x

n11 Reklam Rehberi

Binlerce satıcı mağaza, bir e-ticaret açık pazar platformu olan n11.com’da milyonlarca ürününü satışa sunar.

n11.com’da satış yapan mağazalar, birbirinden farklı ürünü diğer rakip mağazalar arasında öne çıkarmak, kullanıcıların dikkatini çekmek ve daha üst sıralarda yer alabilmek için reklam çeşitlerini kullanmayı tercih eder.

Siz de reklam çeşitlerini kullanmaya başlayarak daha fazla kullanıcıya ulaşabilir, ürünlerinizin görünürlüğünü artırabilir ve daha çok trafik elde edebilirsiniz.

Mağaza Yönetim Paneli’ndeki Reklam Yönetimi alanından reklam çeşitlerimize ulaşabilirsiniz.

1) Kategoride Öne Çıkanlar Reklamı

KATEGORİDE ÖNE ÇIKANLAR REKLAMI NEDİR?

Ürünlerinizi, n11.com’daki kategori sonuç sayfalarında Öne Çıkanlar başlığı altındaki özel alanlarda sergileyen bir reklam çeşididir. Her kategori kırılımı için bu alanda 5 adet ürün gösterilir.

BİLMENİZ GEREKENLER NELERDİR?

  • Kategoride Öne Çıkanlar alanındaki 5 kutu içerisinde yer almanız, rakiplerinizin verdiği günlük bütçe, ürün başına teklif ve rakibinizin mağaza ve ürün başarısına bağlıdır.
  • Reklam verilen ürünü ön sayfa ve sıralardaki Kategoride Öne Çıkanlar alanına taşımak için günlük bütçenizi ve ürün başına tekliflerinizi artırabilirsiniz.
  • Ürün başına verdiğiniz teklif tutarının günlük bütçenize eşit veya günlük bütçenizin altında olması gerekir.
  • Her ürüne birden fazla alt kategori seçip ayrı reklamlar vererek, reklamlarınızın daha fazla kullanıcıya gösterilmesini sağlayabilir ve satış ihtimalinizi artırabilirsiniz.

NASIL REKLAM VERİLİR?

  • 1. n11 Reklam sayfasına girin.
  • 2. Satıcı Ofisi'nde Reklam Yönetim >> Kategoride Öne Çıkanlar’a tıklayın.
    • 2.1 Açılan yeni sayfa sizi Reklam.n11.com adresine yönlendirecektir.
    • 2.2 Dilerseniz, doğrudan Reklam.n11.com adresinden de giriş yapabilirsiniz.
    • 2.3 Siteye giriş yaptğınızda ana sayfa açılır.
    • 2.4 Ana sayfanın sol köşesinde yer alan REKLAM VER butonuna tıklayarak Kategoride Öne Çıkanlar reklam modeli ile reklam vermeye başlayabilirsiniz.
    • 2.5 Dilerseniz sayfanın sol tarafında yer alan Reklam Takibi >>> Kategoride Öne Çıkanlar alanına gelip Kategoride Öne Çıkanlar Reklam Ver butonuna tıklayarak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

REKLAM VERME AŞAMALARI NELERDİR?

1. ÜRÜN SEÇİMİ

Ürünlerinizi bulabilmeniz için, ürün adı/ürün kodu ürünün yer aldığı kategori bilgilerine yer verilir. “Sırala” butonuna tıklayarak “En Çok Satanlar, En Az Satanlar, En Çok Yorum Alanlar, En Son Güncellenenler” gibi arama detaylarına ulaşabilirsiniz.

Ürün Seçimi alanındaki detaylı filtrelemeler ile ürün fiyatı, stok adedi, reklam durumu ve ücretsiz kargolu ürünlerinize göre arama yapabilirsiniz.

2. TARİH SEÇİMİ

Bu sayfada Kategoride Öne Çıkanlar reklamı için başlangıç ve bitiş tarihlerini seçebilirsiniz. Başlangıç ve bitiş tarihlerini belirledikten sonra, reklamın yayınlanmasını istemediğiniz bir gün varsa bu tarih aralığından çıkarabilirsiniz. Ayrıca, toplu tarih seç özelliğiyle, Bu Ay – 1 Ay – 3 Ay – 6 Ay – 1 Yıl seçenekleri arasından da seçim yapabilirsiniz. Yaptığınız seçimleri son adımda değiştirebilirsiniz.

3. KATEGORİ & TEKLİF SEÇİMİ
  • Bu sayfa, günlük bütçenizi ve seçtiğiniz ürünler/ürünleriniz için gösterilmesini istediğiniz kategori ve alt kategorilerini belirleyeceğiniz sayfadır. Günlük bütçe, Kategoride Öne Çıkanlar reklamınız için vermiş olduğunuz bütün ürünlerin ortak bütçesidir. Yani, belirlediğiniz günlük bütçe tutarı, hesabınızdan yalnızca bir ürün için çekilmez, seçtiğiniz bütün ürünler için ilgili tutar çekilir.
  • Reklamlarınız gösterildikçe kelime başına verdiğiniz teklif, günlük bütçenizden düşer. Günlük bütçenizin tamamı harcanmazsa, kalan tutar gün sonunda size iade edilir. Günlük bütçenizin tamamı harcanırsa, reklamlarınız o gün için durdurulur.
  • Bütçe seçimi yaptığınız ekranda sergilenen ürünleriniz için kategori ve teklif seçimi yapmalısınız. Ürününüzün yanında bulunan “Kategori Seçin” ve “Teklif Verin” yazısına tıklayın.
  • Tıkladıktan sonra açılan ekranda, ürününüz n11 kategori ağacında hangi kategoriye tıklandıktan sonra çıksın istiyorsanız, o kategoriyi ve/veya alt kategorileri seçmeniz beklenmektedir.
  • Her ürün için birden fazla kategori veya alt kategori seçebilir, reklamlarınızın daha fazla kullanıcıya gösterilmesini sağlayabilir ve satış fırsatınızı artırabilirsiniz.
  • Kategori seçimi yaptıktan sonra her kategori özelinde bir teklif belirleyin. Reklam sıranızın belirlenmesinde vereceğiniz teklif tutarının rekabetçi olması önemlidir. Ürün başına verdiğiniz teklif tutarınızın günlük bütçenizin altında olması gerekir. Teklifiniz ne kadar yüksek ise ürününüzün ön sayfalarda ve kutularda çıkma olasılığı da o kadar artar. Her kategori özelinde sizin için önerdiğimiz teklif bulunmaktadır.
    Önerilen Teklif: Sizin ürünleriniz ile rakiplerinizin ürünleri arasında reklam sırasının belirlenmesinde size yol göstermesi için önerdiğimiz ortalama tutardır. Size ipucu niteliğinde olan ve ürün başına tekliflerin düşük, normal ya da yüksek olduğunu belirten uyarıları bu ekranda görebilirsiniz. Bu uyarılar seçili ürünlerinizin bulunduğu kategorilerde rakiplerinizin verdiği tekliflere göre oluşturulur. Örneğin, X ürünü için verdiğiniz 2 RP ürün başına teklif, o ürünün bulunduğu kategoride reklam veren diğer rakiplerinize göre düşükse düşük, ortalamaysa normal, yüksekse yüksek uyarısı verilir.
  • Bütün bu işlemler sonrasında Kaydet ve Diğer Ürüne Geç alanlarına tıklayıp işlemlerinizi kaydedebilirsiniz.
4. ONAY
  • Bu alanda ürünleriniz ve seçtiğiniz reklamın özellikleri yer almaktadır.
  • Reklam yayın sürenizi, tarihi, günlük bütçenizi, kategorinizi, teklifinizi bir önceki sayfalara gitmeden değiştirebilir ya da reklam verdiğiniz üründen vazgeçip değiştirebilir ya da silebilirsiniz.
  • Reklam vermek için seçtiğiniz ürünleri ve ürün detaylarını düzenleyebilir, “Reklamı Oluştur” butonuna tıklayarak reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.
  • Verdiğiniz reklamlar ertesi gün yayına girer.
  • Ana sayfada Kategoride Öne Çıkanlar analiz ekranlarına ulaşabilirsiniz.

KATEGORİDE ÖNE ÇIKANLAR REKLAMININ ANALİZİ NASIL YAPILIR?

Analiz sayfasına nasıl ulaşırım?

Reklam Takibi >>> Kategoride Öne Çıkanlar sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan sayfa, Kategoride Öne Çıkanlar reklamına ait analiz sayfasıdır.

Bu sayfada, reklam gösterim özeti grafiği, mevcut reklam puanınız, günlük bütçe miktarınız, reklam taslakları, yayında olan reklamlar, yayımlanacak reklamlar ve biten reklamlar yer alır.

Reklam Gösterim Özeti Grafiği: Ürünlerinizin aldığı toplam gösterim, reklamlı ürün adedi ve maliyetlerinizin özeti yer alır. Dilerseniz bu grafik üzerinden, kategori adına ya da tarihe göre filtreleme yapıp ne kadar görüntülenme aldığınıza da bakabilirsiniz.

Yayında Olan Reklamlar: Bu sekmede, o gün içerisinde yayında olan tüm reklamlı ürünlerinizi bulabilirsiniz. Bu alandan güncel maliyet bilgisi, stok, ürünlerinize hangi kategorilere uyguladığınıza ve başlangıç - bitiş tarihlerinizi görüntüleyebilirsiniz. Üç nokta işaretine tıklayarak reklamı sonlandırabilir, reklam detayına gidebilir veya reklamlı kategorilerin analizini görebilirsiniz.

"Reklam Detayına Git" butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda verdiğiniz ürünlerin kategori isimleri, başlangıç-bitiş tarihi, o ürün için verdiğiniz teklif tutarını görüntüleyebilir, değiştirmek isterseniz de bu ekran üzerinden ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Verdiğiniz teklif tutarı, rakiplerinizin teklif tutarına göre hesaplanarak belirlediğiniz teklif tutarının düşük, normal, yüksek olup olmadığını göstermektedir.

Detaylı Ara butonuna tıklayarak başlangıç - bitiş tarihini ayrı ayrı seçebilir, ürün fiyatı, stok, reklam verilen kategoriler, toplam reklamlı ürün gösterimi, toplam reklam maliyeti ve reklamın bitmesine kalan süreye göre filtreleme de yapabilirsiniz. Sadece ücretsiz kargolu ürünlerinizi görmek içinse “Ücretsiz Kargolu Ürünlerim” seçeneğine tıklayarak filtreleme işleminizi yapabilirsiniz. Ekranda yer alan bilgilerin Excel dosyası versiyonuna ulaşmak için “Analiz Raporu İndir” butonuna tıklayın.

Yayımlanacak Reklamlar: İleri tarihler için düzenlediğiniz ve planladığınız Kategoride Öne Çıkanlar reklamlarınızı bu sekmede bulabilirsiniz. Bu alandan da güncel maliyet bilgisi, stok, ürünlerinize hangi kelimeleri uyguladığınıza, başlangıç - bitiş tarihlerini görüntüleyebilirsiniz. Üç nokta işaretine tıklayarak reklamı sonlandırabilir, reklam detayına gidebilir veya reklamlı kategorilerin analizini görebilirsiniz.

"Reklam Detayına Git" butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda verdiğiniz ürünlerin kategori isimleri, başlangıç-bitiş tarihi, o ürün için verdiğiniz teklif tutarını görüntüleyebilir, değiştirmek isterseniz de bu ekran üzerinden ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Verdiğiniz teklif tutarı, rakiplerinizin teklif tutarına göre hesaplanarak belirlediğiniz teklif tutarının düşük, normal, yüksek olup olmadığını göstermektedir.

Detaylı Ara butonuna tıklayarak başlangıç - bitiş tarihini ayrı ayrı seçebilir, ürün fiyatı, stok, reklam verilen kategoriler, toplam reklamlı ürün gösterimi, toplam reklam maliyeti ve reklamın bitmesine kalan süreye göre filtreleme de yapabilirsiniz. Sadece ücretsiz kargolu ürünlerinizi görmek içinse “Ücretsiz Kargolu Ürünlerim” seçeneğine tıklayarak filtreleme işleminizi yapabilirsiniz. Ekranda yer alan bilgilerin Excel dosyası versiyonuna ulaşmak için “Analiz Raporu İndir” butonuna tıklayın.

Biten Reklamlar: Bu sekmede, o güne kadar vermiş olduğunuz ve artık yayında olmayan, yayından kalkmış tüm reklamlı ürünlerinizi bulabilirsiniz. Bu alandan da güncel maliyet bilgisi, stok, ürünlerinizi hangi kategorilerde gösterdiğinize ve reklam başlangıç - bitiş tarihlerini görüntüleyebilirsiniz. Üç nokta işaretine tıklayarak reklamı tekrarlayabilirsiniz, reklam detayına gidebilir veya reklamlı kategorilerin analizini görebilirsiniz.

“Reklam Detayına Git” butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda reklam verdiğiniz ürünlerin kategori isimlerini, başlangıç-bitiş tarihlerini ve toplam ne kadar gösterim aldığını görüntüleyebilirsiniz. Detaylı Ara butonuna tıklayarak başlangıç - bitiş tarihini ayrı ayrı seçebilir, ürün fiyatı, stok, reklam verilen kategoriler, toplam reklamlı ürün gösterimi, toplam reklam maliyeti ve reklamın bitmesine kalan süreye göre filtreleme de yapabilirsiniz. Sadece ücretsiz kargolu ürünlerinizi görmek içinse “Ücretsiz Kargolu Ürünlerim” seçeneğine tıklayarak filtreleme işleminizi yapabilirsiniz.

Ekranda yer alan bilgilerin Excel dosyası versiyonuna ulaşmak için “Analiz Raporu İndir” butonuna tıklayın.

2) Aramada Öne Çıkanlar Reklamı

Nedir?

Ürünlerinizi, n11.com’daki arama çubuğuna bir anahtar kelime yazarak arattıktan sonra, arama sonuç sayfalarında Öne Çıkanlar başlığı alanlarında sergileyen bir reklam çeşididir. Her anahtar kelime için bu alanda 5 ürün gösterilir.

Bilmeniz Gerekenler Nedir?

  • Aramada Öne Çıkanlar alanındaki 5 kutu içerisinde yer almanız rakiplerinizin verdiği günlük bütçe, ürün başına teklif ve rakibinizin mağaza ve ürün başarısına bağlıdır.
  • Reklam verilen ürünü ön sayfa ve sıralarda yer alan Aramada Öne Çıkanlar alanına taşımak için günlük bütçenizi ve ürün başı tekliflerinizi artırabilirsiniz.
  • Ürün başına verdiğiniz teklif tutarının günlük bütçenizin altında olması gerekir.
  • Her ürüne birden fazla kelime seçerek reklamlarınızın daha fazla kullanıcıya gösterilmesini sağlayabilir ve satış ihtimalinizi artırabilirsiniz.
  • Reklam verdiğiniz ürünü n11 sayfalarında Aramada Öne Çıkanlar alanlarında göremiyorsanız bunun sebebi, bütçenizin biterek ürünlerinizin o gün için kapanmasıdır.

Nasıl Reklam Verilir?

  • 1. n11 Reklam sayfasına girin.
  • 2. Satıcı Ofisi'nde yer alan Reklam Yönetimi sekmesindeki Aramada Öne Çıkanlar’a tıklayın.
    • 2.1. Açılan yeni sayfa sizi Reklam.n11.com adresine yönlendirecektir
    • 2.2. Dilerseniz, doğrudan Reklam.n11.com adresinden de giriş yapabilirsiniz
    • 2.3. Siteye giriş yaptğınızda ana sayfa açılır
    • 2.4. Ana sayfanın sol köşesinde yer alan REKLAM VER butonuna tıklayarak Aramada Öne Çıkanlar reklam modeli ile reklam vermeye başlayabilirsiniz.
    • 2.5. Dilerseniz sayfanın sol tarafında yer alan Reklam Takibi > Aramada Öne Çıkanlar alanına gelip Aramada Öne Çıkanlar Reklam Ver butonuna tıklayarak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Reklam Verme Aşamaları Nelerdir?

1. Ürün Seçimi

  • Sergilenen ve reklam vermek istediğiniz ürünlerinizi seçin. İstediğiniz kadar ürün seçimi yapabilirsiniz. Seçtiğiniz bu ürün için istediğiniz kadar anahtar kelime de satın alabilirsiniz.
  • Ürünlerinizi bulabilmeniz için, ürün adı/ürün kodu/mağaza kodu, ürünün yer aldığı kategori bilgilerine yer verilir. “Sırala” butonuna tıklayarak “En Çok Satanlar, En Az Satanlar, En Çok Yorum Alanlar, En Son Güncellenenler” gibi arama detaylarına ulaşabilirsiniz.
  • Ürün Seçimi alanındaki detaylı filtreleme alanından, ürün fiyatına, stok adedine, reklam durumuna ve ücretsiz kargolu ürünlerinize göre arama yapabilirsiniz.

2. Tarih Seçimi

Bu sayfada Aramada Öne Çıkanlar reklamı için başlangıç ve bitiş tarihlerini seçebilirsiniz. Başlangıç ve bitiş tarihlerini belirledikten sonra, reklamın yayınlanmasını istemediğiniz bir gün varsa bu tarih aralığından çıkarabilirsiniz. Veya toplu tarih seç özelliğiyle, Bu Ay – 1 Ay – 3 Ay – 6 Ay – 1 Yıl seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz.Yaptığınız seçimleri son adımda değiştirebilirsiniz.

3. Kelime, Bütçe & Teklif Seçimi

  • Bu sayfa, günlük bütçenizi ve seçtiğiniz ürünler/ürünleriniz için kelime/kelimelerinizi belirleyeceğiniz sayfadır. Günlük bütçe, Aramada Öne Çıkanlar reklamınız için vermiş olduğunuz bütün ürünlerin ortak bütçesidir. Yani, belirlediğiniz günlük bütçe tutarı, hesabınızdan yalnızca bir ürün için çekilmez, seçtiğiniz bütün ürünler için çekilir.
  • Reklamlarınız gösterildikçe kelime başına verdiğiniz teklif günlük bütçenizden düşer. Günlük bütçenizin tamamı harcanmazsa, kalan tutar gün sonunda size iade edilir. Günlük bütçenizin tamamı harcanırsa, reklamlarınız “o gün için” durdurulur.
  • Bütçe seçimi yaptığınız ekranda sergilenen ürünleriniz için kelime ve teklif seçimi yapmalısınız. Ürününüzün yanında bulunan “Kelime Seçin” ve “Teklif Verin” yazısına tıklayın.
  • Tıkladıktan sonra açılan ekranda, n11 arama çubuğunda hangi kelimeler aratıldıktan sonra ürününüz çıksın istiyorsanız, o kelimeleri seçmeniz beklenmektedir.
  • Her ürün için birçok kelime seçerek reklamlarınızın daha fazla kullanıcıya gösterilmesini sağlayabilir ve satış fırsatınızı artırabilirsiniz. Ekranda size ürününüz için önerdiğimiz kelimeler de yer almaktadır.
  • Dilerseniz, Daha Fazla Öneri Gör yazısına tıklayıp daha fazla kelime önerisi de görebilirsiniz. Önerilen kelimeler dışındaki bir kelimeyi satın almak istiyor ama arama kutucuğunda bulamıyorsanız, bize kelime önerebilirsiniz. Eğer yazdığınız kelime, kelime listemizde bulunmuyorsa “Kelime Öner” butonuna tıklayın. Önerdiğiniz kelime, öneriniz alındıktan sonra 1 hafta içerisinde, yasaklı kelimeler arasında olmadığı takdirde, kabul edilerek önerilen kelimeler listemize eklenecektir.
  • Kelime seçimi yaptıktan sonra her kelime özelinde bir teklif belirleyin. Reklam sıranızın belirlenmesinde vereceğiniz teklif tutarının rekabetçi olması önemlidir. Ürün başına verdiğiniz teklif tutarınızın günlük bütçenizin altında olması gerekir. Teklifiniz ne kadar yüksek ise ürününüzün ön sayfalarda ve kutularda çıkma olasılığı da o kadar artar. Her kelime özelinde sizin için önerdiğimiz teklif bulunmaktadır.

Önerilen Teklif: Sizin ürünleriniz ile rakiplerinizin ürünleri arasında reklam sırasının belirlenmesinde size yol göstermesi için önerdiğimiz ortalama tutardır. Size ipucu niteliğinde olan ve ürün başına tekliflerin düşük, normal ya da yüksek olduğunu belirten uyarıları bu ekranda görebilirsiniz. Bu uyarılar seçili ürünlerinizin bulunduğu kategorilerde rakiplerinizin verdiği tekliflere göre oluşturulur. Örneğin, x ürünü için verdiğiniz 2 RP ürün başına teklif, o ürünün bulunduğu kategoride reklam veren diğer rakiplerinize göre düşükse düşük, ortalamaysa normal, yüksekse yüksek uyarısı verilir.

Bütün bu işlemler sonrasında Kaydet ve Diğer Ürüne Geç alanlarına tıklayıp işlemlerinizi kaydedebilirsiniz.

4. Onay

  • Bu alanda ürünleriniz ve seçtiğiniz reklamın özellikleri yer almaktadır.
  • Bu alandan, reklam yayın sürenizi bir önceki sayfalara gitmeden değiştirebilir ya da reklam verdiğiniz üründen vazgeçip silebilirsiniz.
  • Bu aşamada, reklam vermek için seçtiğiniz ürünleri ve ürün detaylarını düzenleyebilir, “Reklamı Oluştur” butonuna tıklayarak reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.
  • Verdiğiniz reklamlar ertesi gün yayına girer.
  • Ana sayfaya gelip Aramada Öne Çıkanlar analiz ekranlarına ulaşabilirsiniz.

ARAMADA ÖNE ÇIKANLAR ANALİZİ NASIL YAPILIR?

Analiz sayfasına nasıl ulaşırım?

“Reklam Takibi” altında “Aramada Öne Çıkanlar” sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan sayfa, Aramada Öne Çıkanlar reklamının analiz sayfasıdır.
Bu sayfada, reklam gösterim özeti grafiği, mevcut reklam puanınız, günlük bütçe miktarınız, reklam taslakları, yayında olan reklamlar, yayımlanacak reklamlar ve biten reklamlar yer alır.

Reklam Gösterim Özeti Grafiği: Ürünlerinizin aldığı toplam gösterim, reklamlı ürün adedi ve maliyetlerinizin özeti yer alır. Dilerseniz bu grafik üzerinden, Kategori adına ya da tarihe göre filtreleme yapıp ne kadar görüntülenme aldığınıza da bakabilirsiniz.

Yayında Olan Reklamlar: Bu sekmede, o gün içerisinde yayında olan tüm reklamlı ürünlerinizi bulabilirsiniz.

Bu alandan güncel maliyet bilgisi, stok, ürünlerinize hangi kelimeleri uyguladığınıza ve başlangıç - bitiş tarihlerinize bakabilir ve ürününüzün yanında bulunan 3 nokta işaretine tıklayarak ürün özelinde kelime analizi ve reklamınızın detayına ulaşabilirsiniz. Reklamı sonlandırmak isterseniz, yine bu 3 nokta işaretine tıklayarak sonlandırabilirsiniz.

“Reklam Detayına Git” butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda verdiğiniz ürünlerin kategori isimleri, başlangıç-bitiş tarihi, o ürün için verdiğiniz günlük bütçe tutarı ve verdiğiniz teklif tutarını görüntüleyebilir, değiştirmek isterseniz de bu ekran üzerinden ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz. Verdiğiniz teklif tutarı, rakiplerinizin teklif tutarına göre hesaplanarak belirlediğiniz teklif tutarının düşük, normal, yüksek olup olmadığını göstermektedir.

Dilerseniz, Detaylı Ara butonuna tıklayarak başlangıç - bitiş tarihini ayrı ayrı seçebilir, ürün fiyatı, stok reklam verilen kelimeler, toplam reklamlı ürün gösterimi, toplam reklam maliyeti ve reklamın bitmesine kalan süreye göre filtreleme de yapabilirsiniz. Sadece ücretsiz kargolu ürünlerinizi görmek isterseniz de “Ücretsiz Kargolu Ürünlerim” seçeneğine tıklayarak filtreleme işleminizi yapabilirsiniz.

Ekranda yer alan bilgilerin Excel dosyası versiyonuna ulaşmak için “Analiz Raporu İndir” butonuna tıklayın.

Yayımlanacak Reklamlar: İleri tarihler için düzenlediğiniz ve planladığınız Aramada Öne Çıkanlar reklamlarınızı bu sekmede bulabilirsiniz.

Bu alandan da güncel maliyet bilgisi, stok, ürünlerinize hangi kelimeleri uyguladığınıza, başlangıç - bitiş tarihlerinize bakabilir ve ürününüzün yanında bulunan 3 nokta işaretine tıklayarak ürün özelinde reklamınızın detayına ulaşabilirsiniz. Reklamı sonlandırmak isterseniz yine bu 3 nokta işaretine tıklayarak reklamınızı sonlandırabilirsiniz.

“Reklam Detayına Git” butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda verdiğiniz ürünlerin kategori isimleri, başlangıç-bitiş tarihi, o ürün için verdiğiniz günlük bütçe tutarı ve verdiğiniz teklif tutarını görüntüleyebilirsiniz. Verdiğiniz teklif tutarı, rakiplerinizin teklif tutarına göre hesaplanarak belirlediğiniz teklif tutarının düşük, normal, yüksek olup olmadığını göstermektedir.

Dilerseniz, Detaylı Ara butonuna tıklayarak başlangıç - bitiş tarihini ayrı ayrı seçebilir, ürün fiyatı, stok reklam verilen kelimeler, toplam reklamlı ürün gösterimi, toplam reklam maliyetine göre filtreleme de yapabilirsiniz. Sadece ücretsiz kargolu ürünlerinizi görmek isterseniz de “Ücretsiz Kargolu Ürünlerim” seçeneğine tıklayarak filtreleme işleminizi yapabilirsiniz.

Ekranda yer alan bilgilerin Excel dosyası versiyonuna ulaşmak için “Analiz Raporu İndir” butonuna tıklayın.

Biten Reklamlar: Bu sekmede, o güne kadar vermiş olduğunuz ve artık yayında olmayan, yayından kalkmış tüm reklamlı ürünlerinizi bulabilirsiniz.

Bu alandan da güncel maliyet bilgisine, stok, ürünlerinize hangi kelimeleri uyguladığınıza, başlangıç bitiş tarihinize bakabilir ve ürününüzün yanında bulunan 3 nokta işaretine tıklayarak ürün özelinde reklamı tekrarlayabilir, reklamlı kelimenin analizini görebilir ve reklamınızın detayına ulaşabilirsiniz.

“Reklam Detayına Git” butonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda verdiğiniz ürünlerin kategori isimleri, başlangıç-bitiş tarihi, o ürün için verdiğiniz günlük bütçe tutarı ve verdiğiniz teklif tutarını görüntüleyebilirsiniz. Verdiğiniz teklif tutarı, rakiplerinizin teklif tutarına göre hesaplanarak belirlediğiniz teklif tutarının düşük, normal, yüksek olup olmadığını göstermektedir.

“Reklamlı Kelimenin Analizini Gör” butonuna bastıktan sonra ise, verdiğini reklamlı kelimelerin adları, başlangıç-bitiş tarihleri, aldıkları toplam gösterim miktarları ve eğer reklam yayından kaldırıldıysa yanında bir bilgilendirme ile tüm detayları görebilirsiniz.

Dilerseniz, Detaylı Ara butonuna tıklayarak başlangıç ve bitiş tarihini ayrı ayrı seçebilir, ürün fiyatı, stok reklam verilen kelimeler, toplam reklamlı ürün gösterimi, toplam reklam maliyeti ve reklamın bitmesine kalan süreye göre filtreleme de yapabilirsiniz. Sadece ücretsiz kargolu ürünlerinizi görmek isterseniz de “Ücretsiz Kargolu Ürünlerim” seçeneğine tıklayarak filtreleme işleminizi yapabilirsiniz.

Ekranda yer alan bilgilerin Excel dosyası versiyonuna ulaşmak için “Analiz Raporu İndir” butonuna tıklayın.

3) Sponsorlu Mağaza Reklamı

Sponsorlu Mağaza Reklamı Nedir?

n11.com’da kullanıcıların yaptığı anahtar kelime aramalarında, diğer reklam çeşitlerinden farklı olarak hem ürünlerinizi hem de mağazanızı aynı anda ve sayfanın en üst kısmında ön plana çıkarabileceğiniz tek reklam çeşididir.

Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

  • Mağazanızı ve birden fazla ürününüzü ön plana çıkarabilirsiniz.
  • Sattığınız ürün grubu için arama yapan doğru hedef kitleyi yakalayabilirsiniz.
  • Ürününüze ve mağazanıza daha fazla trafik çekebilirsiniz.
  • Arama sonuç sayfasının en üstünde yer alma fırsatı elde edebilirsiniz.
  • Ürün indirimleri, ücretsiz kargo bilgisi ve sepette ek indirim gibi ürününüze özel avantajları gösterebilirsiniz.

Reklam Verme Süreci Nasıldır?

  • 1. Satıcı Ofisi'nde yer alan n11 Reklam sayfasına gidin. Satıcı Ofisi → Reklam Yönetimi → Sponsorlu Mağaza Reklamına tıklayın.
  • 2. Açılan yeni sayfa sizi reklam.n11.com adresine yönlendirecektir. Dilerseniz, doğrudan reklam.n11.com adresinden de giriş yapabilirsiniz.
  • 3. Siteye giriş yaptığınızda ana sayfa açılır.
  • 4. Ana sayfanın sağ köşesinde yer alan "REKLAM VER” butonuna tıklayın. Sponsorlu Mağaza seçeneğini seçip reklam vermeye başlayın.

Reklam Verme Aşamaları Nelerdir?

Kategori & Ürün Seçimi

  • Sponsorlu Mağaza Reklamlarını, sadece ürünlerinizle alakalı olan kelimelere verilebilirsiniz. Bu nedenle, sistemin söz konusu bağlantıyı anlaması için öncelikle kategori ve ürün seçimlerini yapmanız gerekmektedir.
  • Reklamını vereceğiniz ürünlerin "Ana Kategori”sini seçin.
  • Reklam vereceğiniz ürünlerin "Ana Kategorisi”ni seçtikten sonra, bir alt kategorisini seçin.
  • İki kategori seçimi yaptıktan sonra ilgili kategoride sergilenen ve reklam vermek istediğiniz ürünlerinizi seçin (En az 3, en fazla 4 ürün seçebilirsiniz).
  • Ürün Seçimi alanındaki detaylı filtreleme alanından, ürün fiyatına, stok adedine ve ücretsiz kargolu ürünlerinize göre arama yapabilirsiniz.

Kelime & Tarih Seçimi

  • Bu aşamada, reklam verirken seçtiğiniz ürünlerin hangi anahtar kelime veya kelimelerle aranmasını istiyorsanız seçimlerinizi yapabilirsiniz. Reklam verirken sadece ürünleriniz ile ilgili alakalı kelimeler seçebilirsiniz.
  • Açılan sayfa, "Önerilen Kelimeler”in yer aldığı sayfadır. Bir veya birden fazla anahtar kelime seçebilirsiniz.
  • "Daha Fazla Öneri Gör” butonuna basıp size önerilen daha fazla anahtar kelimeyi görebilirsiniz.
  • Önerilen kelimelerin altında, o anahtar kelimenin kaç "Reklam Puanı” (RP) olduğunun bilgisi de yer almaktadır.
  • Size önerilen anahtar kelimeler dışında, satın almak istediğiniz başka anahtar kelimeler varsa, anahtar kelime yazma kutucuğuna istediğiniz kelimeyi yazın. Yazdığınız kelime anahtar kelime arşivimizde mevcutsa, bu kelimeyi arattığınızda çıkan kelimeyi seçerek satın alabilirsiniz.
  • Size önerilen anahtar kelimeler dışında, satın almak istediğiniz başka anahtar kelimeler varsa, anahtar kelime yazma kutucuğuna istediğiniz kelimeyi yazın. Yazdığınız kelime anahtar kelime arşivimizde mevcutsa, bu kelimeyi arattığınızda çıkan kelimeyi seçerek satın alabilirsiniz.
  • Önerilen kelimeler dışındaki bir kelimeyi satın almak istiyor ama arama kutucuğunda bulamıyorsanız, bize kelime önerebilirsiniz.
  • Eğer yazdığınız kelime, kelime listemizde bulunmuyorsa "Kelime Öner” butonuna tıklayabilirsiniz. Önerdiğiniz kelime, öneriniz alındıktan sonra 1 hafta içerisinde, yasaklı kelimeler arasında olmadığı takdirde, kabul edilerek önerilen kelimeler listemize eklenecektir.
  • Her bir seçtiğiniz kelime için yayınlanmasını istediğiniz süreyi seçebilmeniz amacıyla takvim açılmaktadır. Reklamlarınızın daha etkin gösterimi için kelimelerin günlük kotası mevcuttur. Her iş ortağımız bir kelimeyi seçtiği tarihe göre belirli adette satın alabilir. "Kota dolu” uyarısı alıyorsanız başka bir tarih belirlemeniz gerekmektedir.
  • Dilerseniz tüm kelimeler için aynı yayınlanma tarihini seçebilirsiniz.
  • Bütün kelimeler için tarih seçimini toplu olarak yaptıktan sonra, kota dolu olduğu takdirde kota uyarısı ekranda verilecektir.
  • Bu alanda ürünleriniz ve seçtiğiniz reklamın özellikleri yer almaktadır.
  • "Kelime adı, başlangıç bitiş tarihi, kelime toplam fiyatı, seçtiğiniz ürünler ve seçilen kelimeleri sil” özellikleri bu aşamada yer almaktadır.
  • Bu alandan, reklam yayın sürenizi bir önceki sayfalara gitmeden değiştirebilir ya da reklam verdiğiniz üründen vazgeçip ürünü silebilirsiniz.
  • Reklam vermek için seçtiğiniz ürünleri ve ürün detaylarını düzenleyebilir, "Reklamı Oluştur” butonuna tıklayarak reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.
  • Reklamınızı onayladıktan sonra, reklamınız yayınlanmaya hazır hale gelir. Onay işleminiz bittikten sonra ana sayfaya yönlendirilirsiniz.
  • Verdiğiniz reklamlar aynı gün değil, ertesi gün yayına girer.
  • Ana sayfadan, Sponsorlu Mağaza analiz ekranlarına ulaşabilirsiniz.

SPONSORLU MAĞAZA REKLAMI ANALİZİ NASIL YAPILIR?

Analiz sayfasına nasıl ulaşırım?

"Reklam Takibi" altında Sponsorlu Mağaza Reklamı sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan sayfa, Sponsorlu Mağaza Analiz sayfasıdır. Sayfada, reklam gösterim özeti grafiği, mevcut reklam puanınız, reklam taslakları; yayında olan, yayınlanacak ve biten reklamlar yer alır.

Reklam Gösterim Özeti Grafiği: Bu grafikte kelimelerinizin aldığı toplam gösterim, reklamlı ürün adedi ve maliyetlerinizin özeti gösterilir. Dilerseniz bu grafik üzerinden, "Reklam Türü”ne göre filtreleme yapıp hangi reklam türünde ne kadar görüntülenme aldığınıza da bakabilirsiniz.

Yayında Olan Reklamlar: Bu sekmede, o gün içerisinde yayında olan tüm reklamlı ürünlerinizi, seçtiğiniz kelime ve kelimelerin detaylarını, mevcut reklam maliyetini, toplam gösterimi ve başlangıç - bitiş tarihlerini bulabilirsiniz. Yayında olan her reklam kutucuğuna tıkladığınızda kutunun içerisinde o reklamın detayları (ürün kodu, mağaza kodu, stok, ürün fiyatı) yer almaktadır. Açılan kutunun alt kısmında yer alan "Reklam Detayına Git” veya "Reklamlı Kelimelerin Analizini Gör” butonuna basarak ürün bazlı özel analiz seçeneğine ulaşabilirsiniz. Yayında olan tüm reklamlarınızın analizini toplu halde görmek istiyorsanız, sağ üstte yer alan "Analiz Raporu İndir” butonuna basabilirsiniz.

Yayınlanacak Reklamlar: İleri tarihler için düzenlediğiniz ve planladığınız Listeleme Reklamlarınızı bu sekmede bulabilirsiniz. Yayınlanacak olan her reklam kutucuğuna tıkladığınızda, kutunun içerisinde o reklamın detayları (ürün kodu, mağaza kodu, stok, ürün fiyatı) yer almaktadır. Açılan kutunun alt kısmında yer alan “Reklam Detayına Git” veya “Reklamlı Kelimelerin Analizini Gör” butonuna basarak ürün bazlı özel analiz seçeneğine ulaşabilirsiniz. Yayında olan tüm reklamlarınızın analizini toplu halde görmek istiyorsanız, sağ üstte yer alan “Analiz Raporu İndir” butonuna basabilirsiniz.

Biten Reklamlar: Bu sekmede, bitiş tarihi gelmesi nedeniyle yayından kaldırılan ve reklamı son bulan ürünlerinizi görebilirsiniz. Biten Reklamlar sekmesinde yer alan her reklam kutucuğuna tıkladığınızda, kutunun içerisinde o reklamın detayları (ürün kodu, mağaza kodu, stok, ürün fiyatı) yer almaktadır. Açılan kutunun alt kısmında yer alan “Reklam Detayına Git” veya “Reklamlı Kelimelerin Analizini Gör” butonuna basarak ürün bazlı özel analiz seçeneğine ulaşabilirsiniz. Biten reklamı aynı şekilde tekrarlamak isterseniz, “Reklamı Tekrarla” tuşuna basarak reklamınızı tekrar yayına çıkarabilirsiniz. Yayında olan tüm reklamlarınızın analizini toplu halde görmek istiyorsanız, sağ üstte yer alan “Analiz Raporu İndir” butonuna basabilirsiniz. Biten reklamlar sekmesindeki kutucukların içerisinde, ürünün yanında eğer reklam iptal edildiyse ya da ürününüz reklam politikası nedeniyle yayından kaldırıldıysa, söz konusu bilgi ilgili alanda gösterilecektir.


4) Listeleme Reklamı Reklam Rehberi

Nedir

Sadece Süper yazısı ile ürünlerinizin listelemelerde diğer ürünler arasında farklılaşmasını ve üst sıralara çıkmanızı sağlayan reklam çeşididir.

Listeleme Reklamı, dört farklı etki paketi halinde sunulur:

Mini Etki - Orta Etki - Büyük Etki - Dev Etki

Ürünlerinize Listeleme Reklamı alırken, seçtiğiniz etki paketinin büyüklüğü kadar daha üst sıralara çıkma şansına sahip olacaksınız. Seçtiğiniz etki, sizi listeleme sayfalarında üst sıralara taşıyarak kullanıcıların ürünlerinize daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır. Ürünlerinizin daha üst sıralarda görünmesi için birden fazla Etki Paketi seçerek reklam etkisini daha da artırabilirsiniz. Üstelik 2 hafta ve üzeri seçerseniz %20 indirim şansı yakalarsınız.

Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

  • Listeleme Reklamları’nın sürekliliği önemlidir. Reklamınızın kesilmesi veya durdurulması, ilgili ürünlerin listelemelerde alt sıralara gerilemesine sebep olacaktır.
  • Listeleme sayfalarında ön sayfalara yükselebilmek için, ürün başlığınızın arama sonuçlarıyla doğru eşleşmesi, en az Listeleme Reklamı vermek kadar önemlidir.
  • Listeleme sayfalarında ön sayfalara yükselebilmek için ürününüzün doğru kategori başlığı altında açılması gerekmektedir. Yanlış kategori başlığı altında açılmış ürünleriniz, ön sayfalarda sergilenemeyecektir.
  • Bir değil, birden fazla Etki Paketi almanız, listelemede daha da yukarılara çıkmanız anlamına geleceğinden, tüm Etki Paketlerini aynı anda tüm ürünleriniz için verebilirsiniz.
  • Ürünlere sezona bağlı olarak reklam vermek önemlidir, doğru mevsimde doğru ürüne reklam verirseniz daha fazla kullanıcıya ulaşıp daha fazla görüntülenme alabilirsiniz.

Reklam Verme Süreci Nasıldır?

  • Satıcı Ofisi → Reklam Yönetimi → Listeleme Reklamı’na tıklayın.
  • Ana sayfanın sağ köşesinde yer alan Listeleme Reklamı Ver butonuna tıklayın ve reklam verme sürecine başlayın.

Reklam Verme Aşamaları

Ürün Seçimi:

  • Ürünlerinizi bulabilmeniz için, ürün adı/ürün kodu/mağaza kodu, ürünün yer aldığı kategori bilgilerine yer verilir. Sırala butonuna tıklayarak “en çok satanlar, en az satanlar, en çok yorum alanlar,en son güncellenenler” gibi arama detaylarına ulaşabilirsiniz.
  • Reklam Durumu butonuna tıklayarak reklamı devam eden ya da reklam vermediğiniz ürünlerinizi görebilirsiniz.

Etki Paketi ve Süre Seçimi:

  • Listeleme Reklamları’nın etkisini ve ve gösterim süresini seçeceğiniz alandır.
  • Aşağıdaki alanda ise, seçtiğiniz reklam etkisine göre ürünlerinizin reklam ile ne kadar süre yayında kalacağını seçebilirsiniz. Seçim yaptığınız süreye ait fiyat bilgisi, kutucukların içerisinde yer almaktadır.

Önemli Bilgilendirme: Ürünlerinizin reklam ile yayında kalma süresini 3 veya 4 hafta seçerek normal sepet fiyatından daha avantajlı bir fiyat ile ödeme yapabilirsiniz.

Onay

  • Bu alanda ürünleriniz ve seçtiğiniz reklamın özellikleri yer almaktadır.
  • Bu alandan, reklam yayın sürenizi bir önceki sayfalara gitmeden değiştirebilir ya da reklam verdiğiniz üründen vazgeçip silebilirsiniz
  • Bu aşamada reklam vermek için seçtiğiniz ürünleri ve ürün detaylarını düzenleyebilir, Reklamı Oluştur butonuna tıklayarak reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.

Listeleme Reklamları Nerelerde Gösterilir?

Listeleme Reklamları hem web hem app hem de mweb’de yer almaktadır.

Listeleme Reklamı Analizi Nasıl Yapılır?

Analiz sayfasına nasıl ulaşırım?

"Reklam Takibi" altında Listeleme Reklamı sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan sayfa, Listeleme Reklamı Analiz sayfasıdır.

Sayfada, reklam gösterim özeti grafiği, mevcut reklam puanınız, reklam taslakları, yayında olan reklamlar, yayınlanacak reklamlar ve biten reklamlar yer alır.

  • Reklam Gösterim Özeti Grafiği: Ürünlerinizin aldığı toplam gösterim, reklamlı ürün adedi ve maliyetlerinizin özeti yer alır.
  • Yayında Olan Reklamlar: Bu sekmede, o gün içerisinde yayında olan tüm reklamlı ürünlerinizi bulabilirsiniz.
  • Yayınlanacak Reklamlar: İleri tarihler için düzenlediğiniz ve planladığınız Listeleme Reklamları’nızı bu sekmede bulabilirsiniz.
  • Biten Reklamlar: Bu sekmede, bitiş tarihi gelmesi nedeniyle yayından kaldırılan ve reklamı sona eren ürünlerinizi görebilirsiniz. Biten reklam veya reklamlarınızı Reklamı Tekrarla butonuna tıklayarak aynı şekilde yeniden yayınlayabilirsiniz.

5) Sponsorlu Ürün

Nedir?

Listeleme sayfalarının en üst kısmında yer alan Sponsorlu Ürün başlığı Altındaki 5 kutu içinde gösterilmesini sağlayan bir reklam çeşididir. Ürün detay sayfasında ise "Bu Ürünleri Gördünüz mü" başlığı altında veya "Sponsorlu” ikonu ile yer alır.

Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Sponsorlu Ürün alanındaki 5 kutu içerisinde yer almanız, rakipleriniz verdiği günlük bütçe , ürün başına teklifler ve rakibinizin mağaza ve ürün başarısına bağlıdır.
  • Reklam verilen ürünü ön sayfa ve sıralarda yer alan Sponsorlu Ürün alanına taşımak için günlük bütçenizi ve ürün başı tekliflerinizi artırabilirsiniz.
  • Verdiğiniz ürün başına teklif tutarınızın günlük bütçenizin altında olması gerekir.
  • İstediğiniz kadar ürüne tek seferde, belirli veya sınırsız süreli reklam verebilirsiniz.
  • Reklam verdiğiniz ürünü n11 ekranlarında Sponsorlu Ürün alanlarında göremiyorsanız bunun sebebi bütçenizin bitip, ürünlerinizin o gün için kapanmasından kaynaklıdır.

Reklam Nasıl Verilir?

  • 1. n11 reklam ofisi sayfasına girin.
  • 2. Satıcı Ofisinde yer alan Sponsorlu Ürün’e tıklayın.
    • 2.1. Açılan yeni sayfa size reklam.n11.com adresine yönlendirecektir.
    • 2.2. Dilerseniz, direct olarak reklam.n11.com adresinden de giriş yapabilirsiniz.
    • 2.3. Siteye giriş yaptığınızda sizi ana sayfa karşılayacaktır.
    • 2.4. Ana sayfanın sağ köşesinde yer alan REKLAM VER butonuna tıklayarak, sponsorlu ürün reklam modeline reklam vermeye başlayabilirsiniz.
    • 2.5. Dilerseniz sayfanın sol tarafında yer alan Reklam Takibi > Sponsorlu Ürün alanına gelip, Sponsorlu Ürün Reklamı Ver butonuna tıklayabilirsiniz.

Reklam Verme Aşamaları Nelerdir?

  • 1. Bütçe Girilmesi
    • - Ürünlerinizi detaylı bir şekilde arayıp, bulabilmeniz için; Ürün adı veya ürün kodu , ürünün yer aldığı kategori veya detaylı arama kısmında yer alan ürün fiyatı ve stok filtrelerini kullanabilirsiniz.
    • - Sponsorlu ürün reklam alımına başladığınızda 1. aşama olan ürün seçimi kısmından detaylı filtrelerde reklam vermeye uygun gördüğünüz ürünleri belirleyebilirsiniz. Örneğin; Ürün stoğu,ürün adedi ve ziyaretçi sayısı gibi bilgilerle lereklam vermek istediğiniz ürünleri belirleyebilirsiniz.
  • 2. Bütçe Girilmesi
    • Günlük bütçenizi ve ürün başına teklifinizi belirleyeceğiniz sayfa açılır.

      Günlük bütçe : Sponsorlu Ürün reklamı için ayırdığınız günlük maksimum harcama tutarıdır. Alt Limit 20 RP’dir. (Reklam Puanı, 1 RP 1 TL’ye eşittir.) Sponsorlu ürünleriniz gösterildikçe harcama tutarı bakiyenize yansıtılır. Günlük gösterim sayısı sonucunda Günlük Bütçe’yi bitirecek tutara ulaşılamazsa, kalan miktar size iade edilir.Bütçenizin tamamı kullanıldığında, reklamınız o gün için durdurulur. Eğer günlük bütçe için yeterli miktarda RP’niz yoksa puan satın almanız gerekmektedir.

      Ürün başına teklif : Bir ürünün 1000 gösterimi için ödeyeceğiniz maksimum tutardır. Reklam sıranızın belirlenmesinde vereceğiniz teklif tutarının rekabetçi olması önemlidir. Verdiğiniz ürün başına teklif tutarınızın günlük bütçenizin altında olması gerekir. Teklifiniz ne kadar yüksek ise , ürününüzün ön sayfalarda ve kutularda çıkma olasılığı da o kadar artar. Her bir ürün için farklı teklif vermek isterseniz son adımda değişiklik yapabilirsiniz.

  • 3. Tarih Belirlenmesi
    • Sponsorlu Ürün reklamı için başlangıç ve bitiş tarihi seçin. Yaptığınız seçimleri son adımda değiştirebilirsiniz. Başlangıç ve bitiş tarihi belirledikten sonra, reklamın yayınlanmasını istemediğiniz bir gün varsa bu tarih aralığında çıkarabilirsiniz. Örneğin; 1 Temmuz – 5 Temmuz arasında reklamlarınız yayınlansın fakat 3 Temmuzda yayınlansın istemiyorsunuz. Bu şekilde bir düzenleme yapabilirsiniz.
  • 4. Onay Verilmesi
    • Bu aşamada reklam vermek için seçtiğiniz ürünleri ve detaylarını düzenleyebilir, reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.
    • Sizlere ipucu niteliğinde olan ve ürün başına tekliflerin az, normal ya da çok olduğunu belirten uyarıları bu ekranda görebilirsiniz. Bu uyarılar seçili ürünlerin kategorilerindeki rakiplerinizin verdiği tekliflere göre yansıtılır. Örneğin x bir ürün için vermiş olduğunuz 2 RP ürün başına teklif, o ürünün bulunduğu kategoride diğer reklam vermiş rakiplerinize göre düşükse az; ortalamaysa normal; yüksekse çok uyarısı verilir.
    • Reklamınızı onayladıktan sonra reklamınız yayına hazır hale gelecektir. İşleminiz bittikten sonra ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
    • Verilen reklamlar ertesi gün yayına girmektedir.
    • Ana sayfadan, Sponsorlu Ürün analiz ekranlarına gidebilirsiniz.

Sponsorlu Ürün Analizi Nasıl yapılır?

  • Reklam takibi altında Sponsorlu Ürün sekmesine giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan sayfa Sponsorlu Ürün analiz sayfasıdır.
  • Sayfada; reklam gösterim özeti grafiği , günlük bütçe, reklam puanı, reklam taslakları, yayınla olan reklamlar, yayınlanacak reklamlar, biten reklamlar bulunmaktadır.
  • Reklam gösterim özeti grafiğinde ürünlerinizin aldığı toplam gösterimler reklamlı ürün adedi ve maliyetlerinizin özeti yer almaktadır.
  • Ürünlerinizi detaylı bir şekilde arayıp, bulabilmeniz için; ürün adı veya ürün kodu, ürünün yer aldığı kategori veya detaylı arama kısmında yer alan başlangıç ve bitiş tarihi, stok, reklamlı ürün gösterimi, ürün fiyatı, reklam maliyeti, ve ürün başına teklif filtreleri ile detaylı arama yapabilirsiniz.
  • Yayınlanacak reklamlar sekmesinde, ileri tarihli düzenlenen Sponsorlu Ürün reklamlarınızı bulabilirsiniz.
  • Aynı zamanda bu sekmede gördüğünüz ürünlere reklam vermekten vazgeçtiyseniz başlangıç-bitiş tarihi kolonunda yer alan 3 nokta işaretinden reklamı sonlandır tuşuna basabilirsiniz.

Mevcut Reklam Maliyeti; ayrılan günlük bütçe, verilen ürün başına teklif (1000 gösterim için ödenen tutardır.) ve ürününüzün aldığı gösterimler ile hesaplanır.

  • Yayınlanacak ve Biten reklamlar sekmesinde yer alan Mevcut Reklam Maliyeti (RP), reklam verdiğiniz ürünleriniz için yayın süresince ödediğiniz tutarı belirtir. Örneğin, X ürünü için, reklam verilen ilk tarihten itibaren 56,00 RP maliyet hesaplanmıştır.
  • Biten reklamlar sekmesinde Sponsorlu Ürün reklamı bitmiş ürünlerin stok, maliyeti, gösterim adedi özetlerini bulabilirsiniz. Aynı zamanda bu alanda reklamlarınızı tekrarlayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Nasıl reklam puanı satın alırım?

Mağaza Yönetim Paneli ana sayfasındaki Reklam Yönetimi başlığı altındaki Puan ve Reklam Özeti sayfasından puan satın alınabilir, harcamalarınızın dökümünü görebilirsiniz. Satın aldığınız puanların kullanım süresi 1 yıldır.

Reklam satın alırken ödeme seçenekleri nelerdir?

Sitemizde, ürünlerinize reklam uygulamak için öncelikle reklam puanı satın almalısınız. 1 reklam puanı 1 TL’ye eşittir. Reklam puanı almak için iki seçenek mevcuttur:
1. Kredi Kartından Ödeme: Bu seçenekle kredi kartınızı kullanarak reklam puanı satın alabilirsiniz. Bireysel kredi kartlarına taksit yoktur. Ticari kredi kartlarına taksit uygulanır.
2. Hesaptan Ödeme: n11.com’da bulunan cari hesabınızdan (alacağınızdan) kesinti yaptırarak ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Reklam takibini nasıl yaparım?

Reklamları satın aldığınız sayfalardaki Reklam Takip Et sekmesinden satın aldığınız reklamların durumunu görebilirsiniz. Puan ve reklam dökümünüze Puan ve Reklam Özeti sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ürünüme verdiğim reklamların performansını nasıl ölçerim?

Mağaza Yönetim Paneli menüsünde Ürün Yönetimi başlığının altında yer alan Ürün İstatistikleri sayfasından ürününüzü seçip reklam performansını inceleyebilirsiniz.

Ürünlerim için hangi reklamları kullanmalıyım?

Bu seçim, iş modelinize ve satış stratejinize bağlı olarak değişebilir. Örneğin, sezonu gelen ürünlere reklam uygulayarak öne çıkarabilirsiniz. Stok eritmek istediğiniz ürünler varsa reklamla daha fazla alıcının bu ürünleri görmesini ve satın almasını sağlayabilirsiniz. Bir başka strateji de pazarı domine etmeye çalışmak / mağaza bilinirliğini artırmak olabilir. Bunun için, yani rakiplerinizin üstünde yer almak için reklam verebilirsiniz. En Çok Görüntülenen ürünlerinize veya En Çok Satanlara ilgiyi artırmayı tercih edebilirsiniz. Yeni ürünleri tanıtmak veya az görüntülenen ürünlerinizin satışını artırmak için de reklam verebilirsiniz.

En fazla kaç ürüne reklam verebilirim?

Bu konuda bir kısıtlama yoktur. İstediğiniz kadar ürüne reklam verebilirsiniz.

Hangi ürünler reklam alımı için uygun değildir?

Satışa kapalı olan veya beklemede olan ürünler için reklam alımı yapmamanızı öneririz. Aynı şekilde reklam verdiğiniz ürünleri satışa kapatır veya beklemeye alırsanız reklam özelliğini kaybedecektir.

Satın aldığım reklam puanlarının son kullanma tarihi var mı?

Sistem, satın aldığınız puanlara otomatik olarak 1 sene kullanım süresi tanımlar.