Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Bg
Fox
Dw
Bam
Rhn
K&m
Em
K&M
Goa
Tap
Vox
Abs
Awm
Bee
Bsx
Pkg
Saz
Apm
Cox
Deg
Lea
Sx
Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Nefesli Çalgılar

için 5,552 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Nefesli Çalgılar

Müzik, günlük hayatın vazgeçilmezlerindendir. Farklı çeşitleri ve türleri ile herkesin zevkine hitap edebilir halde olan müziğin üretilmesi için enstrümanlara ve insanlara ihtiyaç vardır. Bu enstrümanlar, çalınış şekillerine göre farklı gruplara ayrılırlar. Bu gruplardan birisi de üflemeli çalgılar grubudur. Üflemeli çalgılar, nefesli çalgılar ismi ile de bilinirler. Adından anlaşılacağı üzere üflemeli ya da nefesli çalgılar, üfleme ve verilen nefesin enstrümanda ses çıkarması ile çalışan çalgı türleridir. Nefesli çalgıların içlerinde bulunan yapı ve düzenek sayesinde nefesli çalgılara üflenen nefes, enstrümandan belirli sesler olarak çıkmaktadır. Üflemeli çalgılarda var olan deliklerin müzisyen tarafından belirli bir düzene ve kurala göre açılıp kapanması ile belirli notalar elde edilir. Bu notaların düzenli bir şekilde çalınması ile de müzik elde edilmiş olur. Üflemeli çalgı aletleri arasında klarnet, ney, yan flüt, flüt, tuba, tulum, zurna, trompet gibi enstrümanlar vardır. Bu enstrümanların iyi bir şekilde çalınabilmesi için yetenekli müzisyenlere ve sıkı çalışmaya gerek olduğu gibi kaliteli enstrümanlara ve ekipmanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. Kaliteli enstrümanlar, müzisyenlere maksimum verim ve performans sağlayarak yetenek ve emeklerini en iyi şekilde dışa vurabilmelerinde yardımcı olur. Yetenekli sanatçılar ve kaliteli nefesli çalgıların birleşmesi ile ortaya yüksek kalitede, dinlemesi hoş bir müzik çıkacaktır. Üstelik kaliteli nefesli çalgıların kullanımı ve çalınışı da müzisyeni yoracak şekilde olmadığından bu çalgı aletlerini çalmak daha da keyifli hale gelecektir. Flüt, trompet, yan flüt, klarnet, tuba, tulum gibi farklı nefesli çalgı türleri farklı çalınma kurallarına ve prensiplerine sahip oldukları gibi bu enstrümanlardan alınan ses de farklıdır. Nefesli ya da üflemeli çalgı aletlerinin ortak yanı her birinin müzisyen tarafından nefes verilerek çalınmasıdır. Farklı çalgı aletlerinde nefes verilme şekli bile farklı olabilmektedir. Her biri farklı kullanım prensiplerine sahip olan üflemeli çalgılar, çalması da dinlemesi de son derece zevkli enstrümanlardır.

 Nefesli Çalgıların Çeşitleri ve Özellikleri

Nefesli Çalgıların Çeşitleri ve Özellikleri

Müzik, müzisyenler ve sanatçılar tarafından enstrümanlar aracılığı ile üretilir ve herkes tarafından dinlenir. Birçok farklı türü ve çeşidi bulunan müziği oluşturmaya yarayan araçlar olan enstrümanlar ve bir diğer adı ile çalgıların, çalınış şekillerine ve çıkardıkları seslere göre bazı grupları bulunmaktadır. Enstrümanların çalınış şekillerine göre oluşturulan gruplardan birisi de nefesli enstrümanlar , bir diğer adı ile üflemeli enstrümanlar ya da çalgılar grubudur. Bu grupta ney, flüt, trompet, tulumba, klarnet gibi enstrümanlar bulunmaktadır. Nefesli çalgıların ortak çalışma prensipleri isimlerinde açıkça görülebilir. Müzisyenin nefesli çalgıya belirli bir şekilde üflemesi sonucunda nefesli çalgıdan belirli sesler elde edilmektedir. Üflemeli çalgılarda bulunan deliklerin kurala ve çalınış prensibine uygun şekilde müzisyen tarafından açılıp kapanması ile de belirli notalar, bu notaların düzenli bir şekilde çalınması ile de müzik elde edilmektedir. Nefesli çalgıların içinde birçok farklı enstrüman bulunur. Bu enstrümanlar birbirlerinden görünüşleri, çıkardıkları sesler ve notalar, kullanım şekilleri, boyutları ya da üretim materyalleri gibi özellikleri ile ayrılabilirler. Boyut olarak büyük üflemeli çalgılar mevcut olduğu gibi nispeten daha küçük üflemeli çalgılar da bulunmaktadır. Materyal olarak da metal üflemeli çalgılar olduğu gibi bazı ağaçlardan elde edilen ahşaptan da üflemeli çalgı çeşitleri elde edilebilir. Farklı özelliklere sahip olan üflemeli çalgılar arasından kişinin yeteneğine, ilgisine ve tercihlerine uygun özelliklerdeki nefesli çalgı kolayca bulunabilir olacaktır. Enstrümanı çalacak kişiye uygun olacak şekilde seçilmiş olan ve kaliteli bir nefesli çalgı, kullanım açısından enstrümanı çalan kişiye kolaylık sağlayabileceği gibi ortaya çıkacak müziğin de kaliteli olmasında büyük rol oynar.

 Nefesli Çalgıların Çalınışı ve Kullanımı

Nefesli Çalgıların Çalınışı ve Kullanımı

Müzik enstrümanları, çalınış şekillerine göre gruplara bölünmüştürler. Nefesle çalınan çalgılar , nefesli çalgılar, bir diğer ismi ile üflemeli çalgılar isimlerini almıştırlar. Müzisyenin nefesi ile ses çıkarılabilmesini sağlayan bu müzik aletleri , farklı türlerdeki müziklerde sık sık kullanılmaktadırlar. Oldukça yaygın şekilde çalınan ve dinlenen bu farklı müzik aletlerinin dinlemesi kadar çalması da ilgilenenler için zevkli olabilir. Nefesli çalgılar, içlerindeki düzen ve düzenek sayesinde içlerine üflenen havanın dışarıya belirli sesler ve notalar halinde çıkmasını sağlarlar. Farklı yapıları ile farklı seslerin çıkarılabilmesini sağlayan nefesli çalgı türleri , üzerlerinde bulunan deliklerin belirli kurallarda açılıp kapanması ile farklı notaların elde edilmesini sağlarlar. Bu farklı notaların bestelere göre belirli bir düzende ve sırada çalınması ile de müzik dediğimiz şey oluşur. Bir müziğin kulağa hoş gelmesi bestenin güzelliği, müzisyenin yeteneği ve emeğine bağlı olduğu gibi çalınan müzik enstrümanlarının kalitesine de bağlıdır. Bu yüzden, yüksek performans gösteren ve doğru sesler çıkarabilen, bunların yanında da müzisyenin rahat bir şekilde kullanabileceği bir nefesli çalgının alınmasının önemi olacaktır. Üflemeli çalgılar özellikleri açısından birbirlerinden farklılık gösterirler. Hepsi üflemeli çalgılar olsa da trompet, klarnet , flüt, ney, yan flüt, kaval, tulumba gibi nefesli çalgıların genellikle görüntüleri, teknik özellikleri, çalınış şekilleri, boyutları ya da yapıldıkları materyalde çeşitlilik görülmektedir. Farklı özellikleri bu müzik aletlerinden farklı sesler çıkarılabilmesini mümkün kılar ve böylece bu nefesli çalgılar kullanılarak müzik oluşturulabilir.

 Yüksek Kalite ve İyi Performansa Sahip Nefesli Çalgılar

Yüksek Kalite ve İyi Performansa Sahip Nefesli Çalgılar

Tüm üflemeli çalgılar belirli müzik türlerinin üretilebilmesi için kullanılan çalgılardır. Üflemeli çalgılar, müzisyenin nefesinin çalgıdan belirli sesler olarak çıkmasını sağlarlar. Üzerlerindeki deliklerin açılıp kapanması ile notaların elde edilmesini sağlayan nefesli çalgılar, doğru şekilde ve doğru kişiler tarafından çalındıklarında başarılı ve kulağa hoş gelen müzikler elde edilebilir. Kaliteli ve net müziklerin elde edilebilmesi için müzisyenin yeteneği ve emeğinin önemi olduğu gibi kullanılan enstrümanın kalitesinin de önemi büyüktür. Kaliteli nefesli çalgılar yüksek verim ve yüksek performans sağlayacaklarından notaların müzik aletlerinden en iyi şekilde çıkmasını ve bunun sonucunda da bestelenen müziklerin bu nefesli çalgılar tarafından en iyi şekilde çalınabilir olmasını sağlamaktadır. Nefesli çalgı türleri arasında flüt, yan flüt, ney, trompet, kaval, tulumba gibi enstrümanlar bulunmaktadır. Bu enstrümanlar birbirlerinden boyut, materyal, çalınış şekli gibi özellikleri ile ayrılabilirler. Aynı zamanda perdeli veya perdesiz olarak da çeşitlenebilen nefesli çalgıların çeşitleri arasından kişiye, ilgisine, yeteneğine ve tercihlerine en uygun nefesli çalgı çeşidi ve modeli bulunabilir. Nefesli çalgı çeşitleri de kendi içlerinde ince detaylarına ve özelliklerine göre çeşitlenebilmektedir. Üflemeli çalgılar fiyatları da müzik enstrümanlarının çeşitlerine ve özelliklerine göre şekillenmektedir. İçinde bulunulan çağda herkesin ilgisine, tercihine ve bütçesine uygun nefesli çalgıların bulunarak temin edilmesi zor olmayacaktır.