biberon ise polipropilen maddesinden üretilmiş bir biberon tercihiniz olmalıdır. Polipropilen biberonların bebek sağlığına olumsuz hiçbir müdahalesi yoktur. Polipropilen hafif ve dayanıklı bir maddedir. Bundan ötürü de ebeveynlerin sıklıkla tercih ettikleri biberon çeşitlerinden birisidir. Bebek biberon emzik de dikkatle incelenmesi gereken biberon bölümlerinden biridir. Biberon emzikleri iki farklı çeşit malzemeden üretilebilmektedir. Bunlar; kauçuk ve silikon. Her iki malzeme de bebek sağlığı için bir tehdit teşkil etmez. Silikon malzeme, kauçuk malzemeye göre daha dayanıklı olduğundan daha fazla tercih edilir. Emziklerin şekli de seçim aşamasında oldukça önelidir. Yuvarlak uçlu ve damaklı emzikler tercih edilebilir modeller içerisindedir. Damaklı biberonlar, hava alan yapıları sayesinde kolik oluşumunu engeller. Hava almayan biberon emzikleri bebeğin vücudunda gaz oluşmaması açısından önem taşır. Gaz, bebeklerin sıklıkla yaşadığı problemlerden biridir. Gazını çıkartamayan bebek rahatsızlık duyacak ve bunu ağlayarak dışa vuracaktır. Biberon emziğinin akışkanlık durumu, bebeğin yaşına göre değişebilir. Yaşça büyük bebeklerin kullandığı biberonlarda bu akışkanlık daha sık olmalıdır. Küçük yaşta bebekler de ise bu akışkanlık daha az gerçekleşmelidir. Sayfamızdan Avent bebek biberon çeşitlerine de göz atabilirsiniz.
Bebek biberon modelleri, biberonun şekli, markası, hacmi, kullanacak bebeğin yaşı gibi özelliklere göre, bazı değişkenlikler içerebilir. Bebeğin yaşına gör değişen modellerde dikkat edilmesi gereken şey biberonun bebeğinizin yaş skalasına uygun üretilmiş olmasıdır. Bebeğin hızlı gelişimi göz önüne alındığında belli periyotlarla değiştirmeniz gereken biberona özgü olarak farklı modeller üretilmektedir. Örneğin; 2 aylık bebek biberonu modeli, 2 aylık bir bebeğin kullanabileceği özellikleri içermelidir. Bebek ilk 2 ayını geride bıraktığı süreçten sonra artık yeni doğan bebek sınıfından çıkar. Bu durum da bebeğin beslenme düzeninde değişime gidilmesi demektir. Doktor tavsiyesi altında bebeğin alacağı günlük besin miktarı belirlenir. Besin düzeninde yaşanacak artış bebeğin biberonunun da değişmesi anlamı taşır. 2-3 aylık bebekler için ortalama 250 ml bir biberon önerilir. Model tercihinizin cam veya plastik olması bebeğin yaşına göre önem taşımaz. Isıya dayanıklı ve kaliteli malzemeden üretilmiş olması yeterlidir. Bebeğin besine olan ihtiyacının artış göstermesi de, bebek emziğinin bulunduğu kısımdaki deliğin daha büyükçe olması anlamı taşır. Bebek 2-3 ayı geçtikten sonra orta akışkan bir emzik modeli olan biberon kullanılmalıdır. Bebeğin doğru akışkanlığa sahip bir biberon kullanması önemlidir. 2-3 aylık bir bebek anne memesinden emer gibi biberonu emeceği için buna dikkat edilmelidir. Damaklı biberon modelleri havalandırma sistemleri sayesinde bebeğinizi kolik derdinden kurtarmış olur. Gaz yapmayan bebek biberonu ile beslenen bebeklerde hava yutma ve buna bağlı gaz sorunu oluşmaz. Diğer bebek biberonu özelliklerine baktığımızda bebek için oldukça faydalı özellikler olduğunu görmekteyiz. Anne memesine benzeyen, patentli hava dolaşım sistemine sahip, emzirme sırasında uzayan emziğe sahip, sıcak-soğuk şok dalgasına dayanıklı, ekstra esnek olması gibi özellikler farklı biberon modellerinde görülebilen özelliklerdir. Biberon alırken genellikle birden fazla biberon alınması önerilmekledir. Bebek biberon seti bu tip fazla alımlar için uygundur. Setler farklı yaş gruplarına göre üretilmiştir. Bu setlerin alınması farklı zamanlarda biberon arama derdinize de son verecektir. Dr. Browns bebek biberon seçenekleri de fiyat alternatifleri ile sizleri bekliyor.
Bebeği hastalıklardan korumak için bebek biberon temizliğini her kullanımdan sonra yıkamanız gerekmektedir. Bebeğin biberonunda biriken süt kalıntıları bakteri toplamaya müsait olabilir. Biberon önce bol su le yıkanmalıdır. Biberon emziği, biberondan çıkartılmalı ve ayrı ayrı temizlenmelidir. Süt kalıntılarını temizlemek bir fırça yardımı ile çok daha kolay olur. Bebeğin biberonundaki bakteri oluşumu sadece sıcak su tutularak önlenemez. Biberon sterilize edilmelidir. Biberon şişesi, emzik, biberona takılan diğer aparatlar çıkartılıp ayrı ayrı sterilize edilmelidir. Bu işlem için bir tencere alıp içini su ile doldurun. Tencerenin içindeki su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynayınca tüm biberon aparatlarını kaynayan suyun içine bırakın. Tüm parçalar suyun içine batmalı. Yaklaşık 25-30 dakikalık bir süre boyunca tüm parçaları kaynatın. Kaynama işlemini bitirdikten sonra bir maşa yardımı ile ürünleri alın. Bu işlemi yaptığınız tencere sadece bu işleme özel olmamalı. Tencereyi daha sonra başka işlemler için kullanmayın. Biberon temizleyeceğiniz fırçayı seçerken ucunun yarım şekilde olmasına dikkat edin. Eğer temizlik sırasında deterjan kullanacaksanız parfüm, klorür, paraben içermeyen deterjanlar kullanın. Organik bileşenli temizlik ürünleri bu noktada işinizi görecektir. Temizlenme işlemi bittikten sonra biberonlar temiz bir bez yardımı ile kurulanır. Sterilize işlemi biten bir biberonu, bebeğinizin beslenmesinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Biberonları kuru muhafaza etmeli, içerisinde mama veya süt artıkları ile bırakmamalısınız. Bebek biberon markaları farklı özellikler barındırsa da temizlenme işlemi hepsi için aynıdır. Kendi biberonunu kendi kullanabilen çağda olan bir bebek için kullanılacak biberonda, iki tarafta bir tutacak olması önemlidir. Bu tutacak, biberonun çocuğun elinden kaymasına veya düşmesine engel olur. Bebek biberon fiyatları markaya, ürün kalitesine ve ambalaj içeriğine göre değişkenlikler gösterebilir. Bebek biberon ürünlerini daha detaylı bir biçimde inceleyip, ürünler hakkında kullanıcı yorumlarını okumak için sayfamıza göz atabilirsiniz. Böylelikle yapacağınız bebek biberonu seçiminde farklı görüş ve önerileri göz önünde bulundurup tercihinizi yapabilirsiniz.