Filtreleri Temizle
Yazar
Kemal Bilbaşar

Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yazar

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Kemal Bilbaşar Kitap

için 23 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Kitap11 Cemo

    214,10 TL 209,09 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Kitap11 Memo

    310,40 TL SEPETTE 259,59 TL
    +
  • Kitap11 Bedoş

    190,70 TL 185,70 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Divitkitabevi Cemo

    264 TL SEPETTE 224,40 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Irgatların Öfkesi

    381,33 TL SEPETTE 324,13 TL
    +
  • Kategoride Öne Çıkanlar REKLAM

Kemal Bilbaşar

Kemal Bilbaşar 1910 yılında Çanakkale’de dünyaya gelmiştir. Orta öğrenimini Edirne Öğretmen Okulu’nda tamamlamış ve ardından 2 yıl ilkokul öğretmenliği yapmıştır. Lisans eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü Tarih bölümünü 1935 yılında bitiren Bilbaşar, 1961 yılında emekli olana kadar tarih öğretmenliği yapmıştır. İlk olarak öykü ve oyun türünde eserler vermiş, 1961 yılından sonra ağırlıkla roman türünde eserler yazmıştır. Yazar 21 Ocak 1983’te yaşamını yitirmiştir.

Kemal Bilbaşar Eserleri

Tarih öğretmenliğinden emekli olduğu 1961 yılına kadar Kemal Bilbaşar hikaye türünde eserler vermiştir. İlk öyküleri 1939 yılında ‘Aramak’ isimli edebiyat dergisinde yayımlanan yazarın başlıca öyküleri şu şekildedir. Anadolu’dan Hikayeler (1939), Cevizli Bahçe (1941), Pembe Kurt (1953), Irgatların Öfkesi (1971). Kemal Bilbaşar, Irgatların Öfkesi isimli öykü kitabında, cumhuriyet döneminin kent ve taşra arasında geçen, köy hayatı, ağalık düzeni ve bu toplumun devlet memurlarıyla, din adamlarıyla kurdukları çarpık ilişkilerini konu edinir. Kadının bu düzen içerisindeki yerini de alaycı bir şekilde anlatmaktadır. Kemal Bilbaşar kitapları toplumu sert bir gerçeklikle yansıtmaktadır. Düzyazı ve öyküleri gazetelerde de yayımlanan Bilbaşar, bir dönem siyasetle de ilgilenmiştir. İlk romanı olan Denizin Çağırışı isimli kitabını 1943 yılında yayımlamıştır. Bu kitap Türk Edebiyatı’nda yabancılaşma olgusunun ilk örneği sayılmaktadır. Kemal Bilbaşar Denizin Çağırışı isimli kitabında bir kasaba öğretmeninin, çelişkileri ve iç dünyasını konu edinmektedir. Psikolojik yabancılaşmanın ilk örneği olan bu eser, yazarın roman türünde yazdığı ilk kitaptır.

Kemal Bilbaşar Romanları

Kemal Bilbaşar roman türünde birçok eser vermiştir. 1943 yılında yazdığı Denizin Çağırışı’nın ardından yayımlanan diğer romanları sırasıyla şöyledir; Ay Tutulduğu Gece (1961), Cemo (1966), Memo (1970), Yeşil Gölge (1970), Yonca Kız (1971), Başka Olur Ağaların Düğünü (1972), Kölelik Dönemeci (1977), Bedoş (1980), Zühre Ninem (1981). Kemal Bilbaşar Cemo adlı romanında Cumhuriyet’in ilk yıllarını Doğu Anadolu insanının gözünden aktarmaktadır. Eserinde sade bir dil kullanan yazar, dönemdeki birçok konuya değinmiştir. Ağalık düzeni, aşiret, inanç bu konulardan bazılarıdır. Cemo aynı zamanda 1967 yılında Türk Dil Kurumu’nun Roman Ödülü’ne layık görülmüştür. Yazarın tanınırlığı bu eserle başlamıştır. Kemal Bilbaşar Memo isimli kitabında ise Cemo’nun çan ustası kocasının trajik öyküsünü anlatmaktadır. Cemo ve Memo isimleri edebiyat dünyasına da romanlarda olduğu gibi birlikte anılmaktadır. Memo, yakın tarihe bir tanıklık niteliği taşımaktadır. Kemal Bilbaşar Yeşil Gölge isimli romanıyla 1969 yılında May Roman Ödülü’nü almıştır.

Kemal Bilbaşar Kitapları

Kemal Bilbaşar, eserlerinde genellikle Cumhuriyet döneminin ilk yıllarını konu edinmiş ve köy ile kent hayatı arasındaki psikolojik çatışmaları anlatmıştır. Eserlerindeki sert gerçekçi tarzıyla tanınmaktadır. Asıl tanınmasına yol açan Cemo isimli romanı aynı zamanda ilk ve ortaöğretimde MEB 100 Temel Eser Listesi’ne girmiştir. 2. Dünya savaşından sonra Doğu Anadolu köylüsünün geri kaldığını da dile getirmiştir. Bilbaşar kitaplarında ilk olarak küçük kent ve kasaba insanlarının yaşam kavgalarını ele alan konulardan bahsetmiştir. Tek parti dönemindeki düzenden ve insan ilişkilerindeki sorunlardan bahseden yazar, ilerleyen dönemlerde yazdığı kitaplarda ise doğu anadolu coğrafyasının sorunlarından, ağalık düzeninden ve teknolojik, ekonomik gelişmelerden payını alamadığı için çağa ayak uydurmakta güçlük çeken köylüleri işlemiştir. Toplumun aksayan yönlerine eleştirel bir bakış açısıyla ışık tutan Bilbaşar, kitaplarındaki betimlemeleriyle okuru kendisine bağlamıştır. Kendisini halkın yazarı olarak dile getirmiştir ve kitaplarında işlediği konularda da bu açıkça görülmektedir. Romanlarına aşk öyküleri eklemeyi de unutmayan yazar, okuyucusunu, sadece toplumsal sorunlarla değil, duygusal meselelerle de etkilemeyi başarmıştır.