Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Güç (Watt)

Başka bir kelime deneyin

Güç Türü

Başka bir kelime deneyin

Testere Çapı

Başka bir kelime deneyin

Strok Hızı

Başka bir kelime deneyin

Strok Uzunluğu

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Testereler

için 506 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Testereler

Testereler birçok iş alanında düzgün kesimler yapmak ve iş kolaylığı sağlamak için kullanılan aletlerdir. Temeli eskiye dayanan testereler en temelde dişli ve sivri bir uzun metal parçasının ileri geri hareketiyle cisimleri birbirinden ayırmaya yarayan alete verilen addır. Bu aletler zaman içerisinde üretim kapasitesinin ve üretilen cisimlerin çeşitliliğinin artmasıyla türevlendirilmiştir. Farklı ürünler üretilirken ya da duvarlara montaj işlemi yapılırken değişik şekilli plakalar, ahşap cisimler elde etmek istediğimiz zamanlarda farklı kesimler yapmak için alete ihtiyaç vardır. Testereler de bu ihtiyacı karşılar nitelikte türevlendirilmiş, farklı iş kollarında farklı amaçlarla kullanılan birçok testere ortaya çıkmıştır. Testerelerin en çok kullanıldığı iş alanlarının başında marangozluk gelir. Marangozlar kullandıkları ahşapları düz bir şekilde kesmek veya dik yahut dairesel şekiller vermek için farklı şekillerde testereler kullanırlar. Çünkü ahşap doğal ve nemli bir malzeme olduğundan çatlama yapabileceği için ancak bilen birinin doğru şekilde testere kullanarak kesimiyle parçalara ayrılabilir. Marangozlara benzer olarak parkeciler de testere kullanırlar. Odaların şekli genel geçer olarak kare veya dikdörtgen şeklindedir. Dolayısıyla parkeciler parkelerin oda içerisindeki zemine tam uyumunu sağlamak için boyutlarını değiştirir, bunu da testere ile yaparlar. Dolayısıyla buna uygun yapıdaki testereleri kullanırlar. Fakat daha az sık görünen bir durum da olsa bazı evlerde köşeli olmayan dairesel mimari bölümler vardır ve bu bölümlerin parkelerini kesmek için dairesel kesimler yapmayı mümkün kılan parke kesici testereler kullanmak gerekmektedir. Bunun dışında soğuk demirciler demiri kesmek için metal testereleri kullanabilirler. Bu testereler oldukça gürültülü olmakla beraber kullanımı zor testerelerdir. Metaller dokuları dolayısıyla düzgün parçalanması zor maddeler olarak bilinirler. Plastik doğrama işiyle uğraşan insanlar da plastik kesimi için testereler haşır neşirdirler. Bu insanların kullandığı testerelerin yüksek devir ile kesim yapan testereler olmamaları gerekir, zira plastiğin erime sıcaklığı düşüktür ve testere yüksek devirde dönerek bir şeyleri keserken ortaya ısı açığa çıkacağından plastik eriyebilir. Bunun dışında herhangi bir testere kullanım alanı gerektiren bir mesleği olmayan kişiler de bazen günlük işleri için veya bazı hobiler dolayısıyla testere kullanabilirler. Siz de ihtiyaç duyduğunuz testere modellerine elektrikli aletler yapı market sayfamızdaki ürünleri inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Daire Testere Özellikleri

Daire Testere Özellikleri

Daire testereler kendi etrafında dönen dairesel bir bıçak yardımıyla düz kesimler yapmamızı sağlayan tipik bir testeredir. En büyük avantajı çok hızlı ve düzgün bir kesim için uygun olmalarıdır. Bu sebeple en çok kullanılan testere çeşitlerinden biridir. Plastik, metal, ahşap gibi ürünlerin kesilmesinde kullanılan daire testereler elektrikle çalışır. Elektrikli motor bağlantıları vardır ve bir kabloyla bağlandıkları motorlarının uzakta bulunması dolayısıyla işlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu testereler kesmek istediğiniz malzemenin cinsine göre farklı başlıklar takılarak kullanılan testerelerdir. Belli bir miktar baskı uygulayarak ve yüksek devirde kesim için kullanılan dairesel bıçağı döndürerek kesim işlemi yapılır. Daire testereler, kesme diskini bir mil sayesinde makineye sabitleyerek kesme diskinin ve testerenin aynı eksende dönmesini sağlar, böylece düz bir eksende kesmenize imkân verir. Bu bütün daire testerelerde bulunur. Mil kalitesi testerenin ne kadar düzgün şekilde çalışacağını gösterecektir. Daire testereler fiyatları mile göre belirlenen testerelerdir. Daire testerelerin bir çeşidi de tablalı daire testerelerdir. Bu ürünler testerenin alt kısımdan bağlı olduğu bir tabla yardımıyla sabitlenerek meydana getirilmiş ürünlerdir. Kesme diskinin girebileceği bir metal çalışma tezgâhı vardır. Bu tezgâh üzerinde aynı uzunluk ve kesim ölçüsüyle kesilecek cisimler sabitlenir ve ayarlama yapmaya tekrar gerek duymaksızın çoklu cisim kesimleri yapılarak pratik bir kullanım sağlanır. Eski modellerde tablalı testereler sadece düz kesim için kullanılıyordu fakat açılı model kesimler için kullanılan tablalı testere çeşitleri de artık kolaylıkla bulunabiliyor. Bu testereler kullanılırken çok dikkatli olunması gereken testerelerdendir. Mutlaka gerekli güvenlik ekipmanlarıyla kullanılmalı, aldığınız testerenin içerisinden çıkan montaj kitiyle monte edilmeli, eğer kullanımıyla ilgili bilginiz yoksa bir uzman tarafından bir uzman tarafından gerekli işlem yapılmalı ve kullanım talimatlarına uyularak kesme işlemleri gerçekleştirilmelidir. Kesme işlemi için gerekli olan devire ulaşmadan kesme işlemine başlanmamalı ve kesilecek cisim ağır ise sabitlenmesi için kesim işleminin iki kişi tarafından yapılması gerekmektedir. Testereler kullanırken baskı uygulanılması gerekmektedir fakat bu baskının miktarı modele göre değişmekle beraber bilen bir kişi tarafından ayarlanmalı ve ona göre testereye baskı uygulanmalıdır. Yoksa fazla ısınma ve boşa dönme gibi durumlarla karşılaşılabilir ve testere bozulabilir. Ayrıca daire testerelerin kullanım alanlarına göre farklı çeşitlerde üretilmiş modelleri vardır. Sizin için en uygun modeli Makita testereler sayfamızdaki ürünleri inceleyerek bulabilirsiniz.

Ergonomik Yapılı Dekupaj Testere

Ergonomik Yapılı Dekupaj Testere

Dekupaj testere birden fazla çeşitte iş yapan insanlar için en ideal testerelerden biridir. Birçok farklı kullanış yöntemi bulunan bu testere tipi marangoz testereleri içindeki en revaçta olan testerelerden biridir. Düz çizgiler, kavisli çizgiler için uygun olan testere aynı zamanda plaka çıkarma işlemi ve biçimlendirme işlemleri için de kullanılabilir. Doğruluk oranı yüksek kesimler yapabilmesi, montaj işlemlerinde ve mobilya yapımında gayet verimli olmasını sağlar. Çok çeşitli malzemelerde kullanılabilen testere sert malzemelerden yumuşak hatta kırılgan malzemelere kadar birçok farklı malzeme üzerinde kesim yapabilir. Ahşap, metal gibi sert malzemeleri; alçıpan, lamine, levha ve plastik gibi malzemeleri hatta seramik gibi kırılmaya müsait ürünlerin kesiminde güvenle kullanılabilen bu testere çeşidi gerçekten en çok satılan testerelerden biridir. Hızlı işlem yapmanızı sağlayan ve farklı birçok bıçakla değişik kesimlere izin veren bu testere, tercih edildiğinde birçok sorunu aynı anda çözebilir. Dekupaj testereleri birçok farklı kesim yapabildiklerinden dolayı kullanım özellikleri detaylı ve zor olan testerelerdir. Özellikle dekoratif kesimler yapmak, mobilyalara orijinal şekiller vermek için kullanılan bu testereler birçok farklı ayara sahiptir. En temel ayarlarından biri sert kesim, yumuşak kesim ve kırılgan madde kesimi ayarlarıdır. Ayrıca hız ayarı bulunan testereler, yapacağınız kıvrımlı kesimin hızlandırılıp yavaşlatılarak farklı şekiller oluşturulmasını sağlarken usta ellerde işlerin çabuk bitmesini sağlayan bir ayar olarak da kullanılabilir. Kesim sonucunda pürüzsüz bir cisim elde edilebilmesi ve kullanımı sırasında herhangi bir hasar veya yaralanmaya yol açmaması için çok dikkatli kullanılması gerekmektedir. Çok amaçlı testereler kategorisinde olan bu testere kullanılırken kesim yapılacak malzemenin mutlaka sabitlenmesi gerekir. Çünkü testere oldukça mobil bir şekilde kullanılacaktır. Çok farklı bıçaklarla kullanılabilen bu testerenin kullanımı sırasında kullanım kılavuzuna bakarak keseceğiniz malzemeye uygun bıçağı seçip kullanmanız işlemden doğru sonucu alabilmek için yapmanız gereken önemli şeylerden biridir. Ayrıca bu testereyle kesim yapmayı öğrenirken önce basit kesimler yaparak derin ve çok şekilli kesimler yapmadan önce testere kullanımına alışmak önemlidir. Bu testerenin kullanımı sırasında çok sayıda toz ve ses çıkacağından kullanım sırasında gözlük kullanmak önemli bir ayrıntıdır. Elektrikle çalışan bu testerenin kablosu çalışılan alana koyulmamalı ve kesim işlemi mutlaka bir tezgâh üzerinde yapılmalıdır. Ayrıca kesim sırasında bıçakların çok ısınacağı unutulmamalı ve bıçak değişim işlemi çıplak elle yapılmamalıdır.

Şerit Testere Modelleri

Şerit Testere Modelleri

Şerit testereler ya da testereler ve çeşitleri marangozlukta kullanılan en popüler testerelerdendir. Kalas, ahşap ve marangozlukta kullanılan diğer iş parçalarının en, boy hesabı net yapılmayarak kabaca ölçülerinin çıkarılıp kesilmesi işleminde kullanılan testerelerdir. Adını şerit lamasından alan bu testere ağaç işlerinde sıklıkla kullanılır. Gövde yapısından dolayı halk arasında deve boynu olarak da anılır. Otuz santimetre ile yüz santimetre arasında değişen ölçülere sahip kasnakları bulunan bu testere, kereste atölyelerinden mobilya parçaları üretimi yapan fabrikalara, ağaçlardan levha kesen iş hanelere kadar her yerde kullanılabilir. Çok hızlı çalışan makineler olmamakla beraber büyük ve kalın malzemelerin kesiminde kullanıldıklarından çalışma hızları idealdir. Altta ve üstte bulunan birer kasnağının dönerek bıçaklarını yukarıdan aşağı doğru hareket ettirdiği bu testere şerit lamasını döndürerek kesme işlemi yapar. Bu testere yukarıdan aşağıya doğru dik ve net bir kesim yaptığından iş parçalarının kopması, fırlaması ya da toz çıkarması gibi bir durumu yoktur. Bu makinenin en büyük dezavantajı kesim yapacağı alanın boyutundan daha uzun malzemeleri keserken dik bir kesim yapamamasıdır. Bu testerelerle ilgili yaşanan en büyük sorun şerit testerelerin dişlerinin eğilmesi, kırılması ya da yamulması sonucu düz kesim yapılamamasıdır. Bu ağaç testereleri elmas uçlu karbon çelik, metal veya kum taneleri şeklinde üretilebilmekte, ayrıca soğuk iş, kalıp çıkarmak, boru profil kesimleri, otomatik ve manuel olarak farklı çeşitleri bulunmaktadır. Testerelerde meydana gelen eğri kesimleri engellemek için testereyle kesim yapmadan önce kesim yapma yöntemini bir uzmandan öğrenmekte fayda vardır. Ayrıca belli aksamları çabuk bozulabilen bu testerenin gerekli durumlarda kasnak, rulman ve milleri değiştirilmelidir. Böylelikle testerenin tamamen bozulması engellenir. Ayrıca talaş çıkarma ihtimali olan ürünler kesilirken talaş fırçası sürekli testerenin kesim yaptığı zemini temizlemeli, böylece eğri kesimlerin önüne geçilebilir ve testerenin aksamları içerisinde talaş tozları kaçarak cihazı bozması engellenebilir. Bu testerelerin elektrikli ve motorlu çeşitleri bulunur. Motorlu testereler fiyatları motor kapasitesine ve çalışma hızına göre değişen şerit testere tipleridir.

Kullanışlı Gönye Testereler

Kullanışlı Gönye Testereler

Gönye testereler hassas işlemler için kullanılabilecek tabla kesimi için verimli olan testerelerdir. Odun testereleri içerisinde sayabileceğimiz bu testereler hassas açılı kesimler yapmak için oldukça uygunlardır. Kendilerine ait bir tablası bulunan bu testereler kesim yaparken otomatik ayarlanır ve kendi kesim tezgahına konulan cismi istediğiniz biçimde boydan boya kesebilir. Birçok farklı malzemenin kesimini yapabilen bu testereler motorlu testere çeşitlerindendir. Motorunun boyutuna ve gücüne göre yapabileceği işlemler de değişebilmektedir. Motor gücü 1000 ile 1800 watt arasında değişebilir. Testere bıçağının dönme hızını etkileyen motor gücü birçok parametre üzerinde de etkilidir. Sert ve kalın cisimlerin kesimi sırasında motor gücü yüksek testereler tercih edilmelidir. Böylelikle kolay bir kesim işlemi sağlanabilir. Küçük cisimlerin kesimi sırasında ise motor gücü daha düşük gönyeli testereler tercih edilirse fazla güç kullanımından kaçınılmış olur. Gönye kesme makineleri içerisinde birçok model mevcuttur. Bunlardan en bilindikleri sabit ve hareketli testere çeşitleridir. Sabit testereye sahip olanlarda uzun bir malzeme üzerinde kesim yapılırken testerenin hareket ettirilmesi gerekir. Hareketli testere ise kesim yapılacak alanın uzunluğu testere üzerinde belirlendikten sonra kendi kendine kesimi devam ettirebilir. Çok uzun ürünler için hareketli testereler ideal iken, küçük ve çoklu parçaların kesimleri için sabit testereler daha işlevseldir. Bu ürün şarjlı bir ürün olduğundan gerektiğinde şarj edilerek fiş olmaksızın da kullanılabilir. Böylelikle bir kullanım alanı daha açmış olabilir. Açılı kesimler yapmak için ideal olan bu testere özellikle mobilyacılıkta, kavisli ya da L biçimli kesimler yapılmak istendiğinde oldukça işlevsel olacaktır. Gönye kesim malzemeleri metal, ahşap ve plastik gibi malzemeleri kolaylıkla keserler. Çıkan tozun kolaylıkla emilmesini sağlayan sistemleri sayesinde kolay ve pürüzsüz bir kesim yapmanız garantilenir. Kesim işleminin prosedürü biraz meşakkatli olsa da uzman birinden kolaylıkla öğrenerek bu testereleri de kullanabilirsiniz. Elektrikli testereler sınıfına giren gönye testerelerinin şarj edilerek de kullanılması en büyük avantajlarından biridir.

Diğer Testere Çeşitleri

Diğer Testere Çeşitleri

Testerelerin kullandığı enerji biçiminin farklı olması onları farklı birer cihaz haline getirmiştir. Genel anlamda elektrikli testereler atölye ve fabrika gibi alanlarda en çok tercih edilen testerelerdir. Bu testereler şehir elektriğinin amper ve volt değerlerinde çalışabilen, kablo ile kullanılan sabit bir alanda kullanılması şart olan testerelerdir. Verimliliklerinin yüksek ve çalışma performanslarının iyi olması, uzun süreler alet dinlendirilmeden kullanılabilmeleri; atölye, fabrika ve üretim alanlarında kullanımlarını yaygın hale getirmiştir. Öte yandan mobil bir şekilde kullanmak isterseniz yahut bahçe işlerinde ihtiyacınız varsa kablo dolayısıyla problem yaşayabilirsiniz. Bu durumda başka çeşit testereleri tercih etmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Elektrikli testereler içerisinde daire testereler, bazı el testereleri ve ağaç testereleri bulunur. Basit işlerde kullanmak için bir testere edinmek istiyorsanız el testereleri sizin için uygun olabilir. Bu testereler bir tezgâh ya da zemin üzerinde çalışmayı gerektirmeyen, sadece kesim yapma işlemi için kullanılan küçük el aletleridir. Dolayısıyla kullanımları oldukça pratiktir. Bu pratiklik gayet avantajlı bir şekilde hassas ya da farklı çeşit kesimler yapmayı gerektirmeyen işlerde kullanılmasını sağlar. Öte yandan hassas ve düz kesimler yapmak için ya da dairesel kesimler için bu testereleri kullanmak zor olabilmektedir. Testerelerle yapacağınız detaylı işler varsa ama yine de bu işleri kapalı ve tek bir alanda yapmıyorsanız tercihiniz akülü testereler olmalıdır. Akülü testereler elektrik yardımıyla doldurulan akülerini yanlarında taşıyarak ne kadar karmaşık işler yapacağınız fark etmeksizin mobil olarak kullanacağınız testerelerdir. Özellikle ev içerisinde dekorasyonları duvarlar, gömme dolaplar gibi ürünler üzerinde yapan biriyseniz bu testereler çok işinize yarayabilir. Akülerinin boyutuna göre kullanım süreleri değişen bu testereler birkaç saatten bir güne kadar uzayan sürelerde işlev görebilirler. Akülü ya da elektrikli olmadığı halde mobil şekilde kullanılabilen bir diğer testere çeşidi de mobil testerelerdir. Bu testereler kendi üzerlerindeki motor sayesinde belli bir yakıt çalışır. Böylelikle kullanım süresi ya da akü doldurma gibi sorunlar olmadan testere kullanabilirsiniz. Bu kolaylıklarından dolayı sıklıkla tercih edilirler. Özellikle ormancılık, ağaç kesim işlemleri ya da yol çalışmaları ve benzeri sebeplerle sıklıkla kullanılan bu testereler tek bir konuda sorun yaratabilirler o da dış ortama direk açık olan ve çok iyi yalıtılamayan motorlarının çalışma süresince etrafa yayacağı gürültüdür. Dolayısıyla bu testereler kullanılırken kulaklık takılması ve insanlara rahatsızlık vermemesi adına çok kalabalık ortamlarda kullanılmaması tercih edilmesi gereken bir durumdur. Testere edinirken alacağınız testerenin türüne ve işlevlerine dikkat ettiğiniz gibi dikkat etmeniz gerektiği gibi bir diğer önemli unsur da testerenin markası olmalıdır. Bazı markalar çok güçlü ve uzun ömürlü testereler üretirken bazıları kişisel kullanıma daha uygun fakat üretim için güçsüz kalabilecek testereler üretirler. Bir diğer önemli unsur ise kullanacağınız el testerelerinin çalışma yönüdür. Testereler diş çeşitleri dolayısıyla temelde iki türe ayrılabilir. Dişleri testereyi çekme yönünde iş yapmaya izin veren testere çeşitleri, testereye yüklenilmeyeceği ve yüksek güç bekleyen işler yapılmayacağı için ince ve hassas kesimler yapmaya uygun olabilirler. Japon testereleri bu çeşide örnektir. İtme yönünde kesim yapan testereler ise daha hızlı fakat hassasiyeti daha düşük kesimler yaparlar. Yüksek güç uygulanmasını beklediklerinden daha kalın yapıdadırlar ve daha ağırdırlar. Dolayısıyla hassas işler yapmak için Japon testeresi, daha hızlı işler yapmak için ise batı tipi itme testereleri kullanılabilir. Siz de sayfamızdaki ürünleri inceleyerek ihtiyaç duyduğunuz testere modellerini bulabilirsiniz.