Sipariş İade Süreci

İade talebini nasıl yanıtlayacağım?

  1. 1. Mağaza Yönetim Paneli menüsünde Sipariş Yönetimi başlığının altında yer alan İptal/İade/Değişim sayfasını açın.
  2. 2. Ürün İadesi sekmesini tıklayın.
  3. 3. İade talebini Onay veya Ret butonlarına basarak cevaplayın.
  4. 4. Talep onaylandığında işlemi sonucunda ürün bedeli, alıcıya iade edilir.
  5. 5. Talep reddedildiğinde ürünün alıcıya geri gönderilmesi gerekir.

İade talebi reddi için sistem tarafınızdan ürünün müşteriye geri gönderilmesi istenir. Bu kapsamda İade Ret butonuna basıldıktan sonra sistemin talep ettiği kargo takip numarasının girilmesi gerekir.

Tarafınıza ulaşmayan iadeler için, Reddet > Ürün Ulaşmadı seçeneğini kullanıp ürünün ulaşmadığını belirterek iade talebini reddetmeniz gerekmektedir.

İade ve değişim taleplerini cevaplamak süreniz; Ürün alıcı tarafından kargoya verildikten sonra 7 gün ve ürün size teslim edildikten sonra 2 iş günüdür.Bu süre içerisinde talep cevaplanmazsa otomatik olarak onaylanır.

İade talebi reddi nasıl gerçekleştirilir?

  1. 1. Mağaza Yönetim Paneli menüsünde Sipariş Yönetimi başlığının altında yer alan İptal/İade/Değişim sayfasını açın.
  2. 2. Ürün İadesi sekmesini tıklayın.
  3. 3. İade talebini Ret butonlarına basarak cevaplayın.

İade Reddi (n11 Kargo Anlaşmasız Sipariş Gönderimi);

  1. 1. Red sebebi seçilir.
  2. 2. Ürün müşteri adresine kargolanmış ise "Takip Numarası ile" alanı seçilir.
  3. 3. Kargo Takip Numarası Talebin içerisine girilir.
  4. 4. "Talebi Reddet" butonuna basılır.
Ürün tutanak tutularak kargodan hiç teslim alınmadığı durumlarda veya iade reddi için gönderilecek ürünün mağazanın kendi anlaşması üzerinden müşteriye gönderileceği durumlarda "Takip Numarası İle" seçimi yapılarak ürünün müşteriye gönderildiği kargo takip bilgisi sisteme girilmelidir.

İade Reddi (n11 Kargo Anlaşmalı Sipariş Gönderimi);

  1. 1. Red sebebi seçilir.
  2. 2. Ürünün müşterimize geri gönderimi için "Kargo Kampanya Numarası ile" seçimi yapılarak gönderim için kampanya numarası oluşturulur.
  3. 3. "Tamam" butonuna basılır.
  4. 4. Oluşan Kampanya numarası ile beraber ürün kargoya teslim edilir.
Kargo kampanya numarası 7 gün geçerlidir. Söz konusu talep süreniz bitime yaklaşmış ise kargo kampanya numarasının kargo firması tarafından hızlı bir şekilde işleme alınması gerektiğini belirtebilirsiniz.

İade talebinin değerlendirme süresini uzatabilir miyim?

  • Mağazaların iade/değişim taleplerini cevaplamak için süresi ürün alıcı tarafından kargoya verildikten sonra 7 gün ve ürün size teslim edildikten sonra 2 iş günüdür. Bu süre içerisinde cevaplanmayan talepler otomatik olarak onaylanır.
  • Servisten inceleme beklenmesi, kontrol süresinin uzaması, ürünün geç ulaşması gibi nedenlerle bu sürenin yeterli gelmediği durumlarda erteleme talebinde bulunabilirsiniz.
  • Değişim ve iade talepleri cevaplama ekranı üzerinden Erteleme Talep Et butonuna basarak alıcıdan talebi cevaplamak için ek süre isteyebilirsiniz. Erteleme talebinin alıcı tarafından kabul edilmesi gerekir.
Alıcıların erteleme talebini 3 iş günü içerisinde cevaplamaları gerekmektedir. Alıcı, talebe cevap verene kadar mevcut iade/değişim talep süresi dondurulur. Mesela, değişim talebini cevaplamak için 24 saatiniz kaldıysa, erteleme talebini ilettiğiniz alıcının 3 iş günü içerisinde cevap vermesi gerekir. Bu süreçte, talebin kalan 24 saatlik süresi azalmaz. Alıcı 3 iş günü sonunda cevap vermezse, talebin kalan 24 saati işlemeye devam eder. Sizin de bu süre içinde talebe cevap vermeniz gerekir, aksi takdirde değişim talebi iadeyle sonuçlanabilir.

İade talebi için erteleme talep etmiştim. Ancak sipariş bilgilerine ulaşamıyorum, ne yapmalıyım?

  1. 1. Mağaza Yönetim Paneli menüsünde Sipariş Yönetimi başlığının altında yer alan İptal/İade/Değişim sayfasını açın.
  2. 2. İade başlığını seçin.
  3. 3. İade Durumu kutusundan erteleme talebi şıkkını seçin.
  4. 4. İade talebinin süresi dolmak üzereyse Onay veya Ret diyerek talebi sonuçlandırın.

İade / Değişim taleplerine ne kadar süre içinde cevap vermem gerekiyor?

İade ve değişim taleplerini cevaplamak süreniz; Ürün alıcı tarafından kargoya verildikten sonra 7 gün ve ürün size teslim edildikten sonra 2 iş günüdür. Bu süre içerisinde cevap verilmeyen talepler otomatik olarak iadeye dönüşür.