Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Sx
Vox
Cox
Mxr
Akg
Nux
Lea
Lag
Rhn
Bg
Jts
Fox
Saz
Ctt
Fom
Dw
Bam
Esp
Dmm
Eno
Kun
Tvm
Dpa
Ssp
Add
Eva
Ghs
K&m
Bos
Jbl
Rca
Sti
Em
K&M
Mp
Sas
Se
Art
Goa
Jim
Ncy
Neo
Rcf
3M
Bsx
Tap
Axl
Dk
Abs
Ace
Dds
Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Müzik Aletleri

için 66,429 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

Müzik Aletleri

Nefesli, vurmalı, yaylı, telli ve klavyeli olarak sınıflandırılan müzik aletleri profesyonel ve hobi amaçlı müzik üretme araçlarıdır. Yaş sınırı olmadan insanların istediği enstrümana yönelme şansları vardır. Küçük yaşlarda ya da yetişkinlik dönemlerinde boş zamanları değerlendirmek ve keyif almak amacıyla ilgi duyulan bu aletler profesyonel müzik üretmek için de kullanılmaktadır. Sanatın en dikkat çeken dallarından biri olmasının yanı sıra rahatlatıcı bir etkiye de sahip olmasından dolayı enstrüman çalmak geçmişten günümüze oldukça popüler bir hobi dalı olmuştur. Yeteneğinize uygun olan müzik aleti gruplarını belirleyerek çalışmalarınızdaki başarıyı arttırabilirsiniz. Bireysel ya da grup çalışmalarına uygun olan bu hobi dalı sosyalleşmenin bir yolu olarak da bilinmektedir. Batı tarzı ve geleneksel olarak basitçe gruplandırılabilen müzik aletleri aynı zamanda; üflemeli, telli, yaylı, vurmalı, klavyeli ve nefesli olarak da sınıflandırılmaktadır. Fiziksel yatkınlığınıza ve müzik zevkinize göre tercih yapabileceğiniz gibi popüler kültürün etkisinde de öğreneceğiniz çalgı aletine karar verebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse geleneksel Türk müzik aletleri popülerliğini kaybetmekte olan bir gruptur. Batı ve Doğu kökenli müzik akımlarının yanı sıra Anadolu ritmine uygun geleneksel müzik aletleri arasında en bilineni saz yani bağlamadır. Türkülerin ve ağıtların tamamlayıcı enstrümanı saz on yıllardır Anadolu topraklarında varlığını sürdürmektedir. Bunun yanı sıra geleneksel akım içerisinde sayılabilecek çalgı aletleri şunlardır: kabak kemane, zurna, davul, def, ud, Karadeniz kemençesi, yaylı tambur, darbuka, delbel ve kanun.

Müzik Aletleri ve Çeşitleri

Müzik Aletleri ve Çeşitleri

Genellikle yetişkin ve orta yaşlılar tarafından ilgi gösterilen bu grubun enstrümanları gençler tarafından ilgi çekici bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra gençler arasında popülerliğini hiç kaybetmeyen gitar; her yaştan kullanıcıya hitap etmektedir. Pop ve rock müzik tarzının en temel enstrümanı olmasının yanı sıra keman gibi yaylı müzik aletleri ile kıyaslandığında gitarın öğrenimi daha kolaydır. Evrensel bilinirliğe sahip olan gitar, gelişen farklı akımlara göre on yıllardır şekillenmektedir. Bunların arasında; klasik gitar, pop gitar, bas gitar, elektronik gitar ve akustik gitar modelleri vardır. Gitarın temel yapısının bilinmesi eğitim süreci için oldukça önemlidir. 6 teli bulunan ve perdeli bir çalgı olmasından dolayı parmak hareketleri ve parmak kaslarının gelişmiş olması performans için oldukça önemlidir. Diğer yandan farklı boyutlardaki üretimleri sayesinde her yaştan insanın fiziksel kapasitesine uygundur. 5 – 6 yaşlarındaki çocukların henüz büyümemiş ve güçlenmemiş bilekleri olduğu için daha küçük boyuttaki gitar modelleri tercih edilebilir. Bunun yanı sıra günümüzde gittikçe popülerliğini arttıran ukulele, küçük gitar olarak bilinmektedir. Öğrenimi ve kullanımı gitara göre daha kolay olmasının yanı sıra çocuklar için oldukça uygundur. Gitar ile ukulele arasındaki en belirgin fark; ukulelenin 4 telli olmasıdır. En büyük özelliklerinde biri kolay taşınabilirliğidir. elektronik müzik aletleri arasında elektrogitar listenin en başında yer almaktadır. Profesyonel olarak ilgilenen insanların alacağı birçok farklı eğitim çeşidi mevcuttur. Diğer yandan hobi amaçlı öğrenmek isteyenler için de uygulamalı eğitimler vardır. Müzik kulağınızı ve ritim duygunuzu keşfederek kolayca ilerleme kat edebileceğiniz müzik eğitimlerinde çalışmalarınıza bağlı olarak gelişiminiz hızlanır. Bunun yanı sıra enstrüman eğitimlerine küçük yaşlarda başlandığında daha kolay öğrenildiği görülmüştür. Fiziksel kapasitenin daha esnek olduğu 10 yaş altı için yaylı, telli, vurmalı, üflemeli ve klavyeli türlere olan adaptasyon süreci oldukça kolaydır.

Amatör & Profesyonel Müzik Aletleri

Amatör & Profesyonel Müzik Aletleri

Hemen hemen herkesin çalmayı istediği bir müzik aleti vardır. İster üflemeli ister vurmalı müzik aletleri arasından birine ilgi duyuyor olun her yaşta öğrenebilir, kendinize ait kayıtlarınızı oluşturabilirsiniz. Günlük yaşam stresinizi azaltmak, kaygılarınızdan arınmak gibi amaçlar için icra edebileceğiniz bu hobiyi kayıt almak gibi amaçlar için de icra edebilirsiniz. Diğer yandan zaman geçtikçe ilgilendiğiniz müzik aletinde kendinizi geliştirip, profesyonel olarak da çalışmalar yapabilirsiniz. Zaten hâlihazırda profesyonel olarak müzik ile ilgileniyor iseniz kullandığınız alet konservatuarını genişletebilirsiniz. Uzun yıllardır kullandığınız bir aletiniz varsa yenilemek düşüncesi kafanızda olabilir. Müzik aletleri fiyatları aletin niteliğine, grubuna ve kalitesine göre değişmekle birlikte her bütçeye uygun bir enstrüman bulabilmek mümkündür. Diğer yandan çocuklar için özel olarak tasarlamış küçük müzik aletleri de satın alınabilir. Küçük yaşta edinecekleri bu harika hobi ile hem ruhsal hem bedensel olarak gelişimlerini ilerletebilirler. Erken yaşta parmak kaslarını daha iyi çalıştıracağı için, ilgili müzik aletinde ileriki yaşlarda ustalaşması da daha kolay olacaktır. Yine okula başlamadan önce kullanabilecekleri okul öncesi müzik aletleri de tercih edilebilir. Yaşlarına, gelişimlerine uygun olarak tasarlanmış bu aletleri onlar için satın almak hem küçük yaşta böylesine harika bir hobi edinmeleri hem de sanatsal bir alanla küçük yaştan itibaren ilgilenmeleri için büyük bir fırsattır. Kas motor aktivitesini geliştirmenin yanı sıra psikolojik ve mental gelişimleri için de katkı sağlayacak olan bu enstrümanları satın alarak gelişimleri için büyük bir hamle yapabilirsiniz. İster keman gibi yaylı bir enstrüman isterseniz yan flüt gibi üflemeli bir müzik aleti seçin, yapacağınız seçimlerde hayat tarzınızı ve hoşlandığınız müzikleri göz önünde bulundurmalısınız. Profesyonel olarak müzik ile uğraşıyor iseniz repertuarınıza yeni bir müzik aleti katmak istiyor olabilirsiniz. Diğer yandan hobi amaçlı enstrüman araştırmalarınızda pek çok seçeneğinizin olduğunu, yaşınızın her ne olursa olsun öğrenmek için hiçbir zaman geç olmadığını bilmelisiniz. Vurmalı, üflemeli ya da yaylı herhangi bir enstrüman ile müzik yaşamınızı renklendirebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ritim Duygusu ve Müzik Aletleri

Ritim Duygusu ve Müzik Aletleri

Geçmişten günümüze sözlü kültür olarak aktarılan türkü ve ağıtların müziksel alt yapısının temellerini oluşturan bu çalgı aletleri Anadolu topraklarında popülerliğini korumaktadır. Ud, saz, kanun gibi çalgı aletlerinin kullanımı daha ağır ve sakin ritimler için tercih edilirken; def, zurna ve darbuka hareketli ve hızlı ritimli müzikler için tercih edilmektedir. Anadolu müziği dışında karakteristik bir yapısıyla dikkat çeken Karadeniz müziği için temel oluşturan çalgılar: kemençe ve klarnettir. Evrensel müzik anlayışına uygun üflemeli müzik aletleri ise saksafon, yan flüt ve mızıkadır. Küçük yaşlardan itibaren aşina olunan mızıka sevimli ve heyecanlı çocuk şarkılarında da oldukça sık kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra profesyonel anlamda kullanılmakta olan saksafon ve yan flüt oldukça geniş bir kitleye hitap etmektedir. Orkestranın içinde ya da bireysel performanslarda kendini göstermeyi başarabilen ve ilgi çeken yan flüt; oldukça estetik bir görünüme sahiptir. İlkokul ve ortaokul müzik eğitim müfredatında bulunan melodika, hem üflemeli hem de tuşlu müzik aletleri sınıflandırmasına girmektedir. Okul hayatında eğitimi verilen en yaygın müzik aleti blok flüttür. Müzik ve nota eğitiminin başladığı ilköğretimlerde flüt kullanımı oldukça yaygındır. Birçok çocuğun müzik hayatı flüt ile kısa parçalar çalarak başlamıştır. Okul eğitimleri dışında müzik tutkunuzu geliştirmek için istediğiniz ya da seçtiğiniz çalı aletini öğrenebilirsiniz. Yeteneğiniz olup olmadığı endişesine düşmeden müzik tutkunuzun peşinden giderek ve emek vererek kendinizi geliştirebilirsiniz. Çocuk yaşta müzik hayatına giriş yapmak için en uygun seçenek sallamalı müzik aletleri grubudur. Kolay kullanılabilirliği sayesinde çocukların fiziksel yapısına uygundur. Bunun yanı sıra sallayarak ses oluşturması küçük yaştakiler için oldukça ilgi çekicidir. Sallamalı çalgılar ile başlanılan müzik hayatı ilerleyen yaşlarda birçok tarza evrilebilir.

Tarzınıza Uygun Müzik Aletleri

Tarzınıza Uygun Müzik Aletleri

Müzik tarzınıza ve zevkinize uygun olan çalgı aletleri arasından istediğinizi seçebilir ve öğrenebilirsiniz. Modernleşen yeni dünyada bilgi öğreniminin kolaylaşmasının yanı sıra uygulamalı eğitimler de kolaylaşmıştır. Modern müzik aletleri ya da eski müzik aletleri arasından size hitap edeni bulabilirsiniz. Yeni dönem müzik aletleri gibi eski müzik aletleri de; nefesli, vurmalı ve yaylı olarak sınıflandırılabilmektedir. Global dünya anlayışında ve gelişen teknoloji paralelinde değişim ve dönüşüm yaşan müzik aletleri çeşitlenmeye devam etmektedir. Son zamanların popüler ürünü olan kalimba güney Afrika’da ortaya çıkmıştır. Ahşap bir platformun üzerinde 17 tuştan oluşan bir alettir. Öğrenimi ve çalması keyifli olan bu ürün her yaştan insan için uygundur. Dinlediğiniz şarkıları bu çalgı aletine uyarlayabileceğiniz gibi Güney Afrika’nın geleneksel ritimlerini de öğrenebilirsiniz. klasik müzik aletleri için bir alternatif olan yeni teknoloji ile üretilmiş müzik aletleri genellikle elektro müzik için kullanılmaktadır. Ancak sanatın yaratıcılığın sınırlarına bağlı olduğunu unutmamalısınız. En popüler tuşlu müzik aletlerinde olan piyano; klasik müzik severlerin vaz geçilmezidir. Ebat olarak büyük olduğundan dolayı kullanım yaygınlığı sınırlı olmasına rağmen dünyaca popülerliği devam etmektedir. Fiziksel yatkınlığın yanı sıra çalışma prensiplerine bağlı olan enstrüman eğitimindeki başarı yaş kısıtlaması gözetmemektedir. İstediğiniz yaşta eğitimlere başlayabileceğinizi unutmayın. Kişilik gelişimi ve fiziksel gelişim ömür boyu devam etmektedir. Geleneksel ve batı anlayışının ikisinde de büyük bir paya sahip olan telli müzik aletleri oldukça büyük bir takipçi kitlesine sahiptir. Genellikle insan sesi ön planda olan caz müzik topluluklarında arka planda tercih edilen müzik aletleri; saksafon, trampet, klarnet, trombon, piyano, kontrbas ve gitardır. Çalgılar bakımından melodi ve ritim olarak ikiye ayrılan caz müzik aletleri caz müzik anlayışı olan doğaçlama yöntemine ayak uydurabilmektedir. Caz müziğinin tanımlamasında kullanılan doğaçlama kavramının kökeni Afrika’ya dayanmaktadır. Blues ile caz arasındaki en büyük benzerlik de doğaçlamadır.

Her Yaşa Uygun Müzik Aletleri

Her Yaşa Uygun Müzik Aletleri

İster çocuklar için isterseniz de yetişkinler için her türden müzik aletine rahatça ulaşabilirsiniz. Küçükler için tasarlanan müzik aletleri yaşlarına uygun olarak üretilmektedir. Yetişkinler için üretilen modeller ise standart boylarda olup herkesin kullanabileceği niteliktedir. Fabrika üretimi enstrümanlara ulaşabileceğiniz gibi el yapımı müzik aletleri de satın alabilecekleriniz arasında yer alır. Fabrikasyon ürünler yerine işin ustası tarafından elde yapılan bir aleti de tercih edebilirsiniz. İster bağlama ister klasik gitar isterseniz de kemanı el yapımı olanlar arasından tercih edebilirsiniz. Yaylı çalgıların yanı sıra üflemeli çalgılar da ilginizi çekiyor olabilir. Yan flüt, klarnet, saksafon gibi aletler eğer üflemeli enstrümanları seviyor iseniz tercih edebilecekleriniz arasında yer alıyor. En az vurmalı çalgılar kadar ilgi gören üflemeli ürün gruplarını kendiniz evde öğrenebileceğiniz gibi profesyonel bir yardım alarak da öğrenebilirsiniz. Müzik aletleri çeşitleri üflemeli, tuşlu, vurmalı, yaylı ve daha pek çok kategori ile karşınıza çıkabilir. Daha önceden üzerinde uğraştığınız bir aletiniz var ise yine aynı aleti satın alarak kendinizi geliştirmek düşünülebilir. Diğer yandan vurmalı çalgılar kategorisinde davul enstrümanını farklı ağaçlardan yapılmış olarak bulabilirsiniz. Birbirinden farklı ağaçlardan yapılmış olmaları hem seslerini hem kalitelerini etkileyecektir. Siz de bütçenize ve aradığınız ses aralığına göre seçimlerinizi yapabilirsiniz. Öte yandan org kategorisindeki tuşlu çalgı aletlerini de inceleyebilir ve yeni bir hobi edinebilirsiniz. Ritimli klavye, mini org gibi seçenekler arasından ihtiyaçlara ve zevklere göre farklı seçimler yapılabilir. Sadece amatör olarak uğraştığınız hobi faaliyetleriniz için değil, profesyonel olarak yaptığınız mesleğiniz için de seçimlerinizi yapabilirsiniz. İster yeni bir enstrüman edinin isterseniz de hâlihazırda sahip olduğunuz türdeki bir aletin daha kalitelisini satın alarak müzik kariyerinizi ilerletin. Eğer ağızla çalınan müzik aletleri kategorisindeki enstrümanlarla ilgileniyorsanız klarnet, blok flüt, yan flüt, saksafon ya da diğer bir seçimde bulunabilirsiniz. Yapacağınız seçimlerle hobilerinizi daha keyifli hale getirebilir ve modern yaşamın getirdiği streslerden uzaklaşabilirsiniz. Siz de zevkinize uygun bir enstrüman sahibi olabilmek için sayfamızı ziyaret edebilir ve sipariş kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Hangi Müzik Aletini Çalmalıyım?

Eğitimini almak istediğiniz müzik aletini seçerken müzik zevkinize uygun olan enstrümanı seçebilirsiniz bunun yanı sıra fiziksel yapınız ile uyumlu olan müzik aletini seçmeniz eğitim sürecinizi olumlu etkiler. İnce ve uzun parmaklı elleriniz varsa birçok müzik aleti öğrenimi için uygunsunuz demektir. Özellikle piyano gibi tuşlu çalgılarda önem arz eden parmak uzunluğu performansı etkileyen bir unsurdur. Bunun yanı sıra bu açıklama; uzun ve ince parmaklı olmayanlar enstrüman çalamaz anlamına gelmemektedir. Fiziksel yatkınlık eğitim sürecini hızlandıran ve kolaylaştıran bir etmendir. Fiziksel yatkınlığı olmayanlar yeteneği olanlardan daha fazla emek ve çaba harcayarak istedikleri seviyeye gelebilirler.

Müzik Aleti Türleri Nelerdir?

Kısaca; telli, vurmalı, nefesli, yaylı ve tuşlu çalgılar olarak sınıflandırılabilen müzik aletleri akımlara ve dönemlere göre de sınıflandırılabilir. Telli müzik aletleri arasında; saz, gitar, kanun, tanbur ve arp vardır. Bunun yanı sıra vurmalı çalgılar; zil, bateri, timpani, davul ve çandan oluşmaktadır. Güçlü bir nefese ihtiyaç duyulan nefesli çalgılar arasında en popülerleri; ney, kaval, flüt, trompet tuba, obuave trombondur. Diğer yandan klasik müzik akımının temellerini oluşturan yaylı çalgılar arasında; çello, viyola, keman ve viyolonsel sayılabilir. En bilinen tuşlu çalgılar ise piyano ve orgdur. Bu sınıflandırmalar arasında kendinize uygun olan seçeneğe karar verirken müzik zevkinizi ve fiziksel potansiyelinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Müzik Aleti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Müzik aleti satın almadan önce belirlediğiniz enstrüman ile ilgili kapsamlı bir araştırma yapmış olmalısınız. Bunun yanı sıra kaliteli ses için enstrümanın üretilmiş olduğu malzeme oldukça önemlidir. Keman ve gitar gibi çalgı aletlerinde kullanılan ahşap ses kalitesini belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Bunun yanı sıra tercih edilen tel malzemesi de ürünün kalitesi belirleyen bir diğer etkendir. Kullanacak olan kişinin yaşı da ürün boyutu için belirleyicidir. 5 yaşlarındaki çocuklar için özel üretilmiş olan enstrümanların küçük halleri tercih edilebilir. Diğer yandan yetişkin kullanımı için herhangi bir boyut sınırı bulunmamaktadır. Yetişkinler standart ölçülere sahip çalgı aletlerini kullanabilirler.

Müzik Aletlerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Her müzik aleti için değişiklik gösteren bakım kuralları vardır. Bunun yanı sıra ortak olan bakım grubu enstrümanın temizliğidir. Doğal bir şekilde oluşan ve biriken toz tabakaları enstrümanın ses kalitesini etkiler bu yüzden hassas bir şekilde toz tabakasının temizlenmesi gerekir. Müzik aletlerine göre özelleşen bakım yöntemlerine telli çalgıların bakımı örnek verilebilir. Yapılan her pratik sonrasında yumuşak bir bez yardımıyla gövde ve tel kısımları silinmelidir. Ayrıca müzik aletinin tellerini düzenli olarak silerseniz ürünün ömrünü uzatmış olursunuz. Diğer yandan müzik aletinin bulunduğu ortamın nem seviyesi de önemli bir kriterdir. Son olarak taşıma ve saklama amacıyla edineceğiniz enstrüman çantası müzik aletini koruyan en önemli üründür.